עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מחפש מחשב נייד ליום יום , סטודנט מחשבים. אשמח לעזרה. התקציב הוא 5000 שקל ויש אפשרות להזמין מחו"ל. * מטרות המחשב? מחשב ליום יום , אינטרנט , אופיס, תכנות קל , SQL SERVER * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בעיקרון חשבתי על 13.3 ולא מבין מה ההבדל (איפה רואים יותר יפה?) * רזולוציית המסך? לפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות יהיה מצוין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, אבל חשוב שיהיה USB וכו' בלי צורך בחיבור חיצוני להוספת חיבורים * Bluetooth? לא צריך בעיקרון אבל אם יש למה לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB SSD בלבד * כונן אופטי? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין לי בעיה לרכוש א…

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  2. היי, אני מעוניין במחשב נייד שיחליף לי את המחשב נייח בבית מכיוון שאני רוב היום לא נמצא בבית וגם בבית אני מעדיף להתנייד עם המחשב. מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, מיילים וסרטים! בקשר למשחקים אני לא GAMER , אבל מידי פעם אשמח לשחק ב FIFA או משהו כזה ואם יש אפשרות לשחק במשחקים יותר חזקים עדיף שיהיה. * גודל המסך? אני מעדיף 13-14 אינץ אבל במידה והמחשב קל גם 15 זה בסדר. * רזולוציית המסך? עדיפות גבוהה ל QHD או לרטינה מכיוון שאני אוהב לראות סדרות וסרטים באיכות גבוהה. * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל ולא לבנה אבל לא זקוק למחשב במשקל של MACBOOK AIR * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. אבל עדיפות מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? בעיקרון נורא חשוב HDMI ו ?USB3 אבל זה קיים בכל מחשב היום. גו…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by gon999,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד גיימינג לאדריכל שמשתמש בתוכנות גרפיות של אדובי, אוטוקאד ורוויט - ישמש אותו לכמה שנים הבאות לעבודה מצאתי 3 אופציות ובגלל שאני לא מכיר יותר מידי את החברות (חוץ מלנובו) אז אשמח על המלצה איזה מהם הכי משתלם ומתאים לדעתכם 1. לנובו מהארץ בעל אינטל I7 ו32 גיגה ראם וRTX 2060 שעולה 7400 שח 2.MSI מאמאזון 3.אורוס מאמאזון כמובן אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע תודה מראש

• 1 תגובה
    • 884 צפיות
  4. שלום, אני מעוניין לרכוש לאישתי מחשב נייד שישמש אותה לעבודתה - יישומי אופיס אינטרנט והנה"ח בעיקר (חשבשבת). למרות זאת חשוב לא להתפשר על מחשב חזק ומהיר - אומנם לא מיועד למשחקים ( כמו באשכול/תראד אחר שביקשתי לאחרונה ) אך חשוב שלא יהיה איטי ומסורבל. חשוב שיהיה עם מסך WIDE גדול מעל 15"מצד אחד , אבל שלא יהיה כבד מדי מצד שני. כמובן שיכלול את יציאות סטנדרטיות , WIFI ,BT וכדומה. האם יש מחשב נייד שעונה על הדרישות במותגי LENOVO , DELL ? תודה

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  5. Started by Genisher,

אמא שלי הגיעה למסקנה שהיא צריכה מחשב נייד. כל יעודו של המחשב הוא עבודה בתוכנות Office, וחיבורו למקרן חיצוני לשם הצגת מצגות PowerPoint. בגדול, הדברים שהיא צריכה הם: זכרון בנפח של לפחות 256MB (שיספיק להרצה של ווינדוס ואופיס...) צ'יפסט של אינטל עם כרטיס מסך מובנה בלוח האם (שבמקרה הצורך היא תוכל להציג סרטים) יציאות: USB 2.0 (רצוי יותר מאחת), PS/2, רמקולים, 15pin (לחיבור למקרן חיצוני). כונן CD/DVD (יוחלט סופית בהתאם להפרש במחירים) הארד דיסק בגודל מינימלי (בשביל הצרכים הנ"ל, אפילו 20GB יספיקו ) רצוי רמקול פנימי. שיגיע עם ווינדוס XP מקורי (עם מדבקת רשיון) כפי שאתם רואים הדרישות הן לא בשמיים, ולכן על התקציב להיות כמה שיותר נמוך (רשמתי 4,000 בתור מחיר שממנו אני מקווה רק …

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  6. אמא שלי הגיעה למסקנה שהיא צריכה מחשב נייד. כל יעודו של המחשב הוא עבודה בתוכנות Office, וחיבורו למקרן חיצוני לשם הצגת מצגות PowerPoint. בגדול, הדרישות הבסיסיות הן: זכרון בנפח של לפחות 256MB (להרצה של ווינדוס ואופיס...) צ'יפסט של אינטל עם כרטיס מסך מובנה בלוח האם (לטובת הצגת סרטים - במקרה הצורך) יציאות: USB 2.0 (יותר מאחת), PS/2, רמקולים, 15pin (לחיבור למקרן חיצוני). כונן CD/DVD (יוחלט בהתאם להפרש במחירים) רמקול פנימי. שיגיע עם ווינדוס XP מקורי (עם מדבקת רשיון) כפי שאתם רואים הדרישות הן לא בשמיים, ולכן על התקציב להיות כמה שיותר נמוך. בתודה מראש, נמרוד.

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ומשחקי רשת 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ללא SSD, שהדיסק קשיח יהיה 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, יהיה בחדר שינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? mid-tower אפשר עם אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  8. שלום, איזה מחשב נייד מומלץ לילד בכיתה א' (עד 2500 ש"ח). איך הנייד הבא: מחשב נייד "15.6 Dell Inspiron 15 3593 i5-1035G1 תודה מראש,

9. Started by shira steinitz,

שלום צריכה המלצה למחשב נייד עבור ילד בגיל 13 עם רמת שמע (רמקולים) באיכות מצויינת לצורך שמיעת מוסיקה קלאסית באיכות גבוהה, צפיה בסרטים עם שמע מצויין. בנוסף- אפשרות לחיבור מיקרופון איכותי (כבר יש לנו) המקליט קבצי קול - הורדת קבצי הקול מהמקרופון למחשב, עריכת קבצי הקול- בינתיים באופן בסיסי ייתכן שבהמשך עריכה טובה יותר (תלמיד בבית ספר למוסיקה). מאוד חשוב: 1. איכות המסך- ילד עם משקפיים ובעיות ראיה לכן דרוש מסך טוב שמקל על עייפות בעיניים וכאבי עיניים עם אפשרות לשליטה באור הכחול אבל גם בלי ריצוד יתר. 2. הילד שם את הנייד על הברכיים לפעמים ולכן חשוב שלא יתחמם מדי. אם יש לכם מידע גם על קרינה- זה יכול להיות משמעותי בהחלטה הסופית על דגם או חברה. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. האם יש מחשב נטבוק שמתאים למשחקים קלים? עדיף מסך באיזור 11' אם לא איזה מחשב יתאים? (בגודל רגיל) אשמח לעזרתכם.

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  11. שלום, מחפש מחשב זול לילדה שבעיקר צופה בסרטים. ~2000 ש"ח מסך 15 אינץ' כולל מערכת הפעלה. (יהיה נחמד אם יהיה צבע שונה משחור או לבן... כמו ורוד) יש משהו כזה או שהמחיר נמוך מדי? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 916 צפיות
  12. שלום לכולם. אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד לאחיינית שעולה לחטיבה. דרישות עיקריות - שיהיה קומפקטי וקל משקל. שימושים: אופיס וגלישה קלה. מערכת הפעלה מובנית זה מעולה, אך לא חובה. תקציב - סביב ה2000. אם אין ברירה, אז יותר ומינימלי ככל האפשר. חשבתי על משהו בכיוון HP 14" - gomobile.co.il/items/3561480 או lenovo 14" - https://dsa-sys.co.il/מחשב-נייד-lenovo-thinkpad-e14-20ta002jiv-לנובו/ אשמח לחיזוק או המלצות טובות יותר. תודה מראש ויום טוב.

13. Started by joelr,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות לבת שלי, בת 10, לפטופ קטן ונחמד בשביל צרכי אופיס שיש לה בשלב הזה. כדאי שהוא יהיה גם די קטן, קל, בטריה סבירה ומספיק חזק ומהיר. אז ראיתי שיש לא מעט אפשרויות סבירות בערך במחיר 1200-1400₪. אני לא רוצה מעבד סלרון. יש לפטופים עם מעבד פנטיום N5000, ראם 4גיגה, SSD 64 ג’יגה, מסך 12 אינץ בערך, כרטיס מסך מובנה. הנה לינק לדגם כזה ב KSP: לינק כמה שאלות יש לי אליכם: - האם 4 ג’יגה אמור לסחוב win10 עם תוכנת אופיס? - האם לא עדיף לקנות chromebook? לא יודע אם יש אופיס בשבילו - האם סוללות 2 תאים עם הספק 32-38 ואט יספיקו לכמה שעות שימוש סביר? (לא מדבר על 10 שעות ג’יימינג או וידאו) - האם יסחו…

14. Started by shaycool,

שלום אני מחפש מחשב נייד לילדה בת 12. השימושים העיקרים במחשב יהיו: אינטרנט, אופיס,משחקים קלים(ילדה בת 12 לא בסגנון קרייסיס או GTAIV) צפיה בסרטים/השמעת מוזיקה. גודל מסך מועדף 15.4" שלא יהיה כבד מדי למרות שהמשקל פחות משנה. חיי סוללה כמה שיותר ארוכים בגדר האפשר. בלוטות'+WIFI. צורב DVD. והארד דיסק בגודל 250GB אלא אם לא נכנס בתקציב ואז אפשר להתפשר. תקציב: 3800 שח אם אפשר אז בלי חריגות. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 955 צפיות
  15. Started by KF,

היי מעוניין לקנות מחשב נייד לילדה בת 8 עד 3500 ש"ח. גודל 15.6 או 14 .. מסך מט. שימושים : לימודים / זום / יוטיוב / משחקים קלים באינטרנט. סוללה טובה לגבי מערכת הפעלה = האם עדיף לקנות רישיון בנפרד ולהתקין עצמאית ? תודה

16. Started by דבורה,

אנו אגודת תקווה ומרפא מאמצת את מחלקות הדיאליזה בבתי חולים שערי צדק ושניידר. "דיאליזה ילדים" הינו מושג הטומן בחובו משמעות עמוקה ופנימית מעבר לביטוי המילולי החיצוני: צמד המילים "דיאליזה ילדים" פירושו, שברגע שילד נכנס למחלקת הדיאליזה משתנה כל עולמו. הוא נכנס למין שיגרה של מאבק על החיים, רדיפה סביב המחלה, רדיפה אחר אי תפקוד הכליות, שמירה מדוקדקת על משקל גוף תקין, סרט חיים אפרורי שסופו לא נראה באופק. אתה נכנס למין מעגל חיים של זריקות, תרופות, דקירות, אשפוזים ויד על הדופק... .מדובר באיזשהו סחרור שלא נגמר: אתה קם בבוקר, הולך לשעתיים לבתי"ס, ב 10:00 בבוקר אתה עוזב את הכיתה, את החברים, את ההווי, את הלימודים, וכו' וכו' וכך צובר אתה שוב פער לימודי, ויוצא לנסיעה - האורכת לפעמים אפ…

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  17. Started by fp581,

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה עדיף אבל לא חובה * משקל רצוי? שיהיה קליל היא תסתובב איתו הרבה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שעתיים שלוש יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ואם אפשר שיהיה SSD קטנטן (למרות שבמחיר הזה לא נראה לי שיקרה) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל לא toshiba * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם. הוא צריך לעבוד חלק עם גלישה באינטרנט ואופיס. שיהיה קצת מקום למוזיקה והכי חשוב לה שיראה טוב (אם אפשר …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום למומחים. המחשב מיועד לילדה של קרוב משפחה. הילדה בת 12. הוא אומר שהיא לא משחקת במשחקים "כבדים" אבל אני לא חושב שהוא יודע מה זה משחקים כבדים, מה גם שהמחשב אמור להחזיק כמה שנים אז הייתי כן רוצה להכניס חומרה כמה שיותר חזקה שנכנסת במסגרת התקציב (דהיינו כרטיס מסך למשחקים). השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 ש"ח. ללא חריגות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סרטים, משחקים, אופיס (בית ספר), גלישה וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD…

19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 2000 ש״ח למחשב לימודים / גלישה , אם יש מחשב שמאפשר משחקים אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לילדים (יסודי / חטיבה) + אופציה למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביבות 15.6 - משקל לא משנה 7. האם האם …

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  20. היי חברים יש לי התלבטות בין 3 מחשבים אשמח לקבל הצעות איזה מבניהם עדיף. ללימודים וממש טיפה משחקים. חשיבות: סוללה חזקה וניידות,משקל. https://ksp.co.il/?uin=49226&select=.268..271..159..5372. https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..5390.&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=49271&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= http://ksp.co.il/?ref=wap&uin=48649 תודה מראש לעוזרים

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. Started by Pitohm,

1) * מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עיבוד נתונים (תכנות), משחקים (די כבדים ), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו ממדית), עריכת סאונד (cubase) * גודל המסך? - לא קריטי, רצוי 14-16 * משקל רצוי? - לא קריטי * זיכרון מתמון - ddr 3 רצוי אם אפשרות הרחבה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי מאוד 3 שעות+ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - כן (HDMI ) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אחרי חיפושים ארוכים נתקלתי ב ‏HP Pavilion DV6-1330EJ - Full Keybord Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6600, 2.2GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB Memory 2GB DDR3 1066MHz (2 x 1024 MB), Up to 8 GB HD 250 GB (7200R…

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  22. Started by noam77,

שלום לכולם, אני יודע שעדיף טאבלט/אייפד ללימודים, אבל חבר שואל על מחשב שיכול להתאים לצרכים של לימודים, מצד אחד לכתיבה, סיכומים ותרגולים ומהצד השני שימוש רגיל כמחשב. יש מחשב נייד איכותי וקומפקטי שיש לו מערכת ייעודית למחברת ללימודים (למשל כמו של סמסונג ואפל)? אני מחפש מהירות כתיבה בהתאם וכו', אין לי בעיה שיהיה מחשב בלי מערכת כתיבה ייעודית העיקר שיהיה איכותי (אם אתם מכירים תוכנה אשמח לשמוע). אין תקציב מוגדר מראש כרגע. תודה רבה לכל מי שמנסה לסייע!

23. Started by liornet,

שלום לכם חבריי הפורום הביאו לי נייד דיי ישן ובכמה חתיכות,הצלחתי להפעיל אותו ולהגיע לביוס ולקטע שהוא אומר שאין מערכת הפעלה. מכיוון שהמתאם לדיסק קשיח עולה כ 50$ לייבא לארץ,החלטתי לרדת מהרעיון רעיון אחר שעלה לי הוא להפעיל מערכת הפעלה של לינוקס מדיסק רגיל (מדובר על : http://www.linuxcnc.org/content/view/2/4/lang,en/ ) ולחבר DOK של 4-8 גיגה האם פתרון זה יעבוד?,אני שואל בכדיי לחסוך לעצמי זמן כי אוליי מישהו כבר ניסה. תמונה של הנייד http://i40.tinypic.com/16le9vk.jpg

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by DirJoN,

אני צריך מחשב נייד זול, ללא חיבור אינטרנט, למטרת הקלדה בלבד. אם יש איזושהי דרך להתקין אך ורק תוכנה אחת (WORD) ואפילו בלי מערכת הפעלה, אשמח לשמוע איך אפשרי לעשות דבר כזה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by winner,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי תכנות ועבודה ביתית - דוא"ל, Word, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר, לימודי תכנות WEB, פייתון ו-JAVA. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).14-15" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 12 תגובות
    • 4.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.