עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by bennash,

סליחה שאני כותב את זה באשכול חדש תראו ערך זהה בשמו בפורום "מפרטי מחשב" יש לו מחשב עם מעבד אתום על סף לא שמיש: הוא משתמש במקלדת וירטואלית כי המקלדת לא עובדת, הוא משתמש USB מצד ימין ורכזת USB כי צד שמאל לא עובד. הוא מעוניין במחשב עם מקסימום 11.9 אינץ' ואני עוד מגזים ושיהיה קל ככול הניתן. מעבד שיכול להריץ W IN8(חשבתי עלAMD A4-A8), זיכרון שיכול להריץ "יריד תעסוקה וירטואלי" של יד2 (חשבתי 2-4 ג'יגה), כרטיס מסך שיכול להריץ HD רֶדִי, יש לו 15 מגה מהירות גלישה בבית ו5 מגה מהירות גלישה בחוץ + 1.5 גיגה הורדות עד לגמר השימוש במודם הסלולרי לכן הוא משתמש בעידן +. )כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. ישראל, ת"א-יפו אפשר גם כל גוש דן, אי אפשר חנ…

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  2. Started by bennash,

יש לו מחשב עם מעבד אתום על סף לא שמיש: הוא משתמש במקלדת וירטואלית כי המקלדת לא עובדת, הוא משתמש USB מצד ימין ורכזת USB כי צד שמאל לא עובד. הוא מעוניין במחשב עם מקסימום 11.9 אינץ' ואני עוד מגזים ושיהיה קל ככול הניתן. מעבד שיכול להריץ WIN7 (חשבתי עלAMD A4-A8), זיכרון שיכול להריץ "יריד תעסוקה וירטואלי" של יד2 (חשבתי 2-4 גיגה), כרטיס מסך שיכול להריץ HD רֶדִי, יש לו 15 מגה מהירות גלישה בבית ו5 מגה מהירות גלישה בחוץ + 1.5 גיגה הורדות עד לגמר השימוש במודם הסלולרי לכן הוא משתמש בעידן +. 1. מה התקציב המקסימאלי?1501 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by kebibas,

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד חדש לאבא, הלכתי לאיבוד קצת . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (בעיקר אופיס והרבה מצגות) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא כלכך משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…

• 20 תגובות
    • 3.7k צפיות
  4. Started by Shasoosh,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לאבא שלי קראתי מספר דיונים בפורום בינהם המלצות על ה DV5269EA ש Lior קנה ויש לי מספר שאלות בעקרון אבא שלי לא גיימר , בעיקר לאינטרנט, Office .. אולי קצת סרטים. מה שכן הייתי רוצה לדעת בביטחה שהמחשב יתמודד עם ויסטה בצורה חלקה + ממשק ה Aero. האם המחשב הנ"ל יתן לי את התמורה הזאת? אולי יש עוד המלצות בטווח מהחירים הנ"ל? חשבתי אולי לחכות קצת עד שכל הניידים ימכרו עם Vista אבל נכון לעכשיו אני רואה רק התחכמויות מצד הספקים (Vista ללא Aero - סלחו לי שאני לא זוכר את כל 14 השמות שיש למערכת ההפעלה הזאת) 6000 ש"ח זה הגג של הגג. תודה.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by insane95,

אהלן, אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד. תקציב נמוך, 2000-2400. הוא מעוניין בעיקר באינטרנט, סרטים, שירים, וקצת בפיפא. אם אפשר חנויות בבאר שבע. תודה

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  6. שלום לכולם, המחשב הנייח של אבא שלי גוסס וגם המסך לא משהו, אז תכננו לקנות מחשב נייד. הדרישות של אבא שלי מאוד צנועות- הדרישות שלו הן רק לאינטרנט, קריאת כתבות ובדיקת מיילים, אולי קצת מוזיקה פה ושם. עדיפות לדגם עסקי ולא לשוק הביתי. תקציב של כ2500 ש"ח עם חריגות אם זה כל כך מתבקש אך עדיף שלא, הוא רוצה מסך גדול (17, אבל אם אי אפשר גם בסביבות ה15 יעשה את העבודה) ועדיף אחד שלא יבריק, ואמינות גבוהה ככל הניתן כולל יציבות וכמובן אחריות טובה(עדיפות גבוהה לשנתיים ומעלה). אני מניח שגם מקלדת נוחה כמה שיותר תהיה טובה בשבילו. העניין של ניידות, ביצועים וזמן סוללה לא חשובים לו אבל לא יזיק אם גם אלו יהיו נתונים טובים. מקום קניה בחיפה והקריות בלבד. תודה מראש, רן

7. Started by UserAr,

היי אני מחפש לקנות מחשב נייד לאבא שלי. חשבתי ללכת על מחשב עם מסך גדול, 16 או 17 אינצ' כדי שיהיה לו נוח להשתמש גם כשהוא יושב בסלון או במקומות אחרים. התקציב הוא בסביבות ה5000 שקל. חשוב שיהיה אמין ועם אחריות שנותנת שירות טוב ללקוחות. סוללה חזקה, כונן SSD עם לפחות 512GB, כמה שיותר קל אם יש בכלל מחשבים קלים בקטגוריה הזו ושיהיה נוח לשימוש. אשמח לקבל המלצות למחשב שעונה על הצרכים, וגם לשמוע אם אתם חושבים שהבחירה בגודל מסך כזה היא טובה. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 עם חריגה במידת הצורך לעד 2,800 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה קל, משום שמיועד לאדם מבוקר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …

9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,500 -7000 פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית עם המון טאבים פתוחים בכרום, תוכנות אופיס, רוצה להתנסות בעולם הבינה מלאכותית ולהריץ מודלים במחשב בתוכנות מקומיות (לא בענן) ואולי קצת תוכנות גרפיות אבל לא משהו קריטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רצוי שיהיה בסביבות 14’ כי אני עובד מסביב …

10. Started by lronen66,

מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש אדריכל בתקציב של 5000 ש"ח עד 5500 ש"ח. אשמח לקבל עצות

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  11. Started by urier,

* מטרות המחשב? אוטוקאד, קצת פוטושופ. דו מימד בעיקר. * גודל המסך? 14.1 מאט בלבד * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר נייד בהתאם למגבלות החומרה (2 קילו וקצת) * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? מן הסתם מעדיף כמה שיותר ולכן התקציב הוא גדול יחסית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 מינימום * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by KobyC92,

היי, מחפש מחשב נייד מתאים לידידה שכרגע בשלב הסטאז' של התואר באדריכלות. היא צריכה מחשב נייד ולא נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות עיצוב ועריכה: Autodesk autocad, Autodesk Revit, Rhino grasshopper, photoshop, illustrator, InDesign. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

13. שלום, אני מעצבת פנים, מחפשת נואשות מחשב נייד טוב שיוכל להריץ תוכנות כבדות במקביל. אני עובדת כרגע על autocad,scetchup, photoshop. בעיתיד עולי יתווספ תוכנות נוספות כמו turbocad, 3d max. התקציב הוא עד 7000 ש"ח, עם אפשרות חריגה עם יש בכך צורך. הייתי בכמה חנויות, אבל קיבלתי אינפורמציה סותרת לגבי המפרט (אחד אמר שאני צריכה מעבד i7, ואחר אמר ש-i5 יספיק לי). ראיתי את המחשב Sony VAIO VPCEB27FX http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=4917 למרות שאני מודה שאהבתי בעיקר בגלל העיצוב וממש לא בטוחה שהוא מתאים לי מבחינת נתונים. בנוסף שמעתי שהסדרה pavilion dv6 של hp טובה, אבל גם הבני שיש בעיה עם השירות שלהם. כמו כן שמעתי שהמחשבים של dell טובים אבל פחות אהבתי את העיצוב. וגם חשבתי על …

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by chaimpaz,

שלום רב אני סטודנט לאדריכלות הזקוק למחשב נייד חזק להפעלת תוכנות לאדריכלים. המליצו לי על 2 מחשבים פוטנציאליים מדגם DEL PRECISION m7520 וכן מחשב מדגם HP ZBOOK STUDIO x5e44av . יש שוני ביניהם במהירות המעבד ובכרטיס המסך. אני מתקשה לקבל החלטה ואשמח אם משהו יוכל לבדוק המפרטים הטכניים של שני המחשבים ולהמליץ לי במה לבחור. תודה!! חיים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  15. היי, שלום לכולם אני בטוח שבעבר דובר פה רבות על הנושא אך העיניין כרגע דיי דחוף לאישתי המקסימה יש יומולדת בקרוב, אני מעוניין לרכוש לה מחשב נייד כמתנת יומולדת, וסיום לימודי אדריכלות. אשמח לקבל המלצות למחשב נייד חזק במיוחד , תקציב עד 10,000 ש"ח , מעדיף מחברת LG מכיון שיש לי אופ' להנחות גדולות יותר, אך גם חברה אחרת תתקבל בברכה. תודה רבה,חברים. שי. פירוט: אישתי עוסקת בתוכנות אוטוקאד,3D, 20/20/ , תוכנות עיצוב והדמיה וכמובן שרטוט, חשוב לה שהמחשב יתמוך במס' ממשקים מקביל ויעבוד מהר, מסך לפחות 14.1 ''

• 6 תגובות
    • 716 צפיות
  16. Started by greencorn,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח - ומעדיפה לחסוך אם יש אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיפה שקט אם יש לזה משמעות במחשב ניידו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביב 2 ק"ג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Micha Alkoby,

אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייד שיוכל להריץ בצורה חלקה תוכנות הנדסיות כבדות כמו האוטוקאד ,סולידוורקס, ווטארקאד ... התקציב הוא 2500 ( אם יש משו שחורג מעט לכיוון ה 3000 והוא משמעותית נותן תפוקה יותר טובה אני לא אהסס לקחת ) אני מצאתי את זה אבל לא יודע אם יענה לדרישות שלי : http://www.newvision.co.il/items/1468801-מחשב-נייד-Dell-Inspiron-15-5565-A12-9700 בכל מקרה אתם מוזמנים להמליץ על כל מחשב נייד שאתם רואים לנכון שיכול לעמוד בדרישות שרשמתי תודה

18. שלום לכל חברי הפורום וחג שמח אני בשלבי חיפוש כרגע למחשב נייד שיוכל להריץ את התוכנה אוטוקאד חלק בלי תקיעות ובלי לחכות לזמני טעינה ארוכים... חשבתי ללכת על מחשב נייד עם כרטיס מסך קוואדרו בשביל האוטוקאד מה אתם אומרים?... חשובה לי גם תמיכה מובנית באינטרנט אלחוטי וWI-FI מובנה מסך גדול אם אפשר ויכנס בתקציב (משקל פה הוא לא פקטור כי אין לי בעיה להיסחב גם עם מחשב ששוקל מעל 5 קילו) 2 ג'יגה זכרון אם הדרישות שלי מוגזמות אנה תקנו אותי משום שאני לא מבין כמעט כלום במחשבים ניידים ורק עכשיו די נכנסתי לזה... אם צריך תוספת תקציב נכבדת בשביל שהמחשב יענה על הדרישות אנה תאמרו כמה ..ונושא האחריות די חשוב למרות שלא צריך אחריות בינלאומית וכו' תודה והמשך חג שמח

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by none77,

שלום ניתן לחרוג עד 5500 * גודל המסך?17.3" רצוי מאט האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)לא משנה ssd אם נכנס בתקציב * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום, אני מחפש בעבור חבר מחשב נייד ושמח לקבל את המלצותיכם. • מה התקציב המקסימלי? עד 5000 • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. • במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. • מה הם השימושים הצפויים של המחשב – אוטוקאד, עבודה משרדית • אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך רחב ירכש ע"פ המלצה בהמשך. • לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד - גבוהות • האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה) ? עכבר.מקלדת אלחוטיים. • האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (צורב) ? לא • עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 – 7 • האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא • האם י…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום, אני מחפש מחשב נייד לאוניברסיטה. המחשב מיועד לשמש אותי לתואר ראשון במדעי המחשב. התקציב - עד 5500 ש"ח. כרגע הדרישות מהמחשב הם: 1. משקל בסביבות 2 ק"ג - מסך 13.3 כנראה. 2. מסך איכותי שלא יציק בעיניים אחרי כמה שעות עבודה - כמובן LED, עדיפות למט ולא מבריק בשל עבודה בחדרים מוארים - לא שובר עיסקה. 3. זיכרון פנימי גדול (עדיפות ל-8GB מראש) או ל4GB בסטיק אחד עם סלוט נוסף להרחבה כרגע או בעתיד). 4. מעבד מתאים לצרכים - לדעתי i5 כלשהו, הבעיה שאני לא בקיא בפרטים של כל אחד ממיליון הדגמים שיש. 4. פילטת חום לא מטורפת, touch pad נוח לעבודה, מקלדת נוחה, יציאת HDMI/DVI (בבית יחובר למסך חיצוני איכותי או לטלויזיה לראות סרטים), אם יש אפשרות-יציאת קול אופטית או דיגיטלית (לחבר לרסיבר). 5. עדי…

• 3 תגובות
    • 772 צפיות
  22. שלום! אני מחפש מחשב נייד ללמידה באוניברסיטה. הוא נועד בעיקר לאופיס ולאינטרנט ומדי פעם לסרטים. העדפה: סוללה כמה שיותר ארוכה מסך "12+ תקציב של עד 3000 ש"ח חשבתי על NetBook Lenovo IdeaPad S12 2959-JWG אבל אני לא לגמרי בטוח... למישהו יש רעיון יותר טוב?

• 1 תגובה
    • 831 צפיות
  23. Started by benor,

מישהו שאני מכיר צריך מחשב נייד. אין דרישות מיוחדות, סטודנט, המחשב נועד בעיקר לעשיית עבודות בוורד. שיהיה מחשב אמין וכו'. כמה שפחות אז יותר טוב.

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  24. Started by Dr.flotz,

אז ככה אני צריך מחשב נייד לאופיס בלבד...לימודים התקציב שלי זה עד 2000 שקל מוכן לקנות יד שנייה ומוכן לקנות סוללה נוספת זה צריך להספיק לי ל5-6 שעות עבודה... ושהמסך לא היה קטן מידי מעל 14 אם אפשר תודה

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  25. שלום, אני מחפש מחשב נייד לגלישה באינטרנט ושימוש ב-OFFICE עם מסך 15" . ממה שראיתי מתלבט בין ‏Lenovo G550 NTDRDIV‎ ‏Fujitsu Amilo LI3710 אשמח להמלצות. שאלה נוספת: ה-FUJITSU מגיע עם VISTA שניתן לשדרג במסגרת המבצע לWIN7 עד 31.01.10. אולי למישהו יש מידע האם אחרי התאריך הזה גם FUJITSU יימכר כבר עם WIN7 כברירת מחדל או שזה פשוט מבצע לזמן מוגבל?

• 3 תגובות
    • 924 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.