ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP 2230S, וצריך להחליף בו את הסוללה כי היא לא נטענת וזה בדוק.. אבל המחשב ישן יחסית, לדעתכם זה שווה לקנות סוללה בשבילו? כרגע יש לי 4 תאים, רצוי לקנות 8? כדאי מאיביי? ובמה סוללה חלופית שונה ממקורית?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצאתי בבית של חברים מחשב נייד ישן של HP , מעבד, AMD Turion 64 Mobile technology ML-32 , חד ליבתי במהירות 1.6Ghz,וזיכרון 865MB כרטיס מסך ATI X200 . חיברתי , הפעלתי והוא עובד יופי, מאוורר המעבד קצת רועש אבל אני אנקה בהמשך, הדבר המפתיע זה שהנייד הזה משנת 2001 ומצליח להריץ סרט של HD, והמערכת ב 60% ניצול מעבד... מדהים! איך זה יכול להיות שבנייד אחד חד ליבתי שיש לי של אינטל אני לא מצליח להריץ סרטים HD בלי שהמעבד יגיע ל 100% ? מצטער על הגודל כתב... לא מצליח לסדר את זה....
-
- 2 תגובות
- 615 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן CELLROn 400 לשימוש לימודי בעיקר יום אחד המסך שלו הפסיק לעבוד כמעט הוא מוציא אור מאוד חלש ככה שאי אפשר לראות בכלל [אם אני מחבר אותו למסך רואים הכל והכל עובד כמו שצריך] השאלה מה אפשר לעשות מבלי לשלוח לתיקון כי לא משתלם להוציא על זה כספ
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-
-
חלונות עולה בסדר, ואז אחרי שיש את הבאר הכחול למטה שזז, המסך הופך שחור לכמה דקות, אחרי זה הרקע עולה, עוד פעם מחכים כמה דקות, בסוף יש את הדסקטופ (אני יכול להיכנס ל task manager אחרי שהרקע עלה, רואים שיש תהליך של explorer אבל עדיין לוקח לו כמה דקות עד שעולה ה TASKBAR והכל). יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה ? (אחרי שזה עלה חלונות מגיב בסדר).
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
לידידה שלי יש מחשב נייד שכבר בקושי סוחב: HP Pavillion 5000 יש לו 512M זכרון פנימי ו Windows XP השימושים שלה מאוד פשוטים, גלישה באינטרנט וקצת כתיבת מסמכים (לא סרטים/לא משחקים) אופציה אחת זה לשדרג אותו: זכרון 2GB וכן Windows 7 העלות של הזכרון היא כמה מאות שקלים כי בקושי ניתן למצוא זכרון מתאים (DDR333) השאלה אם לא עדיף כבר לקנות מחשב נייד חדש מאוד פשוט ולמכור את זה. (בכמה אפשר למכור כזה מחשב?) תודה.
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לאפשרות של מחשב נייד להיות HTPC - מחשב סלוני. המחשב נועד למטרות צפייה בסרטי HD, תמונות,מוסיקה,גלישה באינטרנט(כולל צפייה ישירה בתוכן),הורדות תוכן ואחסון מדיה כנ"ל.המחשב נייד יחובר לטלווזית LCD 42 עם כניסת HDMI. האם היום ניידים מסוגלים להציג FHD ? יכולים להיות מדיה סנטר מבחינת שאר התכונות שלהם?האם נייד יתמוך בשאר הדרישות שהצגתי? במידה וכן איזה מחשבים מומלצים למטרות הנ"ל ומה סדר גודל של מחיר? למעשה אני מתלבט בין 2 אופציות עיקריות: - הפיכת המחשב נייח הישן שלי ל HTPC וקניית נייד למטרות עבודה משרדית ,גלישה באינטרנט(איזה נייד מומלץ למטרה זו?, נייד זה יהיה תחליף לנייח,יחובר רוב הזמן בעמדה קבועה למסך 23 אינץ Samsung P2350 ולמקלדת ועכבר רגילים, יחד עם זא…
-
- 5 תגובות
- 945 צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח (חריגה עד 3,000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, עבודה משרדית, עבודה גרפית קלה כולל עריכה (Photoshop ו- Camtasia) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך "14. עדיפות ל- "15. משקל ממוצע, רצוי עד 2 ק"ג. 7.…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד בעל מסך יחסי גדול, זמן סוללה ומשקל לא חשוב עקב שיהיה בבית 99% מהזמן. אני מריץ במחשב רק אינטרנט, שירים לפעמים ICQ זאת אומרת דברים פשוטים אך רצוי שיהיה זריז ללא תקיעות שיפעל עם כמה חלונות פועלים ברקע וירוץ חלק כמה שאפשר. התקציב גמיש 1700-2100 לא נראה שצריך יותר עקב הדרישות שלי ממנו. חשוב שיהיה לו אינטרנט אלחוטי, והנייד יהיה מחברה אמינה לא בא לי לרוץ למעבדות ושתהיה לו תקופת אחריות גדולה לשנתיים. מקלדת בעברית כמובן(חייב) ולא יודע אם זה נכלל אבל רמקולים מובנים חייב + חיבור פשוט לרמקולים 2.1 שנמצאים כרגע על המחשב (ATP3)שיתחברו מדי פעם. הארד דיסק 160GB מספיק אם יהיה יותר לא בעייה גם טוב. צורב DVD לא חובה אבל רצוי שיהיה.בינתיים זה מה שעולה לי אם יש משהו שש…
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה5K. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי תואר מדמ"ח, תכנות, וגיימינג קל (indie games, overwatch, apex, csgo) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב 8. הא…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם, לאחרונה התקנתי WIN8 במחשב הנייד שלי ומאז אחי מתלונן על כך שהמחשב פשוט נכבה פעם בכמה דק'.. מפרט: INTEL CORE 2 DUO T5870 1GB RAM כרטיס מסך של אינטל. לפי HWMONITOR, המעבד הגיע ל-68-70 מעלות בערך וזאת בזמן שהדפדפן בלבד היה פתוח. זה בסדר? האם זה קשור? תודה. )
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לאחי, אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14"-15" * רזולוציית המסך? HD או FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? באיזור של 2 קילוגרם, נראה לי סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע, הממוצע היום (אני מניח שזה באיזור 4 שעות עבודה, יכול להיות שאני רחוק מאד מהמציאות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500G * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן, אשמח לשמוע על המלצה מתאימה למחשב ועלות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד כמו חדש, בשימוש מועט בלבד. כמה אני יכול למכור אותו? זה המחשב: מחשב נייד "15.4 MSI PR601 T6500 2.1GHz הנה המפרט שלו: מעבד ליבה כפולה Intel® Core2 Duo Processor T6500 2.1GHz מסך "15.4 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® GMA X4500 זכרון 4096MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב Dual Layer Super Multi DVD תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11B/G כרטיס רשת Lan 10/100/1000 מודם פקס 56Kb Bluetooth 2.0 יציאות USB 2.0 X4 ,VGA ,Audio קורא כרטיסי זיכרון , יציאת רשת ועכבר Touch אחריות שנה אחריות (אחריות ע"י היבואן הרשמי…
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
כפי שמצויין בכותרת המחשב ישמש כמחשב נוסף בבית, אז המשקל לא משחק תפקיד והמסך צריך להיות גדול. ביקרתי ב-ivory (כן, אני יודע שזה נשמע גרוע) והמליצו על מחשב msi (גם זה כמובן לא היה צפוי) הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2247&CatCode=315. כמובן יחסית למחיר הוא נראה לי טוב מדי, אך לא מצאתי ביקורות באינטרנט, אז איני יודע מה חסרונותיו. אם משהו יוכל לשפוך אור על פשר המחיר הזה, אני אודה לו מאוד. וכמו כן כמובן לציין כמה אלטרנטיבות אפשרויות במסגרת התקציב. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית בלבד תקציב: עד 3500 שימושים: אופיס, אקרובט רידר, אינטרנט, (אולי מעט סרטים). חשוב לי משקל קל, מהירות עבודה, אחריות ומראה. לגבי סוללה לא כל כך קריטי אך כמובן שעדיף חיי סוללה ממושכים. המחשב נקנה כמתנה לאבא שלי. האם ניתן לבצע חריטה על המחשב הנייד? אם כן היכן? תודה
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום , זוג רוצה להחליף את המחשב הנייח והמיושן שברשותו בנייד חדש . על הלפטופ לא להתחמם למצב של "חמים בידיים" (כתלות בעומס כמובן) תדירות שימוש - פעמיים בשבוע בערך , ללא משחקים , אינטרנט אופיס בדיקת מייל ושליחה , קצת פייסבוק בשביל הפאן ,לא רואה שימושים תובעניים באופק . עדיפות משמעותית ל"עם מערכת הפעלה" הדרישות - (לפי הסדר) 15.6" ,עדיף מסך מט , רזולוציה של 1200*1920 , עוצמת הארה טובה היות ולא הולך להיות מחובר למסך חיצוני מקלדת נוחה . i5 , חושב על 8GB RAM. צורב . nice to have - numpad , מקלדת מוארת , SSD. LAN זמן סוללה כמעט חסר משמעות היות ומרבית הזמן המחשב יפעל בבית מחובר למטען , ייתכן ויצא מעט לטייל . כונן הייברידי - לא ניסיתי ולא מכיר אבל כבר אעדיף להשקיע ל SSD מלא . גג …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום * מטרות המחשב? אינטרנט - עבודה עם הרבה מאוד טאבים במקביל, אפליקציות - הרבה שרצות במקביל, הזרמה של תכני FHD למסך חיצוני * גודל המסך? רצוי 17" או יותר אבל אפשר לשקול 15.6" * משקל רצוי? לא משנה כי המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך (יומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין צורך כי תמיד יהיה נקודת חשמל קרובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ESATA - לא HDMI - כן * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? כן * כונן Bluray? לא חובה * תקציב? עד 4500 * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * סוג אחריות? לפחות 3 שנים עדיפות לאפשרות איסוף והחזרה מאתר הלקוח * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DEL…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תוכנת 3DMAX, ושימושים של אינטרנט וכו'. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משהו ספציפי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? עדיף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320. * כונן CD/DVD? צורב? CD/DVD * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, המחשב יקנה בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? asus. התקציב למחשב הוא 700 דולר (חריגה עד 50 דולר). אין לי מושג מה התוכנה הזאת דורשת אבל יש לו מחשב יש…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, על פי הדרישות הממולצות ממחשב לOculus rift בחרתי שני מחשבים שניראים לי מתאימים והם בתחום המחיר הנמוך ביותר (כרטיס גרפי Nvidia 1060). הראשון בעל מעבד i5 והשני i7. האם יש המלצות לבחירה מבין שניהם? האם הדל עם מעבד ה i5 יתמוך בצורה טובה לאוקולוס? משהוא אחר בתחום הזול של המחירים? 1. Dell inspiron 7577 2. Lenovo legion y720 תודה,
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
האלן חברים, מחפש מחשב נייד לי ולאישתי (לומדת עיצוב פנים), הנייד צריך ליהיות מסוגל להריץ תוכנות כדוגמאת sketchup ו autocad ללא שום בעיות. האם כדאי ללכת על המחשב HP Pavilion 15-AU000NJ? http://ksp.co.il/?uin=33472&select=.268..271..162..2175..2185. האם יש המלצות לגבי מחשב אחר? השאיפה במחיר לאיזור 4000 ומעתה כמה שאפשר. אודה לעצתכם.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם מאוד. אחותי ואני קונים מחשב נייד לאמא שלנו * מטרות המחשב?שימוש ביתי, עבודות, חיבור המחשב לטלוויזיה וצפייה בסרטים/סדרות, אינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 6'15. * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מזתורמת? HDTV, DVD, USB, כל השאר בונוס גדול. * משקל רצוי? אין חשיבות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין כל כך חשיבות, רוב הזמן הוא יהיה מחבור לחשמל. עדיף זמן סוללה ממושך כמובן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDTV, DVD, USB, כל השאר בונוס גדול. * Bluetooth? אפשרי. לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אך אני לא מוכן לקחת HP . נראה ל…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם מאוד. אחותי ואני קונים מחשב נייד לאמא שלנו * מטרות המחשב?שימוש ביתי, עבודות, חיבור המחשב לטלוויזיה וצפייה בסרטים/סדרות, אינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 6'15. * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מזתורמת? HDTV, DVD, USB, כל השאר בונוס גדול. * משקל רצוי? אין חשיבות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין כל כך חשיבות, רוב הזמן הוא יהיה מחבור לחשמל. עדיף זמן סוללה ממושך כמובן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDTV, DVD, USB, כל השאר בונוס גדול. * Bluetooth? אפשרי. לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אך אני לא מוכן לקחת HP . נראה לי עדיף d…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש אותי ככול הניתן כמחשב ביתי, במסגרת התקציב כמובן. בין היתר עובדה כללית עם האינטרנט, תוכנות די כבדות כמו פוטושופ ,תוכנות קומפילציה ומשחקים. במשחקים הכוונה לרמה הבינונית, לא משהו מטורף. חשבתי על DV6-1330EJ ו- DV6-1340EJ (שטיפה קשה יותר למצוא אותו בימים אלה). כרטיס המסך הוא HD 4650 שזה די מכובד אבל המעבד T6600 2.2GHz הוא טיפה חלש יחסית למצב בשוק כיום. הזיכרון גם כן, 2gb בלבד בדגם ה-1330, אבל זה ניתן לשדרוג. השאלה היא האם מעבד כזה יהווה לצוואר בקבוק לכרטיס המסך והאם יש לכם הצעות אחרות במסגרת התקציב? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד חדש שישמש בעיקר לתכנות, אבל גם למידול תלת מימד בblender 3D כתחביב. התקציב קצת מצומצם בשביל תלת, אבל אני אסתדר עם מה שהוא יוכל לתת לי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000₪, לא כל כך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי יהיה תכנות ותלת מימד בblender 3D כתחביב 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 14K גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול מחשב גיימינג. מפתח לVR. Unreal Engine. הרבה בייקים, רנדר ותלת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -רצוי קל לנסיעות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 0 תגובות
- 401 צפיות
-
-
סביבות 3000 ש"ח גודל - מעדיף כמה שיותר גדול 17 סטודנט - שימוש עיקרי זה בתוכנת AUTOCAD מערכת הפעלה - לא חובה הבנתי שמשתלם להזמין מAMAZON או NEWEGG , מכיוון שההיצע בארץ על הפנים. תודה רבה !
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-