ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 למפרט | 1300 למסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ל-נ-צ-ל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן, פרט לתקציב המסך ב-200 ש"ח אם זה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים / עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) : After Effects / Sony Vegas Pro ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: בדרך כלל משחקים של VALVE. ועוד כמה שלפעמים יוצא לי לשחק כמו GTA/AC ועוד.. *חשוב שיהיה מספיק חזק להריץ משחקים כבדים , ושלא יגביל אותי בעתיד הקרוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…
-
- 3 תגובות
- 826 צפיות
-
-
חברים יקרים אני זקוק לעזרתכם בקניית מחשב נייד גודל התקציב עד 10000 ש"ח אני זקוק למחשב נייד חזק כי אני עובד בעריכת תמונות וקטעי וידיאו לכן אני זקוק למכרטיס מסך חזק וזיכרון די גדול הבעיה שיש שוק מוצף במחשבים ואני לא יודע איזה מחשב כדי לקנות אז מבקש את עזרתכם כי אני מוכן להוציא הרבה כסף בשביל זה אני מחפש שמות של דגמים תודה מראש אלעד!
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
בעקבות כל המצב כרגע של כרטיסי המסך והמעבדים והזמינות שלהם בארץ, בסופו של דבר יצא לי להזמין כרטיס + מעבד מניואג.. עכשיו, המערכת על פניו תהיה יקרה.. מעל 10K ש"ח ככל הנראה... ועכשיו אם אזמין גם את שאר הרכיבים מניואג.. כנראה אצליח לחסוך בטוטאל עוד משהו כמו 1000 ש"ח בערך.. אולי קצת פחות אולי קצת יותר.. בכל מקרה, רציתי לשמוע את דעתכם כי פשוט באיזשהו מקום מרגיש לי לא בנוח כל כך לרכוש מערכת בסכום שכזה ללא כל אחריות בארץ... אבל חשבתי לרכוש כאן בארץ חלק מהרכיבים למרות שבמעט יקרים יותר.. כמו לוח וכו'.. בארץ זה לא יקר בהרבה, פשוט בשקלול.. זה יוצא סביב ה-1000 ש"ח.. למרות שעל פניו הכרטיס מסך הוא של EVGA והאחריות לא אמורה להיות כאב ראש כל כך גדול..…
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
המחשב ישמש כמחשב עבודה של סטודנט. הדרישות הן כמות זיכרון כמה שיותר גדולה(העדפה ל2GB) יכולות גרפיות סבירות+יציאתTVOUT. נפח אחסון מכובד(120GB ומעלה), משקל לא גבוה במיוחד וצורב עם DVD(מעדיף צורב DVD). כמה שיותר זמן אחריות(אם יש אפשרות להרחבת אחריות לציין אותה). אם לא ניתן להשיג מחשב שיעמוד בדרישות האלה לציין את המחשב הזול ביותר שיענה על הדרישות ואת המחיר שלו. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-
-
בעיקרון אין לי הרבה כסף להוציא על מחשב חדש, ואני צריך מחשב חדש, כדי לשחק ב-Underground 2 לדוגמא (ואין לי אפשרות לשדרג חלקים). מצאתי מכירה קבוצתית, שהמפרט של המחשב שלה נראה ממש נחמד, לדעתי גם שווה (חוץ מכרטיס המסך). מה דעתכם? http://www.netaction2.co.il/sale.php?sale=1895387
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
עומד לרכוש את המחשב הנל מעוניין לשמוע חוות דעתכם Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 3Mb 1066MHz BOX , יחידות 1 ¤570 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1198 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤499 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL4-4-4-12, יחידות 1 ¤390 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1257 Connect3d Radeon HD4850 512MB DDR3 AC Cooler Value Pack PCIe, יחידות 1 ¤820 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1558 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=704 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F S…
-
- 3 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום רב, אני בתהליכי בניית מפרט ורציתי לשאול אם יש הבדל רב בין הרכיבים והאם באמת שווה להשקיע עוד 200 שקל בשבילהם: Intel I5 750 Box 950 ש"ח - האם זה משנה אם זה tray או box? הבנתי שזה במערכת הקירור, הכדאי להישאר עם המערכת המקורית של אינטל ואחריות לכל החיים? התלבטות בין לוח אם של gigabyte: ud3 לבין ud4 650 ש"ח לud 3 869 ש"ח לud 4 חוץ מאופציית הcrossfire/sli זה שווה את התוספת של 219 ש"ח? בשנתיים הקרובות אני לא מתכוון לקנות עוד כרטיס גרפי אז... \: Radeon HD5770 יש את הגירסא הרגילה שעולה 790 ש"ח במבצע ואת הגירסאת קירור vapor x שעולה 925 ש"ח יש לציין שאני לחוץ לגבי ההבדלים הכספיים כי אני כרגע בשירות סדיר.. זיכרון patriot gamming 4giga 3ddr 9cl 577 ש"ח - לגבי זה אני לא…
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=92&CatCode=1 האם שווה את המחיר? המחשב מיועד לעבודה משרדית, במה לבחור? AMD או אינטל ? (סביר להניח ששניהם סלרון וסמפרון) באיזה לוח אם לבחור ? ASUS או MSI ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 487 צפיות
-
-
אבא שלי צריך מחשב TABLET לצורך העבודה שלו, המחשב ימומן ע"י העבודה, אבל עדיין צריך שיהיה במחיר הגיוני. עלה לי הרעיון של ה-HP Pavilion tx2520ej שיש לו נתונים לא רעים יחסית. מה אתם אומרים עליו? על המסך שלו? על הזמן בטריה, מעבד ועוד...והאם יש לכם המלצה על אחד אחר שהוא יותר טוב לדעתכם. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה. אני קונה מחשב חדש התקציב שלי הוא 6500 לא כולל מסך. המטרה העיקרית היא משחקים כבדים והרבה! אני רוצה מפרט עצבני שיאכל משחקים חדשים בלי להתאמץ דגשים חשובים: לוח אם רק של אסוס. מארז שקט. אם אפשר שהלוח כבר יתמוך SATA 6.0 GB ו USB3 ( אני יודע שעדין אין שימוש של זה בארץ אבל יהיה בעתיד) לא צריך מסך יש לי כבר ברוזלוציה 1920x1080 כרטיס מסך שיתמוך DX11 הרדיסק: כמובן הדגם 103sj של סמסונג. כולל סט מקלדת עכבר של לוג'טיק וכרטיס טלויזיה: Hauppauge PVR-150 MCE מפרט מחנות skypc כי שם אני מתכוון לקנות. זהו לבנתיים תודה רבה...!!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ובוקר טוב ! זוהי הודעתי הראשונה בפורום, קראתי את החוקים ובמשך יום שלם אתמול חיפשתי מפרטים דומים לפי מילת החיפוש SOLIDWORKS. כל המפרטים שמצאתי שם בתקציב המוזכר לעיל היו משנת 2009 והייתי מעוניין במפרט מעודכן. חיפשתי גם ב-50 המפרטים המומלצים אך לא מצאתי את מבוקשי. עליי לציין שאני לא מבין בתחום כלל. את ההודעה אני כותב על פי פורמט מומלץ להודעה שפורסמה בחוקים: 1. התקציב המקסימלי הוא 3000 ש"ח. כמו שמצויין בכתורת הת'רד. יש לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג עד 25 אחוזים מהתקציב (750 ש"ח) לצורך קניית צג בלבד 22'' רחב תומך HD. 2. השימושים הצפויים של המחשב הינם שרטוט בתוכנה SOLIDWORKS (יומיומי) , שימוש ביישומי אופיס (יומיומי. בעיקר אקסל, פאוור פוינט ווורד) ותכני HD (חד שבו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות, תכלס דיי גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר cs:go לפעמים tf2,minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות, מקסימום ביצועים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום, עקב תקציב דל מאוד המחשב שאני קונה הולך להראות ככה : AMD 4200+ ASUS M2N-E KINGSTON 1GB DDR2 667 X2 - 2GB TOTAL WD 250GB SATA2 16M POINT OF VIEW 8500GT COMPUCASE 6A19 השאלה: איך הכרטיס מסך למטרות משחקים סטייך GTA, FIFA, NFS, וכו'.... ?? נ.ב. התקציב שלי הוא 2800 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
יש לי נייד דל N5110, מעבד I7 ועוד כמה שטויות, הבעיה היא שהכונן הקשיח איטי מאוד, 5700RPM ומאט את המחשב... ראיתי את המוצר הבא : http://www.ebay.com/itm/2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-Caddy-Adapter-for-Dell-Inspiron-14R-15R-N5110-/280920688567?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item41682d87b7 ורציתי לשאול את דעתכם בנושא, האם כדאי להוציא את ה CD ולהכניס את המתאם הזה עם SSD ושהמערכת תרוץ עליו? אשמח לדעה לטוב או לרע..
-
- 3 תגובות
- 748 צפיות
-
-
היי כולם =] אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולפי המלצה של חבר באתי לפורום הזה ^^ יש לי תקציב של בערך 3500-4000 שקלים (כרטיס אשראי או מזומן). אני משתמש במחשב בד"כ לצורך משחקי רשת, אבל אני גם עובד הרבה עם וגאס ועם אנימטורים למיניהם (כלומר מטרות: משחקים קלים וכבדים + עריכה גרפית). ציוד היקפי: כרטיס רשת רגיל + אלחוטי, צורב (עדיף DVD), מקלדת ועכבר אלחוטי. לא לכלול במחיר מסך =] אני כבר קונה LCD 17" של LG עיצוב לא ממש חשוב, גם לא יהרוג אותי אם המחשב יהיה קצת רועש (אבל לא הרבה ). מערכת הפעלה כבר יתקינו לי, לא ממש אכפת לי אם חוקית =] אבל לא ויסטה.. ויסטה לא תומכת בכלום. אין ממש צרכים מיוחדים ^^ רק שיפעל מהר, לפחות 3 GHZ, שיהיה 1GB RAM ומעלה וזהו ^^ תודה רבה לעוזרים D:
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב לסטודנט ב1100$ בערך חשוב שיהיה קל - 2.5-1.5 קילו. שיהיה מחברה טובה. כונן קשיח לפחות 80 GB צורב DVD עם כל החיבורים bluetooth פחות קריטי אבל נחמד אם יהיה 802.11 /g חריץ לSD בעדיפות 1G זיכרון Intel Core 2 Duo 1.66GHz לפחות סוללה - שתחזיק כמה שיותר - לא תמיד יש שקע פנוי באוניברסיטה... משמש אותי בעיקר ללימודים לכן חשוב מאוד שיהיה קל בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט אך גם לתוכנות לעיבוד תמונה וסאונד (לא ברמה מקצועית) ולסרטים כמובן. ועכשיו האתגר: אני חייב את המפרט עוד היום או מקסימום מחר והכי חשוב אני רוצה לקנות את המחשב בארצות הברית. לא אכפת לי חנות פיזית או אינטרנטית גם איביי טוב - רק שתהיה אמינות מוכר גבוהה ואם אתם לא יודעים להגיד לי…
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש ב10,000 כולל מסך והשאלה שלי אם הכסף יספיק למעבד של 4 ליבות של אינטל ההכי חזק-extrime (נירארה לי שזה ההכי חזק לפי מה שאני יודע...)כאשר כל ליבה 2.400 אני חושב וזה ניקרא משהו עם q6700 ובנוסף למעבד הזה תוסיפו את הכרטיס מסך החזק ביותר של nividia-8800 gtx האם הכסף יספיק למחשב כזה חזק כולל לוח אם רציני וספק טוב? והאם מחשב כזה טוב למשחקים לפי דעתכתם? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אז ככה לחבר שלי נשרף לוח האם יש לו מחשב לא ממש חדש AMD 1500 אממ והמעבד לא עובד טוב אז גם אותו הוא צריך להחליף אממ אז בחנות יעצו לו לקנות: AMD athlon 64 3000 venice 939 GA-K8U 939 SB/lan/SA/USB ו כמובן גם - p4 / amd atx 500w המחשב מיועד למשחקים תוכנות וגרפיקה (ואינטרנט) ... כפי שהבנתם זה להכל... המחיר הוא : 1626 מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן קניתי LENOVO חדש ויש לי כמה שאלות: 1. עדיף להשאיר אותו במצב המתנה או לכבות אותו כשאני לא משתמש בו יותר משעה שעתיים? 2. כשאני בבית (או ליד חשמל) עדיף לעבוד עם החשמל מחובר, או שצריך לפרוק את הסוללה עד הסוף ואז לחבר לחשמל? 3.על המחשב יש את קבצי ההתקנה של המחשב (עם כל התוכנות הנלוות), במידה ואני רוצה לפרמט אותו, מה בדיוק אני צריך לגבות? זהו בנתיים. תודה, אביעד
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לרכוש מחשב נייד למטרת לימודים (אינטרנט, אופיס וכו') אין צורך בכרטיס מסך מעבר למובנה. עם זאת אני מחפש מחשב שיהיה מספיק חזק לשרוד את ה3 שנים הקרובות (ולכן חשבתי ללכת על מעבדי אינטל i3 או i5) גודל רלוונטי של מסך יהיה בין "13 לבין "14.4. התקציב למחשב הוא עד 3600 (כולל מערכת הפעלה). לאחרונה מצאתי בKSP שני מחשבים שאשמח אם בנוסף להמלצות שלכם תוכלו לחוות את דעתכם עליהם. הראשון: Samsung Q330-JA01IL השני: Asus A42F-VX059V אשמח לתגובתכם
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי לכולם אני מחפש מחשב כללי, בעיקר לגלישה וסרטים ואולי מדי פעם אם אוכל להריץ משחק פה ושם (אך זה לא בעדיפות) בתקציב של כ 2000 שקל (כמובן שחריגה של 100 עד 200 שקל לא תהיה נוראית). מסך יש לי כרגע כך שאין לי צורך לרכוש חדש. אני מאיזור חיפה כך שאשמח לקבל המלצות לגבי חנויות מאיזור חיפה והקריות. כמו כן, כיום יש לי מחשב (ישן) עם הרד דיסק 160 גיג'ה. האם כדאי להעביר גם אותו למחשב החדש או שלעזוב את זה, או שזה יכול לגרום לצרות שונות ועדיף לוותר על זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד HP Pavilion dv9000 כבר מעל שנה, לאחרונה עברתי על רשימת התוכנות המותקנות והסרתי כאלה שלא נעשה בהן שימוש, בינהן גם כמה כלים שונים של HP שהגיעו עם המחשב. בגדול המחשב עובד כרגיל אבל קרה משהו מוזר: הנורות שצמודות למתג ה wifi ולמתג הטאצ' פד, דולקות רק כאשר מכבים את האמצעי, כלומר דולקות רק בכתום כשמדליקים את האמצעי (wi fi או טאצ' פד) הנורות כבות במקום להאיר בכחול. האמצעים פועלים כמו שצריך. מישהו נתקל בזה ? אשמח לפתרון. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד והתקנתי ווינדוס. עכשיו כל מה שנשאר לי זה להתקין דרייברים. זה דף מהאתר הרשמי של דל עם כל מיני דרייברים למחשב: http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON_N5010&os=W764&osl=en&catid=&impid= השאלה שלי היא אילו דרייברים מהרשימה שיש שם אני צריך להתקין? יש שם דרייברים גם לכרטיס מסך של ATI ולי יש כרטיס מסך GMA HD מובנה של אינטל ויש שם עוד כל מיני דרייברים מהקטגוריות השונות. מה אני צריך להתקין וממה אני צריך להתעלם? ואיך אני בודק מה מותן אצלי במחשב במידה ואני רוצה? תודה מראש!!!
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-