ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש באזור ה- 2000 ש"ח. המחשב משמש בעיקר לצרכים בסיסיים אבל חשוב לי שיהיה מהיר יחסית. כיום אני עובד על Toshiba satellite A200-1YX שאני מניח שהוא כבר מזמן נחשב מיושן... * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, עריכה גרפית (ברמה בסיסית) ומשחקים (ברמה בסיסית גם כן) * גודל המסך? 15 אינץ' + * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא יזיק * גודל מינימלי של כונן קשיח? מתכוון לחבר כונן חיצוני אז גם לא …
-
- 5 תגובות
- 758 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אם רלוונטיי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מרכז …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד לצרכי היום יום ועבודה (תכנות), שיהיה קל ונוח לנסיעות * מטרות המחשב? צרכים בסיסיים (אינטרנט, אופיס), תכנות, צפייה בסרטים, מעט משחקים (מפרט שלא יגביל מבחינת ביצועים), מעבד i5 ו4gb ראם לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ', אין חשיבות למבריק או מט * רזולוציית המסך? לא קריטי * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג (לכיוון האולטרה-בוק) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה ממוצעת + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - חיבורים סטנדרטיים * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לSSD, מפאת התקציב האפשרות הריאלית היא SSD מינימלי למערכת ההפעלה + דיסק קשיח לקבצים נוספים * כו…
-
- 13 תגובות
- 751 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש יום-יומי (סרטים, מוזיקה, אינטרנט וכו') * גודל המסך? 15" * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיהיה סביר לפחות * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן טוב עוד כמה דברים, התקציב הוא 2,500-3,000 אם אפשר להכניס גם מערכת הפעלה בתקציב מה טוב. למרות שזה נשמע לא חשוב, אני אשמח שהדגם יהיה יפה ושיהיו בו פיצ'רים נחמדים (ואם אפשר גם לתאר מה אותם הפיצ'רים) תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 ש"ח מטרות המחשב עבודות משרדיות, שיהיה נוח לעבוד על מספר אתרי אינטרנט במקביל יחד עם אופיס למשל. שהווינדווס (xp) יעבוד חלק. גודל מסך 14 אינץ משקל 2.5 ק"ג אני חושב - כן חשוב שיהיה נוח להתנייד איתו זמן הסוללה חשוב יציאות אני חושב שכדאי dvi למרות שלא כל כך חשוב בלוטות לא חשוב, אבל שיהיה אפשר לגשת בקלות לנק' אינטרנט בבתי קפה למשל. גודל ההארדיסק לא יותר מיידי חשוב צורב דיוידי יהיה נחמד אחריות בינלאומית לא חובה. חשוב שהמחשב לא יתחמם, שיהיה אמין ושיהיה נוח. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 555 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחותי, בעיקר לשימושים משרדיים פשוטים אינטרנט אופיס וכד' אבל מדי פעם היא תריץ עליו תוכנות חישוביות כמו Eprime ו-MATLAB ולכן חשוב שיהיה עליו מעבד מהיר וחזק. עדיפות לכך שיעלה כמה שפחות נניח תקציב גג של 3500 ש"ח. הדרישות העיקריות: -מסך 11 - 13" - נפח אחסון גבוה לפחות 500GB - קל משקל - חשוב מאוד שתהיה אחריות ממקום טוב ורציני. תודה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12-13 עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת המחיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות * כונן אופטי? לא* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן אך אין חובה כזו. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי פה טופס שמילאתי במקום אחר אז אני יפרסם אותו כדאי שתדעו פחות או יותר את הצרכים והכל: האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיף KSP מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):מהארץ מתי מתוכננת הרכישה:בחודש הקרוב בוא נאמר תקציב:3500-4000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:לא יד ראשונה\שניה:ראשונה כמובן זמן אחריות רצוי:3 שנים חברת המחשב הניד המועדפת:שתהיה חברה מומלצת וטובה לא HP נגיד הבנתי הם לא משהו מערכת הפעלה מועדפת:7-8 גודל כונן קשיח מועדף:500-1TB משקל הנייד המועדף:לא רלוונטי כל כך גודל הצג:15 מינימום זמן סוללה רצוי:כמה שיותר צבע המחשב הרצוי:לבן שחור כסוף אפשרויות נוספות במחשב:מה שבא ברוך הבא מה מטרת שימוש המחשב?: ( עריכה(אבל בקטנה כאילו adobe p…
-
- 49 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי: בסביביות 3K האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף שלא, מוכן לחרוג עד 4K. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה, אופיס ומשחקים של הילדים. 3. האם יש רכיב בסיסי שצריך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה), חובה SSD, לפחות 256G, אפשר גם שילוב עם כונן נוסף לאכסון, מעדיף גם צורב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אפשר ללא מערכת הפעלה או עם Win10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב נייד סביר ב-4,000 ש"ח. מיועד לצפיה בוידאו ועבודה משרדית, עם משחקים מדי פעם, אבל הגרפיקה בהם לא מאוד חשובה לי (כל עוד הם רצים). רוצה מסך 15 אינץ' לפחות. יש מצב למתוח את התקציב עד גג של 5K, רק אם השיפור הוא עצום. אייבורי הציעו לי מחשב msi m662 ב4K עם המפרט הבא: INTEL CORE DUO T2350 1.86 Ghz chipset intel 945GM מסך "15.4 רחב כרטיס מסך INTEL GMA 950 UPTO 224MB זיכרון פנימי 2GB DDRII Fujitsu/TOSHIBA 120GB SATA 5400 RPM . כונן אופטי צורב DUAL LAYER SUPER MULTI DVD יציאות כרטיסרשת אלחוטי WIFI כולל BLUETOOTH כרטיס רשת 1G,מודם פקס, USB2 X 4, TVOUT קורא כרטיסים, FIREWIRE, VGA,SPDIF PCMCIA ועוד... כולל עכבר Touch מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 610 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני מחפש מחשב נייד אבל אני הרבה זמן כבר לא מעודכן בכל הקשור למחשבים אז אשמח מאד לעזרה. המחשב אמור לשמש לתיכנות בmatlab, סרטי HD, משחקים וכמובן שימוש בייתי. הנה המפרט שאני מחפש: מסך: 15.4 אינץ' (שאלה- מה ההבדל בין מבריק למאט ?) הארד דיסק: 500 GB (אין צורך ביותר) זכרון: האם יש הבדל מהותי בין 2GB ל4GB? זמן סוללה: אעדיף כמה שיותר זמן. צורב DVD. העדפה למקלדת מלאה אבל אם זה מפריע למציאת מפרט מתאים אז אסתדר גם בלי. המשקל פחות רלוונטי אבל כמובן אשמח למחשב הקל ביותר שניתן למצוא עבור המפרט הזה ובמחיר הזה. לפחות 3 חריצי USB. מבחינת רמקולים: רוב הזמן מחובר למערכת סטריאו כך שרמקולים פחות חשוב לי. כמובן, מצלמה והתקן blue tooth. לא צריך תוכנת הפעלה או כל תוכנה אחרת. בנוס…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית (וורד, אקסל), עבודה במקביל עם מספר דפי אינטרנט במקביל, צפייה בסרטים ומשחקים קלים * גודל המסך? 14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב . לפי המלצתכם ודעתכם האישית . * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ... מאוד חשוב מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל (המחשב יהיה בהתניידות מתמדת) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כל דקה נוספת מבורכת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB,HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB-1TB לא קריטי * כונן אופטי? רצוי צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא *…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד..!! בסביבות המחיר 5000 משהו טוב אני צריך אותו בשביל תקליטן שיעבוד טוב מה לקחת?
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי לכולם, אני כבר החלטתי לקנות מחשב של GIGABYTE ואני רק מתלבט בין שני דגמים, תודה על כל העזרה מראש ) 1) https://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8871 2) https://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8872 ההבדל היחדי הנראה לעין הוא במעבד של 2.2 ו2.4, השאלה שלי היא האם גם זה שאחד הוא 7250 ואחד 7700 משנה משהו. וגם לא רשום מהו CACHE אלא במקום זה רשום 800MHZ, מה זה אומר?
-
- 7 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד חדש ללימודים בעיקר...(אני לא יודע אם מותר לשאול על ניידים בפורום זה אז מצטער אם אסור). אני לא כל כך יודע מה טוב ומה לא טוב בשוק בניידים מה כדאי ומה לא. אני מעדיף לא כבד מידי ולא איטי מידי חשבתי על משו בסביבות ה 2 או 2.5 קילו. אבא שהוא לא מבין גדול המליץ על Lenovo כי קרא בעיטון משו לא באמת משנה לא של מי. מחשב בסביבות 5000 ש"ח ומעלה יכול לגלוש ל 6200 ש"ח. חשבתי על ה ThinkPad R61 שהוא גם מהיר וגם די קל ולא הכי יקר שיש מה אתם חושבים תודה לכולם...?! ושוב מצטער אם אסור לשאול על ניידים בפורום הזה...?!
-
- 1 תגובה
- 684 צפיות
-
-
אני אשמח אם תוכלו גם להפנות אותי ישירות למחשבים ספציפיים ולא רק להגיד איזה מעבד או זיכרון כדאי. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב באזור ה 6 - 7 K לשימוש עיקרי באוניברסיטה, להרצת סימולציות במטלב וצפייה בסרטים. צג של 14 עדיף או 15 שיהיה קל. עדיף גם שתהיה יציאת HDMI, ולפחות 3 USB. למישהו יש המלצה?
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם, הנה התשובות לשאלון: * מטרות המחשב? עבודה משרדית, פיתוח לאנדרואיד (משחקים רצוי אך לא חובה, מה שנכנס לתקציב) * גודל המסך? 13.3/14 אינץ'. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? לא חשוב במיוחד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עדיף לא לעבור את ה-2.4 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד (מינימום 4 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256GB * כונן אופטי? לא נדרש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אי…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
דרוש מחשב נייד בסביבות ה- 4K, יש לי הצעה על מחשב של Dell , עם מעבד i3, כונן SSD 500GB וזיכרון 4G. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות ומשחקים קלים.(אם בכלל). * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך: סטנדרטי. * משקל רצוי: לא כבד מידיי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500G SSD * כונן אופטי: צורב DVD * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: Win 8 PRO * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: המליצו על DELL אבל לא נעול. תודה
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב נייד, מטרת המחשב הוא לעבודה עם תוכנות האופיס השונות (Word, Excel ....) אולי לראות קצת סרטים. חשוב מאוד שאני אוכל להתחבר לאינטרנט מכל מקום. (אם ישנו ציוד נוסף שמאפשר זאת, אנא ציינו). חשוב שיהיה מותקן עליו Win XP בעברית!!! (חייב להכיל: 512MB זיכרון,,DVD, 80GB HD, כרטיס מסך טוב ומעבד הכי חזק בסכום שנותר) תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב נייד חדש ללימודים והדרישות שלי הן: התקציב שלי הוא בערך: 5000 (עדיף פחות) מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית בסיסית (לא חייב) מסך 13.3 (אני לא סגורה על אם אני מעדיפה מבריק או מט) משקל רצוי: עד 1.5 קילו, מאוד חשוב כי אני סטודנטית ואני כל היום סוחבת את המחשב זמן סוללה: לפחות 4 שעות עדיפות ל-3 USB כונן קשיח: שילוב כלשהו עם SSD כשלדעתי 128GB לא יספיקו לי (ללא כונן אופטי) אחריות ל-3 שנים (למרות שאם אפשר להרחיב אז זה גם בסדר) מערכת הפעלה כלולה בתקציב עדיפות לחברת ASUS שהבנתי שהם טובים דרישות מיוחדות: מקלדת מוארת, מסך מגע (אני לא ממש בטוחה לגבי זה) בעיקרון אני מתלבטת בין 2 דגמים: אסוס Asus ZenBook Touch UX302LA-C4004H:htt…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד עד 5000 ש"ח אבל אני הולך לאיבוד בין כל המחשבים... הוא ישמש בעיקר לעבודה ולצפיה בסרטים ואינטרנט וכו...
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד לאחותי, לא מדובר במחשב לגיימינג אלא לשימוש יום יומי רגיל. התקציב הוא 1500, אם אפשר פחות-מבורך. המשקל לא חשוב, עדיף שיהיה מסך גדול אם אפשר באיזור ה15 אינץ' ושיהיה בצבע אדום, שחור או ורוד (אני יודע שזאת בקשה מטומטת אבל זאת הבקשה היחידה של אחותי). תודה
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
תקציב משוער: 2500 שח * מטרות המחשב?- לימודים (כל תכנות האופיס) , צפייה בסרטים/סדרות. * גודל המסך? באיזור ה-15 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב מאוד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , HDMI * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? * כונן אופטי? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חשובה אחריות ל3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני עכשיו מתחיל ללמוד באוניברסיטה והחלטתי לקנות מחשב נייד שישמש אותי עבור השיעורים. למעשה, אין לי צורך במחשב חזק במיוחד, מכיוון שחוץ משימוש באופיס והורדה וצפייה מרובה בסרטים אני לא עושה משהו אחר במחשב. ממה שטיפה חקרתי הבנתי שאני צריך יציאת tv out (האם יציאות s-video וtv rgi יעשו גם את העבודה?), שישנן חברות שעדיף לא לקנות מהן עקב רכיבים זולים (gygabyte, Acer ,Fujitsu) וגם שיש את נושא אורך האחריות ששווה להתעכב עליו. אשמח אם תוכלו לעזור לי/להפנות אותי לדגם/חנות. בעניין הנושא הכספי אני די מכוון למינימום שהוא לפי מה שהבנתי 2600-2700 שקל. תודה רבה ושנה טובה, דורי
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות עם אופציה למשחקים קלים וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 או 14. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 גודל מסך 15.6 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה, מוארת וכמה שיותר נוחה. * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן אם יש גם VGA אז מה טוב. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשבתי על SSHD בגלל הנפח הגדול אבל פתוח לאופציה לשדרוג גם לSSD * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה עם אחריות הכי אמינה? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכ…
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-