ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,484 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב: מחשב לשימוש אישי כמו אינטרנט, שימוש רב בתוכנות כמו אופיס. * גודל המסך? 15 / 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? שתהיה מספקת לעבודה עם אופיס ואינטרנט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? בסיסי, טאץ'פאד, מקלדת. * משקל רצוי? רצוי שיהיה מחשב, קל, אבל לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יחסית, כן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אבל אם יש הבדל קטן לטובת ה-1TB אז 1TB. * כונן אופטי? רצוי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות רגילה בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה לא מובנה במחשב, אז לא, אפשר פרוץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הייי , מבקש המלצה למחשב נייד לסטודנטית , שימושים : גלישה באינטרנט , אופיס , זום . 14 אינץ' + IPS + מט. קל משקל. SSD 8GB מינימום. סוללה בינונית. ללא מערכת הפעלה. תקציב עד 3.5K.
-
- 30 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד לצבא השימושים יהיו אינטרנט, סרטים וקצת משחקים אני יודע שנייד זה לא ממש למשחקים אבל אני בכל זאת רוצה קצת לשחק משחקים לא כבדים מאד (MW2) התקציב שלי הוא 3000-4000 יש את הנטבוק 1201N של אסוס שאומרים שהוא לא רע אבל זה בכל זאת רק נטבוק ואני מעדיף נייד אמיתי אני לא מבין בניידים בכלל ואין לי מושג מה לקנות אם מישהו מבין ויכול לעזור אני אשמח זה די דחוף כי אני חוזר עוד כמה ימים לבסיס ואני רוצה להספיק לקנות
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד עם הנתונים הבאים. 13.3 מט. I5. 8GB. 500GB 128 SSD בתצורה של M-SATA. רציתי לרכוש מחשב דומה עם חריץ M.2 אך חנויות מחשבים כאן בארץ לא יודעות במה מדובר ולא מוכרות את החלק. לא מעוניין להתעסק עם הזמנות מחו"ל למינהן. תודה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אבא שלי החליט כי הוא רוצה לקנות לעסק שלו מחשב נייד. המחשב הוא לעבודות רגילות של מסמכים גדולים, אינטרנט, וכו'...כמובן שלא עם כ.מסך דרעקי - שתהיה "תמיכה" עתידית. המחשב צריך לכלול: - מסך 14 מינימום, מומלץ 15 - 256MB זיכרון - 30GB מומלץ יותר כמובן - כ.מסך הגון - CDROM\DVD - העדפה לצורב+CD, ואם ישנה אפשרות אפילו לצורב DVD () - כונן Floppy - *מומלץ* - סוללה ל3 שעות. - משקל יחסית לא כבד (3kg זה סביר? ) - חיבורים : USB/Firewire/S-Video-OUT וגם את ה-PCMCIA או איך שלא קוראים לו.. / מדפסת.. וכו'... תקציב כאמור : 6500 ש"ח. ניתן לחרוג עד 7000. כמו כן, יתקבל החזר מע"מ בצירוף חשבונית מס - כך שהנטו שישולם יהיה כ- 6000 ש"ח מקסימום. Bring it on people. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד טוב בסביבות ה800$ לצרכים הנ"ל. המחשב נקנה בארה"ב, כך שאני לא יודע אם שווה יותר לקנות מחשב של אפל? בכל אופן, אודה לכם אם תעזרו לי. תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אהלן, אני כרגע מתכוון לקנות מחשב חדש סוף החודש (בבוא המשכורת ), המליצו לי בחנות שהייתי ליד בית ישרוטל (אילת), (YPC) על מחשב מדגם LG, מעבד P8600 עם 4GB זכרון, 320GB HDD, וגם 9600GT. עכשיו ראיתי בהרבה מקומות שפשוט רושמים 9600GT ובכלל מדובר בדגם המוחלש שהוא ה GS, מה ההבדלים ביניהם? (אני מתאר לעצמי שדיי הרבה), המחשב עצמו הוצע לי במחיר של 5500 ש"ח. לא הלכתי לבדוק במקומות אחרים אבל בקניון כשבדקתי על אותו המחשב בדיוק, הביאו לי מחיר מגוחך של 6700 ש"ח. מה דעתכם? איזה כרטיס מסך עדיף פה והאם יש טעם להתפשר? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 892 צפיות
-
-
אני בחיפושים אחר לפטופ חדש. הייתי נאמן לטושיבה עד עכשיו. לפני שהבנתי שהם לוקחים 1000 ש"ח על כל אות במילה "Toshiba" ולא משנה מהו מפרט המחשב. כל מקרה. הנה המחשב שאני נעול עליו Asus G53SW i7-2630QM 2.0GHz [table] [tr] [td] מעבד[/td] [td] Intel® Core™ i7-2630QM 2.0 GHz (6M cache) (Max Turbo Frequency 2.9 GHz)[/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון[/td] [td] 8GB DDR3 1333MHz[/td] [/tr] [tr] [td] כונן קשיח[/td] [td] 500+500GB (7200rpm) מהיר[/td] [/tr] [tr] [td] מסך[/td] [td] 15.6" 16:9 HD,3D 120Hz (1366x768), LED backlight[/td] [/tr] [tr] [td] כרטיס מסך[/td] [td] NVIDIA® GeForce® GTX 460M (1.5GB GDDR5)[/td] [/tr] [tr] [td] קישוריות[/td] [td] Wi-Fi 802.11 b/g/n Bluetooth כרטיס ר…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי העבודה שלו. הוצע לו 2 מפרטים הבאים : IBM Thinkpad R50e Centrino (p/n: UR0Q3IM) מעבד Intel 725A P-M 1.6Ghz/2MB cache מסך: 15" TFT 1024x768 זיכרון 512MB דיסק קשיח - 60GB מהירות 5400 כונן - Multi Burner DVD-Writer Combo קבוע (צורב DVD ) משקל נשיאה: 3Kg , סוללה: עד 4 שעות, 6 Cell תקשורת: מודם 56K / כרטיס רשת 10/100 מובנים Wireless : כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g זיכרון מסך: ( 32-64MB Intel Extreme 2 graphics (shared יציאות:2 USB 2.0 X , external display, mic., st. speakers מערכת הפעלה: Windows XP Home שנה אחריות בינלאומית מחיר 5684 ש"ח. במקביל להצעה הזו, הוצע מחשב נייד של גיגהבייט בהנחה מחבר, עם …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא פחות או יותר 3,000 ש"ח. השימושים שלי הם כאלה - עריכת וידאו קלה ( תוכנת Premier כמובן לא מהגרסות הכי חדשות ) תכנות כמו WORD ובקיצור OFFICE ללימודים צפייה בסרטים האזנה למוזיקה ( אזניות ) זה הכל... האם לדעתכם המחשב הזה יתאים? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11867 אם לא, אשמח לשמוע הצעות.
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד לסטודנט במחיר מינימלי. מצאתי שני דגמים מעניינים אחד Celeron במהירות 1.5 ונוסף Sempron במהירות 1.8 (3000+) האם ההבדלים בינהם ניכרים, אם בכלל? ההפרש במחיר אינו משמעותי
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
מחפש המלצות למחשב נייד. בעיקר לאינטרנט ומסמכים. שיהיה קל, אלחוטי, ומסך טוב. תקציב עד 2500-3000 ש"ח. חשובה גם אחריות טובה למוצר. תודה!
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
שלום מחשפ מחשב נייד קטן (12.1"~) וקל (לכיוון הק"ג) עבור יישומי אופיס, פוטושופ, Autocad, Sketchup תקציב גמיש תודה !!! זה דחוף
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
הי יש לי שאלה מה המקסימום זמן של מחשב נייד יכל לפעל בלי להיות מחובר לחשמל? קניתי אחד אבל זה פעל רק 2 שעות וזה ניראה לי ממש קצת
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם מסך 12-14 אינץ' שיהיה כמה שיותר קל משקל התקציב פחות חשוב. עד 700 גרם יש חיה כזאת ?
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
שלום כולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושי אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטי HD. מאמין שאשתמש במערכת XP ככה ש-2 גיגה ראם יספיקו כרגע עם אפשרות להרחיב ל-4 בעתיד כשיהיה צורך 1. חשוב לי נפח אחסון גבוה 2. שהמחשב יהיה מהיר ובעל אפשרות להרחבה/שדרוג בעתיד 3. שהחיבורים שלו (USB והיציאות למסך) יהיו ממוקמים בצורה נוחה ולא כמו במחשבים מסויימים שבולטים מהצד 4. חיי סוללה ארוכים ככל הניתן (כמובן שניתן לשיקול דעת לפי תועלת/עלות) 5. רצוי מסך 15.4 שיהיה נוח וקל לצפיה עם מסך איכותי, למתי שלא נשתמש בו רק בשביל העברת הסרטים לטלויזיה. 6. כרטיס מסך לא מובנה שייתן תוכן אבחנה איכותי (ATI 3XXXHD?) אני לא יודע מה לגבי המותג של המחשב עצמו כלומר מה ייתן לי מחשב של DELL על פני ACER וכן הלאה אשמח אם תוכלי…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אני מחפשת נייד לאוטוקד, פוטושופ, 3DMAX וAVID צריכה המלצות למחשבים, התקציב עד 9000 שקלים אני חשבתי על DELL STUDIO XPS 16 יצרן DELL דגם מכונה Studio XPS 16 מעבד מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T9400 מהירות 2.53GHz/1066MHz FSB זיכרון מטמון 6MB L2 Cache זיכרון נפח 4096MB DDR3 1066MHz/4GB איחסון גודל דיסק 320GB מהירות דיסק 7200rpm כוננים DVD Multi Burner Yes מסך סוג Truelife 1080pFullHD RGBLED (1280x800) Built-In Cam 2.0mpx גודל "16 ATI Radeon HD 3670 512mb תקשורת מודם 56K No כרטיס רשת 10/100/1000 RJ-45 Bluetooth Dell Bluetooth 370 Card WiFi Intel WiFi Link 5100 802.11 a/b/g/n יציאות Parallel No Serial No S-Video Out 15pin VGA video connecto…
-
- 6 תגובות
- 863 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חדש עבורי, צרכים: כתיבה office כבד, וסרטים צריך מסך שיהיה נוח לעבוד איתו הרבה שעות (יש ניידים עם מסך כמו לקינדל?) ובטריה ארוכת טווח מאוכזב מאוד מהלנובו יוגה 500 שיש לי, על הפנים מתלבט אם לעבור ל MAC כל שהוא בקיצור מחשב חזק ואמין תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הי, מעוניין לרכוש מחשב נייד בעד 3,000ש"ח לשימוש יומיומי רגיל. המליצו לי על HUAWEI MateBook D 14 AMD 2021 https://consumer.huawei.com/en/laptops/matebook-d-14-amd-2021/specs אין לי ניסיון עם מחשבים של Huawei. באותו טווח +- מצאתי: Dell Vostro 14 3400 VM-RD09-13355 https://ksp.co.il/web/item/191077 HP Laptop 14S-DQ2008NJ / 307Z1EA https://ksp.co.il/web/item/140390 השאלה האם יש אחד שעדיף בבירור על פני השאר? האם מישהו יכול להמליץ על מחשב נייד טוב במחיר של 2,500ש"ח (עם וינדוס) שלא צויין מעל? לצערי אני ממש לא מבין בזה אז אשמח לעזרה. תבורכו ותודה רבה
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה שנה הבאה וצריך לקנות מחשב נייד. הדרישות הן קודם כל מחשב שישרת אותי בלימודים, ושיחזיק לפחות ל4-5 שנים הקרובות. צריך מחשב שיריץ כמה תוכנות במקביל ושיהיה מהיר בלי להיתקע כל שניה. אני לא גיימר אבל כן היתי שמח מדי פעם לשחק בכמה משחקים, לא חייב על האיכות הכי גבוהה... אז מעדיף מחשב שיוכל להריץ משחקים על איכות בינונית +-. התקציב הוא 5,000-5,500. **עוד דבר חשוב מאוד הוא האפשרות לשדרג\להחליף בעתיד כרטיס מסך, זיכרונות, SSD וכו,** אחרי כמה בדיקות שעשיתי הגעתי לשלושה דגמים: אסוס - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26096 ושניים של HP: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26147 https://www.ivory.co.il/catalog…
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידי מחשב נייד של HP, יחסית חדש. הכרטיס מסך של הנייד שרוף לגמרי ולכן אין תצוגה לא על המסך ולא כשמחברים מסך חיצוני (VGA\HDMI). אני מאוד מעוניין להפוך את המחשב לשרת קבצים אבל איך אני יכול לקבל שליטה? ברמת העקרון אם אני מצליח לדחוף לו VNC כלשהוא זה כל מה שאני צריך, אבל איך? מה גם שאולי יש סיסמאת LOGIN ל-WINDOWS שאני לא יודע אותה. יש למישהו רעיון יצירתי איך אני משתלט על המחשב? אני יכול לחבר אליו מה שבא לי וגם לפרק ממנו את ההארדיסק ולחבר למחשב אחר. תודה
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
חברים שלום, החלטתי להתחדש במחשב חדש וכרגע אני מתלבט בין היתרונות/חסרונות של נייד/נייח בתקציב 5000. לימודים - מסמכים/אקסל. תכנות בסביבות מטלב וVB (בעיקר מטלב). יישומי אינטרנט - גלישה בנפח גבוה. אני אוהב לעבוד עם הרבה לשוניות פתוחות במקביל (20,30 לשוניות), כאשר התוכן בלשוניות מגוון - החל מטקסט פשוט ועד סרטי פלאש באיכות גבוהה. סרטי וידאו באיכות גבוהה (HD 1080p ומעלה) - למטרה הזו אני מתכוון לקנות טלוויזיה או מסך גדול (לא חלק מהתקציב), אבל חשוב לי שהמחשב יוכל להתמודד עם הוצאה של סרטים באיכות הזו.חשוב לי להדגיש שהנייד הנוכחי שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים, משמע כל ניסיון להפעיל יותר מ5 לשוניות במקביל או שני יישומים במקביל יגרום לקיפאון. הדבר הכי חשוב לי במחשב הזה הוא מהירות ת…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, אני מחפשת כרגע מחשב נייד שיתאים לי גם ללימודים וגם להתמכרות הקלה שיש לי לאינטרנט, לפייסבוק ו.... לסימס.... האם יש למישהו הצעה טובה או לפחות טיפים לגבי מה עליי לחפש במחשב? תודה חברים!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש כזה דבר? אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה בעל כרטיס גרפי חזק מספיק כדי להתמודד עם המשחקים של היום. אם יש - מה המפרט המלא וכמה כל זה צריך לעלות?
-
- 25 תגובות
- 2.9k צפיות
-