ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברשותי מחשב נייד DELL LATITUDE D505 עם מערכת הפעלה XP. לאחר כשלוש שנים של שימוש (בעיקר מחובר למקור מתח), הסוללה פתאם הגיע לפריקה מלאה והמחשב אינו מצליח לטעון אותה. אני לא יכול לשלול את האפשרות כי המחשב נותק ממקור המתח ולא כובה. אודה לכל סיוע שייאפשר לי להחיות את הסוללה מחדש. אגב, הבנתי שישנן תוכנות סיוע לטעינת עומק של הסוללות אולם לא הצלחתי לאתר תוכנה שכזו. לעזרתכם אודה, אייל
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא נראה לי שתצליחו לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים שירים וסרטים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.אנטי וירוס משחקים אינטרנט סרטים ושירים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1600by1200 אבל אני משתמש ב1280by768 * באיזה סוג משחקים תשחקו?world of warcraft sims 2\3 PES 2010 NBALIVE 2010 nrrd for speed heroes 3 buttlefiled conter strike call of duty * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא יודע אני לא מבין בזה 3. …
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC, חיבור לLCD FHD לצפיית סרטים (HD) + גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 47" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
אני רוצה נייד קל שאני אוכל לשחק איתו קצת {PES} ושיעבוד מהר ראיתי את זה-Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520 http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_mini_ui_3520.html ואני רואה שיש לו כרטיס מסך- Intel® Graphics Media Accelerator 950 (shared memory מה הוא יכול להריץ לי...?
-
- 3 תגובות
- 599 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית ומשרדית, וכן עבודת פיתוח קלה. מעוניין שאפשר יהיה להריץ עליו VM (מכונה וירטואלית) בצורה סבירה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ללא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
יש לי דיסק מקורי של ווינדוס 7 אני לא מצליח להיכנס לביוס במחשב נייד חדש שקניתי היום לחצתי על כל המקשים החל מ f1 ועד f12 אף אחד מהמקשים לא הביא אותי לביוס, מי שמכיר את הבעיה תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מקווה שתוכלו לעזור לי מהר ככל האפשר, אני מתכנן היום-מחר כבר לקנות אחד שימושים: עבודות משרדיות - אינטרנט, אופיס, מוזיקה. משחקים - FIFA ,PES וכד', לא משחקים כבדים במיוחד, אך חשוב שמשחקים ירוצו כמו שצריך. צפייה בסרטים ותכני HD. גודל המסך: 15" משקל רצוי: משקל סביר, לא כ"כ חשוב מכיוון שהמחשב לא הולך להיות נייד באופן יומיומי. זמן סוללה רצוי: שעה-שעה וחצי, רוב הזמן המחשב יחובר ישירות לחשמל. יציאות מיוחדות: HDMI חובה, במידה ואפשרי - eSATA. בלוטות': יש צורך. גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB לפחות, רצוי כמה שיותר. צורב DVD: יש צורך. העדפה לחברה: אך ורק HP. אחריות: חובה - מינימום שנה. במידה והאחריות שנה בלבד, ניתן להרחיב תוך חריגה מהתקציב. תקציב: מקסימום 4.5K…
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
יש לי מחשב אפל חדש מחו"ל אני רוצה להוסיף לו עברית. אני לא יודע אם כדאי לי לחרוט את המקלדת, צישהו עשה את זה? אני מעדיף שהמקום של החריטה על המקלדת יהיה בירושלים
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים שרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סוליד וורקד (אני סטודנט) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, the witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1280X960. אבל אני מארגן מסך אחר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני גבוה 3. האם יש צורך בציו…
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
GIGABYTE GA-8IG1000 Pro 725 ש"ח SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI 1,215 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות נשלח תוך 24 שעות - קירור לכונן קשיח : ללא מאוורר 3R SYSTEM NEON Light Silver + Big Window Intel Pentium 4 2.6Ghz C 800Mhz 512K Box Micron Original 256MB DDR 333 PC2700 הכל יוצא 3800 עם 512 זיכרון תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אצלי במשפחה כל הזמן טסים לארה"ב אני רוצה לקנות נייד של לנובו: מסידרה T60 מסך 14 או 15 לא משנה לי עדיפות למעבד חזק 2 ג'יגה זיכרון (אם קיימת אפשרות כזו מצידי שלא תיהייה עליו מערכת הפעלה ) 700$-800$ יש לי כתובת לשלוח אותו ללאס וואגס יש כרטיס אשראי של ארה"ב יביאו לי איתו כשיחזרו במטוס חשוב לי מאוד שזה יהייה דגם שנתמך באחריות בארץ ! מאיזה אתרים אפשר לקנות אם מישהו מתעסק בזה ומוכן לסייע בכך שישלח לי הודעה לפרטי בבקשה
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1472 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤369 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤296 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤128 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 5-5-5-18 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ¤259 מארז: [..] ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU - זמין במלאי ¤466 קרור למארז: [..] ZALMAN 80mm : ZM-F1 ¤29 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤3094 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il הדרישות שלי מהלוח - יציאת firewire , כמה שיותר יציאות USB (ראיתי שיש רק 4 מאחורה אבל בטוח יש…
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
אהלן חברים הכנתי מפרט שפוצל בין 4 חנויות פוקס פיסי: E8400+AC7PRO - ש"ח 920 קייאספי: PIONEER DVR-215DBK - ש"ח 115 SEAGATE ST3500320AS - ש"ח 320 טיאמאס: EP35-DS3 - ש"ח 514 TT 450WTR2RX - ש"ח 268 סקייפיסי: ANTEC P182 - ש"ח 718 MUSHKIN 4GB CL5-5-5-12EM - ש"ח 425 CLUB3D HD4870 - ש"ח 1379 עכשיו הבעיה היא ש אני הגעתי ל 4.7K... והתקציב שלי הוא 4.5 אחרי מתיחה ברבאק... האם יש דרך לצמצם את המחיר ל 4.5 גג בלי לשנות את המארז, מעבד וכ.המסך(היצרן לא משנה לי כל עוד הכרטיס הוא 4870) ? הרעיון הוא להרכיב 2 מערכות כאלה... עריכה - שכחתי לציין, בחצי השנה הראשונה לא מתוכנן OC לא למעבד ולא כרטיס מסך
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום לכולם : חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 4000 שקל , המחשב אמור להריץ הרבה תוכנות כגון וורד פוואר פוינט ותוכנות משרדיות שונות וכן גם משחקים {בלי דגש מיוחד כלשהו } . מה שחשוב שהטכנולוגיה של המעבד תהיה מהחדשות AM2 או Core2 Duo E6XXX של אינטל כמובן ששניהם ב DualCore. אני מצאתי בKSP את המחשב הבא : מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB Corsair דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך Powercolor X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer ציוד רשתות On Board 10/…
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לנייד שישמש אותי לכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט (פה ושם לשמוע מוזיקה) בלבד. מסך 15". התקציב הוא כ2500 ש"ח, ניתן לחרוג קצת.. ואם ממש חייבים אז עד 3000. אני מודע לזה שבתקציב הנ"ל אין יותר מידי אפשרויות.. אז אודה לכם על כך מידע שתוכלו לתת לי. תודה מראש לכולם !
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
טוב אז אמא שלי (חח,כן) רוצה לקנות מחשב נייד...היא מורה, היא בעיקר צריכה את זה לוורד וכל החרטא הזה. אבל גם לאינטרנט כמובן והעיקר שיהיה מחשב שלא יעשה לה בעיות,ויהיה מהיר. היא רוצה שאני יבוא איתה,היא הולכת לאופיס דיפו,רק רציתי לשאול מה אני צריך לבדוק שיש במחשב... או מה אני אמור להוסיף או לא יודע...כי אני פחות מבין במחשבים ניידים. בכל מקרה אם יש לכם איזה הצעה בתקציב לא גדול מדי, זה גם יהיה טוב. אבל חובה מחנות שאפשר ללכת אליה,היא רוצה ללכת לראות... תודה
-
- 3 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב למשחקים ואינטרנט כולל מסך, ללא ציוד היקפי נוסף. התקציב הוא 4500 אבל טיפה גמיש. כמו כן אני חיפאי ומעוניין לאסוף את המחשב מהחנות, אין לי זמן להזמין מהאינטרנט... תודה לכל העוזרים!!!! קיבלתי בתור הצעה את המפרט הבא: Athlon 64 4000+ (Socket AM2) X2 DualCore 480 KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E 450 1GB TwinMOS 2 410 ש"ח X1950 XT 512MB GDDR3 2xDVI, HDTV, VIVO, PCI-E 1270 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 310 SH-S182D DVD±R x18, DL x8 170 HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) 245 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin 210 931BW 19'' LCD 2ms DVI WideScreen Black 1260 סה"כ 4805 (KSP) ואופציה נוספת לכרטיס…
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום לכולם , הייתי כאן המון לפני 15 שנה - ידעתי לאן לחזור... קיבלתי שני מפרטים מאייבורי ומ TMS (מצורף) -באופן כללי המפרט נועד לתכנות חישובי כבד מבוסס GPU וזכרון בעיקרו (לכן יש צורך בNvidia) מה לדעתכם יותר טוב בהנחה שניתן להשוות מחירים? אם יש חלק שהייתם מחליפים אשמח לשמוע. תודה למומחים.
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
כאמור, מחשב הביתה (בחדר שינה ליתר דיוק. ולכן חשיבות גדולה לעבודה שקטה [הנוכחי, עם כל הכבוד, מרעיש הרבה]). אני מודה שאני הדיוטה וככל שאני קוראת יותר אני מתבלבלת יותר. האם פשוט להיצמד למפרט שמומלץ באתר? תודה מראש למגיבים.
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום אני מבקש לדעת מה ההבדל המרכזי בין שני סוגי המעבדים הנל? האם המעבד P7370 יוכל להריץ גם פלטפורמוט וירטואליוות כגון VM? האם יש אתר טוב במראה הבדלים בין סוגי המעבדים וגם מסביר את התוצאות? שבת שלום בועז
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, פרסמתי כבר הודעה אך תרם קבלתי את המענה המדוייק שאני זקוק לו כל כך. אני מעוניין לקנות מחשב נייד במחיר של כ-6000 ש"ח + - והדרישות שלי דיי בסיסיות פרט לאחת. *שיהייה מהיר (כמוצופה ממחשב נייד בתקציב כזה) *יוכל להתמודד עם משחקי המחשב החדשים ותוכנות עיצוב (פוטו שופ,3D MAX,MAYA) ברמה גפית טובה *שלא יהיה עסקי אלה מסדרת המחשבים הביתיים *אני מוכן להתפשר על דברים כגון כובד המחשב,חיי סוללה וגודלו. *אם הוא יפה אז גם טוב (-: עוד שאלה חשובה בקשר לכרטיס הגרפי. אני מעוניין שבמחשב שאני רוכש יהיה כרטיס גרפי חיצוני טוב (אפילו טוב מאוד) וכמו שציינתי חלק מתעסוקתי במחשב היא עיצוב גרפי. הבעיה היא שאני יודע שיהיה יותר אופטימלי לקנות כרטיס מסך מקצועי לכך, אך ממה שהבנתי כל הכרטיסים הללו …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב די ישן, COMPAQ EVO N1020V ואני רוצה לפרמט אותו ולהעלות את הווינדוס מחדש. נכנסתי לביוס וסימנתי שיעשה BOOT מהDVD. עשיתי SAVE ויצאתי אבל הוא לא ניגש לקרוא מהכונן אלא מהדיסק הקשיח, כלומר עולה הווינדוס שכבר מותקן עליו ומכיוון שאני רוצה להתקין עם SP1 ולא עם SP2 כמו שכבר מותקן, הוא לא נותן לי כי זו גירסה מוקדמת יותר. אני מבקש לציין שכונן הDVD תקין. אם אני מכניס דיסק (רגיל, לא של הווינדוס בBOOT) הוא קורא אותו בלי בעיות. ברצוני גם לציין שכבר עשיתי את זה במחשב נייח לא מעט פעמים, כך שהתהליך לא זר לי. האם במחשב נייד ישנו איזה שינוי או משהו אחר? תודה.
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, מחפש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור ידידה, לשימוש בלימודי תואר 3 בהנדסת סביבה. עיקר העבודה הוא ניתוח כמויות גדולות של מידע כולל כתיבת יישומי אופטימיזציה, למידת מכונה, עיבוד אותות ויישומים מורכבים נוספים באמצעות MATLAB (ואולי גם R, אקסל וכו׳). נדרש מסך 15 אינץ׳, זמן סוללה טוב ואמינות לאורך זמן. נפח דיסק קשיח לפחות 1 טרה. התקציב כ- 10K לרכישה בארץ בלבד (נרכש מתקציב מוסדי), אפשר לחרוג עד 12 אם כדאי. עדיפות למחשבים מבית לנובו או Dell (מנסיון עבר), אלא אם יש המלצה חיובית מאוד על משהו אחר. ההמלצה הראשונה שלי הייתה למק פרו (כמו שקניתי בזמנו לאותו הצורך ועשה את העבודה נהדר) אבל היא חובבת וינדוס (האם כדאי לקנות מק פרו ולעבוד עם וינדוס פשוט, דרך Boo…
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
עדיף לנסות לחסוך קצת אך במסגרת הבקשות שלי ובלי פגיעה בביצועים. ניתן לחרוג עד 150 ₪ בתקציב. המחשב מיועד בעיקר לצפייה בתכני הייצ' די מלאים (פול הייצ' די) אימיול, גלישה באינטרנט ושימוש באופיס. * המסך הינו מסך פול הייצ' די 24 אינצ'. ההגדרות הגרפיות צריכות להיות גבוהות אך רק בעניין הסרטים, לא משחקים או גרפיקה אבל הסרטים צריכים להיות מושלמים מבחינת היכולות הגרפיות של המחשב לא צריך כונן דיסקים אך צריך צורב דיוידי רגיל. השקט חשוב אך לא במידה מרובה משהו כמו 6 או 7 מתוך 10. לא יהיה אוברקלוק. צריך הרכבה של המחשב אך לא מערכת הפעלה (יש לי) מערכת ההפעלה תהיה ווינדוס 7 64 ביט. אין כוונה לשידרוג משמעותי של המפרט בעתיד. באופן כללי: המחשב צריך להיות עם מעבד 5i של אינטל. במחשב צריך להיות…
-
- 3 תגובות
- 684 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך ASUS 7300GT Silent 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים HJA-806DT MIDI 500W Max Black מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים Chi Mei CMV 938D 19'' LCD 5ms DVI מחיר 5050 ¤ ** או אולי זה : (למרות שאני מעדיף אינטל) מעבדי AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם …
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-