ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מחשב נייד לצרכי תכנות - בעיקרון חשבתי להמשיך להשתמש במחשב נייד הישן שלי לצורך זה כי תכנות זה לא עומס מי יודע מה, אבל טעיתי - אז בגלל זה אני פה. כללי: חשוב לי מאוד הדברים הבאים: א. יכולת להרבה שעות עבודה בלי צורך בטעינה. (4 תאים-6 תאים של סוללה) ב. תאורה אחורית של המקלדת - חובה. (עדיף שיהיה רמות עוצמה של התאורה הזאת שאפשר לכוון) ג. קלות משקל - כמה שיותר קל יותר טוב ד. סביבות 14-13 אינץ גודל מסך ה. 2 חיבורי USB לפחות. ו. אם יש (אני חושב שקשה למצוא היום) אז מקלדת מכנית, אם לא - אז פשוט מקלדת נוחה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל עם חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, ע…
-
- 34 תגובות
- 20.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם win10. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
התקציב המקסימלי הוא 1500 ש"ח הוא בשביל אבא שלי המטרה זה רק לעבודה באופיס וגלישה באינטרנט לא צריך ציוד היקפי ולא כונן DVD (יש לי כונן) חשוב שיהיה כונן דיסקטים. עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט ושהוא יחזיק כמה שיותר שנים (המעמסה עליו היא לא גבוהה) עדיפות לחנויות באזור ראשון לציון תודה לעוןזרים!
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6750 4MB Cache 1333 FSB לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L הארדיסק HITACHI SATA2 16MB 320G כ.מסך INNOVISION GF8600GT 512MB HDTV PCIE זכרונות OCZ 2G KIT DD2 800 CL4 גירסת פלטינום משו כזה ספק כח LED 12CMF500W REAL EZCOOL מארז LED +25CM FAN BLACK SILVER צורב NEC SATA DVD + DUAL LAYER X18 כל זה 3700 ש"ח מאיבורי
-
- 8 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום, השימוש הכבד ביותר הוא עריכת וידאו HD (לא מקצועי), כנראה בתוכנות פשוטות (לא מאמין שיהיה שימוש ב- Adobe Premiere Pro) התקציב עד 2K, אך אין צורך במסך, צורב וכו... הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע את דעתכם: Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 P61 CHIPSET, יחידות 1 ₪472 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2653 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD10…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן אני צריך עזרה בבחירת שרת לאיחסון אתר אינטרנט... עכשיו הקטע הוא שיש כבר רשת עבודה ואני רוצה לחבר לרשת הזאת מחשב\שרת שבו אני יאחסן את האתר ואנשים יוכלו להיכנס אליו...ככל הנראה מערכת ההפעלה תהייה ווינדואס ושני דברים נוספים הם ש-אני משתמש ב easy php (אלא אם יש משהו יותר טוב בשביל זה שאני לא יודע עליו) על מנת להפעיל את האתר (אתר PHP) ושני זה שרוחב הפס ברשת הוא 1MB upload ו- 1MB download אם יש לכם איזה מפרט לשרת טוב שיוכל לעמוד בעומס של נניח 40 אנשים בו זמנית אני אשמח אם תעזרו לי אני צריך הצעה בסביבות ה7000-8000 שקל תודה מראש..
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מפרט המיועד למוריד כבד!! (5-6) סרטים במקביל ושמיעת מוזיקה וצפיה בסרטים הללו תוך כדי... לא מפרט של גיימרים, לא מתענין כלל במשחקים!!! על המפרט להיות עד 4000 ש"ח, ללא מסך וללא הארד דיסקים וללא מקלדת ועכבר אשמח לדעת במה צריך להשקיע ואיך תודה מראש נ.ב חשוב שהמחשב יהיה שקט עד כמה שאפשר
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב נייד של סמסונג מדגם np270. ניסיתי להתקין וינדאוס 7 במקום וינדאוס 8 כך: ביטלתי את ה SECURE BOOT בביוס, נכנסתי ל BOOT של ה CD של וינדאוס 7, מחקתי את המחיצה הראשית (שהיה מותקן בה וינדאוס 8) וכאשר באתי להתקין, הוא רשם לי שאין באפשרותי להתקין, מכיוון שסגנון המחיצה הוא GPT. עכשיו הבנתי שבוינדאוס 8 הם שינו שם את השיטה במערכת קבצים ושאני צריך להחזיר בחזרה ל MBR. האם זה נכון? ואם כן, מהי הדרך הקלה והמהירה לעשות זאת ? להתקין וינדאוס 8 מחדש ולשנות דרך ה CMD ? אשמח לעזרה, תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS Raidmax Sagitta + Window 2x120MM+1x80 LED Arctic Cooling Freezer 7 Pro OCZ GameXStream 600W 120mm Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 LOGITECH S200 - OEM Gecube Radeon HD2900Pro 512MB DDR3 Vivo HDMI DualDVI PCI-E Ret LITEON LH-20A1SX20 אני מתכנן אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך המחשב בעיקר למשקי FPS (ביושוק,כריסיס..) תודה לכל מי שעזר לי
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/print_svcart.php?scID=pv4EVC4l המחשב מיועד לאיור , גרפיקה, פוטושופ וציור עם עט דיגיטלי, תודה
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
אהלן מה קורה אז ככה קיבלתי מחשב נייד במתנה ואני רוצה שתגידו לי איך הוא? ואיזה משחקים אפשר להפעיל עליו לפי הנתונים שלו? אשמח לדעת ולהשכיל תודה אם אתם רוצים עוד פרטים כי זה לא מספיק אז תגידו לי איפה לחפש ואני אביא http://img42.imageshack.us/img42/3175/k80p.jpg
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5500, אם אפשר בפחות כמובן עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת מכונות וירטואליות במקביל, פיתוח תוכנה (בעיקר Web, DB, Python). לא משחק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה על עכבר / מקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, SSD של 512 GB שייצטרף לאחד נוסף. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אני מחפש נייד חזק שיוכל להריץ משחקים כמו FEAR 3,MASS EFFECT2/3 וFALLOUT 3 המחיר שאני מוכן להשקיע הוא עד 6000K
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K , לא יכול לחרוג מזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי יהיה תכנות ווירטואליזציה, מעבר לזה אני משחק בקטנה משחקים כמו lol , fortnite, ועוד משחקים קאז'ואל כזה אז כרטיס מסך ייעודי יהיה נחמד אבל ממש לא צריך איזה RTX מטורף או משהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימניג התקציב הוא עד 4500 ש"ח במפרט המחשב לא צריך לכלול מסך או כרטיס טלוויזיה וגם לא הארד דיסק.... תודה אנשים....
-
- 8 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אהלן:-) אני מחפש מחשב נייד מתאים לעריכת וידאו - מחשב שיחזיק את תכנת Avid בעריכת חומרי HD עם אופציה להשתדרג בהמשך לגרסאות מתקדמות יותר. התקציב שלי עד 5000 ש"ח, אם זה לא ריאלי אשמח לשמוע תקציב מינימלי לדעתם: * מטרות המחשב? עריכת וידאו על Avid Media Composer 6 ו-Adobe Premiere CS6 * גודל המסך? לא קטן מ15'' * רזולוציית המסך? HD, רצוי 1920x1080 אבל אפשר גם 1366x768, לא משנה עם מבריק או מט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? לא כבד מידי אבל אין לי בעיה להתפשר . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי אבל לא חייב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3, eSATA, VGA / DVI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB , אין חובה לSSD *…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
here we go אח שלי התחיל ללמוד עכשיו באוניברסטיה והוא שלח אותי למצוא לו מחשב נייד. את התקציב רשמתי בכותרת,מטרת המחשב היא כאמור לשימושים בסיסיים,אופיס,שמיעת מוזיקה,גלישה באינטרנט וכאלה עכשיו יש לאחי כמה דרישות מקדימות בשביל המחשב -מסך לא פחות קטן מ 15.4 -לא פחות מ 250 ג'יגה -יריץ XP (לא חובה) -מצלמת אינטרנט -צורב DVD -אחריות-כמה שיותר..P= אממ זהו נראה לי,אם צריך עוד פירוט תגידו אני אוסיף תודה רבה..(=
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
יש לי נייד של לנובו מהדגם שצוין. בפאד שמדמה עכבר (לא משנה איך קוראים לו...) יש בצד מדמה גלגלת, שעבד בהתחלה, אבל עכשיו לא מגיב בכלל למישהו יש מושג איך לסדר? ה,עכבר" עצמו עובד מצוין
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי כולם אני מחפשת מחשב נייד עם מסך בגודל 11.6-13.3 , בתקציב של עד 3500שקל אני מתלבטת בין 2-3 דגמים, ואשמח לשמוע חוות דעת אם מישהו יודע ומכיר HP Pavilion dv3-4300ej מפרט טכני: מעבד: Intel Core i3-380M, 2.53GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit מסך: 13.3’’ HD LED HP BrightView רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 3GB DDR3 דיסק קשיח: 320GB 7200RPM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6370M תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth כונן: DVD SuperMulti סוללה: 6 תאים מימדים: 32.3x22.2x3.05 מ"מ (ג x ע x ר) משקל: כ-2.08 ק"ג צבע: שחור-דובדבן מצלמת אינטרנט ומיקרופון מובנים מחיר 3200 ש"ח לבין מחשב פאקרד בל BUTTERFLY S FN-008IL של PB # מעבד: Intel Core i3-380UM, 1.33GHz # מערכת הפעלה: W…
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
מחשב נייד עם חלקים מהירים לעבודה פשוטה אבל מהירה אין חובה לכרטיס מסך יקר וקרטיס הקול יכולים להיות ON BOARD 80 GB
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אהלן אני מבקש מפרט למחשב פשוט אבל טוב שיעמוד בסלון (ללא מארזים מיוחדים) עם יציאתHDMI ויתחבר לי לטלויזית LCD FULL HD אני לא צריך הרד דיסק גדול במיוחד אלא רק מחשב שיוציא תמונה באיכות מעולה וללא הפרעות עצירות ובעיות צבע רענון וכדומה עם יציאות סאונד טובות עדיף גם יציאה אופטית (סאונד). אם אפשר שהמחשב יהיה זול 1500 ש"ח יותר טוב תודה
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
היי, מחליף שרשור קודם שלי שפורסם ללא השאלון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח. ניתן לחרוג עד 3000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לילד בגיל 14: משחקי רשת בעיקר, סרטונים ומסמכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מספיק חשוב בשביל לשלם תוספת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
שלום! לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד ולאחר התלבטות הגעתי למסקנה שאני מעדיף נטבוק קטן על מחשב גדול וכבד. השימושים שלי די בסיסיים - גלישה באינטרנט, עבודה משרדית פשוטה וצפייה בסרטים. הבעיה היחידה היא שאני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ סרטים בפורמט 720p, ושיהיה בעל יציאת HDMI כדי שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה. כמו כן אני מעדיף כונן קשיח בנפח של 250GB (ומעלה, כמובן). ראיתי את ה Asus N10J והוא נראה לי נחמד, אבל אני לא בטוח שהמעבד יוכל להתמודד עם HD. התקציב שלי עומד על 3000 שקל עם אפשרות לחריגה, והכוונה הכללית היא להביא את המחשב מארה"ב, מה שנותן תקציב של כ 800$. תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה במסגרת עבודתי, אני מקבל קבצי PDF מאדריכלים. מדובר בקבצים די גדולים (20 מגה ומעלה), שמורכבים מהרבה מאוד שכבות שהוכנסו בתוכנות לתכנון (אוטקד, ארקGIS וכו) למחשב לוקח המון זמן לטעון אותן, והביצועים יורדים משמעותית, כשכמה פתוחים במקביל. הקבצים האלו, בעלי השכבות הרבות מעמיסים הרבה יותר, ביחס לקבצי PDF או תמונה גדולים יותר, שאין להם שכבות. יש לי מערכת די חזקה לעבודה משרדית אבל עדיין בקבצים האלו היא די נחנקת I5 3470 16GB RAM DDR3 SSD CRUCIAL M500 GTX 1050TI יש רעיון איזה חלק אוכל להחליף בכדי לשפר ביצועים במצבים כאלו?
-
- 29 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן אני מחפש להרכיב מפרט לחברה שלי אחרי כמה שנים טובות שהמחשב הישן כבר לא עומד בסטנדרט , אשמח לקבל המלצות למפרט פשוט בסביבות ה 1000 ש"ח , ללא כונן אופטי, מארז ג'נרי נחמד וספק פשוט. את ההרכבה אני אבצע בעצמי. תודה ויום טוב ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-