עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד בגודל 13.3-14 שמתאים ללימודים + לעריכת סרטים בשביל הכיף. מחפש מחשב חזק שלא נתקע ושיש לו סוללה חזקה. מעדיף ב5000 אך אם שווה להגדיל את התקציב ניתן גם ב5500. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אך במידת הצורך ניתן לחרוג ל5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לימודים + מדי פעם עריכת סרטונים וסרטים בשביל הכיף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שימוש עיקרי - משחקים ויוטיוב. אין צורך בסים, אין אפשרות למתוח את התקציב. אשמח להמלצות.

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רוצה הצעות למחשב הכי זוללסרטים ואינטרנט וקצת למשחקים . אולי 1500/2000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ואינטרנט וקצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן DVD . כרטיס מסך ( יש 970GTX ) לא צריך SSD . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. אבל משהו נורמל . 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 5000 ש"ח אך אפשר גם פחות אם אין צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - המחשב ישמש לשימושים משרדיים\עסקיים\לימודיים שוטפים + צפיה בתכני 4K ושימוש בתוכנות חישוביות שונות מדיי פעם, ללא גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בכונן SSD, יש קינגסטון 500GB. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - אני רוצה להשאיר אפשרות לאוברקלוק. 7. ה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום חברים, מעוניין לרכוש מחשב נייד, מפרט טכני בסיסי שאני רוצה: גודל מסך 15.6' מעבד i7 (דור 8?) זיכרון RAM לפחות 16GB רצוי 32GB HD SSD לפחות 512GB אני יותר מתחבר באופן אישי ל DELL\ASUS\HP לא קריטי פיצ'רים מגניבים כמו מסך מגע, מסך מתקפל וכדו' לא קריטי רמת הדקות של המחשב הנייד , חשוב שלא יתחמם ולא ירעיש. השימוש המרכזי של המחשב הנייד הינו פתיחת מכונות וירטואליות, תכנות, מתכוון להריץ גם כלים לשבירת סיסמאות וכדו' לכן אולי חשוב שיהיה כרטיס מסך? תקציב - עד 10K, אם אפשר פחות אז מגניב. כמובן רצוי מחשב חדש-חדשני ולא משהו עתיק תודה רבה מראש! שלמה.

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  6. משקל - לא משנה לי סוללה - לא משנה לי גודל מסך - לא משנה לי דרישות? ביצועיסט כמה שיותר לכיוון הגיימינג מצידי על חשבון איכות הבנייה, גם ככה הולך להתחבר אליו מסך חיצוני ומקלדת אלחוטית\עכבר אזור הדרום

7. לצערי לאחר שהעסק שלי עבר מתקפת סייבר אני חייב בדחיפות מחשב חדש https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=149586 זה המפרט שקיבלתי מפלונטר וKSP מה דעתכם עליהם? מאיפה יותר מומלץ לקנות? איזה מפרט יותר טוב? אין הגבלת תקציב כרגע . אין צורך בכרטיס מסך מתקדם . המחשב חייב להיות כמה שיותר שקט זה בעדיפות עליונה מבחינתי.

8. Started by ירין שמש,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,300 התקציב וחריגה של 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תכנות ועריכת אודיו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מיקרופון ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  9. יש לנו 3 כאלה בעבודה, כולם דפוקים לגמרי. אני מחפש מחשבים ניידים עם DOCK מהדור הישן - ורואה שהחדשים מגיעים עם הזבל הזה. השאלה - האם הבעיה היא במוצר שלי (שלושה DELL ים ) או שזה בעיה של החיבור הזה ? נראה לי הזוי להעביר על מחבר אחד קטן, מתח, רשת, מידע ל-3 מסכים, 4 USB. לפחות במה שיש לנו (DELL) - התוצאה גרועה מאוד. מחפש עכשיו מחשבים ניידים חדשים (חשבתי על ה-Carbon Extreme של לנובו) - אבל נראה שגם הוא מגיע עם הטכנולוגיה הזאת ומהנסיון עם הדלים לפחות - אני לא רוצה להתקרב לזה. אשמח לשמוע ממי שיש לו DOCKים כאלה וחווה משהו אחר.

10. Started by Yuval Goffer,

היי חברים!! אני רוצה לקנות מחשב חדש ולא מבין בזה כלום אז אשמח לעזרתכם! יש לי סביב ה3,000 להשקיע. אני סטודנט ולא עושה עם המחשב משהו מיוחד חוץ מכתיבה ואינטרנט וקצת לראות סרטים. הכי חשבו לי שיהיה עמיד, חזק ויעבוד לאורך זמן. בטרייה טובה ומסך דיי גדול (14-15). מה הייתם ממליצים? תודה!!! יובל

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? 1300 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה ביוטיוב, שימוש אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקי דפדפן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא …

• 17 תגובות
    • 7.6k צפיות
  12. אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה7500, אפשר לחרוג מעט במקרים הכרחיים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בפריימר ופוטושופ , ללא 4k. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, כל השאר לא. 8. האם יש…

13. Started by callmeshay,

שלום, מחפש מחשב נייד שעיקרו יהיה מונח בבית מחובר לחשמל. לא רוצה נייח אני אוהב שיש אפשרות של התניידות תמיד כי לפעמים מעביר לחדר ומחבר לטלויזייה וצופה בסרטים סדרות וכו.. חשוב לי שיהיה מחשב מהיר (I7 או I5 מעדיף I7 כי הוא חדיש יותר וטוב יותר אבל משאיר את ההחלטה לכם) חייב להיות בו SSD קטן שמערכת ההפעלה תהיה מותקנת עליו, ועוד לפחות 500GB רגילים. 15.6 מסך 16 GB RAM וכרטיס מסך נחמד (לא מה שבא עם המערכת) כי אני לפעמים משחק משחקים קלים בינוניים לא צריך משהו היסטרי. תקשציב 4000 שקל אשמח להצעות אם החריגה משדרגת קיצונית ניתן להגיע ל 4,200 עיקר השימושים הם סרטים,סדרות, חיבור לטלויזיות HDMI. תכנות עם המחשב תמיד יהיה מחובר למסך מחשב שיהיה בעמדה הרגילה. פעם ב.. 15% משחק משח…

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  14. Started by אברהם36985,

אשמח אם תגיבו ותציעו חלופות טובות יותר מעבד: ryzen 7 1700x ב880 זיכרון: Corsair DDR 4 8G 3000*2 ב590 לוח אם: asus prime b350 plus ב 470 כרטיס מסך: msi rx 580 armor 8g oc ב 1047 ssd: Gigabyte SSD 256GB 2.5" SATA3 ב202 סך הכל:3189 מארז Corsair Carbide 275R וספק כוח ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80 ואדר דיסק 1T wd כחול יש לי את שלושלתם אז לא צריך תקציב:3500 המחשב ישמש למטרות משחקים וערכת גרפית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 גג עד 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפת 3. האם יש צורך בציוד …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי, אני צריך המלצה לטאבלט אנדרואיד עד 1500 ש"ח באילת עבור גלישה, וידאו ואפליקציות סטנדרטיות כמו וואצאפ, בנק, קופ"ח וכדומה עדיף שתהיה אפשרות לחבר מקלדת ותמיכה במיקרוסופט וורד. מיועד לאישה מבוגרת. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום רב לחברי הפורום הנכבדים! (אני די חדש, אז תסלחו לי על טעויות אם תהיינה..) ברצוני לרכוש מחשב נייח שיהיה טוב מאד לגרפיקה בסיסית (כוונתי לתוכנות אדובי השונות, דוגמת פוטושופ, פרימייר ואפטר), ובנוסף שמשחקים ירוצו עליו בכיף. כרגע יש לי מסך אחד די פשוט של דל (דגם P2417H ), אך ברצוני להוסיף מסך גדול יותר ברוזולציית 4K. להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה 10K עם אפשרות חריגה עד 13K למקרים חשובים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כאמור, גלישה, עבודה משרדית שוטפת, גרפיקה ועריכת סרטים בתוכנות אדובי השונות. 3. האם יש צורך בציוד…

17. שלום רב, ברשת K.S.P מוכרים את שני הניידים האלה: Dell G3 17 3779-87501G51GFLB Dell G3 17 3779-87501G51GFOB ההבדל במחיר שלהם הוא יותר מ-600 ש"ח אך מבדיקת הנתונים הטכניים באתר עולה כי אין ביניהם שום הבדל(!). ניסיתי לחפש את הדגמים האלה ברחבי האינטרנט כדי לראות מפרט יותר מעמיק אך לא הצלחתי. אשמח לדעתכם. תודה רבה.

18. Started by natee,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 שקל, רצוי שלא לחרוג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד וורד וקצת גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף ווינדוס - אבל כנראה שזה לא נכנס בתקציב... 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום. אני מחפש מחשב נייד לשימוש מאוד בסיסי גלישה במחשב עבודה על אקסל וחיי סוללה ארוכים ואחריות ארוכה ככל שניתן. תקציב 2000₪-4500₪ לא מחפש להשתגע מצד שני רוצה מחשב שירוץ חלק שנתיים שלוש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ziv13,

שלום, אני צריך בעבודה להפיק סרטון אנימציה באורך שלוש דקות עם 3DSAMX ו VRAY. בהתחלה הכוונה היתה לשלוח את הסרטון לחוות רנדר כי לי כרגע יש 5820K זקן ומניסוי ראיתי שבחוות רינדור אני מצליח לרנדר פי 5 מהר. אבל מבירור ההצעות מחיר שקיבלנו מחוות לסרטון כזה ב 30 FPS ברזולוציה של FULL- HD היו בין 12,000 ל 15,000 שקלים לא כולל טסטים. לכן חשבתי כבר לקחת את התקציב של השליחה לחוות רנדר ופשוט לקנות מחשב שירנדר את הסרטון וגם יוכל לשרת אותי בעבודה. אני מצרף מפרט שחשבתי בכיוון שלו אצל WELLCOM אבל פתוח גם להצעות ממקומות אחרים במרכז. הדילמות שלי בעיקר הן: 1) בנוגע לקירור כי ראיתי שה CORSAIR 115 לא תומך מהקופסא ב TR4 וצריך להזמין תושבת מיוחדת שלא יודע מאיפה להשיג. אבל חשו…

21. שואל עבור קרוב משפחתי. הוא רוצה מחשב "פשוט ורק לכתיבה ושיהיה הכי זול שיש" האם המחשבים הזולים בזאפ (למשל זה: http://www.zol4u.co.il/items/1775440 ) יכולים להתאים או שהשימוש בהם יהיה סבל אמיתי? תודה רבה.

22. Started by haimsim,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ,Battlefield ןכל המחשקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

23. אני מחפש מחשב נייד עבור אישה לא צעירה. השימוש העיקרי שלה בו יהיה כתיבת מסמכים בוורד (ויישומי אופיס), וקצת אינטרנט. לא משחקים, לא מוזיקה ולא צפייה בסדרות\סרטים. חשוב לה מסך גדול - 15.6 אינצ' (אין צורך בטאצ') אבל שיהיה כמה שיותר קל. מבחינת סוללה - היא תמיד בסביבת שקעים. אז אם אפשר לקחת בחשבון גם את המטען בשיקולי המשקל זה יהיה מעולה. אמינות (באופן כללי) ונוחות השימוש (הקלדה) חשובים יותר מהביצועים (כולה וורד) - מניח ש8GB RAM ו i3/5 יעשו את העבודה. במחשב הנוכחי (נייח שישאר כעיקרי), כל תיקיית הuser data היא בסביבות ה20GB, אז מניח שאין צורך בSSD גדול (אלא אם ההפרש במחיר לא משמעותי). לעניין התקציב, מניח שאפשר למצוא מחשב (כולל מערכת הפעלה ואחריות אמ…

• 31 תגובות
    • 10.2k צפיות
  24. חברים, אני עורך וידאו די מתחיל + סטודנט בתואר כללי כך שהצורך המיוחד שלי הוא עריכה. משתמש בתוכנות Pr+Ae. עורך באיכות FHD ובעתיד Uhd-4k. 15.6” מתוקצב ב 5k-6k טיפה גמיש. ראיתי מספר מחשבים: Dell xps 15 *9570 אך יקר בארץ בנוסף Lenovo legion 730-y(???משווק כמחשב גיימינג???) 15.6 FHD, מעבד Intel® Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 512GB ומאיץ גרפי NVIDIA® GTX 1050Ti 4GB מה המלצותיכם? ואם אתם ממליצים על מחשב אחר? קונה בארץ

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by Cynicoren,

שלום, אשמח לעזרה בבניית המפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, כן +-500 ש"ח. כמובן ששואף להוצאה כמה שיותר נמוכה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4K, לא כלול בתקציב זה (אני מעריך שעד 2000 ש"ח למסך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בHDD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד שיהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בעתיד הקרוב, אך חשובה לי שתהיה אופציה ושהממשק ל OC יהיה נ…

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים