ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום חבר'ה אני מעוניין במפרט מחשב לשכן שלי .. דרישות : אופיס , אינטרנט , סרטים ומוסיקה מתכוון לקנות מ-KSP ( סניף שקרוב אלי ) תקציב 2500 .. 3000 בלחץ ! תוספת : מסך LCD 17" צורב DVD וציוד היקפי המחשב הוא לשכן שלי בן 35 שלא ממש מתמצא בתחום ( מחשב ראשון שלו ) תודה רבה לכולם חג שמח ושנה טובה
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
חריגה של 200-300 שקל אפשרית. אני צריך לקנות מחשב להורים שלי, שימוש ביתי כללי, בעיקר אינטרנט. מפרט לא צריך להכיל מקלדת, עכבר, רמקולים. שיהיה מבוסס אינטל (מעבד), כנראה שיצוות עם מערכת הפעלה XP ומסך DELL 2209WA . על 4 ג'יגה זכרון לא רוצה להתפשר, הארדיסק, נראה לי שאפשר ללכת על משהו צנוע מבחינת הגודל, אלה של ה-320 ג'יגה נראים לי מספקים. כמובן שלא מתוכנן OC אם קירור פסיבי נוטה להתקלקל פחות ממאווררים אז מעדיף אותו, לא בא לי לתזז מחשב למעבדה. מארז שיהיה עם עיצוב סולידי, בכל זאת הורים. אני מתכוון לקנות מפנדה אז מפרט לבנות משם. המון תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אני מבקש מפרט למחשב בעל : - לוח אם עם יציאת קול דיגיטאלית (עדיף אופטית), הכוונה לחברו לרסיבר ללא רעשים. - דיסק קשיח גדול 250G+ - 1G זכרון - לא מתכוון לעשות oveclocking - לא למשחקים (כ. מסך מובנה על הלוח) - מעבד לא חלש מדי. מתכוון להריץ מדי פעם Orcad, Matlab וכו' - תקציב רצוי של 2000 ש"ח ניתן קצת לחרוג אבל לא יותר מ-2400 ש"ח. - אין לי שום בעה עם רכיבים ג'ינריים (כמו זכרון, ספק מארז וכו') - ללא מסך, אני עדיין נהנה מה- ViewSonic P90f שלי. - ללא DVDRW תודה.
-
- 9 תגובות
- 776 צפיות
-
-
לצערי הרב האייסר הקשיש שלי התקלקל עד רמה שלא משתלם לי להשקיע בתיקונו, אז אני מחפש מחשב סביר שילווה אותי לאורך רוב התואר בתקווה ( מתחיל בסמסטר אביב השנה). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): מחשב בסיסי שיכול להריץ אופיס, סביבות פיתוח תכנה, צפייה בסרטים ואינטרנט כמובן. * גודל המסך?13-14״ * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אשמח לזמן סוללה ארוך ככל האפשר, לפחות כ-3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): כן לשניהם. * בלוטות?: כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח?500gb * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bl…
-
- 0 תגובות
- 474 צפיות
-
-
שלום לכולם. טוב...בשעה טובה יש לי כמה שקלים ואני רוצה לקנות נייד. השימושים שלי למען האמת הם קצת עבודה (קצת מסמכים פה ושם) הרבה פנאי. משחקים (כיד כרטיס המסך), סרטים ואינטרנט. כמו שאמרתי התקציב הוא 4500 ש"ח או פחות. יציאת בלוטות' וצורב DVD יכולים להיות נחמדים לצורך העניין. כל השאר רגיל, כלומר, מסך כמה שיותר גדול ודיסק קשיח גם, הכל לפי התקציב. כמו כן סוללה בריאה ומשקל כמה שיותר קל. הדברים הכי חשובים לי הם אמינות החנות ואחריות המוצר. תנאי תשלום: פלסטיק עם עדיפות לקרדיט או מזומן. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
אהלן, חבר מחפש לקנות נייד שיעשו בו עבודות שרטוט עם אוטוקאד/סולידוורקס ושות' - התקציב עד 5K ונשמח לייעוץ
-
- 1 תגובה
- 479 צפיות
- 1 follower
-
-
מבקש המלצות למפרט למחשב למשרד, למהנדס העוסק בתכנון מכאני בתוכנת אוטוקד.לא נדרש מסך,צורב,מקלדת וכו'. התקציב הוא כ 5000 ש"ח. דרושה יציאה לפלוטר (אני לא בטוח איזה סוג...) דיסק לא גדול במיוחד, בסביבות 100 ג'יגה. תודה לממליצים
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן מתחיל בקרוב תואר במדעי המחשב המחשב ומתלבט בין שני מחשבים: Asus X556UA XO100T i7 7500U https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=20166 Dell inspiron 5567 i7 7500U http://www.b-student.co.il/Product/36148671/מחשב-נייד-Dell-Inspiron-5567---i7-7500U--מסך-15-6--3Y--WIN10---256SSD---8GB מה דעתכם? האם יש עדיפות לאחד מהם?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, תכנות, MATLAB וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 15 ומעלה. מעדיף מבריק, לא חובה. * רזולוציית המסך? FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת נוחה ומאורת. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD של 128GB יספיק, אבל עדיף 256GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. יש אפשרות לקנות באילת. אשמח מאוד להמלצות. שאלה - אני בטוח שחנויות מאפשרות לשנות את הכונן HDD ל-SDD בעבור תשלום מסויים. כמה זה עולה …
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
עהיי, אני מחפשת לקנות מחשב שישמש אותי לתוכנות אדוני ועריכת וידאו. התקציב עד 7 אלף אבל מעדיפה להוציא 4.5 - 5 אלף. בדקתי בכול מני מקומות וכול אחד אומר משהו אחר במיוחד לגבי דגם המעבד i7 עם האות h/u בסוף ברור שאני רוצה ראם 16 ומסך15. 6. אשמח שיעזרו לי עם דגמים כי באינטרנט יש אין סוף אופציות. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, הגיע הזמן שאקנה כבר מחשב חדש... בכל מקרה, אני מעוניין במפרט מחשב לתוכנות גרפיות ועריכה בעיקר, ובנוסף שאוכל להריץ עליו משחקים (לא לגיימינג, סולידי משהו, בעיקר משחקי אסטרטגיה RPGו) תודה 1. מה התקציב המקסימלי - 3000 ש"ח רצוי לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - טיפה משחקים לא משהו מטורף, אבל בעיקר עבודה עם תוכנות גרפיות ועריכה (illustrator ו- photoshop) א) התוכנות העיקריות - illustrator , photoshop ו- indesign (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - מסך 20" 1200X1600 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - נכון לעכשיו לא משהו מטורף בגדול משחקים כמו …
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי על כל הפוסטים האחרונים בפורום המפרטים לקבל מושג ואני צריך המלצות להשלמה/שינוי של המפרט המפורט בהמשך. ראשית הצרכים: 1. אני מעדיף שלא לעבור את ה4.5K 2. המחשב ישמש בעיקר להתעסקות עם תוכנות גרפיות. לרוב של ADOBE כדוגמת פוטושופ ואילוסטרייטור, הכי קרוב ל3D יהיה שימוש לא כבד ב-AFTER EFFECT כמו כן, הוא יחובר בעתיד לLCD42 FULL HD על מנת שאוכל לצפות בסרטים וסדרות על הטלויזיה, אבל זהו שימוש משני. 3. אני משתמש בסמסונג T220. הוא מספק אותי כרגע אבל אני יכול לשדרג למסך יותר איכותי (22-24 עם פאנל יותר איכותי) מחוץ לתקציב במידה ותהיה סיבה מספקת. שאר הציוד ההיקפי קיים ואין צורך בחדשים. 4. רכיב נוסף - צורב DVD סטנדרטי 5. אני זקוק למפרט מלא - קופסה מלאה 6. השקט…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני סטודנט לאדריכלות באיטליה, והמחשב שיש לי עכשיו לא סוחב כבר, גם שקניתי אותו לפני שלוש שנים הוא לא התאים לצרכים שלי.אני יודע שהתקציב קצת לוחץ אבל אין מה לעשות אני סטודנט תפרן, את המחשב אני יכול לקנות גם באיטליה אבל ראיתי שאין פערים משמעותיים בין הארץ לכן, ואף לפעמים זול יותר בארץ, אך אני יכול לקבל החזר מס על המחשב ולהגדיל בכך את התקציב ב17 אחוז. ייעוד המחשב המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו. לרינדורים ראיתי שמעבד I5 יספיק לי, אבל חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי כמו שיש לי עכשיו ושיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון, גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6 רזולוציית המסך- לא בקיא בזה - אשמח להתאמה ע"פ הדר…
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
ייעוד המחשב המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו. חשוב לי מאוד מעבד חזק לרינדורים I7 עם עדיפות לדגם הלא מסורס, חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי שיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון. התקציב גמיש ב200 שקל גג. גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6 רזולוציית המסך- לא ממש חשוב לי איכות הצג כיוון שהוא יהיה מחובר רוב הזמן למסך . דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ללא משקל רצוי? לא ממש קריטי האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סטנדרטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין לי צורך במשהו מיוחד , אשמח לחיבור HDMI , ולחיבור בלוטוס' אם אפשרי(לא קריטי בכלל) גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוח…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה, ולא בטוח שהפורום הזה עדיין פעיל (שמתי לב לכמות הודעות מעטה בכמה טרדים האחרונים), אבל אני אנסה בכל זאת. אני מעוניין להרכיב מחשב לתוכנות כבדות (אני מצלם ועובד המון עם לייטרום \ פוטושופ, VIEWRIM למינהם וכו') על שני מסכים בFHD. 1. תקציב מקסימלי: 6.5K-7.0K כולל מע"מ. אני אסע לאילת להביא אותו (רוב הסיכויים KSP), ככה שבפועל המערכת תעלה קצת פחות. 2. השימוש העיקרי יהיה עריכת תמונות בלייטרום ובפוטושופ. באופן דיי תדיר. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין רכיב שלא צריך לכלול במפרט. 5. השקט דיי חשוב - נאמר 6. 6. לא מתוכנן OC. 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. KSP באילת. אם יש ביקורות על הנושא - בשמחה. 9. בקשות מיוחדות - 16GB פנימי. SSD למערכת הפעלה. אשמח אם מי…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח אם יש סיבה ממש מוצדקת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מולטי טסקינג של תוכנות כבדות יחסית, עריכה גראפית ומשחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? LG W2486L LED 24" 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט לחבר עד 3500 שח כולל מסך (ללא ציוד הקיפי נוסף). המחשב לצרכי עבודה עם תוכנות כבדות (כמו CUBASE והרצת סימולציות מורכבות במטלב ופיספייס). דרוש מעבד חזק, 4 ג'יגה זיכרון וכונן קשיח לפחות 500 ג'יגה. כרטיס מסך סביר בלבד למשחקים מזדמנים אך לא מטרה עיקרית. המסך - רצוי 22" של סמסונג או LG. תודה
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
הי, אני עוזר לחבר לבנות מפרט עבור מחשב שישמש למחקר ולימודים. התקציב - כ-6000 ש"ח, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 1. תקציב - 6000 ש"ח, לנצל אותם, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 2. שימושים - מחקר ולימודים. תוכנות רלוונטיות: בעיקר Fluent (תוכנה לחישוב זרימות), אך גם עבודה שוטפת עם Matlab, Solidworks, Mathematica. מניסיון, SW רוצה לא רע גם על מחשבים ניידים עם כ.מסך און-בורד GS8400, ככה שלא צריך משהו מיוחד בשבילה. (בעוד Fluent תומכת בריבוי ליבות, Matlab לא נהנה מכך במרבית המקרים, כידוע. Math' גם תלוייה רק במהירות שעון לדעתי) 3. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. 4. שקט - ממוצע (6). 5. OC - לא מתוכנן, אלא אם תהיה סיבה טובה. 6. חנות מועדפת - IQPC, אך גם חנויות אמינות אחרות תתקבלנה בברכה. 7. שד…
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בהרכבת המחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, אם יש צורך אפשר לחרוג במקרה הקיצוני בעוד 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תוכנות מסחר (Colmex Pro, TradeStation וקצת גלישה ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, אבל שלא יהיה רעש מוגזם 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סימולציה של סכמות חשמליות ואלקטרוניות כגון ORCAD MULTISIM VHDL AHDL, משחקים בעיקר מסוג RPG א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO, DUKE NUKEM מכל הגרסאות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366x768 "18.5 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אבא שלי מעוניין לרכוש מחשב שולחני שיתאים לצרכיו, שעיקרם: תוכנות שרטוט וגרפיקה כמו Catia, Solidworks, Unigraphics וכיו"ב. אשמח לחוות דעתכם ביחס למחשב שמתאים לו. אני לא כ"כ מבין במחשבים. נראה שהוא נעול על המחשב הבא: https://www.pc365.co.il/product-15788-Dell_Precision_T5810_Workstation_PM_RD33_10459_במלאי שקטונתי מלהבין מה כה מיוחד בו שעלותו כה גבוהה (ללא מסך!). זה נראה כמו החומרה שיש לי בנייד שעלה 4000 ש"ח אם לא פחות מכך. חשוב לו שהמחשב יהיה של DELL (בגלל שירות הלקוחות - ובזה אני אכן מצדיק אותו). אשמח ליד מכוונת
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש בתוכנת Revit ו- Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במע' …
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין בהמלצה על נייד שישמש בעיקר לאינטרנט, מדיה לימודים ותוכנות שרטוט. דרישות: מחיר: עד 5000 ש"ח מסך: 13.3 זכרון: מינימום 4 GB עם אפשרות הרחבה מעבד: i5 ומעלה כרטיס מסך : כרטיס שיוכל להריץ תוכנות שרטוט( solidwork למשל) ברמה גבוהה ובתלת מימד זכרון : ssd (כמה שיותר גדול במסגרת התקציב) סוללה : 6 עות ומעלה ( 8 תאים לפחות ) משקל : עד 2 קילו אין צורך בכונן אופטי יציאות חשובות: usb 3 , hdmi אחריות : 3 שנים בינלאומית ראיתי דגם של נייד - ASUS U36SG ויש לי כמה שאלות עליו: 1.אני רוצה הלהחליך לכונן SSD (לא נמכר בארץ הדגם עם כונן כזה) ואני לא בטוח אם הדגם תומך ואם כן מה מידות הכונן, והאם זה פוגע באחריות? 2. הכרטיס מסך המיועד הוא: NVIDIA® GeForce® 610M with 1GB DDR3 VRAM האם…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בעקרון אני צריך גם מסך אבל אני כנראה הולך סופית על הvp930. לכן זה משאיר לי בסביבות ה- 3.5k לחלקים העיקריים. הדגש הוא על תוכנות התיב"ם. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם בפורום מפרטים. אחותי הקטנה רוצה לקנות מחשב ואני אשמח לקצת עזרה בבחירת המפרט. העדפה לחנות באיזור ירושלים אבל לא חובה, אני ממילא חושב להרכיב את זה בעצמי ואת ההתקנות תוכנה אני בטוח עושה, ואני גר באיזור המרכז. ללא OC. כרטיס גראפי לא חייב משהו חזק, יהיה נחמד אם יריץ גם משחקים אבל היא לא ממש צריכה או רוצה את זה. מעבד INTEL כפול ליבה. HD 500GB. צורב DVD. זיכרון 2-4GB. סט פשוט של מקלדת+עכבר אלחוטי. מדפסת משולבת. מצלמה+מיקרופון לאינטרנט. רמקולים. חריגה קטנה בתקציב אפשרית אם צריך. תודה מראש לכולם.
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-