ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500, לא חובה לנצל את כל התקציב. אם מקבלים תועלת ממש יותר גדולה, אז אפשר לחרוג ב-100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, סרטים וסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיפות למחשב שקט אם אפשרי מבחינת תקציב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?2500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט ותוכנות קלות. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.מסך. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?לא משנה. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?מערכת הפעלה והרכה בחנות. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp בנתניה. תודה מראש, דובי.
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום קיבלתי הצעה למחשב עם מס' אלטרנטיבות. המטרה - נחשב לשימושי שרטוט, הדמיות 3D, פוטושופ, מעט עריכת סרטים ברמה בסיסית, שימושי משרד וכד'. אשמח לקבל חוות דעתכם גם לגבי המפרט וגם לגבי המחיר. תודה. ההצעה הבסיסית: מארז מידי טאוור ATX איכותי הכולל 2 מאווררים נוספים 12 ס"מ + 8 ס"מ ספק כח 700W הכולל מאוורר 12 ס"מ. לוח ראשי מסוג INTEL DRAGOTAILLPEAK DP35DP ATX לוח INTEL ORIGINAL CHIPSET= INTEL P35 EXPRESS חריצי הרחבה 2 PCI + SLOT VGA CARD PCI EXPRESSX16 בקר כוננים ,PA RALLEL ATA 100/66 IDE X1 EXTERNAL + SATA X6 8 יציאות + USB2 1394 + יציאה מקבילית + RAID + LAN1 GIGA, AUDIO 8 CH , 4תושבות זיכרון 240 פין.(עד 800 DDR2) מעבד 6MB 775 1333 INTEL Core2Duo 2.66 E8200 …
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
צריך מחשב טוב ומהיר לשימושי לימודים ואופיס, ללא צורך במסך. אני צריך ווינדוס והקנייה מתוכננת מt.m.s. חשבתי על מפרט שכולל בתוכו i3 8 ג'יגה זיכרון דיסק ssd של 256 ג'יגה לגבי מארז- חשבתי על הננוקסיה 4 או על מארז מיני, לאחרונה כל המארזים הקטנים האלו צוברים תאוצה. האם הם שווים קנייה או שעדיף להתמקד במארזים הרגילים? לגבי הווינדוס יש לי שאלה, נניח ואני קונה את הווינדוס 8, האם אני זכאי לעדכון חינם כשייצא ה-10? 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב רשמי, כמה שצריך אני אשלם א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודות משרדיות, צפייה בתכני hd וחיבור המחשב לטלוו…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אחותי מעוניינת לרכוש מחשב. השימושים: 1. אופיס + אינטרנט. 2. משחקים קלילים (בעיקר פיפ"א, אן בי איי לייב וכו'). דרישות סף: 1. 2 ג'יגה בייט זיכרון - עדיפות ל- 800 MHZ. 2. מסך 19 אינטש. אנא הציעו עם כ. מסך עצמאיים ואינטגרלים. גם AMD באה בחשבון. עדיפות לפלטפורמות יחסית עדכניות (P35, G35 וסדרת NFORCE יחסית חדשה). תודה לכולכם.
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב לשימושים רגילים, עם אפשרות לשחק משחקים ברמה בינונית. תקציב- 2000 שח' מקסימום ללא ציוד היקפי אין צורך בOC
-
- 5 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט למחשב לשימושים ביתיים, כמו אופיס, אינטרנט, סרטים וכו' אין צורך בOC אין צורך בציוד היקפי תודה.
-
- 5 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום, הקונפיגורציה שבהמשך היא למחשב ללא ציוד היקפי לשימושים ביתיים כלליים (משחקים בעלי דרישות חומרה ממוצעות, צפיה בסרטים, אופיס, וכיוב') חשוב לי שהמחשב יהיה שקט לכן בחרתי מארז שקט וקירור פסיבי למעבד. בחרתי לוח אם שיש עליו גם כרטיס מסך HD4200 וגם תמיכה ב firewire והכי חשוב eSATA לחיבור מהיר לדיסק גיבוי חיצוני. אני לא זקוק לכרטיס מסך חזק מפני שלא יהיה שימוש במחשב למשחקים בעלי דרישות חומרה גבוהות כרגע (ואם זה ישתנה בעתיד אז תמיד אפשר לרכוש כרטיס חזק). כמו-כן יש בקונפיגורציה שני דיסקים של 1TB כ"א לחיבור במערך RAID 1. מה דעתכם? איזה שיפורים אפשר לעשות בלי לחרוג מהתקציב הנ"ל? אהוד מעבד AMD Phenom II X4 810 Box ₪686 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1295 לוח אם …
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
מחשב לצרכים ביתיים, בינתיים ללא כרטיס מסך. אולי עדיף לשנות את הלוח אם כדי לקבל לוח אם עםכרטיס מסך OB יותר טוב ? ללא מתוכנן OC, ללא ציוד היקפי מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 2.53Ghz Penryn BOX כמות: 1 מחיר: ¤598 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 מחיר: ¤498 מארז: Compucase HEC 6A19 400TRT White כמות: 1 מחיר: ¤404 זיכרון: Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz כמות: 1 מחיר: ¤221 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤281 כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black כמות: 1 מחיר: ¤130
-
- 7 תגובות
- 624 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד להורים של חברה שלי (בני 50). המחשב בעיקר יהיה בבית כחלופה למחשב הנייח (הם לא מתכננים להוציא אותו מהבית, אבל כן רוצים שהוא יהיה נייד בתוך הבית), וכמובן שיחזיק לאורך כמה שנים. * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אופיס), גלישה באינטרנט, מוסיקה וקצת סרטים. * גודל המסך? 15.4 לפחות. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב, 500 ג'יגה מספיק. * כונן אופטי? כן, אבל לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כ…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש במחשב ביתי בשביל המשפחה. מרבית הזמן גלישה באינטרנט, מוסיקה וכדומה. מידי פעם אולי צפייה בסרטי HD. גודל המסך 15.6 נראה לי אידאלי למחשב ביתי. לגבי רזולוציה אין משהו מיוחד שיהיה מסך בסדר. המשקל של המחשב לא קריטי, מכיוון שהוא יהיה רוב הזמן בבית. אני מניח שלשים בתקציב הזה SSD קצת קשה, אבל אם יש למישהו המלצה על מחשב עם אופציה לשדרוג ל SSD זה גם טוב. מערכת הפעלה - לא חובה, יכול להתקין לבד. אשמח לעזרתכם, תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך מחשב לאינטרנט, תוכנות, משחקים ברמה סבירה. ללא OC, ללא ציוד נלווה מקסימום מקסימום 2K. לשים מה שיותר טוב במחיר הזה [amd\intel] והלוח אם מספיק טוב. תודה רבה ! **לבנות בחנות הכי זולה.. תודה !
-
- 13 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש מפרט למחשב לשימושים ביתיים-סרטים, אופיס, קצת משחקים (לא עקרוני), שיעבוד מהר, שקט-לא עקרוני כל כך, אבל שלא יהיה רעש של מטוס. חשבתי על המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= יש לכם רעיונות אחרים? תודה
-
- 5 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש לקנות מחשב חדש שישמש אותי לכמה שנים טובות קדימה . השימושים העיקריים של המחשב יהיו לטובת עבודה משרדית(אופיס) לצפייה בסרטים(באיכות הכי גבוה שקיימת היום!) ומדי פעם לתכנות. המחשבים שהיו לי עד היום היו מבוססי אינטל(מעבד ולוח אם) ושרדו אצלי המון שנים, לכן יש לי איזה נטייה ללכת על "בטוח" לכיוון אינטל אבל אני לא פוסל אפשרויות אחרות. תודה על העזרה שלכם
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
זהו מפרט לשימושים בסיסיים: אינטרנט וכדומה. הוא לא כולל רכיבים היקפים AMD Sempron 64bit 3000+ Tray 550 NIS Gigabyte GA-K8NS nforce 250 420NIS Kingston DDR3200 512MB 300NIS W.D SATA 8MB 80GB 350NIS LD CDROMX52 95NIS FDD 55NIS NEC ND-3550A DVD R/RW 265 NIS Glacialtech IGloo 7200 Light 60NIS HEC CI-6821 300w 275NIS סה"כ 2370 ש"ח מה דעתכם? חוץ מזה אני צריך המלצה למסך. תודה
-
- 11 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט עבור מחשב לשימושים בסיסיים ביותר (אינטרנט, אופיס, וכו'). העניין הוא שחשוב שמארז המחשב יהיה קטן - אם אפשרי במסגרת המחיר מארז של HTPC נראה לי עדיף, ואם לא אז Midi-Tower. רק להבהיר, המחשב לא נועד להיות מערכת בידור סלונית, ציינתי HTPC כי אני יודע שאלה מארזים קטנים בד"כ, אבל אולי אני בכלל טועה והם לא מתאימים למחשב רגיל... תודה רבה מראש! רועי.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות מחשב חדש שישמש בעיקר בעבודה בתוכנות גרפיות דו מימד ADOBE תלת-מימד רינדורים 3DMAX ועריכת וידאו HD יש לי מסך, ציוד היקפי ושני הארד-דיסקים לאחסון החומר. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? גרפיקה כבדה ורינדורי תלת-מימד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטריטור, סולידוורקס, היפרשוט כולל תמיכה ב CUDA ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: - לא מיועד למשחקים בכלל * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280X1024 ייתכן שידרוג בהמשך. 3. צי…
-
- 5 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי, אני עוזר לאישה מבוגרת שצריכה מחשב הכי פשוט שיש, הנה השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: מכוון ל1000-1400 ש"ח (ללא ציוד היקפי). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?: גלישה בכרום, סרטונים ביוטיוב, ותוכנות אופיס, זהו זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?: לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?: לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?: …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
החלטתי לקנות מחשב חדש והתקציב שניתן לי הוא עד כ-3000 ש"ח. אני אשתמש בו לצורכי גלישה באינטרנט,התכתבויות,וכמובן ->משחקים. אני לא גיימר גדול,אבל בכל זאת אני רוצה שהמחשב החדש יריץ את GTA IV וכל המשחקים החדשים האלו, אני לא מתכנן לעשות OC,אני לא צריך ציוד הקפי,אבל אני כן רוצה צורב DVD. יש לי מסך 19 אינץ' ואני עובד עם רזולוציה 1024X768. תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 697 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 2500-2700 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים,צפיה בסרטים, הורדות, תוכנות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מקלדת ועכבר פשוטים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא ממש. חשוב שתהיה אמינה ושתתאים לשימושים שלי 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב לי שהקירור יהיה מספיק טוב כדי להחזיק את המערכת כמו שצריך אבל אני לא מתכנן לעשות המהרה או שימוש קיצוני. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, לא. צריך שהחנות תרכיב לי את המחשב 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שהמחשב יסתדר עם מסך 22" 9. האם חשוב שקט? כמה שיותר, לא להוציא על זה הרבה כסף 10. האם מתוכנן OC? לא …
-
- 6 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב למטרות הנ"ל פלוס למשחקים (בקטנה חולה על DOOM ולכן חשוב לי שיריץ את המשחק ברמה סבירה) ומולטימדיה כאשר התקציב כולל מסך בגדול, אני מתקשה להחליט אם ללכת על מערכת AMD או להתפרע עם DC INTEL למרות שיש העדפה ברורה לכיוון אינטל בגלל צריכת הספק נמוכה משמעותית. דגשים לבחירת רכיבים: - המטרה ליצור מחשב חזק שיצרוך מעט חשמל יחסית לעוצמה שלו - דגש על קירור פסיבי (עד כמה שניתן) מעבד:INTEL CORE 2 DUO - איזה? זיכרון:DDR II 1Gb x2 סה"כ GB2 לוח אם: מאובזר בכל הפיצ'טרים הסטנדרטים עם מקסימום חריצי הרחבה ועם גופי קירור פסיבים וכמובן כמו שצינתי קודם עם כ.מסך o/b (רצוי מאוד, אך לא חובה) מה שכנראה מוריד לוחות של אינטל מהפרק כרטיס מסך: רצוי משהו O/B כרגע אבל עם יכול…
-
- 5 תגובות
- 736 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג אך צריך שיהיה שיפור משמעותי בביצועים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב עבודה משרדית, סרטי HD, תוכנות כמו מטלב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן קשיח, מעבד 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? א…
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום חברים חבר ביקש שאעזור לו עם מרפט מחשב לצרכים די כלליים, בעיקר כתחנת הורדות של סרטי HD ולימודים (שימוש משרדי). המחשב לא מיועד למשחקים, אם כי שלא יהיה חסר יכולת בכלל. בגדול, המחשב יהיה בחדר אורחים וישמש כמו שנרשם כתחנת הורדות. כמו כן, המחשב יחובר ב-WIFI לסטרימר בסלון שיחובר לטלוזיה של 32'. רצוי שגם למחשב עצמו תהיה יכולת התמודדות עם תכני HD (כרטיס גרפי ויכולת אחסון טובה). תודה על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 50% סרטי HD, כ-30% הורדות, וכ-20% עבודה משרדית ולימודים. -מהי הרזולוציה הטבעית…
-
- 6 תגובות
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 4500, כולל מערכת הפעלה אפשר לחרוג מה5000. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המחשב מיועד לאחי הקטן שכרגע משתמש בעיקר בפייסבוק ומשחק במשחקי גיימבוי במחשב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? כונן דיסקטים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עד כמה מסובך להרכיב מעבד על הלוח אם? 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB3 eSata והעדפה למארז לרוחב. 10. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? יכו…
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
המחשב מיועד לבן אדם מבוגר, בלי ניסיון רב בשימוש במחשב (מלבד בעבודה). מה שחשוב פה זה בעיקר השקט הנפשי, פחות המחיר. הלכתי על רכיבים איכותיים ושיחסית יחזיקו הרבה זמן. אני יודע שאפשר ללכת על מחשב הרבה יותר חלש ובפחות כסף, אבל חשוב לי מאוד השקט הנפשי לתקופה לא מבוטלת, ולכן הלכתי על מפרט בינוני. המפרט עליו חשבתי: מעבדים INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX ¤466 לוחות אם Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset ¤453 מארזים Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP +350W PSU ¤240 זיכרונות Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5 ¤291 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive ¤295 כרטיסי מסך NVIDIA SPARKLE Geforce 9600GSO 512MB DDR3 Dua…
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-