ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
-------------------------------------------------------------------------------- 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר- לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, עבודה עם Arcview+arceditor, קידודים והמרות של מפות מפורמט ecw ל-sid וכדומה. א) יש לציין את אופן השימוש. תדיר. תחנת עבודה בחדר מודיעין. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מסך קיים. אינו מיועד למשחקים כלל. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקים. רצוי שני כוננים קשיחים 5 עד כמה השקט של המפרט…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מחפש להגן על המחשב מנפילות חשמל קצרות. אל פסק יתן תוצאה טובה של כרבע שעה ללא מחשב אך אל פסק מקרין קרינה אלקטרומגנטית סביבו ומדובר על סביבה ביתית. האם יש מכשירים קטנים שיכולים לתת גיבוי קצר יותר (מספיק רק לכבות את המחשב כיבוי מסודר) ויהיו קטנים יותר ויקרינו פחות? ראיתי בזאפ מייצב מתח ב90 ש"ח שכתוב עליו "זמן גיבוי 4 דק'" 4 דק המחשב והמסך ישארו דולקים על מכשיר בגודל עכבר? הגיוני? מחפש המלצות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
לא, לא דיון שעדיף שינעל. סתם היה לי משעמם אז החלטתי לפתוח ת'רד בו כל אחד יבוא עם הרעיונות, המוצרים והשגעונות שלו ופשוט יחבר לעצמו את המפרט שהוא תמיד חלם שיהיה לו, או לפחות שהוא תכנן לקנות. אני בכל אופן חיברתי לי מפרט שהגיע לסכום של כ290,000שקל. (עריכה- אני חושב שיהיה ממש לא נכון לנעול את הת'רד הזה, להעביר אותו לפורום אחר או פשוט למחוק אותו. הוא אמנם לא בא בבקשה למפרט בתקציב מסוים, אך הוא דן בנושא מפרטי מחשב- וכתת-נושא על מחשבי על. מקווה שהמנהלים יבינו ולא יעבירו את האשכול.) CPU: Intel Pentium 4 3.06GHz HT 512K 533MHz (3950nis) Cooler: Complete Swiftech Watercooling B (1471nis) MotherBoard: ABIT IT7 MAX2 Intel 845E (1321nis) Memory: 3x Corsair RD-RAM CM632DR 512MB 4200 (…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הכי חשוב לי שאני אוכל להפעיל משחקים כמו Battlefield 3 ו-Skyrim על ההגדרות הכי גבוהות ושירוץ חלק. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1207 לוח אם: Gigabyte GA-P67-DS3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪471 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪339 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 2 - מחיר: ₪122 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות…
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי, אני מחפש מחשב חדש, ומתלבט בין דל ללנובו, ואני רואה בתקציב של כ - 3000 שקל מספר סדרות של מחשבים, אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מהם ההבדלים העיקריים בין הסדרות של לנובו idea Pad, Idea PadSlim, Idea Pad Flex, Think Pad. V14 וההבדלים בין הסדרות של דל: Vostro, Inspiron, Latitude אשמח לדעת גם אילו סדרות יותר מומלצות, ואילו לא
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל שני מפרטים (מכיוון שההחלטה על מה ללכת תקרה ביום הקניה) - אחד ב-2000 ש"ח והשני ב-3000 ש"ח. בשני המפרטים הדרישות זהות: לא צריך שום ציוד היקפי, רק את המארז ומה שבתוכו. המחשב מיועד לשימוש ביתי סטנדרטי וגם לקצת משחקים (בעיקר כדורגל/פיפא וקצת CS/קאונטר-סטרייק). הייתי רוצה שהמשחקים ירוצו חלק ויפה (ואני יודע שהדרישות בשבילם לא בשמיים). כמו כן, כרגע אני עם מסך ישן של LG בגודל 19 אינץ' שישודרג בעתיד כנראה למסך של DELL בגודל 23 פלוס/מינוס. גם יש ברשותי דיסק קשיח של סמסונג בגודל 320GB. האם כדאי להעבירו למחשב החדש או ללכת על קשיח חדש? בקיצור, אתם המבינים פה, אז אני אשמח לעזרה/עצות/מפרטים. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שישמש כמחשב קבוע (לפעמים אני אקח אותו למצגות וטיולים אבל 95% מהזמן לא יזוז) לכן הדרישות שלי כאלה: - מסך של 15 אינצ' לפחות. איכות המסך לא מעניינת יותר מידי. אם לא יהייה טאצ' אז אפילו יותר טוב. - מקלדת לא דחוסה מידי (או רגילה עם המספרים מימין או בלי, אבל לא מהדחוסות שבקושי אפשר להקליד עליהן) - פורטים: 4 USB לפחות, HDMI - מע' הפעלה: רצוי WIN7 או את ה-8 בתצורה שנראת כמו 7 (העיקר לא הקיוביקלים המזעזעים שהיו ב-8 בהתחלה). מזמן לא מתעניין בתחום אז לא יודע מה יש עכשו כסטנדרט - חומרה לא כל כך מעניינת, אני מניח שהסטנדרט היום זה HD של 500GB וראם של 4GB לפחות? מספיק לי. - כרטיס מסך זוכה להתייחסות מיוחדת: המחשב יהייה מחובר לTV גדולה ומיועד להריץ הרבה סרט…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד חדש ואני רוצה למכור את הנייד הקיים. כמה לדעתכם אפשר לקבל עליו ? מפרט: LG E-500 (15.4'') Screen 15.4'' CPU Type Mobile DualCore Intel Pentium T2330, 1600 MHz Motherboard Name MSI MegaBook PR600 (MS-1637) Video Card Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (GMA X3100) Memory 1GB DDR2 667MHz H.D.D WD1200BEVS-22UST0 (120GB) Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N (DVD RW/ DVD-RAM) WebCam SmartCam 1.3Mega Pixels Bluethooth Yes Connectors: 4xUSB 2.0 , VGA, TV OUT תודה מראש למגיבים.
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני שאני אתחיל רציתי לציין כי הביקורת מתאימה ברובה גם לDV4 של HP, שכן ההבדל היחיד ביניהם הוא גודל המסך וגודל הדיסק הקשיח. רכשתי היום אחר הצהריים את מחשב הDV5 מהסדרה החדשה של HP. רציתי לשתף אתכם בכמה מהחוויות שלי ממנו עד כה משום שהביקורות עליו באינטרנט מעטות ביותר (בגלל היותו חדש). הDV5 מסדרת Pavillion המצליחה של HP הוא החדש בשורותיה כאשר יכול להתאים לרוב השימושים האישיים של כולם. המחשב נותן תמורה טובה למחיר ומתאים לאלה שמחפשים מחשב נייד בעל חיי סוללה ממוצעים + , ולגיימרים מהליגות הנמוכות יותר. מחיר: 5600-6200 מפרט: http://img389.imageshack.us/my.php?image=mifratwc6.jpg (כן כן הייתי עצלן מדי לכתוב אותו ;D) נתחיל מהמראה החיצוני שלו: הסגנון של הDV5 מתחל…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה ראיתי מפרטים ממש טובים לניידים של MSI אני קונה מחשב חדש ואני לא יודע מה לקנות חשוב לי שהכרטיס מסך יהיה חזק, שיהיה NVIDIA חזק מסך 15.4, מעבד D2C בין 1.66 ל2.0 גיגה הרץ שיהיה גיגה זיכרון, בלותות', S-VIDEO, ועוד אז איך השירות של MSI? את האמת שלפני שבוע בכלל לא יגעתי על הקיום של השם הזה בכלל אשמח לחוות דעת והמלצות למפרטים בין המחירים 5000 ל 5500 תודה
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני חייב להגיד שזה לדעתי נייד שמתקרב לשלמות מכל בחינה (חוץ מהמחיר): - עיצוב דק ומושך check - איכות בנייה ש-Apple ידועה בה check - מסך מדהים שעוקף מכל בחינה מסכים אחרים בשוק check - מקלדת טובה ומשטח עכבר טוב check - אורך סוללה טוב יחסית של 7 שעות (אולי יש מקום קצת לשיפור) - ביצועים מרשימים מאוד- מעבד מרובע ליבות עוצמתי וכרטיס גרפי (gt650m) לא רע בכלל. check מה אתם חושבים? אם לא המחיר היקר להחריד (2199$) זה לא הנייד שהייתם קונים? או שאולי מערכת ההפעלה שאינה Windows 7 גורמת למחשב להיות פחות רלוונטי?
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. עד 4500 שקל, לא ניתן לחרוג. 2. המחשב מיועד למשחקים, אם כי גם יש שימוש בפוטושופ ובתוכנות עריכה שונות מדי פעם. משחק בכל סוגי המשחקים, בעיקר אסטרטגיה אבל גם בקרייסיס לדוגמא. 3. צריך גם מסך, צריך משהו של 22 אינץ' בערך, שגם יהיה טוב למשחקים כמובן, אני מניח ש900 שקל ילכו למסך. 4. לא צריך כונן לדיסקטים אני מניח... 5. יש לי כמה חלקים אך ישנים, ספק כמה הם יתאימו לחלקים חדשים, אז תתנו את כל החלקים, אני אבדוק כבר תאימות אחר כך, למרות שאני מטיל בספק שמשהו יעבוד שם, כי המחשב שלי בן 6 ששודרג טיפה לפני 3 שנים. 6. שיהיה מבחינת רעש 3-4, לא מפריע לי במיוחד רעש, אבל בכל זאת אני רוצה לישון. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. כדי אולי לעשות אוברקלוק קטן? אין לי מושג בשיט... 8. לא צריך לכלול מערכת הפעל…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בסביבות ה-3000 ש"ח, עם אחריות על הרכיבים. מחשב למשפחה, שיוכל להריץ משחקים חדשים בלי להיתקע, שיעבוד ויחזיק גם לעוד שנים, ללימודים, סרטים הורדות וכו'. החלטתי לקנות מRSM המפרט ששלחתי להם: AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪702 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪334 Elixir 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪360 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪189 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500ET 500W , יחידות 1 ₪550 PowerColorATI Radeon 6850 1GB GDDR5 , יחידות 1 ₪982 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 סה"כ מחיר לכל המוצרים…
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
טוב אז אני חדש כאן ואני מקווה להשתלב קצת בקהילה ולתרום מהידע שלי במחשבים (יש לי לא מעט מזה) וכדאי שההודעה לא תהיה ספאם אני רוצה לעבור איתכם על המפרט שלי (כתבתי רק את הדברים החשובים): אני רק רוצה לדעת אם עם המפרט הזה אני יכול להיות בטוח שהמחשב יוכיל להריץ באופן הכי חלק וטוב משחקים סרטים ותוכנות? אז הנה המפרט: מעבד: p4 2.4 800 (זה יוצא לחנויות רק בראשון למאי) לוח אם:Bonanza D875PBZ ATX לוח אם החדש ביותר של אינטל תומך ב-800 FSB AGPX8 INTEL LAN PRO 1 GIGA 8XUSB2 2XSATA 150 RAID ATA 100 זיכרון: 512 ddr 400 כרטיס מסך: Readon 9700 pro כרטיס קול: sound blaster live 5.1 זה יתמוך בכל המשחקים בעתיד באופן חלק לגמרי? ואני גם דיי רוצה לדעת מזה RAID?
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף את המחשב בן ה- 6 שלי, במחשב חדש, שאמור להחזיק לפחות 5-6 שנים. חלק מהרכיבים יירכשו באמאזון ארה"ב, וחלק בארץ. הרכיבים שיירכשו בארה"ב: מעבד- Intel Core i7 6700K https://www.amazon.com/gp/product/B012M8LXQW/ref=ox_sc_act_title_8?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER לוח אם- Gigabyte LGA1151 Intel Z170 2-Way SLI ATX DDR4 Motherboards GA-Z170X-Gaming 7 https://www.amazon.com/gp/product/B012IBPJ6I/ref=ox_sc_act_title_5?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER זכרונות- G.SKILL 16GB (2x 8GB) Ripjaws V Series DDR4 PC4-25600 3200MHz Intel Z170 Platform Desktop Memory Model F4-3200C16D-16GVK https://www.amazon.com/gp/prod…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K, אפשר לחרוג 100-200 שקל אם יש הצדקה.. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, מניח שהחדשים שיוצאים... COD Warzone וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, 24-27 אינץ', לא חייב קעור 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט, לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות 7. האם …
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, עם חריגות קלות ביותר רק אם מאוד משתלם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו- כרגע לא 4K וגם לא בעתיד הקרוב. פוטושופ ואילוסטרייטור. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מתאים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 27 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב שמבחינת החומרה יעבוד טוב שיינצל את מלוא הפוטנציאל שלו יש את זה https://ksp.co.il/mob/item/265388?s_source=share מה דעתכם
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם! ברצוני לקבל חות דעת + הצעות למחשב למשחקים עד תקציב של 3K, בניתי מפרט מחשב מKSP ואשמח לקבל עליו חוות דעת, המפרט: דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Pentium G3260 3.3Ghz - IR2 מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110M-A D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR3 1600Mhz CL10 2 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon R7 360 NITRO OC 2GB GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB De…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לא ציינתי תקציב מכמה סיבות: 1. הייתי רוצה לדעת מה סדר גודל של המפרט שאני צריך. אני צריך ביצועים טובים שיתנו סביבת עבודה חלקה. 2. התכנון לקנות בחול. סדר המחירים שונים לגמרי. לכן מה שההיתי מבקש זה שמות של דגמים. 3. התקציב הוא פתוח בשביל המטרה, אך כמו שציינתי בסעיף אחד המטרה העיקרית היא לקבל סביבת עבודה חלקה, ללא צורך "בביצועי על". * שאר המפרט(RAM,PSU, MOTHER BOARD,SSD וכו' הרכיב לבד) אני מתכנן לפתח משחק בunity3d (עם זאת, לא משחק עם רמת גרפיקה גבוהה). התוכנות שאני אשתמש בהן בו זמנית יהיו: Photoshop Chrome (למשל, 15 טאבים פתוחים) 3dmax/ belnder Visual studio וכמובן unity. לעניות דעתי אני צריך כרטיס מסך …
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
יש ברשותי מחשב נייד מדגם MSI PR600 שקניתי לפני שנתיים+ מאייבורי, הבעיה איתו היא שהמארז שעוטף את המסך מ2 הצדדים (2 המארזים שעוטפים) נשברו ונעקרו מהרגליות של המחשב ולכן יש צורך בלהחליף אותן (המסך עצמו בסדר גמור). ניסיתי לברר דרך אייבורי כמה תעלה לי קניה מחדש של החלקי חילוף האלו בשביל לתקן את המסך וזה בערך 550 ש"ח (רק החלקי חילוף, לא כולל תיקון על ידיהם), שזה ממש הרבה מעל למה שאני מוכן להוציא בשביל לתקן פלסטיק שבור. תהיתי אם יש לכם רעיונות לדרך יותר זולה להשיג חלקי חילוף לזה. חיפשתי באיביי ואין כרגע מכירה של חלקי חילוף כאלו. אני ממש אשמח לעצות, תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
https://ksp.co.il/t/QHx39s קרור למעבד https://tms.co.il/gigabyte-gp-aorus-waterforce-ii-360-liquid-cooler אשמח לשמוע את דעתכם
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, אני מעוניין לקנות מחשב עוד השבוע לבן שלי שחובב משחקי מחשב הסכום שהקצבתי לעצמי הוא 2,000 ש"ח ראוי לציין שיש ברשותי מסך . הייתי בחנות מחשבים באזור וזה מה שקיבלתי: מעבד אינטל CORE 2 DUO E7500, 1066MHZ s775 3MB TRAY מאווררים וגופי קירור GENERIC CPU COOLER FOR S775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM S775 C2Q 1333MHZ, INTEL G41, DDR2 800 PCI-E HDAUDIO זכרונות DDR II 800MHZ 2GB KINGSTON VALUE דיסקים קשיחים HITACHI DESKSTAR 320GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך ZOTAC 9600GT 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול ON BOARD 5.1 CHANNNEL AUDIO צורבים LG DVD+RW GH22NS X22 BLACK SATA ציוד רשתות ON BOARD 10/100/1000 מארזים HJA-241 MIDI BLACK NO PSU ספקי כוח DOLGEN TIGER 5…
-
- 34 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי לכולם, אז עברו 3 שנים מאז שקניתי והרכבתי את המחשב הנוכחי שלי. המשחקים זזים עדיין, אבל לא בהגדרות שהייתי רוצה. לפעמים יש קרטועים פה ושם. BF4 אם אני לא טועה מוגדר על בינוני אז הייתי רוצה לחזק את המפרט הנוכחי/לקנות חדש. רוצה לדעת כמה דברים: 1. האם שווה רק לרענן את המשולש(+כ.מסך) או לבנות מחשב חדש לגמרי? (בהתאם למפרט הנוכחי בצד - הכי עליון) 2. בהנחה ובונה מחשב חדש, יש טכנולוגיות חדשות באופק שיוצאות עוד מעט ושווה לחכות ורק אז לקנות? בהנחה שרוב תשובתכם תהיה לקנות חדש, אז הנה הבקשות שלי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במלואו אם צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים…
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-