ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
הזמנתי מסך LCD Touch Screen מחו"ל, וכעת אני מתכנן מחשב עבור הרכב שלי. (יש לי פג'ו 106 - רכב קטן 3 דלתות - ואני הולך לשים את המחשב בבגאז') הדרישות כמובן שיהיה קטן, שיצליח לעמוד בחום כשהאוטו עומד בשמש, שיהיה בנוי טוב ולא יתפרק מהטלטולים, שיהיה לו SPDIF Out מובנה כדי לחבר אותו למערכת בלי הרבה הפרעות. אני מתלבט בין 2 מארזים: * Asus Pundit - מבוסס צ'יפסט של SIS ועולה 1000 ש"ח. עליו אני אוסיף 450 ש"ח לסלרון 2.4 ג'יגהרץ, ועוד 290 ש"ח לרבע ג'יגה של DDR של מיקרון. סה"כ 1740 ש"ח. * Soltek qBic IQ3601 - מבוסס VIA ועולה 1400 ש"ח. מכיל מעבד Eden 1GHz. צריך להוסיף זיכרון אז זה יצא גם כ-1700 ש"ח. ברמה העקרונית ברור שהעדפה היא לאופציה הראשונה, שתהיה הרבה יותר מהירה. עם זאת, הסלרון מתחמם …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560516 - Intel - i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 954/935 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97M-D3H - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi... כמות: - 1 - 462/453 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX318C10F_8 - Kingston - 8GB DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX Fury Series (Can be ordered in Red, Blue, Black or... כמות: - 1 - 406/398 ₪ כרטיסי מסך - nVidia PCIe 426018336-2777 - Gainward - Geforce GTX660 GPU - 2GB GDDR5 192 bit memory - PCI-Express 3.0 interface - 2 Slot Fan…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חשוב מאד: 1. מעבד כמה שיותר מהיר עם כמה שיותר ליבות, כי תוכנות שחמט יודעות לעשות שימוש מעולה בכל הליבות הקיימות. 2. זיכרון מהיר מאד, וכמה שיותר. רצוי 64GB ומעלה. 3. דיסק מערכת מהיר ביותר (שיכיל גם קבצי נתונים לסופי משחק, שבהם התוכנה עושה שימוש רב מאד). 4. המערכת אמורה לעבוד בשיא יכולתה כך שיכולת המהרה טובה היא חשובה מאד. כך גם אמינות הזיכרון כי המערכת תעבוד במהירות מירבית לאורך ימים רצופים ולפעמים גם שבועות רצופים. קירור טוב? לא חשוב: 1. כרטיס גרפי משובח. ממש לא נחוץ. מספיק משהו סביר שמגיע עם הלוח. 2. אודיו משובח. גם כאן - משהו סביר שמגיע עם לוח האם מספק בהחלט. 3. כרטיס רשת 1G מספיק בהחלט, גם ככה מחובר לראוטר שמפיץ את הבשורה בשאר הבית. לא נחוץ בכל…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני ממש מחפש תשובות מאנשים שמבינים לגבי מערכת מסויימת שכל העבודה שלה הוא להוציא וידאו מהכרטיס מסך להתקן אחר מתוכנה שיש לה TIME LINE וקליפים מוכנים , המפרט הוא הנ'ל ¤ 3,100.00 Intel Core 2 Quad Processor Q6700 2.66GHZ BOX Stepping G0 INTEL BONTRAIL DX38BT 1,250.00 Kingston DDR3-8500 (1066Mhz) 1GB CL7 KVR1066D3N7/1G *2 2,900 VGA Geforce 8800GTX LT 768MB DDR3 PCI-E ¤ 3,430.00 מה ה LT מסמלת !!? ?? וזוג כוניי WD HD 500GB ב1120 שח' ו ANTEC Titan 650 BLACK 650W ב 1050שח' עכשיו הבשאלות החשובות הם כאלה ! קודם מה ה LT הזו ממלת והאם זה GTX רגיל כמו אלו של GIGA-BYTE וכו' .. ? למה הזכרון הזה של קינגסטון יקר מדיי כמשתחרים כמו OCZ עולים חצי מחיר . ?? למערכת שאמורה כאילו להוות …
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. אופיס 2007, 2003. דפדפן. ב) המחשב לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא, אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך: בכרטיס מסך (העדפה לכרטיס מובנה כדי לחסוך בכסף), צורב, דיסק קשיח ענק. 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך ב: מארז, ספק, מעבד, לוח עם, זיכרון, דיסק קשיח של עד 320 ג"ב. 6. עד כמה השקט ש…
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
היי לכל חברי הפורום המחשב הישן עומד לשבוק חיים עשה את שלו לאחר 5+ שנים אז הייתי מעונין לקבל את חוות דעתכם למחשב שישמש אותי לצרכים הבאים מרבית שימושו יהיה אופיס וגלישה באינטנרט כמו כן הוא ישימש כמו המחשב היום כנק חיבור למדפסת והרשת האלחוטית ,( אם ניתן למצוא לוח אם עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה). ואם ניתן להכניס במסגרת התקציב כרטיס מסך זול ולא משהו מובנה ציוד הקפי נדרש זה מקלדת עכבר ורמקולים פשוטים מסך קיים ואם ניתן הפנייה לחנות באיזור חיפה צפונה יהיה מעולה
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, בקרוב אקנה את אחד מדגמיי האיימק לשימוש בעיקר בלייטרום, עם אולי מעט פוטושופ. ההתלבטות היחידה שלי היא האם להשקיע ב i7 ולהישאר עם 8GB RAM, או להישאר עם i5 ולהשקיע ב 16GB RAM. אני לא בטוח באיזה תחום התוכנות שציינתי יותר טובעניות. תודה ויום טוב. (נ.ב. - הכונן יהיה כונן fusion בכל מקרה, שעדיף לי מאשר SSD ולהיות מחובר ל HDD חיצוני כל היום)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם וחג שמיייח ברצוני לקנות מחשב לצורכי שימוש בתכנת Solidworks כולל ביצוע סימולציות שונות. מבחינת הקבצים - העבודה היא על הרכבות לא גדולות ולא מורכבות מידי. למעשה אני מחפש אופציה לנייד וכן לנייח שניהם בתקציב של 3000-3500 ש"ח. אשמח להערות והארות בנוגע לאפשרויות השונות. תודה ושוב חג שמח ערן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למומחים. אני רוצה לקנות מחשב חדש לחמותי. היא משתמשת מעט. משתמשת בעיקר באינטרנט ובוורד. הבעיה שאיכשהו המחשב יוצא איטי. הייתי רוצה לקנות דיסק ssd, לא צריך הרבה מקום. 128 או 256 יספיק. והייתי רוצה לפחות 8gb זיכרון ועדיף 16gb (רק בשביל שלא יהיה איטי). לא צריך להגיע עם windows (עדיף בלי בשביל החסכון), לא צריך מסך. כן צריך מקלדת ועכבר. תודה רבה!
-
- 25 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן ! אני מעוניין להרכיב מחשב למשפחתי, מחשב עם שימושים רגילים, אינטרנט, אופיס, סרטים, מוזיקה.. תקציב- 1.7K [לקנות במקום הזול ביותר] ללא מערכת הפעלה ללא OC אשמח אם תתנו לי אפשרות של שדרוג המפרט שיהיה גם מחשב טוב למשחקים [הוספת כרטיס מסך] תודה
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מבקש את עזרתכם בבניית מחשב לחבר בתקציב מינימלי 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בייתי (משרדי) אולי מעט משחקים פשוטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא כרגע, אולי בהמשך יירכש כרטיס מסך פשוט -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 (במחירי אילת) אפשר לחרוג טיפה אבל גג 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש בייתי רגיל (אופיס, אינטרנט, צפייה בסדרות) ומדי פעם עבודה בתוכנת solidworks 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אבל הלפטופ יהיה מחובר לתחנת עגינה שאליה הכל מחובר (רצוי ב type C) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו …
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי נשרף הלוח אם והוא מעוניין לקנות מחשב חדש. החלקים שאני צריך הם מעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך וספק כוח. התקציב הוא לא גבוה ולכן בניתי את המפרט המצורף. מה אתם אומרים על המפרט? אפשר להוציא משהו יותר טוב בתקציב הזה? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מפרט עבור חבר. מיועד לשימוש בייתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אם כן 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עובדה משרדית (אינטרנט, אופיס, סרטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האמת שזה בקשה כמעט רגילה פה.. אני רק רוצה שינויים במידת הצורך הדרישה - מחשב ראשי לבית (כולל משחקים, וכל מה שסטודנט להנדסת חשמל צריך) התקציב הוא 4000 שקל, גמיש.. בניתי את המפרט הנ"ל, יש מה לשנות? Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤907 Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 Gigabyte GA-EP45-DS3R כמות: 1 - מחיר: ¤667 Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤461 Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כמות: 1 - מחיר: ¤331 Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ¤792 PIONEER DVR-115DBK X…
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב all in one לשימוש ביתי. מטרת המחשב היא גלישה באינטרנט ולימודים (של ילד בעיקר) חשוב לי מאוד שיהיה מהיר עם זיכרון מספק. אשמח להמלצות על מפרט מומלץ ועל סוג המחשב. תודה רבה מראש!!!! (תקציב סביבות 4000)
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ללא משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך במערכת הפעלה WIN10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי מבקש המלצה למפרט למחשב עדכני כולל ציוד היקפי מסך ומערכת הפעלה בתקציב של 3500 ש"ח הכולל : מעבד עדכני ממשפחת אינטל 4 ליבות לוח אם פשוט אך מספק דיסק קשיח בנפח 750 GB זיכרון 4 GB כרטיס מסך סביר צורב כונן דיסקטים ציוד היקפי: מסך 19 בעל רזולוציה טובה מערכת הפעלה XP HOME קירור ושקט חשובים, עצוב מארז סולידי המלצה הערות ועצות יתקבלו בהערכה .
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, משחקים קלים.. מיועד לילד בן 6 ולבית.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. נדרש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 שלא יהיה טרקטור... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ממש לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2400 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי- גלישה באינטרנט, סרטי HD, מוזיקה וכ'ו, בעיקר עבודה עם הרבה מסמכי אופיס וחלונות דפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תודה לכל הפעילים בפורום שעצתם עזרה בבניית המפרט. להלן מה שהתגבש, אשמח לפידבק אחרון לפני קנייה: 408 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box AMD1137 379 1 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI 31542 365 1 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 VS2GBKIT667D2 38 1 קורא כרטיסי זיכרון 3.5" SONY SMRW620B 34 1 כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB S144B 293 1 מארז כולל ספק HEC 6A19B 300W 6A19B 180 1 צורב SAMSUNG SH-S183L X18 DVD (צבע:שחור) SH-S183L 257 1 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB 1600AAJS 79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 9 פריטים 2,033 ¤ סכום כולל מע``מ תודה
-
- 6 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקצת עזרה לאחר שהמחשב הישן שלי מתחיל לקרטע ומתרסק בערך כל יום. 1. מה התקציב המקסימלי? 2.5 K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים, מוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מחשב ביתי שאני משתמש בו כל הזמן. אימיול, תוכנות סרטים, סרטים באיכות גבוהה און ליין ומהמחשב, משחקים כמו ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כרגע לא רלוונטי, יהיה מסך…
-
- 40 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב לשימוש ביתי/משרדי. בלי כרטיס מסך, ומהיר יחסית. הרכבתי את המפרט הבא, הייתם משנים בו משהו? שם מקט 1174 1003 1174.00 1003 1 AMD AMD RYZEN5 4650G (Gen3) with Wraith Cooler and ASUS TUF-B450M-PLUS-GAMING שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי 4650G-TUF-B450M-PLUS-GAMING 338 289 338.00 289 1 XPG 16GB (2x8GB) 3200Mhz DDR4 CL16-20-20 DIMM - 1.35V - Black - XPG GAMMIX D20 אחריות לכל החיים AX4U320088G16A-CBK20x2 …
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מה העניינים? טוב אז אמא שלחה אותי לברר איזה מחשב כדאי לה לקנות. המטרה היא מחשב לשימוש ביתי - גלישה באינטרנט, צפיית סרטים (אולי דרך טלויזיה) ושאר נפלאות. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח, ללא ציוד הקפי. אם אתם חושבים שאפשר להסתדר בתקציב נמוך יותר אתם מוזמנים להציע עוד משהו, שמתי לב שאתם נוטים להשתמש רבות במעבדי AMD ולא אינטל והשאלה היא למה? מה ההבדל? האם ניתן לקבל מפרט שמבוסס על אינטל ואחד אשר מבוסס על AMD? אשמח לעזרה, תודה
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-