עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nitzant,

שלום לכולם, והפעם אתגר (לדעתי לפחות...) - קיבלתי מחשב טושיבה ישן ישן - דגם PORTEGE פנטיום 2, חלונות 98 . תכל'ס בשביל השימושים שלי היא די מספיק - סה"כ אני רוצה לכתוב בוורד ולגלוש באינטרנט הבעיה שכרגע אני לא יודע איך לקשר אותו עם שאר העולם - יש כניסת USB אבל כשאני מכניס DOK הוא לא מכיר אותו וטוען שהוא צריך דרייבר. אין לו כניסה לכבל רשת, יש לו כרטיס מודם 56K של טריקום אבל אני לא יודע מה זה אומר, אני יודע שגלשו בו באינטרנט עד לא מזמן אבל לא יודע איך. בקיצור אשמח לעצה איך אפשר לחבר אותו לאינטרנט ולDOK תודה רבה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  2. האחד hp dv3510 http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=219 עולה כ940$ השני hp dv3 1075 http://www3.dealtime.com/xPO-Hewlett-Packard-HP-Pavilion-Dv3-1075us-Entertainment-Notebook-PC-Bronze עולה כ890$ המחשב הוא לחבר שלי שכרגע בארה"ב ומצא את הדגמים הנ"ל בחנות והם היחידים שעונים לדרישות של- 13 אינץ' + ישמש כמחשב לסטודנט ולעבודה על תוכנות עיצוב למיניהן כולל תלת מימד. מה משניהם עדיף? אולי השאלה היא Intel+nvidia vs. amd+ati? ואם השאלה הזו לא קשורה אז לא חשוב... אם יש דגמים אחרים משתלמים יותר לדרישות הנ"ל, אפילו אם ירכשו בארץ, אשמח להכיר אותם. (ואם יש הסתייגויות מקניית דגמים אלה בכלל) ועוד נושא אחד בשבילי- גם אני מתכנן לרכוש נייד מדגם hp dv3660. שימושים כנ"ל, רק שבמקום עבודות…

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  3. Started by 1337Din,

זאת רשת קטנה ונחמדה, הבעלים חביב ונותן שירות טוב, אך לכל דבר יש גם חסרונות למישו יש מושג כמה זמן הם קיימים? קצת ביקורות עליהם? כי אני פוחד שאני ארכוש מחשב ותוך כמה חודשים הם ייעלמו או יפשטו רגל בהקשר של המחירים בהחלט שווה להזמין מהם

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by rockerr,

אוקיי,דבר ראשון,אני כבר ממש לא יודע מה לעשות וממש אודה למי שיוכל לעזור. דבר שני,אני אידיוט,למה?ככה... 1.קניתי לנובו S10E עם XP שמותקן עליו ועם כל הדרייברים,רציתי לנסות את WIN 7 אז פרמטתי את הכונן והתקנתי את 7. לפני הפרמוט,היתה אפשרות לrecover אוטומטי בלחיצת כפתור בהדלקת המחשב מבלי צורך בדיסקים (שחזור מחדש של כל ההתקנה של הווינדוס) עכשיו - לא פירמטתי את מחיצת הRecovery,היא מוסתרת ולא נגעתי בה. דבר נוסף - לפני שפרמטתי את הכונן עשיתי גיבוי גם בגוסט וגם בDrive image xml. 2.אחרי הפרמוט והתקנת WIN 7,נעלמה לה האופציה לRecovery. נסינות שחזור בגוסט ובDrive image xml לא צלחו. בDrive image xml אני לא מצליח לשחזר ומקבלת הודעת שגיאה "target partition must be at least the size of the o…

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  5. המחשב יחובר למסך סמסונג T220P FHD והמערכת הפעלה תהייה WIN64bit וכמו שכתבתי למעלה לא צריך ציוד הקפי תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 550 צפיות
  6. אפשרי כנראה גם ללא מערכת הפעלה. תודה, ריפר.

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  7. הכונן נפתח אבל לא מראה שום סימנים שהוא קורא את הדיסק ... תודה לעוזרים

8. Started by tro.bizo,

קריטריונים: 1. מה התקציב? 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים בינוניים, גלישה באינטרנט, וירטואל פיסי. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא! 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד-INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא חשוב כלכך(סטנדרט). 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כמו שאמרתי מצאתי מפרט מוכן ויש לי מע"ה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? סטנדרטי 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. -לא כבדים וקרוב לוודאי 22" גודל מסך ורזולוציה ס…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by AmirNadav,

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד - ASUS eeepc 1000HA , שלפי מה שקראתי באינטרנט אמור לקרוא 2GB של זיכרון ראם. קניתי סטיק זיכרון 2GB (DDR2 667) והרכבתי אותו במקום הנוכחי (1GB) , והמחשב מזהה עדיין רק 1GB. בדקתי בתוכנה Everest, וכביכול המחשב מזהה 2GB אבל ''מנצל'' רק 1GB. עזרה? תודה מראש לעונים, אמיר.

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  10. אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב מאוד, מחשב בעיקר למשחקים, גם לסרטים ב HD של 720 ו-1080P מעוניין ב OC בעתיד כאשר אצטרך. מעוניין שהמחשב יתמוך ב SLI בעתיד כאשר ארצה להוסיף עוד כרטיס. אין לי חנות ספציפית שממנה אני מעדיף לקנות למרות שאני נוטה ל IVORY מאחר שאני מאוד מרוצה מהשירות שלהם. אין לי העדפה לחברה מסוימת כמו כן העיצוב לא כל כך משנה לי, חשוב לי שיהיה קירור טוב במחשב כמו שאמרתי למקרה וארצה לעשות OC. כנראה אקנה מסך CRT רגיל בקנייה נפרדת מכיוון שאני לא מעוניין להשקיע כרגע ב 22 אינצ' איכותי שעולה 1000+. עבד Intel Core 2 Quad Q9400 Box ₪1178 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9400 כונן קשיח Westren Digital WD10EADS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪544 כמות:1 http://www.skypc.c…

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  11. Started by PriorTak,

הי אני מחפש מחשב נייד זול ובעל חומרה סבירה... * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, סרטים, משחקים קלים ופוטושופ בסיסי * גודל המסך? לא ממש משנה, אבל לא נטבוק עם מסך 10 אינץ'. לפחות 14. * משקל רצוי? לא חשוב, במגבלות הסביר - לא איזו מפלצת של 5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, אבל שתהיה יציאה כלשהי לחיבור מסך. (VGA, DVI...) * בלוטות? רצוי שכן. היה לי נסיון רע עם דונגל בלוטות' בעבר. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, מקווה שקיים מחשב שעונה על הצרכים האלה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by neoyun,

שלום, קניתי מחשב נייד. יש ברשותי מחשב, אך ללא כונן דיסקים , והיני רוצה לפרמט אותו ואיני יודע איך. אפשר עזרה[?

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  13. שלום. אני רוצה לשדרג את המחשב בפרופיל שלי בתקציב של 2000 שקל ואני רוצה שתגידו לי מה הכי כדאי לי להחליף כדי לקבל את השיפור הגבוה ביותר. יש לי ספק 350W עכשוי כדאי לי להחליף אותו? השימושים שלי היו משחקים בינונים לא מטורפים האיתי אומר גיימר לייט

• 6 תגובות
    • 568 צפיות
  14. שלום אני צריך\רוצה מחשב נייד לשימושים כמו Dreamweaver Photoshop Flash Affter effect וכדומה , והתקציב הוא 2500 יש אפשרות חריגה אבל מעדיף שלא (500 שקל) אני לא מצפה ממערכת במחיר הזה שתעשה פלאים אבל פשוט שתסחוב...

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  15. שלום! אני סטודנטית שהחליטה סוף סוף לרכוש macbook (מודעת למחיר הגבוה ביחס לתמורה, אבל נחושה בהחלטתי :-). השימושים המרכזיים שלי הם כמובן אופיס וגם עריכת תמונות + וידיאו, וכמובן מולטימדיה (סרטים, שירים וכיו'ב) אשמח לקבל המלצה על דגם macbook עדכני - אלומיניום כן/לא, air או רגיל, אילו תוכנות כדאי להוסיף אם בכלל וכיו'ב. תודה מראש! מיקי

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by rubiliani,

היי חברים, אני זקוק לחוות דעתכם על המחשב הזה.. המפרט שלו מצויין ומחיר זול מאוד.. מה הקאץ'?!? אני מאוד רוצה לקנות אותו אבל אני מפחד שבסוף אני יוציא 5000 שקל על גרוטאה.. אשמח לדעתכם.. תודה רבה תותחים!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם. אני צריך מפרט לאמי לעבודה משרדית, הסתכלתי במדור המפרטים המומלצים והמפרט מצוין, אך הוא בן חודשיים. אשמח למפרט עדכני יותר אם יש. אין הרבה דרישות, אבל אשמח שיהיו: 1. מארז שקט וטוב, לא מהדקים המעפנים האלו, ויהיה מצוין גם אם יהיו לו יציאות USB למעלה, אבל ממש לא חובה. חשבתי על הCompucase 6A19 שאני מאוד מרוצה ממנו, הוא שקט ונראה בסדר גמור, רק היציאות USB למטה. 2. אני אשמח ליציאת DVI, פשוט כדי שאני אוכל לחבר למסך גם מחשב נייד שיש לו רק VGA זה המפרט מהמדור: אשמח למפרט לפי החנות TMS. תודה רבה, ושבוע טוב.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום אני מחפש מחפש מחשב נייד לא משנה איזה חברה (ופחות או יותר אין לי מגבלה בתקציב) אני צריך שיהיה לו מעבד טוב זיכרון RAM יחסית גדול והכי חשוב אני צריך שיהיה לו כרטיס רשת GIGA LAN של INTEL (יש לציין שאני צריך רק של INTEL ורק ג'יגהלן לא משהו אחר)\ תודה למי שיעזור

• 10 תגובות
    • 980 צפיות
  19. Started by amd@ati,

תקציב: 3.5K עם חריגה אפשרית ל-4K. (עדיף שלא) שימושים: בעיקר גיימינג וסרטי FHD. ללא ציוד היקפי. ירוץ על מסך 22" FHD. הרכבתי מפרט ראשוני בפנדה: Gigabyte GA-MA770-UD3 AMD 770 Chipset AM2 Plus 435 ש"ח AMD Phenom II X3 720 Black Edition 2.8GHz L2 3Mb L3 6Mb AM3 Box 835 ש"ח OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Reaper HPC 4-4-4-15 OCZ2RPR800C44GK 310 ש"ח Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample 949 ש"ח Cooler Master CM 690 379 ש"ח Seasonic SS-500ET Active PFC 500W Oem 345 ש"ח Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502IJ Spinpoint F1 315 ש"ח LG GH22NS40 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem 149 ש"ח סה"כ …

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by mr.eke,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?2500-3000 מזומן אבל לא בטוח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עיצוב ממש לא משנה ורצוי ביותר שיהיה קר…

• 9 תגובות
    • 577 צפיות
  21. Started by artyom,

חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש אז תרכיבו מפרט ב4K עם עדיפות מFOXPC כי שם הוא רוצה לקנות, יש אפשרות לחרגיה קטנה ואם אפשר בפחות אז גם טוב. תודה

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  22. Started by Satya4bs,

עדכנתי את הביוס לגרסה 601 ,הביעה שמרוב טיפשוטי כלל לא ידעתי איזה יש לי מלהתחילה בכל מקרה קראתי ש601 הוא ה BIOS האולטימטיבי וישנם גם חדשים יותר 605 ,607 ,802 כתבו עליהם שה607 ו 802 מורידים את הסאונד דולבי רציתי לשאול את כל בעלי ה 1000HE איזה ביוס יש לכם? ואלה שגם מתמצאים בזה שישתפו איתי מידע אשמח לשמועה חוות דעת מכם מי שלא יודע איך בודקים אז יש תכנה שמגיעה עם הנייד בשם asus update בתכנה יש אופציה BIOS information תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Lith,

שלום, אני חושב על קניית מחשב נייד בסביבות ה 5000 שח, מעוניין במעבד חזק ו4GB זיכרון, כרטיס מסך טוב\סביר לפחות 320 GB מקום, אין חשיבות למשקל, גודל מסך או זמן סוללה.. אני לא מבין הרבה בניידים אבל ממה שהבנתי אני מעונין במעבד T6600 או T6400 ובכרטיס כמו 9600M GT, היעוד העיקרי של הנייד יהיה עבודה בגרפיקה, בתוכנות כמו PHOTOSHOP 3DMAX וZBRUSH, אני יודע שבשביל גרפיקה עדיף כ.מסך QUADRO אבל אין לי תקציב לכ.מסך כזה, אני כרגע בצבא ומעונין ללמוד גרפיקה בזמני הפנוי שם. מישהו יכול להמליץ לי על מחשב שיתאים לי? רציתי גם לשאול מה ההבדל בין מעבדים מהסידרה T ל P? והאם צפויה יציאה של חומרה חדשה בזמן הקרוב ששווה לחכות לה או אולי בכלל שווה לקנות מחול? תודה רבה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  24. Started by bider10,

הגישו לו את המפרט הזה עכשיו רציתי לשאול מישהו יכול לתת לי משהו יותר טוב מזה בסכום כזה? פריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ מעבד Intel Pentium E5200 (S775) 2.5GHz 800MHz FSB 2MB Cache - Box 360 לוח אם Gigabyte GA-EP31-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard 370 זיכרון פנימי DDR2 2GB Dual Channel kit 2X1024MB PC6400 A-Data\OCZ\G. Skill etc... - Life Time Warranty - CL5 170 דיסק קשיח 320GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD3200AAKS - 3Y Warranty 250 צורב LG GSA-GH20NS10 \ Samsung SH-S223F DVDRW 125 כרטיס מסך Radeon HD4850 512MB 256bit - Gigabyte\Sapphire\Palit\Gainward\Asus... 800 כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0 מא…

• 9 תגובות
    • 660 צפיות
  25. מפרט שהרכבתי לקצת משחקים (סימס3,ניד פור ספיד) עבודה בוורד ואינטרנט. תקציב עד 2500 ש"ח. ללא OC וללא ציוד הקפי. INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX, יחידות 1 ¤462 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2069 GIGABYTE GA-G31M-ES2L , יחידות 1 ¤296 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2100 Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP, יחידות 1 ¤170 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1219 SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3, יחידות 1 ¤271 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=990 Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5, יחידות 1 ¤292 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1950 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm…

• 3 תגובות
    • 619 צפיות

דיונים חדשים בפורומים