ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי במינימום עלות ומקסימום ביצועים למשחקים. ברשותי מסך 24". חשוב שהרכיבים המשודרגים יתאימו ללוחות האם החדשים ואוכל לשדרג ל - i7 עוד מספר חודשים כך שלא אפסיד דבר. התקציב - 2000 ש"ח. מפרט קיים: מעבד E4300 מומהר ל - 3.2Ghz קירור למעבד - Tuniq Tower 120 לוח אם - Gigabyte 965P-DS3 זכרון - 2GB כרטיס מסך מיושן - Asus X800XT ----> חייב שדרוג דחווווווווווווווווווף! דיסקים קשיחים - 4 120GB ב - RAID0 ספק - HEC WINPOWER 550W מארז - ThermalTake Xaser III מחכה להמלצות תודה
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 447 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש בתקציב של עד 5,000 שקל פלוס מינוס ללא מסך. שימושים: הרצת סרטי 4k בקלות, קצת משחקים לילדים, לא גיימרים ועבודה, אינטרנט וכו'. אשמח למפרט שיחיה טוב לשנים הקרובות. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, נתבקשתי ע"י קרובת משפחה שלי לעזור לה לקנות מחשב. היא צריכה אותו לאינטרנט, אופיס ומשחקים פשוטים כמו סימס. אשמח לעזרה בבניית מפרט , תודה לכל העונים. ;D מצטער ששכחתי לציין היא לא צריכה ציוד היקפי וצורב.
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום רב לתותחים כאן. צריך את עצתכם לגבי מפרט לחבר. שיהיה למשחקים ברמה בינונית בלי פילטרים לדוגמא אבל רזולוצייה מקסימלית ברוב המקרים. חשוב שיהיה מהיר לגלישה בתכני אינטרנט, ולהפעלת סרטים ב HD המסך הוא 19 1. מה התקציב המקסימאלי 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולהגיע למצב של 4000 אם יש אפשרות כזאת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, תכני HD , גלישה באינטרנט. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD Ghostsבעיקר COD MW 1 2 3 COD BO 1 2 \ CRYSIS 2 3 NFS ועוד כל מיני משחקים. בסיגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
בעיקר לאינטרנט, סרטים, תוכונות וגם שיוכל להריץ משחקים לא כבדים ברזולוציה טובה כמו פיפה 2023 אני כמעט ולא משחק אבל מידי פעם כן. חשוב לי מסך איכותי כמו iPS ברזולוצה גבוהה, מעדיף מסך בגודל 14 אך אם יש משהו יותר גדול אז בסדר עדיף עם מערכת הפעלה אך לא חובה מחפש משהו שהכי הרבה נותן תמורה למחיר ואפשר גם קניה מחו״ל כמו אמזון או בארץ במידה והפער לא משמעותי. תודה
-
- 29 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור ה4,000, יכול להגיע עד גג 5,000 אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות עריכה בתוכנות של אדובי, פוטושופ ובעיקר פרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל15.6 רוצה שהמסך יהיה גדול 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, רציתי לדעת אם המפרט הבאה בסדר, מהבחינות הבאות: 1. יש התאמה בין הרכיבים (הכל מתחבר בסדר) 2. אין Bottlenecks 3. אין דברים מיותרים/יקרים מדי. 4. כל הערה אחרת שעולה לכם... מעבד: Core i7 920 לוח: Gigabyte EX58-DS4 זכרון: DDR III 1333 2x2GB OCZ Reaper כרטיס מסך: ASUS HD 4870 דיסק: Seagate 1TB מארז: Thermaltake כלשהו ספק: 430W כלשהו עלות: 6400 ש"ח (מסך ירכש בנפרד, ויהיה כנראה 22") תודה!
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז זה המפרט שהרכבתי, המיועד בעיקר למשחקים, סרטים והרצת סימולציות: מעבד: Pentium4 3.2E GHz Prescott Socket 775 - ש"ח 1337 לוח אם: Albatron PX915P Pro, עם: Socket 775 with FSB 533/800 MHz 4 DDR 333/400 Memory Sockets (Dual Channel) 1*PCI Express x 16, 2*PCI Express x , 3*PCI Slots 8 Channel HD Audio, Marvell Gbits Ethernet LAN & VIA 10/100 Ethernet LAN 4 Serial ATA150 Channels, IDE RAID 0,1,0+1/ATA133 8 USB 2.0/1.1 Ports - ש"ח 668 הארד דיסק: Buffer - 8 MB , 7,200 RPM, Western Digital Serial ATA 160 GB - ש"ח 581 זכרון: A-Data DDR 512 MB 400 MHz PC 3200 X 2 - ש"ח 1036 כונן: LG DVD-ROM x16 / x48 - ש"ח 165 כרטיס מסך: PCI Express x16 ,TV-out, DVI , Albatron PCX…
-
- 7 תגובות
- 862 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בתכני FHD בחיבור לטלוויזיה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 14. לא משנה. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 6 שעות לערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מינימום 128 אם אפשר יותר אז מעולה. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תקציב: עד 3500 תודה רבה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה: קודם אני חדש פה ... ושלום לכולם יש לי מחשב פנטיום 2 בגלל שהמחשב פנטיום 3 של פאקרד בל שלי נשרף... *-* עכשיו אני רוצה לדעת איזה מחשב חדש וטוב שווה לי לקנות .. כאילו תנו לי מפרט והכל ואתרים שאני יכול לקנות מהם... שהמחשב יתאים לסרטים לתוכנות (לא צריך בשביל משחקים!!! - אני לא ילד קטן) .... אבל שיהיה מהיר מאוד .. שיראו טוב ושיהיה תותח ... תודה וגם רציתי לשאול בקשר לסרטים - אם אני קונה מבך של 19 אינץ' או 21 האם זה שווה שהוא גם יהיה המסך של המחשב כי זה נראה לי גדול מדיי ורק מתאים לסרטים ולא למחשב ולוינדוז עצמו ... כאילו גם בשביל לעבוד איתו... תנו תגובות .. ואני מאמין שיהיו עוד שאלות בהמשך... תודה רבה !! *-* רציתי לשאול גם אם יש לי את הפנטיום 3 מה קורה אם …
-
- 11 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לתת לי המלצה למחשב נייד חזק עבור סטודנט להנדסת חשמל בעל העדיפויות הבאות: - עד 5,000-5,200 ש"ח - בעדיפות של DELL בגלל האחריות (ואמינות) - מסך של 13-14 אינץ' - בעל מעבד חזק שיחזיק לאורך 4 שנות הלימודים. - 16 ג'יגה של ראם (לפחות 8 עם אפשרות הרחבה) - פרט לדיסק הקשיח שיהיה לפחות 32 ג'יגה של דיסק קשיח SSD - כרטיס מסך- לא חובה משהו חזק מדי, לא מאמין שהולך לשחק בו משחקים כבדים. - סוללה חזקה. - לא כבד מדי. עד 2 ק"ג. - לפחות 500 ג'יגה של דיסק קשיח. - כולל מערכת הפעלה בגדול, שיהיה מתאים לתוכנות שבהן אצטרך להשתמש (הסטודנטים מבינכם שיודעים). תודה, ליאור
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות זכרונות חזקים למחשבי, בכדי שאוכל להעמיס עליו הרבה תוכנות פועלות בו זמנית (מעבד P4 2.4B, HD SEAGATE 60 GM 7200 RPM 100MBP/S). יש לי אפשרות לקנות מחו"ל. האם הזכרון באתר להלן, אמור לפעול כראוי, וכדאי לקניה? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=74942&item=6732036031&rd=1 אשמח לקבל הצעות לזכרונות אחרים בארץ ובעולם בכלל. הלוח שלי תומך ב-עד 333 MHZ לזכרונות, אך אני מעדיף DDR 400, כדי שכשאקנה מחשב חדש, אחבר את הזכרונות אליו. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) אולי סרטים טיפה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?עדיפות למסך קטן כדי שהמחשב יהיה קטן וקליל לסחיבה * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף שתהיה מצלמה מובנית,צורב רצוי גם. * משקל רצוי? כמה שפחות הרי זה משובח * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סביר ומעלה שהסוללה לא תיהרס אם המחשב מחובר להטענה עם הסוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין צורך * Bluetooth? לא חושב שצריך,במקרה שמפעילים נקודת גישה מהפלאפון צריך בלוטות'? אם כן אז צריך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SD, או שילוב - דורש mSata) קשה לי להאמין שאפשר במסגרת התקציב SSD ולכן…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני זקוק למפרט למחשב למשחקים עד 4000 עם אפשרות חריגה קלה (שומר עוד 1000 לפינוקים כמו צורב דיוידי מארז מאוורר למעבד וכ"ו...) אז מה שאני זקוק לו בעיקרון זה רק (אם אפשרי במחיר הזה) : מעבד - 3 ג'יגה הרץ לפחות AMD או אינטל לוח אם כמובן מעדיף ג'יגה ביט או אסוס כמובן עם ערכת השבבים המומלצת ביותר זכרון ראם 1 ג'יגה דואל עדיף Corsair או OCZ הרדיסק - חושב על 200 ג'יגה SATA וכרטיס מסך שיספק אותי במשחקים החדשים שיש בשוק אפשרי הדבר? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
בינתיים חשבתי על מפרט הבא (בכוונתי לעשות גם קצת oc)-מה דעתכם? Pentium E2200, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore 350 לוחות אם למעבדי אינטל MSI G31M3-F s775 C2D 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E 250 זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC 170 דיסקים קשיחים Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 235 צורבים Samsung SH-S223F DVD±RW x22 White Sata 115 מארזים Frontier Marvell Midi Tower Case Black ATX With 480W 1 130 מקלדות Lang. (Eng / Heb / Rus) Multimedia 30 מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש עד 3000 שקל 1 100 סה"כ 1380
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
המפרט עריכת וידאו מטעה לדעתי. כשמדברים על עריכת וידאו חובה לומר על איזו רזולציית עריכה מדברים. אם מדובר על עריכת 4K RAW המפרט כאן אינו מספיק בכלל. ב- 4K לרוב מדברים על DUAL XEON עם 6 ליבות כ"א (כלומר, שני מעבדי XEON וסך כולל של 12-16 ליבות), תצורת כרטיסי וידאו במערך של שניים וכמובן שמוניטורים ברזולוציה 4K שמתחילים ב- 700 דולר למוניטור בודד ועולים מאוד כאשר מדובר בצורך בלתי מתפשר בשחזור צבעים מדוייק. באופן כללי, ממליץ מאוד למי שרוצה לקבל מושג להסתכל בתצורה של MAC PRO משודרג. זה נותן מושג דיי טוב איזו כוח מחשוב נדרש כדי לעמוד בעריכה מסוג זה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! קניתי היום מחשב חדש ב 5500 שקל המפרט הוא: amd 64 3000+ s754 K8N-E Deluxe 512mb twinmos 2.5 cl leadtek 6600gt 128mb 160gb SATA nec 3500a samsung 17'' 793 DF FLAT מארז אני לא זוכר את השם MS Internet + MS Mouse Optical סה"כ 5500 ש"ח במזומן + הרכבה +3 שנות אחריות על כל הרכיבים חוץ מהצורב שהוא שנתיים מה אתם אומרים על המחשב והמחיר?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב200-500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 עדיפות לFULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב חלקית 4 7. האם …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בכולופן המפרט שלי: amd 3000+ s754 gigabyte k8vm800m 2X512 ddr adata gf6800 nu עכשיו...נפתח לי חלון הזדמנויות לשדרג את המערכת הזו ל- intel dc 2.66 some 945mobo 1gb ddr2 667 ati x800xl לתת את המערכת שלי להוסיף משהו כמו 1000-1300 שקל ולקבל את המערכת הזו... עכשיו אני יודע שהפרש הביצועים שאני אקבל לא שווה 1300 שקל אבל השידרוגיות העתידית נדמה לי שדווקא היא עסקה לא רעה... השאלה היא האם לדעתכם שווה לי להחליף את המערכת שלי בזו? כי בעוד שנה עם המערכת שלי לא תספיק לי למשחקים כמו שצריך אני אצטרך לתת הכל לאחי או לחבר ולקנות מערכת חדשה קומפלט....וככה הלוח אם ישמש אותי בעתיד וכך גם הכרטיס מסך (ואם לא הכרטיס מסך אז האפיק של הכרטיס מסך PCI-E) שנית אם כן אז אפשר המלצה ללוח אם לסוקט 775 (עם…
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
באיזה מקרים אני צריך לשדרג ממעבד T5800 ולעבור למעבד P8400 ? שמעתי מחברים שאמרו שאפילו בצרכים בסיסיים כמו גלישה סרטים שירים ואופיס וHD כדאי מעבד שהוא לא פחות מ P8400 בגלל זכרון מטמון וFSB יותר גבוהים ומעבד חזק שבאים על ידי ביטוי אפילו בצרכים בסיסיים כמו שצינתי וגם בגלל מערכת הפעלה של ויסטה שמתפקדת יותר טוב עם מעבד חזק
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
יום טוב לכולם. קניתי לא מזמן מחשב חדש רציתי לשאול את דעתכם עליו. מעבד: AMD X2 3800+ Dual Core לוח אם:DFI LanParty SLI-DR זכרון: Corsair 2x1GB PC3200 DDR400 Pro 3-3-3-8 TwinX2048-3200PRO כרטיס מסך: eVGA GeForce 7800GT CO 256MB VIVO PCI-E קונן קשיח: Seagate Barracuda 160GB 7200 SATA 8MB מארז: Thermaltake XaserIII Lanfire Mid Tower VM2000A Aluminum Silver ספק: Thermaltake Purepower 480W מקלדת: Logitech® Media Keyboard Elite עכבר: Logitech® MX1000 Laser Cordless המפרט עלה 6000 ש"ח מקיוון שקניתי מחבר שטס לגור בחו"ל. המחשב היה בשימוש 3 חודשים ונראה חדש לגמרי, כמו-כן עדיין יש אחריות על הכל. רציתי לשאול מה דעתכם והאם צריך לשפר משהו ???? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 629 צפיות
-
-
המפרט שלי כיום הוא: AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 900 AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos X2 WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB WESTERN DIGITAL 250 GB NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8 HEC Compucase CI-6919 400W ATI X8000 GTO2 אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך למשהו חדיש וכמו כן גם את הלוח אם והמעבד. כרטיס מסך מסדרת 8800 נראה לי הכיוון. על מה אתם ממליצים לי ואיזה חלקים נראה לכם שאני צריך להחליף?
-
- 3 תגובות
- 532 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (לימודים הומניים) וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ'. לא משנה אם מבריק או מאט * רזולוציית המסך קריאת טקסטים רבים אז שיהיה נוח לקריאה ועבודה על המחשב במשך זמן ארוך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך טאצ', מצלמה מקלדת הכוללת numpad בצד * משקל רצוי? משהו שלא יהיה כבד. המחשב לאחותי הקטנה לנשיאה במהלך כל היום בלימודים במכללה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. שעתיים לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה לפחות. שיהיה מהיר. * כונן אופטי? לא חובה. אין שימוש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי כי אני מעוניין ב ulpc, כרגע מסגרת המחיר עוד לא באה בחשבון כי אני רק מנסה להרכיב רשימה של הניידים שעונים לדרישות שלי, ראיתי שיש המון מחשבים כאלה היום ורציתי לדעת מי מהם עומד בקריטריונים שלי, שהם: מסך : 8.9 -10 אינץ. סוללה : 6 תאים(לפחות 3 שעות עבודה עם WIFI דיי אינטנסיבית). זיכרון : 1,024mb לפחות (לציין אם יש אפשרות הרחבה כי אני מעוניין ב .2,048mb) HD : עדיף מעל 80 GB אבל יבואו בחשבון גםssd של 20GB +. תקשורת : חובה WIFI אבל עדיף גם דברים נוספים. בינתיים ראיתי מספר מחשבים ואני לא יודע אם הם עומדים בקריטריונים שלי: MSI WIND ASUS EEE 901 ASUS EEE HD1000 TOSHIBA NB100 ACER ONE HP MINI NOTE LG X110 אם אחד מהמחשבים נה"ל נפסל תחת איזה שהוא קריטריון, ציינו בב…
-
- 3 תגובות
- 766 צפיות
-