ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
לפני מספר חודשים חשבתי לשדרג ו/או להחליף את המחשב שברשותי. בעקבות מעבר דירה ושיקולים נוספים דחיתי את הקניה. בעקבות השינויים האחרונים בתחום החומרה והעדכונים במחירי החלקים, התחלתי להתעניין שוב באפשרות לקנות מחשב. מקום העבודה שלי מאפשר לי לרכוש מחשב במחיר מוזל, ישירות מול הספק איתו אנחנו עובדים. היתרון הגדול הוא ההבדל המשמעותי במחיר, לעומת מחירי השוק. החיסרון הגדול הוא המלאי המוגבל יחסית של אותו ספק, שברוב המקרים פונה לקהל מיינסטרים ולא גיימרים. למרות זאת הצלחתי לבנות מפרט שאמור לענות על הצרכים שלי. Code Type Name Price Qty 10066 Mother Board INTEL DRAGON TAIL P35DPM L1G+FW 1333Mhz RAID 119.00 1 Remove 11631 Graphic Cards ZOTAC GEFORCE 8800GT 512MB GDDR3 D.DVI 256BIT 299.0…
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה למחשב נייד שיריץ הכל בלי בעיה .. מצאתי 2 מחשבים שעונים על הדרישה מה לדעתכם יותר טוב..או שיש יותר טוב מזה http://laptops.toshiba.com/laptops/qosmio/X500 http://www.qsys.co.il/pl_product~G73JH-A1~12~44.htm מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לשדרג את המחשב, ולהחליף מעבד+זיכרון+לוח אם+מארז+ספק כוח.(זה בעצם מחשב שלם....... ) הקנייה תתבצע רק באפריל, ולכן אני מאמין שעד אז הכל יעלה פחות מ3500 ש"ח. החלקים: AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU Epox 8K9A2+ VIA KT400 Motherboard AGPx8, 5.1 Sound, S.ATA, ATA133 RAID, LAN, USB 2.0 4 DIMMs [AMD/DDR] 000572 DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory Chieftec Aluminium AX-01SLD Tower (P/S not included HEC (Heroichi) 475VD-T Power Supply 475W - TUV/UL/CE Certificated Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! AVAILABLE IN STOCK ! NIS 3,581.42 , מה דעתכם? לא הבנתי כל כך מה זה Nforce 2, הזיכרון בא כ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, עד לפני שבועיים שירתתי בתפקיד לוחם בעורב גולני. לפני שבועיים קרעתי את הרצועה הצולבת בברך שמאל במהלך אימון, ואי לכך אהיה בבית כשנה על מנת לשקם את הברך. רוב החברים שלי בצבא במשך השבוע, לכן תקוותי היחידה לשרוף את הזמן היא משחקי רשת. אני צריך מפרט בתקציב של 4000 שקל לא כולל כרטיס מסך (אני קונה 8800GTS יד שניה). שני דברים חשובים לי: שיהיה מבוסס קונרו ושיהיה מוצלח לאוברקלוקינג. השימוש העיקרי הוא, כאמור, משחקים. תודה מראש לכולם...
-
- 6 תגובות
- 733 צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU - [482 NIS] 1 Motherboard : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) - [517 NIS] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory - [688 NIS] 1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [698 NIS] 1 Video Card : Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 AGP8X 128MB DDR Video Card - [1,060 NIS] 1 Sound Card : Creative LIVE! 5.1 Bulk Sound Card - [215 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [56 NIS] 1 CD/DVD-ROM : DVD-ROM AOpen 16/48 Retail - [294 NIS] 1 CD/DVD-RW : Lite-On 48/12/48 Retail CD-RW - [358 NIS] 1 Modem : Encore (Luc…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CSGO , GTA V , BF ועוד מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 2 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
היי מקודם פתחתי שרשור בפורום הלא נכון... אני פונה לפורום כי קיבלתי יותר מדי תשובות סותרות לאחרונה, מקווה שמישהו יוכל להסביר לי את העניין אחת ולתמיד. לפני 3 ימים רכשתי מחשב נייד חדש מסוג DELL 1558. (המחשב נקנה ישירות מדל) לצערי ברגע שחיברתי את המחשב לספק הכוח, הספק קיצר את עצמו ומת. מוזר אה?? בכל מקרה דל החליפו לי אותו בספק חדש שעובד. השאלה שלי היא כזו: בשביל לבדוק שהתקלה אכן הייתה בספק נאלצתי להדליק את המחשב החדש לחצי שעה בערך, לפי בקשתו של טכנאי דל שהיה איתי על הקו, בתוך האריזה של המחשב כתוב לא להפעיל את המחשב בפעם הראשונה ללא הספק ולהטעין קודם את הבטרייה למשך 12 שעות, אולם כששאלתי את טכנאי דל על זה - הוא אמר לי דווקא להיפך: להשאיר את המחשב דלוק עד שהבטרייה מתרוקנת ל2% ו…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מצאתי מחשב נייד ב-3950 ש"ח ואני רוצה לדעת אם שווה לקנות אותו. Acer Aspire 5740G http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4850&CatCode=315 תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
לא צריך ציוד הקפי .
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום כולם, בשבוע שעבר כ. המסך במחשב שלי שבק, ובהתחשב בזה שהמחשב עתיק שקלתי להחליף אותו. אני יודע שבקרוב אמור לצאת הדור החמישי של ה-core i, ותהיתי אם שווה לי להמתין עם קניית המחשב עד שהם יצאו או לא לחכות ולקנות עכשיו מחשב. עוד פרט חשוב זה שהמחשב הולך להיות מחשב למשחקים אבל אני מתכוון להוציא עליו בסביבות ה3K. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם.. לאחר שאחד המחשבים שבק חיים (בן 8 ) הגיע הזמן להחליפו במחשב חדש.. התקציב עומד על כ2k, אם אפשרות גלישה של עד 100 שקל.. המפרט צריך לכלול מקלדת+עכבר, הרכבת מחשב, וחייב לבנות בZigzag הצרכים מאוד בסיסים, עבודה משרדית רוב הזמן, תוכנות IM, ואולי סופר מאריו פה ושם.. האמת שיש לי העדפה לאינטל, אבל עקב בתקציה הלחוץ בניתי מפרט AMD. AMD Athlon 64 (4200+) (65W) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL 328.39 ש"ח ASUS M2A-VM HDMI (AMD 690G) - mATX 374.79 ש"ח PQI DDR2 2048MB 800Mhz 248.18 ש"ח WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II 267.84 ש"ח PIONEER DVR-212BKx18 (BLACK) DUAL LAYER -SATA- BULK 175.48 ש"ח COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE 292.65 ש"ח Micr…
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב אני טס לניו יורק ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. התקציב גמיש, הייתי שמח להוציא 3000 מכיוון שהשימוש שלי במחשב הוא משרדי, אבל אם יש צורך אמיתי להשקיע יותר אני יכול, כמובן עד 6000. העדפות: *משקל קל ומסך קטן (אבל לא מידי) חשובים לי יותר ממסך גדול, אני צריך לקחת אותו למקומות. * 120 gb מינימום דיסק קשיח. * wifi מובנה (wimax אני לא באמת צריך.. אם יש אז אדרבה). * מספיק זיכרון ram ומעבד מספיק חזק שהמחשב יחזיק מעמד זמן. * מסך כמה שיותר חד ויפה. מה אתם ממליצים? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 886 צפיות
-
-
ידידה שלי עורכת דין זקוקה למחשב נייד לעבודה משרדית בלבד. המחשב ינוייד רק בין הבית והמשרד, בשלב ראשון ללא ציוד היקפי נוסף. גודל מסך: 15 ומעלה עם ציפוי מט (עדיפות לרזולוציה 1600X900 ומעלה, אלא אם כן זה מקפיץ את המחיר משמעותית) מקלדת: דגש על מקלדת נוחה (לטעמי בסגנון של מקלדת THINKPAD סדרה T) משקל: פחות קריטי סוללה: לא קריטי בכלל כונן קשיח: לפחות 300 רצוי 500 CD: דרוש OS: דרוש אחריות: 3 שנים באתר הלקוח אין דרישות מיוחדות אחרות תודה
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 20% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 27 אינץ או יותר של דל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 4 תגובות
- 765 צפיות
-
-
תקציב: כ-2,000 ש"ח. אפשר קצת יותר. לא צריך מערכת הפעלה (נתחיל עם אובונטו). שימוש: בסיסי ביותר - משרדי, אינטרנט, משחקים קלילים, סרטים (כולל חיבור המחשב לטלוויזיה). אין צורך בניידות גבוהה, אבל כמעט לא מצאתי מחשבים עם מעבדי M. חשבתי על לנובו g5070 עם מעבד 4030U/4210U. http://www.zol4u.co.il/items/423349 או על דל 3542 http://www.systemax.co.il/items/427390 http://www.orpc.co.il/items/431273 עלות בסביבות ה-2000 (קצת יותר ל4210, קצת פחות ל4030). האם יש הבדל משמעותי בין המעבדים שמצדיק עוד 300 ש"ח? או אסוס a555la http://www.orpc.co.il/items/400726 יש לכם הצעות אחרות? איזה כשל רציני או יתרון שיש לאחד מהמחשבים האלה? סיבה להשקיע יותר כשאלה השימושים?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח כולל Windows 7 Home Premium. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה, עדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה? אופיס, אינטרנט, משחקי רשת, סרטים, וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין כזה, צריך לכלול הכל, כולל צורב DVD. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך ב-Windows 7 והרכבת המחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לר…
-
- 9 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיצליח להריץ משחקים רציניים בצורה טובה, אבל לא צריך להשתגע. (במובן של לא צריך איזה CROSSFIRE\SLI, מספיק כרטיס מסך אחד) בין עוד שימושים זה עבודה באינטרנט, צפייה בסרטים באיכות 1080P, עריכה רצינית וארוכה בפוטושופ ועריכות וידאו וסאונד קלות, וגם הכל בו זמנית (מה לעשות אני אוהב multitasking ). התקציב הוא 6000 ש"ח, 7000 בלחץ. מעבד שייחשב לחזק עוד שנים ארוכות. של אינטל, עדיף מהדור הכי חדש (אין לי מושג מה הדור הנוכחי,אז תסלחו לי) זיכרון של 4 ג'יגה לפחות, ושיהיה מהיר. עדיף אפילו יותר מ4. דיסקשיח אפשר להגיע ל 1TB, לא צריך יותר. גם 500GB זה בסדר. גם אולי קורא כרטיסי זיכרון מובנה עם תמיכה ב MicroSD. (לא חייב אבל יהיה נחמד) כרטיס קול אפשר מובנה,אבל אם יש איזה חי…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צלם חובב עם עיסוק מרכזי במחשב בפוטושופ. יש ברשותי היום את המחשב הבא: מעבד AMD 5200 לוח ASUS AM2 4 ג'יגה זיכרון כרטיס מסך 4830 של SAPHIRE 3 הארד דיסקים של WD בנפח 1 טרה ספק כח 550W של CHIEFTEC אנ רכשתי את הפוטושופ החדש והייתי שמח שהוא יעבוד לי מהר יותר! האם יש לי איזה שהוא צוואר בקבוק במחשב שעליי לשדרג או שמא לרכוש חדש? אשמח להמלצותיכם!!! במידה ויש צורך להתחדש אשמח להמלצות על בסיס תקציב של 5K ללא צורך בHD, מארז, מסך. בברכה, אורי www.uriavitan.com
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב עם מעבד E8400 כרטיס מסך FX9800 זיכרון 4GB דיסק קשיח 1000GB וזהו בכללי
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
-
-
שלום לכולם , אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט שיותם היקר הציע לי - המחשב מיועד למשחקים ולהצגת סרטים בטלויזיה . . . התקציב הוא עד 4000 ש"ח מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 850 1 850 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 600 1 600 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Twinmos 280 2 560 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) Price Units Total Radeon X1600 PRO 256MB, TV, DVI, AGP 750 1 750 דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB Sata II 325 1 325 צורבים? DVD Recorders Price Units Total LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) (Black) 260 1 260 מארזים? Price Units …
-
- 12 תגובות
- 767 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח ללא אוזניות, 3000 ש"ח כולל אוזניות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט עם אופציה לשדרוגים עתידיים לשימושים דרשניים יותר כמו גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, רציתי להתייעץ לגבי קניית מחשב נייד... התקציב שלי כעת עומד על 1000 $ פחות או יותר למחשב נייד, ויש לי התלבטות קשה בין macbook air של אפל לבין xps13 של dell. מצד אחד אני אוהד ענק של מכשירי אפל למיניהם (אני מחזיק אייפון 6) ואני אשמח שאוכל תמיד להסתנכרן בין המכשירים, אבל בעיקר זה שהמחשבים שלהם עובדים מעולה ללא שום תקיעות ובעיות כמעט. ועוד, שכן ניתן להתקין עליהם ללא בעייה ווינדוס ווירטואלי. אולם מצד שני, באותו מחיר שאני יכול להשקיע על אפל, ניתן לקנות מחשב של דל עם מפרט יותר מרשים וביצועים יותר טובים. בעיקרון אני צריך את המחשב ללימודים ועבודות רשת כגון בניית אתרים ותחזוקם, אולם אני גם מעוניין שהמחשב יהיה יכול להריץ משחקים טיפה כבדים. עוד עניין שמאוד חשוב לי הוא היופי והדקות…
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
זה המפרט: p4 805 dual-core Gigabyte g1975X 2X 512 MB 400MHz Kingston CL2.5 160GB WD7200RPM 8MB SATA2 ספק כוח Spire RockeTeer 500W Connect3D Radeon X1800XT 512MB מארז sunbeam transformer ומאוורר ThermalTake BlueOrb 2..... וכאן הבעיה המאוורר עצמו הוא דיי גדול (140- מילימטר קוטר כולל האלומיניום בצדדים), והheatsink של הnorthbridge דיי קרוב למעבד כמו שרואים בתמונה: http://www.guru3d.com/admin/imageview.php?image=6750 את שני הגופי קירור האלה בצדדים אפשר לשלוף בקלות אז הם לא בעיה.... והינה כמה תמונות של המאוורר בשביל שתראו את הגודל שלו: http://hardware.gamershell.com/images/reviews/Thermaltake_Blue_Orb_II/DSC01843.JPG http://www.3dxtreme.net/images/reviews/Thermaltake%20Blue%20O…
-
- 9 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב למשחקים עם DX11 וחובה עם מעבד של אינטל! עד 5500 שקל תודה לעזורים [=
-
- 9 תגובות
- 933 צפיות
-
-
כמו שאמרתי בכותרת אני צריך שתמליצו לי על מפרט למשחקים ב6K לא כולל מסך ולא כולל אביזרים (מקלדת עכבר ETC)
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-