עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הוריי רוצים מחשב נייח חדש שישמש אותם בעיקר לעבודה משרדית. יש מצב שמדי פעם הנכדים גם ישתמשו במחשב לגלישה בסיסית. אולי גם אח שלי שמדי פעם מגיע הביתה ירצה לשחק על המחשב NBA 2K12 (משחק די ישן). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קשה לי לומר, עדיף כמה שיותר זול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אימייל, אופיס, וכו'). גלישה בסיסית. אולי גם אפשרות להריץ NBA 2K12. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר - הכי פשוטים שיש. מסך - 24' יהיה נחמד. לא צריך משהו מיוחד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כו…

• 22 תגובות
    • 11.2k צפיות
  2. Started by maorwtf,

אהלן, יש לי מחשב יחסית ישן שאני רוצה לשדרג. כרטיס מסך החלפתי לא מזמן וגם SSD אז אין לי צורך בהם. אני רק מחפש להחליף לוח אם, זכרון ומעבד. לא רוצה חלקים high-end אבל גם לא בינוניים. אני חושב שהתקציב שלי מספיק לחלוטין בשביל זה. לגבי ספק כוח - יש לי FSP AUROM שעובד כבר 6 שנים. הוא אמור להיות איכותי מאוד, האם כדאי להחליפו כהקדמת תרופה מכה על מנת שלא ימות ויקח איתו חלקים נוספים יקרים? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, קצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  3. Started by Ironbound,

שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש"ח, לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בשום דבר מעבר למחשב עצמו. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - יש לי במחשב הנוכחי כרטיס מסך של NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, הוא עושה עבודה לא רעה לפי דעתי, אשמח לדעות האם אפשר לזרום איתו עוד איזה כמה שנים ולהשאיר מקום להחלפה בהמשך או להחליף (מעדיף שלא). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב כל עוד זה לא טרקטור. …

4. בהמשך לאשכול הזה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, בעיקר שימוש עם תוכנות של adobe Ilustrator,indesign, Photosop, Dreamweaver וכנראה גם premiere בעתיד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב אבל שלא יהיה רועש מדי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כנראה שהרכישה תהיה מksp. 9. מתי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. היי אני מעוניין לקנות מחשב חדש תקציב עד 2,200 שקל , המטרה העיקרית לצורך לימודים (תוכנות Office) וגלישה באינטרנט בלבד. ראיתי מספר מחשבים של Levono,Asus,HP מוצעים בחנויות של KSP ו Ivory אבל אני זקוק ליעוץ כי לא יודע את הפרטים הקטנים שיכולים לעשות לי הבדל. אציין שחשוב לי שהמחשב יהיה בטווח של 13-14 אינטש , ושהמשקל יהיה יחסית קל (עד 1.75 קילו) תודה מראש!

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by BRPOQNT,

1) האם כונן SSD מומלץ בגלל שמערכת ההפעלה יושבת עליו,או גם לאחסון של סרטים או תמונות ? 2) מישהו מוכן אולי להסביר מה היציאות האפשריות מהמחשב ולמה משמשת כל אחת ? 3) האם החלפת כרטיס מסך בעוד מספר שנים אפשרית עם אותו לוח אם ? הכרטיסים לא שונים בגודל ובצורה מכרטיסים ישנים יותר ?

7. Started by David Fruchtman,

שלום לכולם, אודה להמלצתכם בדבר מפרט שהוצע לי (שימושים בסיסיים - אינטרנט, מסמכים וכד'; לא מחשב גיימרים ולא עבור תכנות עריכה כבדות וכד'). מחיר מבוקש - 4,194.00 ש"ח (כולל מע"מ). אני חייב להגיד שהמחיר נדמה לי מעט גבוה עבור המפרט הזה (והאם מעבד i5 לא נחשב כבר למיושן היום?), אבל אשמח לעצת המומחים. תודה רבה! יצרן DELL מערכת הפעלה Windows10Pro64 גודל תצוגה 14" FHD RJ-45 1 מעבד Intel® Core™i5-8250U Intel כרטיס גרפי Intel®HDGraphics620 …

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  8. אהלן ותודה מראש.. כמו שכתבתי בכותרת, מדובר על נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4K, ותכלס, אם אין הצדקה מעדיף בסביבות ה3K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, וורדפרס, לעיתים לא מאד קרובות עריכת תמונות או וידאו (בעיקר camtasia, photoshop), ריבוי טאבים [עכשיו פתוחים אצלי כ30, המחשב מת..], הצגת מצגות וכ'ו ללקוחות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי, כמובן שלא רוצה ב…

• 3 תגובות
    • 975 צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2,500 ש"ח. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לילדים - גלישה, עבודות אופיס מצגת, יוטיוב. לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם …

10. Started by cheri,

שלום, אני זקוק לעצה בקשר לקניית מחשב חדש. אני זקוק למחשב שיכול להריץ באופן חלק, בלי קרטועים או לאגים סרטים באיכות FULL HD וגם באיכות 4K. עוד לא החלטתי אם זה יהיה מחשב נייד או נייח. השאלות שלי הן בעיקר האם יספיק כרטיס מסך מובנה בין אם זה נייד או נייח או שעדיף להוסיף חיצוני? ואיזה מעבד יספיק? (I3/I5 בין אם זה נייד או נייח). זיכרון? דיסק קשיח? משהו אחר? בתודה

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  11. רכשתי כרטיס מסך מסוג Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1080 ti 11gb. אני מעוניין להרכיב את שאר המחשב (לוח אם, מעבד, ספק, מארז).השימושים יהיו לגיימינג ברזולוצייה 1080X1920 בעיקר. חשוב שהמעבד יהיה יחסית חזק ושלא יגרום לצוואר בקבוק עם כרטיס המסך. אין צורך בהוספת כוננים קשיחים כי אני מתכוון להשתמש באלו שיש לי כבר כרגע. תודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש''ח עם עדיפות לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפייה בתכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כו…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי, מחפשת מחשב נייד לפיתוח תוכנה, שימוש בתוכנות jetbrains tools & Visual studio. תקציב 5000, אפשר לחרוג מעט וכמובן שאשמח גם למשהו זול יותר. המחשב ישמש אותי בנסיעות ולכן חשוב לי מחשב קל ויכולת להרבה שעות עבודה בלי צורך בטעינה. בנוסף חשוב לי: כולל מערכת הפעלה windows 10 SSD 500 עדיפות למסך מט גודל 13-14 אינץ שקט ולא מתחמם מהר לגבי מעבד הבנתי שיספיק לי i5 וזיכרון 8GB. תקנו אותי אם אני טועה. אחריות מחשב 3 שנים בביקור בחנות המליצו לי על מחשבים מסדרת dell inspiron. אשמח גם לדעתכם האם היא עדיפה לשימוש שלי על סדרת dell latitude תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  13. Started by Alon karpol,

בוקר טוב לחברי הפורום היקרים, ראשית ברצוני לתת שאפו רציני ליעוץ אשר נתתם לי לפני חודשים לגבי רכישת מחשב חדש. על פי ההמלצות אשר קיבלתי בפורום רכשתי בביקורי בארהב מעבד, כרטיס מסך, זכרון וקירור מים לטובת מחשב גיימינג לבן שלי.הרכישה היתה מאוד משתלמת - רכשתי מעבד i5 8700, Ti1070, memory 16GB', water cooler. יצא מאוד זול ! עכשיו מגיע החלק השני - של ההשלמות בארץ ! אני צריך לקנות לוח אם, דיסק קשיח, מארז, ספק, מאווררים, מקלדת ועכבר. ופה אני צריך את שוב את ההעזרה שלכם איפה המקום הממולץ שיעזור לי לקנות (ולהרכיב) את הציוד למערכת אחת עובדת? האם יש לכם המלצות באזור השרון ? או באיזור המרכז? אני מתגורר בתל מונד - בין נתניה לרעננה (לב השרון). אני…

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  14. אני צריך מחשב נייד לצרכי תכנות - בעיקרון חשבתי להמשיך להשתמש במחשב נייד הישן שלי לצורך זה כי תכנות זה לא עומס מי יודע מה, אבל טעיתי - אז בגלל זה אני פה. כללי: חשוב לי מאוד הדברים הבאים: א. יכולת להרבה שעות עבודה בלי צורך בטעינה. (4 תאים-6 תאים של סוללה) ב. תאורה אחורית של המקלדת - חובה. (עדיף שיהיה רמות עוצמה של התאורה הזאת שאפשר לכוון) ג. קלות משקל - כמה שיותר קל יותר טוב ד. סביבות 14-13 אינץ גודל מסך ה. 2 חיבורי USB לפחות. ו. אם יש (אני חושב שקשה למצוא היום) אז מקלדת מכנית, אם לא - אז פשוט מקלדת נוחה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל עם חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, ע…

15. היי חברים יש לי מחשב נייח שרכשתי בשנת 2013 ולצערי לפני כמה ימים הכרטיס מסך שלי מסוג AMD Sahpphire Radeon R9 270X DUAL-X BOOST 2GB DDR5 שבק חיים, התחיל להראות אפקטים מוזרים על המסך והקריס את מערכת ההפעלה וכעת אני חייב להחליף כרטיס מסך. בגדול הביצועים שהיו לי עד היום מספיקים לי, אבל תמיד אפשר לנצל את ההזדמנות להתקדם, כי אני כן משחק במחשב שלי ומנצל אותו לגיימינג. עכשיו אני בהתלבטות, איזה כרטיס גרפי לקנות? יש הרבה אופציות, חשבתי על RX 570 בגרסת 4GB שהמחיר שלה דיי משתלם, מצד שני אולי אני מפספס משהו ואולי יש אופציות עדיפות? אולי עדיף ללכת על Nvidia בכלל מסוג 1050? או שאולי אני מפספס הכול ויש אלטרנטיבות עדיפות משניהם ועדיף להוסיף תקציב. אשמח לקבל המלצות ודיס-המלצות. …

16. Started by OfirRozenshein,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ4000 שקלים, כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? פחות מבינה בזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. ווינדואוז 10 i guess 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by oriel dolinsky,

אני רוצה ללמוד עריכת ווידאו וגרפיקה במקביל,ואני לא יודע איזה נתונים אני צריך שיהיו למחשב הנייד שאקנה אשמח לעזרה ממישהו

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  18. שלום, התחלתי ללמוד עיצוב גרפי השבוע וטרם רכשתי מחשב כי אני ממש מבולבלת ממגוון האופציות. המרצה אמר שכדאי מחשב מסוג דל או אסוס או כמובן מקבוק פרו. העניין שאני לא ככ מתחברת למקבוק וגם זה לא ממש בתקציב שלי. בכיתה שאנחנו לומדים יש מחשבי imac אשמח לדעת מה דעתכם, האם יבלבל אותי בכיתה לעבוד על מק ובבית pc? אולי בכל זאת לרכוש מק? ואם לא, על איזה מחשבים אתם ממליצים? אשמח לשמוע! יש מחשב שהמליצו לי שנקרא zeenbook pro של אסוס, אשמח לדעת מה דעתכם עליו. תודה רבה!🤗

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Ron Bm,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 16K לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד גרפי על גבי תוכנת DaVinci Resolve בנוסף עבודה מול פרמייר, Adobe Media Encode ובנסוף המחשב ישמש כתחנת רינדורי קבצים והמרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח חריגה של 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בעיקרון ssd אבל זה יכול לייקר את המחיר הסופי לכן אשמח להצעות עם ובלי ssd(אם לדעתכם ssd למחשב עם צרכים כאלה יהיה מיותר אשמח לשמוע) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח ללא חריגה. או מחשב יחסית חזק ב 6,500 לעבודה שלבסעיף 2 + מחשב כתחנת רנדור בלבד ב 3,500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול תלת מימד ב 3dStudio MAX ורנדורים ב VRAY + עריכות עיבוד תמונה גרפיות בפוטושופ ואפטר אפקט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. חוץ מאשר שוקל להחליף מסך. כרגע עובד עם 2 מסכים 19" של סמסונג איכותיים. אשמח להמלצה למסך עד 1,500 ש"ח בגודל 29-34" עם כיול צבעים טוב לעבודה גרפית. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…

22. שלום, בקרוב אטוס לארה"ב וחשבתי לקנות שם מספר חלקי מחשב אותם תכננתי לקנות בארץ. מדובר על מעבד, זכורונת RAM, לוח אם וכרטיס מסך - לאותו סט חלקים יוצא הבדל של יותא מ1000 ש"ח בהשוואה לארץ. מה דעתכם, האם כדאי לקנות את כולם, או לפחות מעבד וזכורונת RAM ששם הסיכוי לתקלה נמוך יותר מאשר כרטיס מסך\לוח אם ? האם אין בעיה לשים את הקופסאות במזוודה הגדולה \ טרולי עלייה למטוס? תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  23. Started by a_beilis,

המחשב ישמש כמחשב ביתי לצורך משרדי. המטרה היא לקנות מחשב שיחזיק מספר שנים טובות. אני מאמין שi3 עם 8GB זיכרון יספיק אבל אשמח לשמוע המלצות נוספות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 ש"ח עם חריגה של 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. אינטרנט, מסמכים וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב מאוד. המחשב יושב בפינת עבודה שבסלון כך שהרעש פחות מפריע, כמובן בגבול הס…

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  24. מעבד - core I5 9600k 3.7Ghz לוח אם - Asus TUF H310-plus זכרון - Transcend 8Gb DDR4 2666Mhz כונן - SSD - kingston A1000 M.2 240GB PCIE (כוננים נוספים יועברו מהמחשב הישן) כרטיס מסך - Asus GT1030 2GB Gddr5 מבקש המלצות למארז ולספק מתאימים. תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by נץ,

מפרט מחשב לצורך עבודות בבית : אקסל, WORD , קצת חישובים לא מסובכים מידי, אין דרישות מיוחדות פרט לדגש על אמינות ומהירות כל הרכיבים. מפרט הורכב בחנות TMS סה"כ 2553 שח רציתי להוסיף גם כונן אופטי (צורב) אך יש להם רק פנסוניק, מנסיוני תמיד מתקלקלים מהר מאד , ולא נפתחים אלא רק בכוח. אם יש כונן אופטי אמין במחיר שפוי אשמח לשמוע. תודה מראש על הערות בונות. להלן המפרט : מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 3 2200G With Radeon RX Vega 8 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 463 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות…

• 16 תגובות
    • 5.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים