ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי הפורום.. אני שחף ואני חדש כאן באתר ומתחיל בעוד כחודש וחצי את לימודי התואר הראשון שלי ורציתי את המלצתכם בנוגע למחשב נייד מדגם טושיבה (וזו עדיפותי הגבוהה ביותר אלא אם כן ישנה חברה בעלת שם מוצלחת בסדר גודל שכזה כי שמעתי המלצות...) המחשב עקרונית יתופקד אך ורק על עניין לימודים תוכן ואינטרנט לצבירת מידע ולכן אני צריך מעבד חזק מאוד ומהיר.. תקושרת אלחוטית שלפחות יש WIFI ן BLUETOOTH דיסק קשיח לא ענק בסדר גודל של 250 ג'יגה יספיק לי ... זכרון פנימי חזק ואיכותי לפחות 4 ג'יגה.. מיקרופון ומצלמה מובנים.... הקיצר מחשב איכותי מאוד שלא יסולא מפז ממחשבים בעלי מחירים גבוהים משלו.... התקציב שלי לקראת מחשב שכזה הוא 5000 ואפשר אפילו טיפה מעל.... תודה רבה וכל טוב... שחף
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל כמה המלצות למפרט. עקרונית אני מחפש מפרט הכי זול שניתן למצוא על מנת לקבל ביצועים סבירים פלוס לעבודה באוטוקד בדו מימד. 1. תקציב: באזור 2000 ש"ח אבל אם אפשר יותר זול וביצועים סבירים אז יותר טוב. 2. מטרות המחשב:עריכה גרפית (בעיקר דו מימד באוטוקד, אבל גם קצת תלת מימד, פוטושופ וסקצ'אפ), עבודות משרדיות, צפיה בסרטים. 3. לא צריכים במחשב: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 4. אין העדפה לחברה או חנות. 5. שהמחשב יהיה שקט. תודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהתרשמתי עמוקות מרמת הידע בפורום ולא הצלחתי למצוא מענה מוחלט לבעיות הספציפיות שלי, להלן מצבי: יעוד המחשב: השימושים הנפוצים: - שיתוף קבצים - גלישה באינטרנט (הרבה אתרים במקביל) - צפיה בסרטים שירדו מהשיתוף... - ארגון תמונות (יש לנו היום 12,000 תמונות והילדים רק נהיים יותר חמודים) - Adobe photoshop elements - תיכנות (Visual studio + Sql Server express (local)) נפוצים פחות: - עריכת תמונות Photoshop השימושים האחרים: אני מסוגל לקבל קריזה כמעט לכל דבר. עשיתי סרטים ב 3dsmax, ערכתי DV, נתפסתי על איזה משחק וגמרתי אותו מכל הכיוונים (pop, halflife2,..), עשיתי סרטוני Flsah לחתנות של האחים שלי וכו' וכו' וכו'. אני מחליף AMD2.6GHZ בן חמש וחצי שנטה להתחמם (קצת בגלל שאין ל…
-
- 12 תגובות
- 925 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות net. , צפיה בסרטים, הורדות ואולי קצת משחקים קלים(הגדרות נמוכות) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך DVD , צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. יש דרישה למחשב שקט במיוחד - שקט חשוב (אני רגיל לשקט של מחשב נייד) אבל לא צריך להשתגע 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? כרטיס מסך עם יציאות dvi, vga, hdmi. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני…
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
מחפש מחשב לסטודנטית אין העדפות מיוחדות תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת זריזה על המפרט הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPCE5200_lg בפרט על כמה יעזור לי לשדרג את כרטיס המסך לאחד מאלה שמוצעים שם ( חשבתי על ה "Geforce 8400GS 512 upto 1024") ואולי גם הספק, שאמרו לי פה מספר פעמים שלרוב לא שווה כלום בעסקות כאלה) כל השאר נראה לי בסדר גמור, אם כי אני לא כל כך מבין בזה. המפרט בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט, סרטים, משחקים לא כבדים(לא יהיה אסון אם הוא לא יוכל להריץ כל משחק חדש שיוצא לשוק) והמון מוזיקה. ציוד היקפי יש לי. בעיקר חשוב לי התמורה לכסף כי התקציב לא גדול, ואם למישהו יש מפרט חלופי להציע לי אני אשמח(ולא בחלקים מחנויות לא ידועות, זה קצת מלחיץ אותי. ) תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש עם המעבד I7. אשמח מאוד לקבל מכם חוות דעת ומפרטים מלאים על מחשבים עם ביצועים מעולים. כמובן מפרטים שיכללו את המעבד I7 ורכיבים טובים המתאימים למעבד זה. אשמח אם במפרטים תוסיפו אם הם והרכיבים מתאימים ל- OC למעבד. השימושים העיקריים שלי הם לתוכנות מוזיקה כגון: Cubase, Newando. התקציב הוא כ- 5000 ש''ח פחות או יותר.(ללא מסך). כמה שיותר מפרטים, יותר טוב!! (* האם בכלל שווה לעשות OC למחשב כזה עם מעבד I7 ? ) תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, תכנות(JAVA, C וכדומה), סרטים. * גודל המסך? אני די בכיוון של 13(איזון בין משקל, ניידות וגודל מסך לטעמי). נדרש מסך לא מבריק. * משקל רצוי? פחות מ-2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו…
-
- 25 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מחפש נייד לאינטרנט סרטים ומשחקים קלים ... לא חשוב גודל מסך. אפשרות לקנייה באיביי . אם אפשר להשיג נייד יותר טוב באותו מחיר מיד שניה זה מצוין. תודה .
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5,000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים בעיקר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במע…
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
אהלן. קניתי נייד חדש dell studio xps 1640 ושמתי לב שהוא מתחמם מתחת באיזור של הטאצ' פד יותר מידי. זה ממש חם שמה אי אפשר לשים את היד.. זה אמור להיות ככה? המחשב חדש.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב ברמה טובה (רמה אני מתכוון למהירות עבודה מספיק גבוהה גם אם מעמיסים עליו מעט) דיסק קשיח: עד 250G מסך: עד 19'' זכרון: 2G, 800MHZ לגבי המעבד ולוח האם : ראיתי את ההמלצות אך נראה לי כי הE5300 מעט חלש מדי (CASH של 2MB זה מעט)-אנא תקנו אותי אם נתון זה אינו חשוב כל כך. האמת אני הסתכלתי יותר בכיוון של E7500 BOX והוא בהתאם גם יקר יותר. לוח אם: מעוניין בכרטיס מסך טוב מובנה וכרטיס קול, חיבורי SATA וכמובן FSB שיתאים למעבד ולזכרון. מארז מספיק מאוורר כולל ספק. כונן קריאה- סטנדרטי (יכול לוותר על אופציית צריבה אם קיים דבר כזה בכלל) הכל בהכל, כפי שציינתי אני מעוניין במחשב אמין שלא יתקע לי כשבמקביל רץ אניטי וירוס ,פתוחים 3 חלונות אינטרנט, וקובץ OFFICE (רק דוגמא) אני מניח …
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום, אשמח לחוות דעת לגביי המפרט הבא שבניתי. התקציב הוא בסביבות 3.5 - 4 אלף. (ללא מסך). המחשב מיועד לשימוש בתוכת מוזיקה כגון : Cubase, משחקים קלים. מתכנן OC, אני לא בטוח אם צריך.. תנו תגובות. מעבדים Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX ¤895 פתרונות קירור למעבד THERMALTAKE SAFARI BX01 775 BTX ¤151 לוחות אם Gigabyte GA-EP43C-DS3 ¤545 מארזים Gigabyte TRITON Tower Case Aluminium Panel 120 mm Fan Black ¤366 ספקי כח FSP 500W FSP500-60APN 120mm Fan Sata x2 P.PFC PSU ¤241 זיכרונות A-DATA DDR2 4096MB 1066MHZ Gaming CL5 ¤370 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive ¤295 כרטיסי מסך ATI Giagbyte ATI Radeon HD4850 1GB GDDR3 HDMI Retail ¤68…
-
- 16 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לחבר שלהרכיב מחשב. תכלס הוא צריך מחשב הכי פשוט שיש, רק לאינטרנט ואופיס ואולי לראות סרט פה ושם. תקציב מצומצם אבל נראה לי שיספיק כי הדרישות לא גבוהות במיוחד. צריך מסך 22 אינץ כי אין לו טלויזיה והוא אולי יראה סרטים לפעמים דרך המחשב. 1. מה התקציב? עד 2200 ש"ח, ניתן לחרוג במעט. 2. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, בלי משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, מסך 22 אינץ', מקלדת ועכבר. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? …
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם? מה דעתכם על המפרט הבא (מסך 24 אינץ T240 למשחקים ומסך 32 אינץ לסרטי הHD) מעבדים AMD Phenom II X4 955BE Socket AM3 BOX ¤1158 פתרונות קירור למעבד Xigmatek Achilles S1284C H.D.C CPU Cooler ¤194 לוחות אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P DDR3 AM3 ¤515 מארזים Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case ¤316 ספקי כח Corsair VX Series 550W PSU 41A@12V ¤517 זיכרונות G.Skill DDR3 4096MB 1600MHZ Ripjaws Series CL7 ¤550 כוננים קשיחים Western Digital 1TB SATA II CAVIAR GREEN 32MB ¤469 כרטיסי מסך ATI Sapphire Radeon HD4890 1GB GDDR5 OC PCIE ¤1259 כוננים אופטיים LG GH22NS40 X22 Sata Black ¤126 שרותי מעבדה הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ + המהרת מעבד ¤75 סה"כ…
-
- 7 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום, בבית שלי יש כמה מחשבים, וכולם צריכים לקבל קבצים ממחשב אחד מרכזי (מסמכים, סרטים, מוזיקה, הכל). המחשב המרכזי גם משמש כמחשב רגיל, ז"א, עבודה שוטפת, תכנות, קצת גרפיקה (תמונות וסרטים) וקצת משחקים. המחשב צריך להיות לא רועש, ז"א, לא צריך שהוא יהיה סופר-שקט. בניתי את המפרט הבא: מעבד E8400 CORE2DUO 3.2G לוח אם Gigabite EP43-DS3 FW זכרון 2GB+1GB DDR2 800 kingston כונן קשיח 1.5 tera 32mb seagate כרטיס מסך gtx275 896mbddr3 מארז מארז פשוט עם ספק כוח TRENDSONIC p.supply 600W המחיר הסופי הוא בסביבות ה-4000 ומשהו שקל (לא כולל מסך, ואני גם לא צריך כונן אופטי). מחיר כרטיס המסך הוא 1200ש"ח, האם זה סביר? בנוסף, האם כדאי להשקיע יותר במעבד מאשר בכרטיס המסך? מה יתן ביצועים יותר טובים בע…
-
- 13 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אהלן צריך הצעה למחשב עד 3000 ש"ח (אם אפשר פחות אז מומלץ) המחשב עבור: גלישה, כתיבת מסמכים, ופעולות יומיומיות פשוטות, וכן עבור משחקים אבל לא חדשים (למעט מאוד משחקים ולא חדישים, אני לא גיימר) צריך שיהיה לו מקלדת ועכבר (לא אלחוטיים) רמקולים (אפשר מאוד פשוטים מקסימום עד 150 לא יותר), צריך מסך (עדיף רחב וגודל 22 ), חייב מדפסת עם אפשר משולבת אך ללא פקס (צריך שתיהיה ציבעונית ושהדיו שלה לא יעלה יקר), דרוש גם צורב DVD בקיצור מחשב קומפלט אך למשחקים מאוד פשוטים אני לא הולך כל כך לשחק במחשב, הכי פשוט שאפשר, לרוב אני הולך לעבוד עליו לכתוב מסמכים, ולגלוש באינטרנט, וליצפות בסרטים. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חזק בעיקר למשחקים ללא מסך, כונן קשיח וכונן אופטי. יתר השימושים יהיו לעריכת וידאו וגרפיקה מדי פעם. 1. האם כל החלקים תואמים ויפעלו טוב אחד עם השני? 2. האם יש מקום בו אוכל להשיג את החלקים במחיר זול יותר? 3. האם אתם ממליצים על חלקים טובים יותר / פחות טובים בהתאם לתקציב ולצרכים? תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למפרט בתקציב של עד 2500 ש"ח (לא כולל מסך) לילדות שלי שלומדות בבי"ס יסודי. מספר נקודות להמלצה: (1) יש לי דיסק קשיח באחריות אז המפרט לא צריך לכלול דיסק. (2) אפשר שיהיה כרטיס מסך כלול בלוח האם אבל משהו שקצת יותר טוב ממה שמספקים בלוחות המבוססים צ'יפסט של אינטל. (3) יציאת esata לדיסק גיבוי חיצוני שיש לי. (4) מיועד להריץ Windows 7. (5) זיכרון 4GB. (6) חשוב מאוד שיהיה מארז שקט וקירור שקט למעבד. תודה, אהוד
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום, מה תיחשב רזולוציה "הכי נוחה" או אופטימלית לשימושים כלליים ואינטרנט בפרט במסך בגודל 13.3 1200 800? 1360 760? יותר? םחות? אני מחפש את הפשרה בין איכות תמונה לגודל פונט ( שלא יהיה קטן מדי ) בברכה,
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע הזמן למחשב חדש אחרי שהישן התחיל לקרטע... ואין לי כל כך מושג בכל הסדרות החדשות של אינטל... אז ככה, שימושיי במחשב ברורים: המחשב ישמש לתוכנות אוטוקד וסקצ'אפ, ובעיקר להרבה יישמוים פתוחים בו זמנית.. אני תמיד עובד עם המון חלונות פתוחים והמטרה כמובן שהכל יחזיק. כמו כן המחשב ישמש כמדיה סנטר, ועליו לתמוך בהצגת תכני HD ומוזיקה. חלונות 7... שקט חשוב מאוד לי. מסך 22-24 נורמלי +. הרבה זיכרון תמיד טוב. המלצתכם בבקשה... גיא
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלטתי בסוף ללכת על תקציב של 3000 ולהשאיר לי כסף למסך 22" של סמסונג p220t לעתיד אז זה המפרט לפני קנייה, חשוב לי שלא יהיה יותר מידי רועש לא איכפת לי קצת רועש והמסנן אבק מאוד חשוב מצטער שפתחתי עוד נושא פשוט הנושא הקודם כבר ניהיה עמוס הודעות ומבולגן וגם שיניתי את התקציב והדרישות קצת: על איזה הגדרות אני אוכל להריץ משחקים כמו GTA4 וכו' עם המחשב הזה? AMD Phenom 2 X2 545 3.0Ghz Dual Core AM3 Tray, יחידות 1 ¤473 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1115 Gigabyte MA-770-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤410 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ¤124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 OCZ 2GB DDR2 800Mh…
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מחפש לקנות מחשב חדש-עבודה משרדית . הרבה תיכנות,מולטימדיה (עושה המון המרות של קבצים מוייב לMP3 ,שומע המון מוזיקה) שימוש בMATLAB,VISUAL STUDIOמשחקים אבל לא משהו סוף הדרך אלא בקטנה המשחקים שאשחק בהם הם HEROES 5,וולפנשטיין החדש,גיימס בונד קוואנטום של נחמה, DARK MESSIAH OF MIGHT AND MAGIC וזהו בערך בעיקר הירוז 5. המאפיין הכי חשוב לי של המחשב הוא ש-ק-ט. שקט מוחלט. בגלל זה אני מתייעץ איתכם, אני מנסה לבנות את המחשב הכי שקט שרק אפשר בתקציב הזה. תמליצו לי בבקשה על מאוורר למעבד הכי שקט שיכול להיות. זה המפרט שבניתי, דרך האתר של KSP, תגידו מה דעתכם ומה ניתן לשפר או להוריד. כמובן המלצה על מאוורר הכי שקט שיש למעבד... במקום זה שבא בסטוק. מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz,…
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום חברים, אבקש המלצה לנייד לעבודה עם הדרישות הבאות: מסך 13 עד 15 אינצ' - לפי המלצתכם. עדיף לא מבריק, זה מפריע. שיהיה מהיר - שהכל ילך חלק בלי לחכות לדברים שיטענו. שיהיה עמיד ובנוי טוב, אני לא מאמין שמשלמים כל כך הרבה כסף עבור משהו פלסטיקי שיכול להישבר כל רגע זמן סוללה כמובן כמה שיותר ארוך, וכמה שיותר קל, 2 קילו נשמע לי כמו הגבול העליון בהחלט. אחריות ל3 שנים מאוד חשוב בעיני למרות שאשמח לשמוע גם על כאלה שבאים עם פחות אם הם שווים את זה. העבודה בעיקר היא על תוכנות מנהליות (בסגנון OFFICE) ועל אינטרנט. אופציונלי: לא יודע מה אופציות השדרוג לWINDOWS 7, אבל אני מעדיף לא לשלם על זה. ככה שאם מחשב מגיע עם VISTA שיהיה ניתן לשדרג אותו בחינם ל7 זו אופציה מבוקשת, בעיקר כי העבודה היא כרג…
-
- 11 תגובות
- 960 צפיות
-