ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
ברצוני לקנות מחשב חדש ללא מסך וללא ציוד הקפי התקציב שלי הוא 3500 ש"ח במחשב יעשה שימוש ביתי הכולל: אינטרנט, אופיס, ICQ, משחקים לא כבדים במיוחד ,מוסיקה ,EMULE,עריכת סרטים פשוטה (דרוש כרטיס FIREWIRE) ברשותי מערכת רמקולים מעולים של חברת ALTEC דגם MX 5021 אז אני מבקש שבמפרט תמליצו לי על כרטיס קול טוב (שהרמקולים לא יעלבו) כמו כן אבקש H.D 500G ,זיכרון 4G (ידוע לי שהXP לא מזהה את הכל) כמו כן אני זקוק בסכום הזה לתוכנות מקוריות עם רשיון :אופיס+XP+אנטי וירוס אבקש גם המלצה לספק כח חזק + מארז שחור אלגנטי+USB קידמי כולל הרכבה תודה מראש לכל הממליצים !!
-
- 4 תגובות
- 570 צפיות
-
-
פתחתי נושא חדש כי עשיתי כמה שינויים . מה התקציב? 3-3.5 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: רק צורב DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור כן עיצוב לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?משחקים כבדים ביותר 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב אבל אם הוא ירעיש בקטנה זה לא רציני(אני יושן באותו חדר עם המחשב ) 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא מתוכנן 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכווני…
-
- 4 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אהלן כולם, המחשב בכותרת נראה מעולה ולכן חבר התייעץ איתי לגבי הקנייה איתו. דבר אחד אנחנו לא בטוחים - האם קיימים בו חיבורי USB3? יש אתרים שבהם כתוב שכן, יש שכתוב שלא, יש שכתוב שזה אופציונלי. בקיצור, אין לנו מושג. האם מישהו (במיוחד בעלי הדגם כמובן) יכול לתת תשובה ברורה בעניין? אני יודע שמבחינתו אם לא קיים לפחות פורט אחד כזה הוא כנראה לא יקנה אותו...
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
Proccesor: ש"ח 795 Core 2 duo E8400 1333Mhz, s775, 6m Mother-Bord : 404 ש"ח GIGABYTE EP35-DS3L 775 C2Q 1333, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E Memory: 190 ש"ח KINGSTON DDR II 800 Mhz VALUE 1GB X 2 Graphic Card: 714 ש"ח Asus 9600GT 512 GDDR3 DX10 HDTV 2XDVI PCI-E Hard Disk: 390 ש"ח Western Digital 320GB 72000RPM, 8MB צורב DVD: 105 ש"ח DVD RW GH20NS X20 BLACK SATA Cooling: 120 ש"ח Artic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2) מארז : 235 ש"ח Transparnet Side Window AVR006 Midi Tower ATX BLACK 500W Keybord and mouse: 70 ש"ח Logitech Deluxe 250 Keyboard Black עכבר אופטי PS/2 total price : 3023 בניתי את המפרט הזה בקי אס פי, אני צריך לשנות משהו?
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, LOL, RUST ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש עם המפרט הבא: כ.מסך:SAPPHIRE HD5850 מעבד:Intel Core i5-750 BOX מארז:APEVIA X-Plorer ד.קשיח:Samsung HD103UJ/SJ ספק: לא חשוב (תמליצו לי) צורב: יש כבר ל.אם:Intel BLKDP55WB יש לי שתי שאלות: 1.האם המפרט טוב? האם יש משו לתקן? 2.האם כדאי לחכות קצת כדי שיצא לוח אם יותר טוב?
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר חשוב לי שיריץ Cs Go על הכי גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בנפרד עד 1000 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם מערכת הפעלה והרכ…
-
- 4 תגובות
- 694 צפיות
-
-
היי אנשים, כמו שציינתי בנושא, יש כבר מעבד ולוח אם ולכן התקציב מתייחס לשאר הרכיבים. המעבד: i5-2500K הלוח אם: Intel DH67BL Media Series Motherboard את הלוח אם אני יכול לשדרג ל-DH67GD, DH67CLB3 או DZ68DB במחיר מאוד נוח אז אם כדאי אשמח לשמוע. בקשר לשאר המפרט: במידה והתקציב נמוך מדי, ניתן להתפשר על כרטיס מסך, תמיד אפשר לשדרג בעתיד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך אם עדיין יתאים לדרישות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, HD Streaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימ…
-
- 4 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אני רוצה לקבל חוות דעת אחרונה על המפרט שקניתי, יש לי עוד זמן לעשות שינויים (רק בלוח אם, זכרונות, מעבדים והקירור למעבד) במפרט מחשב שלי בצד אתם יכולים לראות את מה שיש לי כרגע (קניתי חצי מחשב ועכשיו אני קונה את החצי השני): מעבד I5 750 לוח אם P55A-UD3 זכרונות PATRIOT 2*2GB 1600MHZ CL 7-7-7-20 קירור MUGEN מעבד- 935 ש"ח לוח אם- 705 ש"ח זכרונות- 595 ש"ח קירור- 190 ש"ח כבר הזמנתי אבל יש לי אפשרות לעשות שינויים קטנים.
-
- 4 תגובות
- 644 צפיות
-
-
מפרט קיים: GA-EP35-DS3 Q9505 A-DATA DDR2-800 6GB GeForce 9800GT 1GB שימוש עיקרי: עריכות בפוטושופ, עבודה עם קבצים כבדים (מעל 1GB) בתקציב עד 2000ש"ח, האם יש טעם בשדרוג, ואם כן מה אתם מציעים? (חשבתי על הוספת זיכרון) או שעדיף לחסוך למפרט חדש? אם מחשב חדש אז מעבד+לוח+זכרונות+כונן SSD ב 3-4 אלף (אם התקציב לחוץ אפשר לוותר על SSD בשלב הזה) תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אני צריך את המחשב בתור מולטיטסקר רציני,הרבה ראם, ושיוכל להחזיק לי הרבה דברים המקביל ולהישאר יציב. בעיקר הרבה חלונות של אינטרנט. המחשב לא ישמש לגיימינג, אולי מידי פעם אני ישחק בו בשביל הכיף עם משחקים מסטים של חברים, או שאני יוריד משהו נחמד מידי פעם...אבל זה לא המטרה העיקרית של המחשב. סתם שאלה...אפשר לקנות בלוטוס פנימי למחשב ? (כיום אני משתמש באחד עם בחיבור USB ) יוצא לי להשתמש בזה לפעמים אז זה יהיה נחמד אם אפשר לקנות כזה דבר פנימי.. אשמח עם תיעצו לי בבקשה (: מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 3- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1209 איך המוגן 3 בתור קירור ? אני יעשה אובר קלוק בעתיד...יש משהו שעדיף על המוגן ? מארז: SilverStone Preci…
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
המחשב ישמש לפיתוח VS2005 VS2008 MSSQL2000 בעקרון אין הגבלת מחיר אבל המחיר צריך להיות סביר 5000-6000 רצוי פחות אבל אפשר גם לחרוג.
-
- 4 תגובות
- 510 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן (אולטרה נייד אם אני לא טועה), אלה עם מסך 10". אני מתלבט בין כמה דגמים שהוצעו לי: סמסונג: N 150 DELL Inspiron 1012BK45 ACER Aspire One AO532h TOSHIBA NB-200-10Z כל הדגמים הנ"ל הוצעו לי במחיר של 1700-1800, כך שזהו התקציב. אבל אם יש הצעות לדגמים אחרים, במחירים זולים יותר, אשמח. השימושים העיקריים הם אינטרנט וכתיבת מסמכים. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
מישהו פה קנה לפטופ ב BESTBUY בארה"ב? קניתי משם לפטופ לפני שנתיים עם אחריות שלהם בינלאומית ועכשיו שאני צריך להפעיל את האחריות הם מתחמקים לי וארוצים שאני אתקן על חשבוני ואשלח קבלה. מישהו התמודד איתם כבר והצליח? אתם מכירים מעבדות טובות שיכולות לעזור לי? המחשב שלי הוא HP DV2845 עם בעיית תמונה שנעלמת
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה קישור למפרט שלו: [ftp=ftp://http://www.chayon.co.il/Product.aspx?OID=4081&catid=4102&CatalogName=SAMSUNG]http://www.chayon.co.il/Product.aspx?OID=4081&catid=4102&CatalogName=SAMSUNG[/ftp] המחיר הכי זול בזאפ הוא 3960. אני יכול להשיג אותו ב- 300 שקל פחות. בעיקרון המחשב אמור לשמש לגלישה באינטרנט, צפייה במדיה, כתיבת מסמכי אופיס וכו'. שימוש סטנדרטי של סטונטית חמודה אני יודע שזה מפרט חזק ומחיר יחסית גבוה בהתאם לצרכים, אבל הצורך הנוסך הוא שהמחשב יחזיק לאורך זמן. לכן חשובה אמינות היצרך ולכן נשאלות השאלות העיקריות: 1. מה דעתכם על סמסונג כיצרנית מחשבים ניידים? 2. מה דעתכם על התמיכה של סמסונג למקרה של תקלה? 3. האם יש לכם עצה לאופציה חלופית? 4. מי היום …
-
- 4 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום לכל באי הפורום. שמי יאיר. לאחר כחמש שנים, לפחות, אני מעוניין להרכיב (להגדיר) לעצמי מחשב חדש. ואני מוכרח לציין, שהנושא נהיה מאוד מורכב, מאז הפעם האחרונה שעשיתי את זה. אני זקוק לעזרכתם, יותר בשביל לדעת מה לחפש, למרות שכמובן גם המלצות יתקבלו בשמחה. קראתי כאן את המדריך וחשבתי שהבנתי עד שניסיתי להתקדם מעבר לכרטיס מסך. גם המפרטים למחשבים בתחום הגרפי מדברים על תחום ה-3D ותחום הגרפיקה הדו-מימדית שונה אולי ? אולי יש חנות שהיא ממש מקצועית, שיש בה גם אנשים אמיתיים (למרות שהוירטואלים הם אנשי נפלאים בהחלט) שאפשר לשבת איתם ולהתייעץ ? בקיצור , אשמח לכל תגובה. 1) התקציה הוא כאמור 5500 ש"ח אולי אפשר להגיע גם ל 6000. 2) עיקר העבודה על המחשב יהיה עבודות פוטושופ מתקדמות, בקבצים גדולים…
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, MESSENGER, ICQ, גלישה באינטרנט), שיהיה ניתן לראות סרטים ללא בעיות מיוחדות (תקיעות למינהן - לא מדבר על תכני HD), שהמחשב יוכל להריץ WINDOWS7 יריץ לפעמים משחקים קטנטנים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים אבל יש צורך במסך דק, לשימוש תדיר, 17" אפילו. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. …
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי היום ולהחליף מעבד(בתוספת קירור שקט) +לוח אם+זכרונות. מהו השילוש האופטימלי שאני יכול להשיג בעד 2,000 ש"ח (אם ניתן לחסוך, עדיף). מטרת המחשב - שימוש משרדי די מסיבי, יחד עם הרבה מדיה ומעט מאוד משחקים. חשבתי על משהו בסגנון הזה: [TABLE=class: cms_table, width: 620] [TR] [TD][TABLE=class: cms_table, width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]מק"ט[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]C4590T[/TD] [TD=width: 45%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪940[/TD] [/TR] …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTAV,CRYSIS,WITCHER 3 וכו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע HDR בעתיד 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…
-
- 4 תגובות
- 985 צפיות
-
-
כרגע אני עובד על מחשב כזה: Pentium 4 2.8Ghz HT S478 Northwood 1GB (2X512MB DDR400) Dual Channel 5600FX 256MB AGPX8 ומתכנן לשדרג את הזיכרון ל1.5GB בDUAL CHANNEL ואת כרטיס המסך לכיוון הx1600/1650 או 7600GS/6800GS או אם יצא בקרוב 8500/8600 GT כולם כמובן לAGPX8. כמה השיפור יורגש ומה הוא יאפשר לי ב: 1. ויסטה - שטרם עברתי אליה אבל בסופו של דבר זה חייב לקרות. 2. C&C3 - שאני משחק ב800X600 על ההגדרות המינימליות בFPS ממוצע של בין 18 ל22 ויורד לבין 3 ל8 אם מנסים לשחק נגד שני צבאות בו זמנית. 3. FEAR - שכשניסיתי לשחק על ההגדרות הנמוכות ביותר ב640X480 (רזולוציה שבכלל חשבתי שנכחדה לפני שנים) הציג בערך 0.5 FPS מעליבים. האם אני אוכל לשחק את המשחקים הנ"ל בהגדרות בינוניות ב1024X1280 אחר…
-
- 4 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם... רציתי לשאול את דעתכם לגבי הרכיבים אותם אני רוצה לקנות - זה לא כל הרכיבים הדרושים להרכבה של מחשב, אבל בכל זאת.. זה השדרוג אותו אני רוצה לעשות E7400 / ZALMAN 700B AL / GA-EP45-UD3LR / CORSAIR 2GB 8500C7 / ATI 4870 512 SAPPHIRE התקציב שלי הוא 2500 ש"ח בפועל, אך אני לא בטוח אם ספק שיש לי כרגע טוב למפרט הנ"ל (לספק יש לי תקציב בין 400 ל 500 ש"ח ) הספק שיש לי היום זה Thermaltake TR2 430W שעבד שנתיים במשך 24 שעות 6 ימים בשבוע אם אתם רואים שיש רכיבים שעוברים את התקציב שלי אבל טובים יותר וכדאיים לרכישה התקציב שלי יכול לגדול עד 10-20 אחוז אבל לא מעבר לכך יכול להיות גם מצב שאני לא צריך את הרכיבים האלו אלא להפך פחות מהירים ויקרים עכשיו אני אספר לכם מה אני רוצה מהמחשב הזה…
-
- 4 תגובות
- 580 צפיות
-
-
אז ככה בעיקרון אני צריך את המחשב ללימודים באוניברסיטה. אבל אני צריך שהוא יהיה גם חזק בשביל משחקים חדישים וסרטים (ז"א שיהיה כרטיס מסך איכותי). * גודל המסך: 15.6 אינץ' * אני מעדיף שזמן הסוללה יהיה ארוך ככל שניתן. * שיהיה יצאת HDMI ו לפחות 2 של USB * בלוטות - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח - 500 GB * שיהיה של חברה מוכרת, ובעל אחריות רשמית ובין לאומית. * מחשב שלא מתחמם הרבה. * מבחינת משקל - לא קריטי לי, אני הולך להתנייד איתו הרבה אבל העיקר שיהיה חזק ויהיה שווה את הכסף אשמח לקבל הצעות רבות ככל האפשר! מבחינת התקציב אני גמיש.. אבל לא מעבר ל5 אלף (כאילו משהו בין 3.5-5 אלף).
-
- 4 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המפרט הבא: לוח אם: MSI K8N neo V מעבד: AMD 3000+ זכרון: DDR 333 1 GB כרטיס מסך: ATI 9600 SE 128MB לאחרונה קניתי מחשב חדש ואני מעוניין לשחק משחקים ברשת פנימית (Unrea,Americas army...) האם שידרוג כרטיס המסך יספיק? (אני מצליח כבר היום להריץ unreal 3 אבל במינימום details.) אני רוצה לדעת מה השדרוג שיתן לי הכי הרבה במינימום השקעה. (אם שווה בכלל להשקיע במחשב)
-
- 4 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב שישמש לעבודה משרדית אבל עם תוכנות כבדות, כמו Autocad ודומיו. השאלה היא עד כמה חשוב במקרים כאלה כרטיס המסך? כבר ראיתי מקרים שמחשבים עם 1500MB RAM לא סחבו טוב ואמרו לי שזה בגלל הרטיס מסך. אז מה דעתכם? איזה כרטיס מסך כדאי לקנות? והאם יש הבדל בין מעבד AMD לאינטל במקרה הזה? תודה
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-