ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אני אשמח להמלצות ספציפיות והסבר קצר על הבחירה... המחשב יפעיל בעיקר אינטרנט ומשחקי אונליין, אבל גם פה ושם משחקים רגילים, קצת עריכת/הרמת וידאו - קצת מהכל. המגבלות: 2500 ש"ח ללא הקפי וללא כרטיס מסך. מתכוון להעביר את הATI RADEON 3800 HD מהמחשב הנוכחי. המארז צריך להיות קטן ושקט עדיפות ליציאת אוויר מלמעלה, רצוי שיהיו לו יציאות usb 3.0 קידמית המעבד יהיה Intel Core i5-3470 (יש סיבה לבחור משהו אחר?) לוח אמין עם USB 3 ורצוי שניתן גם לחבר את היצאות שעל המארז מקדימה. אם לא... נחבר כרטיס יעודי. אז כדאי שיהיו לו שני PCIEx זיכרון - 8 ג'יגה כונן קשיח 1 טרה, יספיק. ספק, וקירור שקטים נראה לי שזהו תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אהלן חברים, לאחר המון שנים של דבקות בקלסר ודפדפת A4 החלטתי שנשבר לי הגב. אני מעוניין להחליף את המחברת במשהו שבו אוכל לרשום את הרצאות (ז"א מסך עם תמיכה טובה בסטילוס) וגם שיוצכל להציג PDF ו DJVU כדי שאפסיק להסחב עם ספרים, כמו כן אם זה לא סותר אחד את השני שאני אשמח מאד אם המסך גם יתמוך במולטיטאץ' עם האצבעות וזמן סוללה סביר. לא הולך להריץ עליו תוכנות כבדות, עבור זה יש לי נייד חזק ונייח חזק אבל שלא יהיה איטי במיחד גם כן. יש המלצות או שאני קופץ מעל הפופיק?
-
- 24 תגובות
- 13.3k צפיות
-
-
תסתכלו במפרט שרשמתי בפרופיל שלי ;D בוא נגיד שאני די אוהב את המחשב החדש שלי הדבר הכי הכי טוב בקנייה הזאתי זה ללא ספק המסך - פשוט מדהים!!! קניתי את המחשב בפנדה, ואני מרוצה עד הגג בנתיים. המוכר גם אמר שישב איתי (הבחורים הנחמדים בסניף בב"ש) ויעזרו לי לעשות לו OC יותר רציני וכו'. מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 868 צפיות
-
-
רציתי לקבל בבקשה חוות דעת על המפרט הזה: מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 קירור למעבד: Xigmatek Dark Knight S1283W 3xHeatPipes CORE-TOUCH CPU Cooler 120mm Fan כמות: 1 לוח אם: Gigabyte GA-890GPA-UD3H Six Core Support כמות: 1 מארז: Lancool Midi Tower PC-K60B Black כמות: 1 ספק כוח: Corsair 750TX 60A @ 12V Bulk כמות: 1 זיכרון: Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB כמות: 2 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 המחיר הוא בסביבות ה-4500 , תנו ח"ד מה אתם חושבים על מפרט והמחיר.. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד - Lenovo ThinkPad, סדרה T. אני מעדיף לקנות אותו כשהוא מחודש, משומש גם אופציה. בעבר היום הרבה פורומים, עם פורום מכירה\קנייה והיה אפשר לחפש שם, היום אני לא ממש מוצא את זה. מישהו מכיר איפה אפשר לבחור מחשב מחודש\משומש, מעבר למקומות הברורים מאליו, כמו yad2 ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי מתכנן לקנות מחשב והוא הצליח לגייס מהוריו הנחמדים כ4000 - 5000 שח... אבל נראה לי שזה יהיה 4000 בכל מקרה הוא צריך הכל. מחשב מסך מקלדת עכבר... לא נראה לי שיש צורך בצורב (כי יש להם עוד מחשב בבית) אבל אם זה במסגרת התקציב (כי הרי ההבדל בין סתם כונן סידירום לצורב הוא משהו כמו 50 שח) אז להכניס גם צורב לא עושה Oc... אין העדפ לintel or amd או nvidia or ati אבל אני מניח שאנחנו צריכים את הזולים ביותר ולכן זה יהיה amd and ati... 80 גיגה יספיקו בהחלט אה רק דבר אחד: חשוב שתהיה לזה מעבדה או משהו באזור בשביל האחריות ודברים כאלה... ולא משהו באהמ אהמ קיסריה למשל... תודה מראש ולאחר מכן
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי GTX 560 TI ומעבד I5 2320. אני מעוניין למכור ולהביא חדשים, כמה בערך אני יכול למכור? אין לי בעיה גם כל אחד בנפרד.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי כמה חלקים למחשב חדש (מעבד, כרטיס מסך ולוח אם). מעבד: intel core 2 duo e6700 כרטיס מסך: sapphire radeon x1900GT 256 mb לוח אם: ASUS P5LD2. מה אני צריך לקנות כדי שהמחשב החדש ירוץ (ספק כוח אולי מאוורר וכ'ו) פשוט אני לא ממש מתמצא בדברים האלה.
-
- 7 תגובות
- 600 צפיות
-
-
רוצה לרכוש לאחותי מחשב נייד "10.2 - 10"....מתלבט לא מעט המטרה היא אופיס ואינטרנ ט+מייל....וכמובן (הנוער של היום) > שתוכל גם להפעיל מישחקי נונסנס אינטרנטיים מן הסתם גם תישמע מוזיקה בשפע מה לדעתכם המחשב המועדף ? או אם קיימת סקירה טובה בנושא ? אני מבין שמחשבים כאלו לא מגיעים עם כונן ? אז איך אפשר להתקין מערכות הפעלה ? מעבר לזה - חשוב לי > אפשרות שידרוג או רכישה מראש של 2G זיכרון > HD כמה שיותר גדול > זמן סוללה ארוך - כלומר רצוי 6 תאים > אחריות כמה שיותר ארוכה הרבה תודה לכל מי שעוזר
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המעבד של המחשב נייד שלי כרגע יש לי AMD Athlon QL-65, 2.1-GHz with 1-MB L2 cache קראתי את הדיון של מישהו שרצה גם לשדרג וזה לא עזר לי אני יודע שמעבד כן נשלף (פתחתי את המחשב כדי לנקות את המאוור) אני לא מצליח למצוא איזה לוח אם יש לי הורדתי תוכנה בשם everest והיא אומרת לי ששם הלוח אם שלי זה Motherboard ID <DMI> Motherboard Name Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC חיפשתי גם במדריך שהורדתי מhp וגם שם לא מוזכר דגם לוח אם או אופציה לשדרוג של המעבד כל מה שמצאתי זה שלושה סוגים של Chipset Northbridge: AMD M780G Chipset Northbridge: AMD M770 Chipset Southbridge: SB700 ולא הבנתי איזה מהם יש לי או שיש לי את שלושתם ולפי זה לאיזה מעבד אני יכול לשדר…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן צהריים טובים, אז ככה, זה המפרט שלי: (סלוט 2 זהה לסלוט 1) אני לא משחק הרבה, אבל כשאני משחק אני כבר מרגיש שזה לא מספיק (BF3), ואני רוצה להכין את הקרקע לBF4 =] אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך וכמובן את הזיכרון. (יש לי בלוח אם עוד 2 סלוטים פנויים) התקציב שלי לשני אלה הוא נניח 1000 שקל (אפשר לחרוג נגיד ב100-200 שקלים, אם זה באמת שווה את זה)
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אז ככה יש אצלי בדירה מורה שרוצה לקנות מחשב חדש כי מה שיש לה כרגע מונה ממנה לגלוש ברשת באופן חופשי. אני צריך מחשב (לא נייד) שיוכל להריץ: שיהיה מותקן עליו ווינדוס XP (לא וויסטה!) אינטרנט סרטים שירים אופיס ומשחקים כמו סוליטר.. עכשיו אני יודע שכל מחשב יכול לעשות את זה אבל אני רוצה לקנות לה משהו שיחזיק לה לכמה שנים טובות. ראיתי בKSP כמה מהמערכות המחשב שלהם כמה דגמים שנראו לי טובים. אני אשמח אם תבחרו בשבילי את הדיל הטוב ביותר... הינה דוגמא למה שאני ראיתי שמצא חן בעיניי [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום! היום שידרגתי את המחשב שלי מp 1.7Ghz 256 sdram mx 440 ל: p 1.7GHz (המעבד זה הדבר היחיד שלא החלפתי) motherboard asus p4p800 ram 512 DDR radeon 9800 pro 128mb 256bit והייתי שמח, לאחר שהתקנתי הכל (כולל את הדרייבר של radeon catalyst 4.6) החלטתי לנסות את הביצועים החדשים, נסיתי עם ut2004 , והעלתי הרבה מהגרפיקה לhigh , וזה רץ יותר חלק, אבל לפעמים מקרטע קצת, כמו שמשחקים באינטרנט ויש lag רק offline אני מזיז את העכבר או מקיש על המקלדת ולוקח איזה שנייה להגיב, למישהו יש רעיון?! אני יודע שזה לא בגלל המעבד, המחשב עדיין אמור להיות די חזק איתו.. (על פי האנשים הטובים בזיג זג)....
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש בימים הקרובים, חשבתי על המפרט הבא: AMD Athlon64 (S939) 3000+ *Venice* 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty Socket939 - nVIDIA nForce4 DFI LANPARTY UT Ultra-D Twinmos 512MB DDR400 PC3200 Westren Digital SATA 160GB 8MB 7200 RPM WD1600JD Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk Compucase 6A19 Black - NO PSU - 1x120mm fan אולי אקנה שני זכרונות של 512 שאלתי: 1. מה דעתכם על המפרט ? האם כדאי לשנות ולמה? 2. האם הספק המובנה מספיק או שאלי להחליפו? ואם כן באיזה מתח? 3. האם אפשר/כדאי לקנות זכרון 512 בSIM אחד ובעתיד לקנות עוד SIM של 512 מאותו סוג? 4. האם צריך/ חובה להוסיף מאוררים ? …
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם כדאי לקנות מחשב נישא יד שנייה (כי שמעתעי שמלא פעמים מגלים שיש תקלות במחשב רק לאחר כמה זמן של שימוש) ואם כן אם איזה תוכנות אני יכול לבדוק את החומרה של המחשב? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
היי כולם! אני בארה"ב עכשיו ואני רוצה לקנות פה מחשב נייד. הוא יהיה בעיקר לצורכי לימודים אבל אם כבר יהיה לי משהו אני ארצה שמשחקים גם ירוצו עליו. אם כבר אז כבר. אני לא מחפש מחשב נייד מטורף למשחקים אלא שירוצו עליו בהגדרות ממוצעות (ואפילו קצת פחות ממוצע). חשוב לי גם שהוא יהיה נייד ולכן אני מעדיף אותו קטן וקל יחסית. אני יודע שזה בא קצת בסתירה עם העובדה שהוא ישמש גם למשחקים אבל אבל יותר חשוב לי שיהיה קומפקטי המחשב הכי רציני שראיתי זה אבל אני לא יודע אם הכרטיס מסך והזיכרון של הכרטיס מספיקים: Dell - Studio XPS http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9358063&st=9358063&lp=1&type=product&cp=1&id=1218090589096 מה אתם אומרים? יספיקו? שתי מחשבים נוס…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הרכבתי את המחשב הנ"ל: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 8100 3.6Ghz 6MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 20 PLUS CO 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte B360M H LGA1151v2, Intel B360, DDR4, PCI-E, VGA, HDMI 1 זכרונות: מציאון ועודפים - זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 2400Mhz CL15 1 דיסקים קשיחים: תצוגה ועודפים - כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO M.2 MZ-V7E250 250GB SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 450W 80+ White VS450 1 מארזים: מ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך אותו בעיקר לגלישה באינטרנט ולאופיס, וחשוב מאוד שהוא יהיה קל. בינתיים אני חושב שאני אקח את זה: http://ivory.co.il/product.asp?productid=1699&CatCode=315 יש משהו יותר טוב במחיר הזה?
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי את המחשב הנייד הראשון שלי וזאת הפעם הראשונה שאני משתמש במחשב הנייד לא לצורכי עבודה, אלא נטו בשבילי ולכן הניידות מאד חשובה ומכאן גם ההתנתקות מהשקע. בעבר לא יצא לי לשחק עם הגדרות המחשב ובטח, שלא עם חלונות ויסטה, על מנת להאריך את חיי הסוללה. ולכן אני מבקש מכם המלצות מה ואיך כדאי להגדיר, קישורים למדריכים באינטרנט, וכל הארה והערה בנושא. תודה מראש לכל המגיבים.
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב לפי המפרט הנ"ל . העיקר שלא יהיה איטי מידי . דיסק מינימאל 256. כמובן SSג. שלחברה טובה. קומפ13
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
אז ככה, אני לא משחק הרבה אבל עובד קצת עם גרפיקה, ורציתי לשאול מספר שאלות: 1: מה ההבדל בין SATA2 ל SATA ל IDE 2: האם זה נכון שכאשר מחברים 2 דיסקים קשיחים זהים ב SATA הם מזוהים ומתנהגים כמו HDD אחד במהירות כפולה 3: מה הרעיון של לוחות SLI עם שני PCI-E 4: האם יש הבדל משמעותי בזיכרון במהירות 533HZ ל 800HZ DDR2 5: ואחרונה מה החידוש במעבדי פנטיום D לאומת רגיל תודה לכל העונים
-
- 9 תגובות
- 737 צפיות
-
-
1.התקציב הנו 5000 ש"ח בלבד ללא חריגות כלל! 2. משחקים כבדים לשנתיים וחצי הקרובים שירוצו על HIGH/V.HIGH! 3. לא זקוק לציוד היקפי. 4. צריך צורב DVD טוב. 5. רצוי מאוד מארז יפה אך שיהיה שקט יחסית (אני לא פריק של שקט) וכמובן שיהיה איכותי ומקרר מספיר טוב (NZXT Tempest יהיה נחמד לדעתי). 6. לא מתכנן OC ולא CF עתידי! 7. יש לי מסך LCD של סמסונג מדגם SyncMaster 203B בגודל 20 אינץ'.
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה ללפטופ ב-4000 ש"ח לצורכי גלישה, סרטים וקצת משחקים. משהו בסגנון של מסך 15" 2לפחות 2GB RAM, חשוב שהכרטיס מסך לא יהיה משהו מוזר של intel. עוד שאלה קטנה, מאיפה הכי כדאי לקנות? עברתי על כמה מדריכים באתר ולא כתבו שם מאיפה כדאי לקנות. האם כדאי לנות מרשת גדולה כמו BUG או שעדיף מחנויות קטנות. אחרי הכל חשוב לי העניין של האחריות והאמינות של החנות ממנה אני קונה. (נ.ב אני מחיפה אז אם יש המלצות לחנויות זולות וטובות שם - חשבתי על KSP, מה דעתכם?)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
intel pentium IV 2.8 GH לוח ASUS 533 256 DDR333MHZ ---> אני מוסיף עוד 256... שזה עוד איזה 300 שקל ככה 80 גיגה 7200 כרטיס מסך עלוב אז אני לוקח RADEON 9600XT TV,DVI 128MB שזה 980 שקל בערך כרטיס קול 28 ביט מסך של LG T710BH ויש רמקולים עכבר מקלדת כונן דיסקטים ובלה בלה בלה סך הכל זה עולה 3500 ועוד הכרטיס מסך והזיכרון זה 4800 שקל ככה. תגובות בבקשה והצעות לשיפור. אם יש מפרט טוב יותר לדעתכם בסכום הזה אז תגידו תודה לעוזרים
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה מהמעבדים הבאים של מחשבים ניידים קטנים, מסוגל ליותר ביצועים ומולטי טאסקינג? ??? ועוד השוואה N28 מול Intel Celeron M ULV 723 1M 1.20GHz 800 MHz מי יותר חזק?
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-