ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום מחפש מחשב לשימושים כללים לבן משפחה: 1. תקציב 1600 ש"ח עדיפות ללא חריגה. 2. מטרות/שימושי המחשב לשימושי אינטרנט + תוכנות תמונות + וקצת משחקים קלים בד"כ של ילדים בגיל 6. א) אינטרנט + פיקסה + מסנג'ר. ב) שימושים פרטיים לא כבדים במיוחד. 3. מעוניין גם במסך LCD בשווי עד 850 ש"ח נוספים. 4. לא זקוק לכונן דיסקטים. 5. השקט חשוב ברמה 8 7. אוברקלוק אפשרי אבל לשים לב לסעיף 10 על חום ! אולי לא כדאי ? 8. אפשרות לשדרוגים עתידיים לשיפור ביצועים. 9. חנות מועדפת לרכוש את המחשב עדיף RSM או אחרת באיזור העמקים. 10.לא כ"כ מבין בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA אבל החדר בד"כ די חם בקיץ (30+) לכן אולי דרוש קירור חזק? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מיני נייד עד 2000 שח הדרישות שיהיה כמה שיותר קטן עם 2 גיגה זיכרון מינימום תודה מראש אליאור
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש עזרתכם בבניית מחשב חזק ואמין לצרכי גרפיקה, 1.תקציב-8000,אפשר לחרוג קצת, מזומן. 2. מטרות המחשב: עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, ותלת מימד) 3. ציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר , רמקולים, צורב,DVD 4. עיצוב המחשב חשוב ,צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב. 5.אפשרויות הרחבה בעתיד-חשוב מאוד!! 6. מחשב שיתאים לעבודה מתמשכת,של שעות- מערכת קירור. 7.רמה מקצועית גבוהה יש לציין כי חשוב לי שהמעבד יהיה intel i5 הארד דיסק- שניים שביחד יהיו לפחות 1000G כרטיס מסך חזק מאוד תודה רבה על העזרה! מי יתן והשבוע אני אקנה מחשב
-
- 0 תגובות
- 498 צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט HTPC שקט למשחקים כבדים לסרטים באבחנה גבוהה שישלב את הכריס החדש של ATI 5750 דיסק של טרה לפחות מארז חזק ושקט לא משתמש בתוכנות עריכה או דברים דומים,רק סרטים fhd משחקים כבדים,לא מחפש כרטיס טלוויזיה או הקלטה למינהן. תקציב עד 4500 שח,לא איכפת לי איזה חברה או אינטל או AMD כמה שיותר חזק וזול.
-
- 2 תגובות
- 476 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין בדגם Studio 1555. האם מישהו יודע היכן אני יכול לראות אותו באזור חיפה? תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
-
-
זה המפרט מפרט מחשב: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box + THERMALTAKE BIGTYPHOON ASUS P5W DH Deluxe 2X G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII RAID WD 200GBJS 7200RPM SATAII CONNECT3D Radeon® X1950 XT 256MB GDDRIII GIGABYTE 3D AURORA ENERMAX LIBERTY 500W ZALMAN ZM-F3 120MM NEC ND-4571 LABELFLASH WHITE/BLACK כונן דיסקטים שחור Creative X-Fi Fatal1ty Champion Series WD 250GB + WD 200GB + SEAGATE 500GB אני עובד עם ויסטה 64 ביט עובד עם החבילה של אדובי CS4 אני חושב שצריך לשפר את המעבד, והכרטיס מסך כי נראה לי כל השאר סבבה תקנו אותי אם אני טועה תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 857 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? - 3200 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - משחקים ללא ציוד הקיפי , מערכת הפעלה , ושום מטרות אוברקלוק ... מארז סטנדרטי מספיק ...
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
אבקש חוות דעת על מפרט שאני די סגור עליו: מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX ₪1027 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-M720-US3 ₪375 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - VALUE EDITION : OCZ2V8004GK ₪309 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 - RETAIL ₪793 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU ₪342 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ₪406 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪272 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪3646 ה…
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
יש לי רשימה של כמה חלקים אני צריך את המחשב למשחקים קלים לא גיימר כבד . אבל בעיקר לעבודה משרדית אינטרנט ושיתוף קבצים מעבד 5300 או 6300 ? לוח אם מתלבט בין GIGABYTE GA-EG41MF-US2H לבין ASUS P5QPL-VM EPU כרטיס מסך פשוט אני צריך 300 שקל פלוס מינוס , בפנדה מחשבים המליצו לי על SAPPHIRE HD4650 1G D2 HDMI איך המארז הזה של GIGABYTE ? Settoo 1000 הוא ממש זול נראה יפה סביבות 300 שקל . יש לי אפשרות ללכת על AMD מעבד ATHLON 2 דגם : 240 או סמפרון 140 עם 1 מגה קש' 1 אבל זה ליבה אחת ? http://www.skypc.co.il/pl_product~AMD140~60~0.htm ולוח GIGABYTE GA-M85M-US2H אין משהו זול יותר , יש 740G אבל זה לוח ז"ל דרך אגב ראיתי שיש לספק שלי ספקי כח של OCZ איך הם ? איכותיים ? OCZ400MXSP-EU עם מאוור…
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
אני צריך מחשב למשחקים עד 3000 אלף ואפשר לחרוג ב 100 200 אבל לא יותר מידי בלי ציוד היקפי ובלי מסך תודה רבה עמית
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4200 שקל. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים, 1680*1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 9. …
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
מעבדE5300 TRAY DUAL CORE מאורר AC ALPINE 7 PRO לוח אם GIGABYTE GA-EG41MF-US2H זיכרון SAMSUNG DDR2 2GB 800 צורב LG DVDRW שחור X 22 SATA כונן קשיח 160GB SATA2 HITACHI ספק כח TT 400W RSI W0165 קיבל ציונים גבוהים באתר PC OC . - הומלץ לי בחום בזיג זג מארז WING MA TT TT-VI5000BNS מחיר 1510 ש"ח . חוות דעת , תודה !
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, חג שמח לכולם! אני מעוניין במפרט למחשב, בחלוקת עבודה לפי פירוט הבא: 40% אינטרנט, 30% משחקים, 30% יישומים משרדיים סדר גודל של כ-3000 ש"ח. מצאתי את המפרט הבא באתר של אייבורי - האם אתם יכולים לחוות דיעה עליו? האם יש לכם הערות עליו? כמו כן - מספר שאלות : 1. האם שווה לשים 60 ש"ח לשדרוג הזכרון? אם כן - עדיף Kingston HyperX או Geil ? 2. האם יש צורך בקירור צלעות?...זה משהו מהותי?... 3. בקטגוריית הצורבים - עדיף LG או סמסונג?... 4. מבחינת מהירות עבודה - עדיף דיסק אחד של 1TB או 2 של 500GB עובדים בRAID0? 5. האם ההבדל בין 9600GT ל 9800GT שווה 300 ש"ח? (הערה - אני מקווה לקנות בהמשך טלוויזית LCD ולחבר למחשב...) לוח אם Gigabyte GA-MA790X-UD4P מארז הכולל…
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
אז ככה,יש לי נייד מדגם דל d-620 לפני כ חצי שנה ,לאחר עבודה של שנתיים וחצי "נשרף" לי הכרטיס מסך בלוח אם הנייד נשלח לתיקון וקיבלתי אחד אחר. ראוי לציין שאני סטודנט והנייד עובד בין 7-10 שעות כל יום. שמתי לב שהנייד ממש מתחמם לי בעבודה על הבירכיים פשוט רותח עד מצב שאפשר לקבל כוויה. השאלה,האם זה נורמלי לנייד מדגם זה להתחמם כך?האם אני צריך משטח לקירור בשבילו?אני לא סתם שואל....אני אם אני קונה משהו אני חייב שהוא יהיה הטוב ביותר ושיחזיק לי לכמה שנים חשבתי על הדגם הבא zalman nc -2000 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_927&products_id=25097 שעולה בסביבות ה 300 ש"ח שכולו מאלומיניום מוצר ממש איכותי. העניין הוא,בגלל שאני סטודנט אין לי להוציא כסף בשביל משהו שכן סובל …
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג מפרט ישן ע"מ שיוכל להריץ vista, משחקים לא חדשים סרטי HD וכו'. כרגע הדברים שאני יודע על המפרט: המעבד - pentium 4 3Ghz. הספק - 480W, לא ברור מי היצרן. מארז- איכס. וגם לא עושה את זה בשקט. קירור - יש מאוורר סטוק על המעבד. חוץ מזה יש מאוורר קטן לפליטת אוויר שמישהו חיבר ישירות לספק, וזה כנראה שרף אותו, כי עכשיו הוא לא עובד. כוננים - צורב וי די וי ושני קשיחים. זיכרון - 768mb בשני סטיקים של ddr. אחד. והבעיה - לוח אם - אין לי מושג. משהו עם דריברים של via. cpu-z אומר לי שהזיהוי שלו הוא "p4m800ce-8237", וחיפוש בגוגל לא נותן לי כלום. אני גם לא מצליח למצוא את הסטרינג זיהוי בביוס. דירקטקס אומר שהדגם הוא p4m80p. דומה. בכל מקרה, אני צריך כרטיס מסך לא יותר מ…
-
- 8 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב-1700 ש"ח (אם ממש משתלם - אפשרות לחריגה עד 1900) שישמש בעיקר לסימס 3 וצפייה בסרטים במסך 19". חשוב שיהיה מארז יפה ושחור. חשוב גם שיהיה שקט. אם אפשר, אז רק תמליצו לי על מחשב מ-skypc כי שם אני הולך לקנות. לא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. המחשב נועד בעיקר לתכנות וקצת גרפיקה (פוטושופ). בגלל שאני נוסע הרבה אני מעוניין במחשב כמה שיותר קל וכדאי גם קטן. מצד שני הוא צריך להיות עם ביצועים מספיק טובים ובעלות כמה שיותר נמוכה. התקציב הוא עד בסביבות 2000, ויתכן שאוכל לקנות בחו"ל לכן אפשר לתת מחשבים במחירים קצת יותר גבוהים בארץ. אם יש מחשב שעונה לצרכים שלי אני אשמח לשמוע פרטים. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?{3K פלוס מינוס..} 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?){בעיקר משחקים וסרטים אני רוצה שתיהיה גם איכות שמע טובה} 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.{אין צורך בציוד הקפי} 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי{יש העדפה לכרטיס קול איכותי אבל לא כזה קריטי} 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? {אינטל כמובן} 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכ…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי להתקין על FUJITSU V6535 של חבר XP כשמותקנת לו VISTA כרגע דרך הביוס אבל ההתקנה נתקעת איך שהיא מתחילה במסך כחול וניסיתי כמה דיסקים שונים, הגיוני שיש חסימה כלשהי בחומרה?
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
בזמן האחרון אני דיי טרוד בנוגע לקנית מחשב, התקציב שלי הוא דיי מוגבל, בערך 5000, התעניינתי בכמה מפרטים בתקציב הזה. השימושים שלי הם בעיקר לימודים, תיכנות, צפייה בסרטים, וקצת משחקים, אני כבר לא הגיימר שהייתי ככה שאני לא צריך שיהיו הגדרות מטורפות לא כזה יפריע לי מה שכן אני רוצה שהמשחק יעבוד בצורה סבבה ולא יציק לי בעין. ראיתי את המחשב הנ"ל בSKYPC http://www.skypc.co.il/pl_product~71635B~14~0.htm זה מחשב שנראה לי ממש עונה על הצרכים שלי, גם האחריות שלו היא מניחה את הדעת שהיא שנתיים, רציתי חוות דעת על המחשב, ועוד רציתי לדעת עד כמה החברה היא טובה בנוגע לניידים, רציתי גם לדעת האם מישהו יודע עד כמה התמיכה שלהם טובה בנוגע לאחריות. שאלה אחרונה למי שיודע, האם מור לוי שהם המייבאים של GI…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה מראש. מפרט הפנסוניק (במחיר של כ 7800ש"ח כולל מעמ, ויסטה ו3 שנות אחריות): Mobile Computing Intel® Centrino® 2 with vPro™ technology Platform – Intel® Core™ 2 Duo processor SP9400 (2.40GHz, 6MB L2 cache, 1066MHz FSB) – Mobile Intel® GS45 Express Chipset – Intel® Wireless WiFi link 5100 AGN Network Connection (supporting 802.11a/b/g, n draft 2.0 compliant) OS Genuine Windows Vista® Business Service Pack 1 (including XP Downgrade License) or Genuine Windows® XP Professional (Downgrade Service with Vista® License) RAM 2GB (DDR2-533 SDRAM, max. 4GB) Graphic Chip Intel® GS45 graphics controller, UMA (Win XP: max. 1024MB; Win Vista: max. 1551MB with additional 2GB memory) HD…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, ראשית ישר כח על הפורום אינני מבין גדול במחשבים ונעזרתי בו רבות! ובכל זאת..... אחי נוסע בעוד מספר שבועות לארה"ב ואני מעוניין שירכוש לי נייד כרגע אני מתלבט בין שני דגמים: http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/M500/M505-S4947 http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/A500/A505-S6965 על מה אתם ממליצים? מה היתרונות או החסרונות של כל אחד?(מעבר לדברים הבולטים כמו גודל הדיסק קשיח) האם השוני בכרטיס המסך משמעותי? אשמח אם תפנו אותי לדגמים אחרים שלדעתכם טובים יותר בטווח המחירים הזה תודה רבה תומר
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני קונה מחשב בשבועיים הקרובים (ללא מארז ומסך) שאמור לתת מענה לגיימינג ברמה הכי גבוהה שיש. יש לי כמה שאלות לאחרי המפרט, אשמח לשמוע את דעתכם. 1. Intel I7 920 Tray קירור למעבד - Thermaltake V1 2. Gigabyte GA EX58 Extreme 3. G Skill 3GBX2 Trichannel CL9 1600 DDR3 4.Thermaltake Toughpower 750 PSU 5. nVidia GTX 295 עכשיו להתייעצויות: 1. לוח האם תומך ב-Three Way SLI - דבר שאין לי ולא יהיה לי בו צורך. אני לא מתכוון לשים מערך SLI ולכן זה מיותר. האם יש לוח באותה רמה(!) ללא תמיכה ב-SLI? 2. מה הצורך הממשי ב-6GBs מול 4GB שאיתם אני עובד היום? 3. שאלת השאלות - nVidia GTX 295 - האם הוא עובד כמערך SLI? אם כן, זה אומר שחלק מהמשחקים לא יקבלו את תוספת הביצועים... אם …
-
- 8 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אני יודע שזה נשמע קצת מוזר ... אבל ראיתי את המחשב הנייד שלהם בזאפ, אבל לא מצאתי יותר מידי REVIEWS בגוגל על הדגם הזה מדובר בדגם היחידי שנמכר בארץ hasee al432 המפרט נראה דיי מרשים יחסית למחיר. לשם ההשוואה מפרט דומה של LG עולה בערך 1000 שקל יותר. אשמח אם מישהו יכול לשפוך אור על היצרנית הסינית ועל הדגם הזה. תודה רועי
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
אבקש מפרט שיתמוך בCore I5(יש לי תקציב של 3500 למארז,כרטיס מסך וקירור שאני קונה בעתיד) ככה שהדברים שאני מבקש זה להתמקד בעיקר בעיבוד, בלוח אם, ובזכרונות, אפשר לשים כרטיס מסך הכי זול שיש נגיד 9500GT או 9400 אפילו משהו יותר זול.. במארז לא צריך להשקיע וגם בקירור לא.. אני מחכה לדצמבר כדי לקנות מארז, כרטיס מסך וקירור למעבד, ככה שבנתיים אני אסתפק בצרכים שאמרתי למעלה שתומכים בעיקר בכוח עיבוד, זכורות ולוח אם, אפשר להכניס גם מארז בכ200 או 250 לא משהו מוגזם אבל שיצליח להכיל בנתיים את המפרט, צורב אני אקח עכשיו. מתכנן OC ממש קל חשבתי על שתי אפשרויות: Phenom II x4 Quad-Core 945 Socket AM3 3.0Ghz 45nm Tray 980 ש"ח GIGABYTE MA790XT-UD4P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudi…
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-