ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
חג שמח קודם כל! צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לסרטים, מוזיקה, אינטרנט וקצת משחקים לא כבדים מדי אבל גם לא סוליטר התקציב הוא כ4000 ש"ח ועוד שאלה, מאיזה מקום אתם ממליצים לקנות מחשב נייד?
-
- 5 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים (מפרט בימין), לא משנה לי AMD או אינטל, אבל אני כן רוצה לשמור על הספק ואולי על הזכרונות, אלא אם משתלם כבר לעבור לזכרונות מסוג DDR3 מבחינת מחיר (אהיה מוכן להוסיף עוד ~300שח לזה). כמו-כן, אני כנראה אקנה כרטיס מסך מסוג Radeon 5770. לסיכום, דרושים מעבד ולוח אם (זכרונות?) בתקציב של 1000שח (1300 עם זכרונות).
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
-
יש כרטיס מסך 8600GT, מסך 19 וצורב.משהו נחמד ויציב שיריץ משחקים לא במקסימום אבל יריץ אותם. לא להתפרע.יש מפרט לדוגמא אם אפשר יותר זול. תודה. מעבדים AMD Dual Core X2 240 2.8Ghz AM2+/AM3 TRAY ₪329 פתרונות קירור למעבד ARCTIC COOLING Alpine 64 AM2 ₪53 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ₪423 מארזים Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case ₪316 ספקי כח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 ₪348 זיכרונות Kingston 2GB (Single Stick) DDR2 800MHZ CL5 ₪175 כוננים קשיחים Samsung HD322HJ 320GB SATA II 16MB ₪252 שרותי מעבדה הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ ₪75 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1971 המפרט הורכב באתר: TMS&FOX We Build It, You Play It
-
- 9 תגובות
- 641 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא שבניתי? איך הכרטיס מסך? המעבד? הלוח אם? השימושים של המחשב זה משחקים כבדים...
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים אשמח לקבל את חוות דעתכם עבור המפרט הבא. ברצוני לציין שאני משתמש במחשב רק למורכי אניטרנט, מולטמדיה כלומר צפייה בסרטים, ומוסיקה כמובן. כמו כן ברצוני שהמחשב ישמש אותי לפחות לשלוש שנים או יותר. התקציב הוא לא לעלות מעל 2000 ש"ח. להלן. לוח אם G41 או P43 מעבד E7500 זיכרון DDR2 4GB של קינגסטון או חברה ידוע אחרת (העדפה של DD3 אבל המחיר הוא יותר יקר). צורב DVD של LG לאחד מלוחות האם יש צורך בכרטיס מסך בסיס והוא *.8400 ספק רגיל. המחיר הוא 1875 כמו כן אין לי מושג מי נגד מי ניסיתי לקרוא פה אודות לוחות אם ואני מכיר רק אינטל בכל החברות דיברו איתי אודות חברת MSI או ASUS חשוב לי שיהיה זכרון של 4 GB ומעבד חזק לאורך זמן ואפשריות הרחבה בעתיד.
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט (עם העדפה למפרט מבוסס אינטל) בתקציב של 3500 כולל מסך 22" סביר כלשהו, אין צורך בציוד היקפי אחר. רצוי מחנות באיזור חיפה\קריות\העמקים, השימושים הם משחקים בינוניים ושימושים רגילים כמו אינטרנט וכו'. תודה.
-
- 8 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אהלן פעם (בגיל 12) הבנתי טוב במחשבים, הייתי מרכיב חלקים ובונה מחשבים לבד ומתעניין בכל הנושא הזה ובכל החידושים שיוצאים. בגיל 12 קניתי את המחשב הכי טוב שהיה בזמנו (לפני 10 שנים) על פי המפרט הבא: פנטיום 4 1.4 ג'יגהרץ, 256 MB RDRAM, לוח אם - גריבלדי, וכרטיס מסך ג'יפורס 4 65מגה MX, יחד עם זה הוספתי עוד 2 הארדיסקים וצורב פשוט (עלה אז 4000 ש"ח!). עם הזמן מחשבים כבר לא מעניינים אותי והשימושים העיקריים למחשב כיום זה: אינטרנט , הורדות סרטים\מוזיקה\ צריבה\כתיבת מסמכים-מצגות באופיס וקווסטים\משחקים ישנים כמו FARCRY וסאן אנדרס שממש משעמם , ובכללי זמן שימוש במחשב ביום מסתכם בלא יותר משעה (יכול מקסימום להגיע לשעתיים). בכל אופן אחרי החפירה הזו- הגיע הזמן להחליף למחשב חדש. מסך\מקלדת\עכבר ו…
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
מחפש מחשב גם לעריכת סאונד (שקט) וגם לעריכת וידאו ב 6000 !!!! צריך לקנות עוד השבוע ! מעבד מרובע 2.6 ולפחות 3 ג'יגה ראם SATA והכל.... תעזרו לי בבקשה ! (שהמחיר יכלול כרטיס קול למבינים בלבד עם שתי כניסות XLR לפחות והכרטיס וידאו צריך לכלול FULLHD ממש תודה ! אשמח לכל הערה !
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום אני פרילנס שעובד מהבית וברצוני לקנות מחשב חדש ,ואשמח לקבל עזרה בבחירת המחשב . 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: גרפיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.autocad ,sketchup, revit ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).רינדורים ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.אין לי מסך ,מתכוון לקנות 22" ומעלה 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?אין צורך בכו…
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אהלן לכולם, הT400S החדש שלי מעולה, בקרוב אתן חוות דעת מפורטת עליו. לגבי הבעיה שבה נתקלתי, כשאני משתמש בדפדפן אינטרנט (אקספלורר 8 ) ויש על המסך הרבה פרסומות FLASH המעבד עובד לא מעט ולגלול את העמוד מטה ומעלה מלווה ב"קירטועים" - הגלילה לא רציפה כמו במחשב הנייח שלי שאמור להיות בעל אותה עוצמת עיבוד מבחינת המעבד, אבל יש לו כרטיס מסך (לא משהו מפוצץ - GEFORCE 7600GT). במחשב הנייח המעבד לא עובד יותר קשה כשיש פרסומות לעומת המעבד בנייד שעובד הרבה ולעתים מגיע אף ל60-70 אחוז. מה בעצם קורה פה? האם זה בגלל המעבד הגרפי המובנה? והשאלה הגדולה - האם יש לזה פתרון? תודה מראש, אור
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד HP PAVILION DV6500 עם ווינדוס 7. משום מה אופציית השקיפות AERO לא עובדת לי. ניסיתי להוריד את כל הדרייברים ושום דבר לא עוזר. האם מישהו נתקל בבעיה הזאת? הכרטיס מסך הוא GEFORCE8400. גם את הדרייבר שלו הורדתי. הווינדווס 32 סיביות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמטרתו היחידה היא גיימינג. קיבלתי שני מפרטים שונים ורציתי לדעת איזה מהם עדיף לדעתכם. אין לי כל צורך בציוד היקפי, השקט חשוב, לא צריך שקט בטירוף, אבל שקט. עדיפות לאפשרות של OC קל בגלל שאני ארצה להתנסות בזה בהמשך, ואין כל צורך במערכת הפעלה. הראשון : Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Tray Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER Gigabyte GA-EP45-DS3L P45 CHIPSET OCZ 4GB Kit DDR2 800Mhz Special Ops Edition WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS Sapphire ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI צורב LG GH22NS30 SATA x 22 Black Cooler Master 690 Black Tagan PIPEROCK TG500-BZ 500W Gold Plated Noiseless מחיר סופי : 3,886 ש"ח. השני : Intel Core i5 750 Sock…
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
בניתי מפרט לעצמי ב5K, האם יש במחיר הזה משהו טוב יותר ? מעבד: Intel Core i5 750 2.66 1040 ש"ח לוח: intel blkdp55wb (dp55) i5 530 ש"ח זיכרון: 2gb kingston ddr3 1333- i5 X2 500 ש"ח מארז: TT - wing ma 200 ש"ח ספק: 550w HEC 315 ש"ח כ. מסך: Connect3D 4850 512MB GDDR3 560 ש"ח דיסק קשיח: seagate barracuda 1TB (7200, 32mb) 420 ש"ח צורב: Pioneer dvr 112DX18 120 ש"ח Dell 2209WA 1300 ש"ח סה"כ 5000~ האם יש משהו שעדיף להחליף לשפר אודה לתשובות.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2700 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים גלישה סרטים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. אני צריך לקנות מסך אני מאמין שיכנס בתקציב מקסימום 17" אולי 19" 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך מקלדת עכבר 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? דייסקטים לא צריך 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים…
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
היי חברים אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כך שאני יוכל לשחק במשחקים באיכות גבוה מבלי שהמשחק יתקע. משחק אחד במיוחד מעניין אותי הוא "Dragon Age: Origins" שהולך לצאת עוד מעט. המפרט של המחשב הנוכחי: AMD Athelon 64 X2 Dual Core 3800+ 2.00 GHz Mother board ASUS M2npv-vm כרטיס מסך על הלוח GeForce 6150 4 GB RAM DDR2 יש לי כרטיס קול 5.1 שעובד מצויין אין צורך בציוד היקפי. בעיקרון כפי שאתם רואים אין לי באמת כרטיס מסך טוב והוא בסיסי ביותר ולכן חשבתי לקנות משהו יותר רציני. אני מעוניין להחליף כרטיס מסך אבל אם יש לכם הצעות אחרות אתם מוזמנים. אין לי ידע באוברקלוקינג. תודה
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
-
פעמיים עשיתי הזמנה ופעמיים ביטלתי , מעניין אם המוכר בחנות היה נותן לי פעמיים זיכוי אם לא הייתי כוסית כוחה של אישה : בקיצור החלטתי לעלות את התקציב ולקנות מערכת מחשב נורמלית : Q6700 TRAY או E7500 או E8400 מתלבטת . GIGABYTE GA-EP45-UD3LR או P5QL PRO מתלבטת ~ * ~ SAMSUNG 2GB 800MHZ מודעת לזיכרון הנמוך GIGABYTE GV-R487D5-1GD HD4870 או SAPPHIRE HD4870 1G D5 HDMI VAPOR-X יש הבדל בין HD4870 ל 4850 ? גדול או לא משמעותי ? HDD 500GB SEAGATE / WD SATA2 DVDRW LG X 22 TT 500W הבעיה שאחריות שנתיים :-\ TT M5 BLACK FAN12X2 **** יש בחנות רק ASUS GIGABYTE TT SAPPHIRE לא להציע דברים אחרים תודה חוות דעת , שיפורים
-
- 4 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר ללימודים ולגלישה באינטרנט. לא צריך כרטיס מסך טוב וכו' שיעלה בסביבות ה3000 שקל גם פחות זה טוב תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
הראשון http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8318 השני http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8265 רק אני לא יודע אם יש בהם מצלמה מובנית כי אני רוצה שיהיה ואם יש דגם שאתם חושבים שהוא יותר מומלץ אז תמליצו לי רק בבקשה בלי חריגות כי גם ככה אני חורג כבר כמעט ב1000 שקל מהתקציב המקורי שלי בגדול המחשב הוא לאחותי שהיא סטודנטית שצריכה מחשב ללימודים ושימוש ביתי ושלא יאכזב שצריך תודה
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
נייד לעבודה משרדית, סרטים ומוזיקה לא צריך מסך ענק אבל גם לא פיצפון, משהו סטנדרטי הוא לא צריך להיות כבד יותר מידי כיוון שבעתיד הוא ישמש ללימודים לכן עליו להיות נייד אז כנל לגבי הסוללה (זמן סוללה ארוך) אין צורך ביציאות מיוחדות או בלוטות' כונן קשיח משהו בסביבות ה 160GB אני חושב שיספיק צורב DVD לא חובה אבל זה יהיה פלוס מאוד נחמד אותו דבר לגבי אחריות אין לי העדפה לחברה מסויימת מן הסתם איכותי ככל הניתן שלא יווצרו תקלות רציניות בעתיד הנייד יגיע עם חבר מארה"ב והתקציב הוא 500$ חברה תודה רבה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני זקוקה בבקשה להמלצה על מחשב נייד בתקציב של עד 2500 ש"ח לשימוש בייתי הכולל צפייה בסרטים, שמיעת מוסיקה וגלישה באינטרנט. הדברים שהכי חשובים לי הם מסך גדול ונוח לצפייה, מהירות, אחריות, אורך חיי סוללה ואם אפשר איזה חיבור לטלויזיה, מה טוב בתודה מראש לכל העוזרים, שני.
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימושי אינטרנט. המחשב אמור להיות מחובר לסטרימר ככה שנושא שמיעת המוסיקה וצפייה בסרטים לא אמור לעבור דרכו. חשוב לתת דגש על ניידות,(משקל וגודל מסך-12 עד 14 אינץ) חיי סוללה והארד דיסק של לפחות 250 GB. מעדיף לקבל המלצות לפי צרכים ולא לפי תקציב.
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד לצרכי גרפיקה ותלת מימד קל. מסך לא פחות מ 15.4" עדיף 16" או 17" אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה :
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מישהו נתן לי presario 700. אני חושב שצריך PC133. אבל אני לא יודע אם זה sdram או ddr1. הסלוט מתאים לכרטיס עם שקע אחד. לSDRAM אמורים להיות שני שקעים לא? או שזה רק בSDRAM לנייחים? והאם יש הגבלת זיכרון?
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-