עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by brainslug,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב בעיקר לצורך עריכה גרפית. פעם עוד הבנתי בזה משהו, אבל היום אני באמת מתבלבל משלל האפשרויות השונות למעבדים, כרטיסי מסך וכו' :s05: אשמח מאוד לשמוע הצעות למפרט שיתאים, והנה אני עונה לכמה שאלות בשביל להסביר בדיוק את הצרכים: 1. מה התקציב המקסימלי? נגיד עד 4000 למחשב בלבד (לא כולל מסך). אם אתם חושבים שחייבים לחרוג מזה למעלה אז אפשר לנסות, אבל בואו ננסה לכוון למטה עם המחיר... 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: בעיקר גרפיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. בעיקר פוטושופ. אולי בהמשך תוכנות נוספות דומות, אולי גם בתלת ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, הא…

• 7 תגובות
    • 685 צפיות
  2. טוב אז אחרי 3 שנים בערך אני חושב שאני צריך לשדרג את המחשב שלי ולהתעדכן המחשב נמצא בחדר שלי ומחובר לLCD 32" SAMSUNG A450 . רוצה שתעזרו לי להרכיב מפרט שיחזיק סרטים 720p ברזולוציה של הTV , וכן משחקים על הגדרות גבוהות , אבל לא ברזולוציה הכי גבוהה של הTV. וזהו , לא צריך מסך מקלדת עכבר וכו' , רק המחשב עצמו . שקט לא כ"כ חשוב , מארז סביר . (לא מתוכנן OC) תודה רבה מראש דודי

• 5 תגובות
    • 572 צפיות
  3. 1) חריגה עד 500 שקל 2) המחשב ישמש למשחקים וסרטים בעיקר רכשתי כבר מסך סמסונג t260hd אמרו לי שהוא טוב אני מתכוון להריץ משחקים כבדים gta crysis וכו כנראה ארכוש גם בנפרד רמקולים 5.1 creative t6100 אשמח לקבל הצעות לשיפור אשמח לדעת מה עדיף מעבד e8400 או amd phenom 720 x3 בנוסף ראיתי מפרט של עד 4k עם מעבד i5 וכרטיס מסך חזק האם כדאי? האם רצוי לשים ddr3??? כי זה הכיוון שלי.. הכרטיס מסך הרצוי hd4870 אשמח לקבל הצעות נוספות כולל צורב dvd פשוט לא צריך להחשיב מערכת הפעלה במפרט אך אשמח לקבל הצעות איזו כדאי לשים ואיזו גרסה? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 694 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימלי?4300 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: סרטים, לימודים ושימוש בסיסי באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד: כן, מסן 19 אינץ' (או 20), וסט עכבר ומקלדת אל-חוטיים. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך כונן דיסקטים וגם לא צריך כרטיס מסך חיצוני, מספיק מובנה. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק ב…

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  5. מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1033 לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪626 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9-9-9-24 - F3-12800CL9D-4GBNQ אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪510 כרטיס מסך: POWER COLOR HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1053 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪119 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪297 ספק כוח: SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL אחריות: חמש שנים. מחיר: ₪453 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS – זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחי…

• 8 תגובות
    • 720 צפיות
  6. אני מעוניין לרכוש מחשב DELL מהחנות הנ"ל. האם הם נותנים את האחריות או האחריות מסופקת ע"י היבואן הרשמי? (כי חנות מסוימת טענה בפני שזו אחריות לא רשמית). נכון לעכשיו האתר שלהם לא עובד, אז אני לא יכול לברר זאת, מה שגם קצת מחשיד.

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה משרדית, הורדות(סרטים בעיקר), אך גם למשחק היחיד שאני מכור אליו - football manager. הדרישות של המשחק- Intel CPU - Pentium 4 3.0GHz AMD CPU - Athlon 64 4000+ Nvidia Graphics Card - Geforce 7600 GT 256MB ATI & Intel Graphics Card - Radeon X1800 Series 256MB RAM - 1.5 GB Hard Disk Space - 2.5 GB Direct X - 9 כמו כן, אני מעוניין שיהיה למחשב סוללה חזקה שתחזיק מעמד למספר שעות עבודה ברצף ללא הטענה. התקציב המשוער הוא 3500 ₪ , אך כמובן עדיף כמה שיותר זול. תודה מראש לעונים, אמיר.

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  8. Started by Lior4543,

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כבדים ככל שניתן. א) קרייסיס, פרוטוטייפ וכל החדשים. ב)מסך 19 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. לא צריך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה+ווינדוס. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכ…

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  9. Started by matu89,

1. המחשב יממש צרכים כמו גלישה באינטרנט אתרים וכאלה ( מחשב לאבא ). 2. בנוסף לכך , אני מחפש לראות סרטי HD בטלויזית LCD בסלון ונאמר יל כי ע"י חיבור כבלים מהמחשב אפשר להריץ את הסרט בLCD . מתוך עניין זה אני שואל אם אני אצטרך לשדרג את הכרטיס מסך למשהו יותר טוב או שמספיק כרטיס מובנה לסדר את כל העסק והאם בתקציב כזה הוא יתאים ל- 2 הסעיפים שרשמתי למעלה . אני פעם ראשונה מתעניין בקניית מחשב נייד כך שאין לי שום ידע בנושא . עריכה : לא שמתי לב שכתבתי את ההודעה בפורום הזה .. תודה לעוזרים .

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  10. שלום אני קונה בארה"ב נייד ורוצה שיהיה קל משקל לשימושים בסיסיים : גלישה מייל וכצאת אופיס ראיתי את הדגם הנ"ל שנימכר עם ויסטה ושידרוג חינם ל7 האם יעבוד חלק ונוח עם המעבד הזה ? תודה

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  11. שלום, אני מתכנן לקנות את הG550 K3G, הוא מגיע עם VISTA HOME PREMIUM אני יודע שיש אופציה "לשדרג בחינם" דרך LENOVO לווינדוז 7 (תמורת דמי משלוח "פעוטים" של 20 דולר בערך) אך הסדרה של G550 לא נמצאת שם לבחירה. כלומר, האם כדאי לחכות? כמה זמן יקח למעבר בניידים לווינדוז 7? ואם אקנה עכשיו ואתקין את הוויסטה שמגיעה איתו, עם כל הדרייברים מכונן הRESTORE וכולי, איך יתבצע המעבר לווינדוז 7 שכולל פירמוט? איך גורמים למערכת להכיר ולהסתדר עם כל האופציות של הנייד? תודה רבה וסופ"ש נעים.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by idonimni,

א. אמא שלי צריכה מחשב נייד קליל,זול בעיקר לכתיבת מסמכים.. איזה מהם עדיף ולמה? 1. HP Compaq Mini 110c-1000 מפרט: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13793 אחריות: שנה מחיר:1742 2. Asus Eee PC 1000H מפרט: http://www.zol4u.co.il/Product.aspx?ProductID=632 אחריות: שנה מחיר: 1800 3. ASUS Eee PC 1000HA מפרט: http://www.zol4u.co.il/Product.aspx?ProductID=739 אחריות:שנה מחיר: 1776 ב. חיפשתי באתרי היצרנים,בגוגל ובזאפ ולא מצאתי 2 דברים לגבי המחשבים האלו: 1. אם המסך הוא מבריק או מט (אמרו לי שמט עדיף) 2. כמה אחוזים ממקלדת רגילה הגודל של המקלדת במחשב הנייד תוכלו למצוא לי את 2 הפרטים האלה בבקשה? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 984 צפיות
  13. Started by abc465,

תקציב עד 3000 חריגה ב-500 המחשב ישמש למשחקים וסרטים בעיקר רכשתי כבר מסך samsung 26" t260hd כנראה ארכוש גם בנפרד רמולים 5.1 creative t6100 אשמח לקבל הצעות לשיפור אשמח לדעת מה עדיף מעבד e8400 או amd phenom 720 x3 האם רצוי לשים ddr3??? הכרטיס מסך הרצוי hd4870 אשמח לקבל הצעות נוספות כולל צורב dvd פשוט תודה רבה

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  14. Started by of1978,

*מטרות המחשב? לאינטרנט ואופיס וצפיה בסרטים אך לא דרך המסך של הנייד אלא אני רוצה לחבר אותו ל LCD בסלון לצפיה בסירטי DVD ו HD * גודל המסך- בעניין הזה אני גמיש בסביבות 15 ואם פחות ממש יוזיל את הנייד אז לא נורא * משקל רצוי -מכיוון שאני לא מתכוון להיסחב איתו כמעט מחוץ לבית אין השפעה מבחינתי על המשקל ממוצע גם טוב מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמו הסעיף הקודם * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן HDMI * בלוטות כן * גודל מינימלי של כונן קשיח 200 גיגה * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  15. היי חברים אני צריך מחשב חזק שיתאים לעיבוד גרפי גבוה ככל האפשר ועבודה קלה ומהירה (הרבה זכרון) תודה.

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  16. חבר ביקש ממני שארכיב לבן שלו (בן 10), מחשב עד 2,000 ש"ח (ללא מסך וציוד היקפי), שיתאים לו למשחקים. ישהתי וניסתי להרכיב והגעתי למחשב של יותר מ-3,000 ש"ח. אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי, החל בכרטיס מסך, כלה בלוח אם עד המאבד המארז והספק תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  17. אהלן, החלטתי לקנות מחשב נייד כתחליף לנייח. אני מחפש מסך גדול אבל לא מוגזם (גג 15), חשוב לי שיהיה HD ויציאות כדי שאוכל לראות סרטים בפלזמה בסלון בעזרתו (למרות שהבנתי שגם VGA יכול להעביר HD... זה נכון?), עדיפות כמובן לLED, בגבול של עד 300 ש"ח חריגה, אך אם לא עדיף מט, כי סביר להניח שאעבוד באור משרדי\אור יום. סוללה לא הכי קריטי למרות שכמובן הייתי רוצה כמה שיותר. חשוב כרטיס מסך טוב (שיריץ סבבה את המשחקים של היום). דיסק קשיח לא חייב להיות ענק אבל לפחות 320. חיפשתי כמה ומצאתי: Dell Inspiron 1545 - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHF4778D51 Dell Studio 1537 - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKST1537BK Acer Aspire 5738G - http://www.ivory.co.il/pr…

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  18. Started by feeelix,

1. מה התקציב המקסימלי?התקיצב הוא 3200 שקל. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:בעיקר גיימינג. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.הרזולוציה המקסימלית היא 1280X1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.אין שםו צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים…

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  19. הי אני עוזר לחבר סטודנט להרכיב מפרט למחשב ב-3000 ש"ח, כולל מסך. מה הוא צריך: מחשב לשימושים כלליים (הרבה אופיס/אינטרנט). בשנה הקרובה (ורק בה) הוא גם ישתמש בתוכנות זוללות זכרון כמו Matlab או גרפיות כמו Solidworks. מאחר ואלו שתי תוכנות כבדות אני מניח שאין מנוס מלהתחשב בהן, אע"פ שהן לא השימוש העיקרי, וזה לצרכי לימודים ולא לצרכי פרנסה. מניסיון שלי, לפטופ עם ויסטה ו-Nvidia 8400GS מריץ סוליד לא רע, ולכן אני לא חושב שיש טעם להשקיע בכרטיס מסך ייעודי. כמובן שצריך 4GB זכרון (לא נכנס לענין מערכות הפעלה). מה הוא לא צריך: הוא לא מעוניין לצפות בתכני HD, לא מעוניין לשחק. צריך מפרט של הכל (אפשר לוותר על מקלדת/עכבר לכל היותר), וצריך גם מסך. לטעמי אפשר פאנל TN (אלא אם ה 2209W איכשהו בנס נ…

• 10 תגובות
    • 984 צפיות
  20. אני מעוניין במחשב לשימושים כלליים ומשחקים בינונים (DRAGON AGE FOTBALL MANAGER GTA וכדומה). אני לא צריך ציוד היקפי ויש לי מסך 17' אינץ' עם רזולוציה של 1280*1024 שבעתיד ישודרג למסך 22', בינתיים יש כמה פריטים שהרכבתי ואני רוצה את חוות דעתכם: G.Skill 4GB Kit Ripjaws DDR3 PC3-10666 1333MHZ CL8 F3-10666CL8D-4GBRM 530 ש"ח 1 Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box 1,090 ש"ח 1 CoolerMaster Hyper TX3 LGA775/1156/754/939/940/AM2/AM3 80320-100-35/RR-910-HTX3-GP 114 ש"ח 1 Gigabyte GA-P55M-UD2 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model 950206/GP55MUD2 640 ש"ח 1 Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3 499 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon 4850 Battlestati…

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  21. Started by blackorder,

שמעתי שאומרים שאי אפשר לקנות מamazon מחשבים ניידים השאלה שלי היא אם אני משתמש בשרות כמו mustop האם אני יכול לקנות כך מחשב נייד?

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  22. יש מפרט יותר טוב מזה באותו מחיר? אני לא ממלא את הטופס כי אין טעם , מה שפה זה מה שאני צריך בלי כרטיס מסך , מחשב שיחזיק כמה שיותר עם אופציות לשידרוג אין צורך בכונן דיסקים חריגה עדיף שלא רק אם זה יעשה כזה שינוי אז בכיף אל תהססו ד"א הלוח אם הזה תומך בc2q אז זה אומר שבעתיד אני אוכל לשדרג ל q9550 לדוגמא למרות שעכשיו אני בכלל שם פה e8400? תודה לעוזרים

23. Started by sufgi123,

אני רוצה לרכוש מחשב נטבוק של אסוס דגם 1005HA היישום הכבד ביותר שאני רוצה להריץ עליו הוא visaul studio 6 (לשם כתיבת תוכניות ב C,VISUAL BASIC) האם המחשב יסחוב את היישום ללא בעייה מיוחדת ?

• 4 תגובות
    • 729 צפיות
  24. Started by kip,

דעתכם על המפרט. בלוחות אני לא מבין כלום. אולי מישהו ירכיב מפרט עם DDR3 בסגנון הזה בלי להשתולל עם הכסף? מעבד: AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪327 לוח אם: GIGABYTE GA-MA74GM-S2H אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪321 זיכרון: PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪307 כרטיס מסך: POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪564 צורב DVD: SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪108 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU מחיר: ₪162 ספק כוח: PCP&COOLING SILENCER 370W : PPCS370 אחריות: חמש שנים. מחיר: ₪179 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.1…

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  25. שלום, מבקש מפרט אמין לעריכת וידאו. אמינות במקום ראשון, ביצועים במקום שני. התקציב כ2500, אם אפשר בפחות אז סבבה. אם חייבים יותר אז אפשר לחרוג. אין צורך בציוד היקפי! רוב הפעילות הינה משרדית קלה ובנוסף, גם קידוד ועריכת וידאו. דרוש צורב איכותי. אפילו פלקסטור אם אפשר. שקט לא קריטי... אם זה עניין של 100 שקל אפשר ללכת על משהו טיפה שקט יותר. לא לזלזל בספק כח בבקשה - עדיף 300W אמין ולא 600W זול... בקשה מיוחדת: מבחינת עיצוב המארז, מארז פשוט למראה אפילו מכוער! בלי עיצוב מוציא עיניים, בלי ledים בכל חור, שלא נראה כאילו נחת בחללית... פשוט קופסה מלבנית. מבחינת האיכות של המארז... כמה שיותר איכותי יותר טוב! נ.ב. את ה4 מחשבים האחרונים שלי קניתי בtms אבל לפי האתר שלהם נראה שהם סגורים.... האם…

• 5 תגובות
    • 619 צפיות

דיונים חדשים בפורומים