עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה דעתכם על המפרט הנ"ל: INTEL P4 2.4GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache 1,286 ש"ח Gigabyte GA-8SG667 sis 648 512 ש"ח Mushkin 512MB PC2700 DDR SDRAM 983 ש"ח WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version 535 ש"ח WinFast A250 Ultra TD MyVIVO Geforce 4 Ti 4600 128Mb 1,681 ש"ח Creative Live 5.1 oem 226 ש"ח BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL 282 ש"ח Mitsuni floppy 1.44 57 ש"ח Tsunami Virgo bLUE for P4 350W 238 ש"ח FLATRON F700B 1,199 ש"ח Genius KB 18M Multimedia PS2 HEB/ENG 67 ש"ח Intellimouse optical USB 135 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 169 ש"ח סה"כ 7,370 ש"…

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by Mr Gadget,

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2120NIS DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 820NIS PQI 400MHZ PC3200 DUAL CHANNEL 1024MB Mirrored Black Copper 2-3-3-6 690NIS SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL 1400NIS THERMALTAKE ARMOR VA8000 BLACK 960NIS OCZ PS 520W ATX POWERSTREAM 845NIS SAMSUNG 730B 8MS 1830NIS WD 120GB 7200RPM 8MB SATAII 500NIS THERMALTAKE BIGTYPHOON 235NIS

• 49 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. מתלבט ולא יכול להחליט בין שני ניידים עם מפרטים די זהים (כ.גרפי 1060/6GB, מעבדים 6700/7700HQ) : - MSI GS63VR STEALTH קומפקטי וסקסי, מאד חם בעת משקחים חדשים , מקלדת יפה , זה מאיביי שזה אומר חתול בשק , כונן SSD קטן יחסית של 128GB שיזדקק להחלפה בבלק פריידיי , שידרוג עצמי בעייתי (SSD + זכרון נמצאים מתחת ללוח האם כחלק מניסיון לשמור על קור תחתית המחשב -- גם המעבד וכ.מסך נמצאים שם) . מחיר: כ-1200 דולר , פלוס איזה אלף ש"ח מע"מ בארץ (אחרי משלוח) , פלוס כמה שזה יעלה החריטה של עברית על המקלדת . המעבד הוא משנה שעברה וזה מוזיל את המחיר ההתחלתי , והמחשב גם קצת זול יותר בגלל שהוא "refurbished " (כלומר חזר למפעל לצורך תיקון) . במחיר כזה (היחסית זול למוצר פרמיום…

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  4. אחרי שנים רבות של סבל וייסורים, אני סוף סוף משדרג. אני אישית מתכנן על פנטיום 4 מאיי אם די, אבל זה בגלל שראיתי שה 2.4C מסוגל להגיע לתוצאות אוברקלוקינג מכובדות ביותר. התקציב הוא 2500 שקל +- טיפה. זה על מה שחשבתי בנתיים (כל שאר הרכיבים למחשב יש לי או שאני מקבל עוד מאט) Intel Pentium 4 2.4C 800mhz FSB Albatron PX865PE Pro TwinMos 512mb PC3200 DDR SDRAM סך הכל יוצא 2250 לבנתיים, אבל יש לי כמה שאלות- מישהו יודע איפה או מתי יהיה אפשר להשיג את הלוח של אפוקס 4PDA2+ ? ואיפה אפשר להשיג את את הסטיקים של טווינמוס אבל ב-256 מגה? אלא אם יש סטיקים יותר טובים לאוברקלוק בטווח מחיר הזה

• 26 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי מחשב שמשרת אותי נאמנה כבר 6 שנים (מצ"ב מפרט). הספק כח הלך ואני מחפש ספק חדש, המחשב משמש לדברים סנדרטיים ביותר ולא לגיימינג ולכן אין דרישה למשהו מיוחד מלבד העובדה שהוא מריץ 6 HDD. אשמח להמלצה בדגש על אמינות. בתודה מראש, שאולי

6. שלום חברים, יש לי תקלה די מבאסת ומוזרה אולי מישהו נתקל בה ויודע מה הפיתרון. המחשב הוא HP Pavilion dv5-1179ej . כל פעם שאני מדליק אותו, כל הנורות נדלקות, המאוורר מתחיל לעבוד, מופיע סמן מהבהב בצד שמאל של המסך ואחרי 2-3 שניות המחשב נכבה לבד וחוזר חלילה עד שאני מכבה אותו מהכפתור בלחיצה ארוכה. פירקתי זכרונות, Hardisk, כרטיס WiFi, מקלדת, פאנל קדמי.. חוץ מלפרק את הלוח עצמו ולהרכיב אותו חזרה פירקתי כמעט הכל והחזרתי חזרה. מה זה יכול להיות? :'( יש מצב שהלוח פשוט נדפק? ??? תודה!!

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by GaiSin,

שלום חברים! המחשב שלי מתחיל להראות סימני התיישנות וגסיסה, ולצד נסיונות להשאירו בחיים אני בודק אפשרויות של מחשב חדש או הוצאת רכיבים והעברתם למחשב חדש. המפרט הנוכחי מצורף בתמונה, כאשר המארז הוא coolermaster HAF 932. בנוסף לשני הסטיקים של 4 RAM, הוספתי סטיק של 8 RAM. התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח. השימוש העיקרי למחשב יהיה משחקי מחשב די כבדים (באטלפילד 4 ושאר משחקי FPS במולטיפלייר), וגם לעריכה גרפית (לייטרום, פוטושופ). השאיפה היא שהכל יפעל על HIGH או אפילו ULTRA, ב-full HD. אני מעדיף לא להתקרב ל-AMD, אלא להישאר במחוזות אינטל ו-nVidia. בגלל הקרבה לים והקורוזיה למארז, אני מוכן לשקול גם מארז חדש. ציוד היקפי כבר יש לי. בחנות הציעו לי בשלב ראשון להוסיף למחשב הקיים GTX-780…

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. Started by yonir,

הגעתי אחרי התייעצות עם מישהו שמבין במחשבים למפרט הבא: (הערה- תתעלמו מהמסך, סתם זרקתי מסך בשביל המחיר) המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט ושימושים כללים, לעיתים רחוקות קצת משחקים. האם הכל טוב, יש למישהו הערות, הצעות כלשהן לגבי המפרט? תודה

• 35 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות - בלתי מוגבל,לצורך העניין עד 11,000 שקלים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט,משחקים כבדים,צפיה בסרטיי HD. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך,רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא צריך כרטיס קול רק DVD. 5.האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?ממש לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא משנה לי. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?מסךT240,רמקום X540,ומארז CM690. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב במידה מסויימת 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? …

• 40 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. מטרות המחשב: סטודנט למדעי המחשב, בינתיים אני מתכנת בC ו java לא חושב שזה אמור להשפיע על הדרישות כמו כן גם מקליד לא מעט (ככה שמקלדת גרועה לא תתאים למרות שאני לא צריך משהו מיוחד). אני גולש לא מעט ודי חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ משחקים פשוטים לדוגמא פיפא 16 וworld of tanks בצורה טובה (הגדרות בינוניות ומעלה בFPS 30+ יציב). גודל המסך: בין 13.3 ל14 אינצ' ניתן גם 15.6 אם מדובר במחשב טוב. רזולוציית המסך: 1920 על 1080 מעדיף לא להתפשר פה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין משקל רצוי: מעדיף שיהיה באזור ה2 קילו ומטה, אבל זה לא קריטי לי. האם נדרש זמן סוללה ארוך: יותר משעתיים בעבודה סבירה (גלישה+הקלדה) יספיק האם יש צורך ביציאות מיוחדות: VGA,HDMI, לפחות 3 פ…

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. Started by Katya Dorfman,

היי כולם :) צריכה את עזרתכם בהרכבת מחשב נייח עבור אבא שלי. הוא חובב עריכת תמונות בלייט רום ופוטושופ (לא מקצועי). המחשב שקיים אצלנו כרגע בבית מאוד ישן ככה שכל עריכה לוקחת המון זמן ולכן אנחנו מחפשים חדש. לא מחפשים את המחשב הכי טוב כמו שראיתי בפורמים שעלות שלהם בסביבות 7 אלף, אלא מחשב שיתאים את צרכיו. אשמח מאוד לקבל את ההמלצות שלכם!!! תודה רבה

12. שלום אני מחפש חנות שמוכרת מחשבים ניידים חדשים עם תמיכה של XP בחברה שלי יש צורך במחשבים ניידים עם מערכת הפעלה XP רצוי עם יציאה 9 פינים (לא חייב) כי יש מתאם מעבד I3 ומעלה , מישהו מכיר חנות כזאת או דגם מחשב שאפשר להתקין אליו?

13. אני מתלבט בין כונן קשיח במהירות של 5400 RPM לבין 7200, האם אני ארגיש בהבדל? המחשב נועד לצורך גלישה בלבד. מה הסידרה הכי חדשה היום של מעבדים לניידים? הוא מה יותר טוב לקחת זיכרון במהירות של 1066 או 1333? האם גם פה אני עלול לחוש בהבדל?

• 31 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. סתכלו בהתאם לכל ההמלצות והדברים פה החלטתי לשנות את כל המפרט והכנתי אחד חדש לגמרי.. מעבדי AMD ATHLON 64 3000+(S939) לוח אם K8N4F MSI זכרונות DDR 400 512MBX2 KINGSTON CL 2.5 כרטיס מסך GT 128MB TV PCI-E MSI 6600 דיסק קשיח 160GB WD ATA SONY 1.44 CD ROM LGX52 מסך LM729+DVI AOC מקלדת ועכבר אלחוטי של מיקרופסט רמקולים creative inspire 4400 sub+4sp מארז RAIMAX SCORPIO WEET אל תנדנו לי עכשיו על הספק כי עוד חודש שיהיה לי כסף אני יקנה ... עכשיו תגידי לי איך המערכת בכללי ואיך היא ביחס לךמחיר ואם יש משהו לשפר...

• 35 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by Yaniv,

לפני קצת פחות משנה פתחתי פה בקשה למחשב אך לצערי הרב הכסף הלך למקום אחר. אם אפשר אז לא לחרוג מהתקציב ועדיף לחסוך. [TABLE=class: grid, width: 500, align: center] [TR] [TD]מטרות המחשב? [/TD] [TD]המחשב ישמש להכל, גלישה באינטרנט, לימודים, אופיס, צפיה בסדרות, פוטושופ ומשחקים קלים עד בינוניים (בעיקר משחקי אינדי וLeague of Legends).[/TD] [/TR] [TR] [TD]גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? [/TD] [TD]מעדיף "15.6 ולגבי המסך ניראה לי מאט (עבודה באור יום).[/TD] [/TR] [TR] [TD]רזולוציית המסך? [/TD] [TD]1366x768 טוב בשבילי, אם יש 1920x1080 אז זה מצויין אך רק בתנאי שלא יבוא על עלות המחשב.[/TD] [/TR] [TR] [TD]דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? [/TD] [TD]תאורה במקלדת יהיה נחמד אך לא חובה.[/TD…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by h_yoav,

אני מרגיש במחשב נייד שלי כאילו הוא עובד לאט יותר מאשר מחשב מקביל לו אבל לא נייד שניהם ליבה כפולה בנייד אפילו יש יותר זכרון יכול להיות שזה שההרד דיסק הוא 5400 ולא 7200 כלכך משפיע על המהירות? ואם כן יש אפשרות להחליף להרד דיסק מהיר יותר נראה לי גם שזה ההרד דיסק כי הוא מקרטע לפעמים מתי שאני מוחק דברים גדולים ואז הוא משתמש בהרד דיסק בעיקר

• 32 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. * מטרות המחשב? תכנות, סרטים, גיימיניג בינוני - לא crysis, bf4 וכו', יותר בכיוון של company of heroes, men of war, warframe * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6, כמובן עדיפות למאט אבל בעיקרון לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 3 ק"ג בערך, זה מחשב שאני אמור לקחת איתי ולא להשאיר קבוע מחובר לשקע בבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני לא מצפה שיחזיק שעות ארוכות תחת מאמץ, אבל אם הוא יוכל להחזיק 5 שעות בעבודה עם מסמכים / גלישה זה יהיה מצויין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750GB, עדיפות למחשב בעל אפשרות הרחבה לכונן נוסף * כונן אופטי? אין צורך * האם…

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט לעבודה משרדית + גרפיקה דיי פשוטה, בגרפיקה פשוטה אני מתכוון לעבודה מינימלית בפוטושופ ועריכת סרטים בפרמייר. *חשוב לציין שכרגע העבודה הזאת נעשית דיי טוב במחשב דיי ישן עם המפרט הנ"ל: i5-3570, 4GB, 1TB, Nvidia GTX650 Ti התקציב הוא: 2,000 ש"ח, ניתן לנצל את כולו. השימוש הוא: כמו שציינתי למעלה, פוטושופ ועריכה מינימלית בפרמייר והשימוש בו תדיר. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי. רעש: הרעש של המחשב אינו חשוב, זאת אומרת 1 מתוך 8. OC: לא מתוכנן OC מערכת הפעלה רצויה: WIN 10 חנות: אין העדפה לחנות ספציפי. תכנון קנייה: אשמח לקנות את המחשב בשבוע בקרוב. בקשות מיוחדות: אם אפשרי …

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by taltarablus,

פרוייקט קיקסטארטר מוצלח של חברה בשם Atom Computer מוכיח לנו שמחשב PC זעיר יכול להיות גם חזק ומתקדם לכתבה: http://hwzone.co.il/neutron-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%96%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%97%d7%93/

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by MoRtZkInG,

חבר שלי מעוניין לקנות מחשב נייד טושיבה בארה"ב, אז הוא עשה כמה בירורים ואולי שווה לשתף גם כאן. בכללי, בהתחלה נאמר לו בשרות לקוחות של מפעיל שכל מחשב עם אחריות בינ"ל מטופל בארץ. הוא התקשר לשירות של טושיבה, ושם נאמר לו שלדגם שלו, למרות שלא כתוב בשום מקום באתר International, האחריות היא בינ"ל. הוא לא סמך על זה וחזר "להציק" למפעיל וקיבל את המייל: אני אמשיך לעדכן. תמר - אולי שווה לעדכן את הסטיקי...

• 0 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by sharon515,

שלום אשמח להמלצה על מפרט מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1600 ש"ח (אני מעדיף לא לחרוג רק במקרה וזה קריטי) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי למסמכים סרטונים וכו + תכני HD (לא 4K ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב DVD 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי?4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls 3, Witcher 3, FIFA16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19'' ,1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by noamsa,

היי חברים, יש לי בבית שני מחשבים שונים, ובשורה תחתונה אני צריך להחליט עם איזה מהם אני נשאר ומשקיע לצורך עבודה. הצרכים שלי הם בעיקר עיבוד תמונות (לייטרום - תכנה לעיבוד תמונות) ואופיס למיניהן. אשמח אם תעזור לי להחליט באיזה מחשב כדאי להשקיע שיתאים לי יותר, והאם אפשר לעשות אולי איזה שילוב ביניהם. (להחליף בין רכיבים בכדי לבנות מחשב אחד טוב משניהם יחד?) המפרטים של המחשבים: מחשב 1: מעבד: intel pentium (r) cpu g2030 @ 3.00 ghz לוח אם: gigabyte GA-H61M-DS2 DVI זיכרון: 4 GB (שני כרטיסים של 2 ג'יגה) מערכת הפעלה מותאמת 64 BIT מחשב 2: מעבד: intel(r) core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10 GHZ 3.40 ghz לוח אם: gigab…

24. תקציב משוער- 4,000-5,000 ש"ח, רכישה בישראל, רצוי שתהיה רשת גדולה כמו BUG/Ivory * מטרות המחשב? לדוגמה: צפייה בסרטים/סדרות, משחקים כבדים, עבודה משרדית. * גודל המסך? לא גדול מידי אך לא קטן מידי- אשמח לעצתכם בעניין. 15-17 אינץ' לדעתי זה בסדר. * רזולוציית המסך? גבוהה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם Numpad. * משקל רצוי? לא כבד מידי, לדעתי בין 2.5-3.5 קילו זה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחשב שרוב הזמן יהיה בבית אך רצוי שהסוללה תהיה חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB, HDMI, כל העסק. * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB יספיק. * כונן אופטי? או צורב DVD רגיל, או קורא בלוריי במידה והדבר לא יאלץ חריגה מהתקציב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייע…

25. התקציב בכותרת,אין צורך ב-OC,ואני מחפש דרכים להוזיל את המפרט-הצורך הוא למשחקים.

• 50 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים