ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
רק 2 דגשים: דיסק קשיח של 1TB והמסך, מוכן להשקיע עד 800-900 שקל לא יותר, ולא יותר גדול מ 20 אינצ'. המחשב שאני אקנה יהיה כנראה ממחסני חשמל בבאר שבע, ושם הציעו לי ב 4 אלף ככה: מעבד intel quad 8200 זכרון: kingstone 4gb לוח אם : chipset intel g41 gigabyte דיסק קשיח 1000gb samsung/wd צורב DVD פשוט.. כרטיס מסך 9800gt ספק כוח 600watt ומסך Asus V222 המסך עולה 829 ש"ח. עכשיו הלבטים שלי היו בעיקר בגלל המעבד, באופן מפתיע לא מצאתי אתר שמכינים בו מפרטים של מחשב ומופיע בו המחירון שלו מה שכן מצאתי באתר של אינטל שהוא עולה $163.00 בהזמנה של 1000 יחידות. אני מניח אז שהוא עולה יותר יקר קצת- מה שכן הופתעתי זה שבאתר של אינטל המחיר הוא זהה ל 8300 8400 8200 כולם . למישהו יש הצעה יותר טובה? משהו…
-
- 9 תגובות
- 614 צפיות
-
-
בוקר טוב אנשים. אני מתכנן לקנות מחשב בזמן הקרוב בעיקר למשחקים. הרעיון הוא שבשנתיים הקרובות + אני יוכל להריץ כל משחק עם הגדרות מקסימליות ללא שום בעיה. מאד חשוב לי ש ה FPS במשחקים לא יפול מ 60 גם במצבים שיש הרבה אלמנטים גרפיים בו זמנית (למרות שאני יודע שיש משחקים שפשוט נכתבו שלא כראוי ואז זה בעיה אחרת). אני לא מתכוון לבצע OC אבל כן חשוב לי שיהיה קירור טוב (גם לביצועים קצת יותר טובים וגם כי אני מניח שזה שומר על המעבד וכדומה בצורה טובה יותר). לא אכפת לי אם הקירור לא שקט ב 100% אבל לא הייתי רוצה קירור שעושה רעש של טרקטור. אני מתכוון לרכוש מסך כמובן WIDESCREEN בתקציב של עד 1700 ש"ח 24 אינץ. ציוד הקיפי כבר יש לי. יש לי גם שני HD של 320GB 16MB שקניתי ליפני 2-3 חודשים אז במיד…
-
- 44 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נשרף לי הלוח-אם והספק. ניסיתי לתקן את המחשב הישן וזה לא הלך. יש לי דיסק קשיח 500G חדש, ספק כח 500 W חדש, כונן DVD ומארז וכרטיס מסך geforce 7600 gs pci . אני צריך: לוח-אם. מעבד. זיכרון. שימושים: גלישה, משחקים לא כבדים מדי, תוכנות מקצועיות (MATLAB), תכנות ב C. חשוב לי שהמחשב יחזיק מעמד 4 שנים (בערך). הכי חשוב: אני מריץ מערכת הפעלה לינוקס - אובונטו לכן כדאי שהרכיבים יהיו ידידותיים אם אפשר. תודה מראש על העזרה
-
- 9 תגובות
- 827 צפיות
-
-
עריכה:המפרט הוא בעיקרו למשחקים, אני לא יודע לאיזה מהירות אני הולך לעשות לו OC עדיין, אני אדבר על זה עם החנות שתעשה אותו ואבדוק גם בעצמי במקרה והOC שהם יציעו יהיה חלש מידי, בעיקרון אני מתכוון ללכת עם משהו בטוח אבל לא יותר מידי בטוח, המחשב יהיה בחדר בו אני ישן אז עדיפות לשקט מבחינת המארז הדיסקים הקשיחים והקירור עדיפה. אני מתכנן לקנות אותו בסקאיפיסי. עריכה:לא התכוונתי לבנות משהו עתידני ויקר על יתר המידה "לעתיד הלא נודע" אבל גם לא משהו שיצור בעיות עם שידרוגים שהולכים לבוא לפחות בשנים הבאות ! אני "מניח" שכל העסק יעלה לי בין 10 ל11 אלף(יכול להיות שפחות) אבל הזמן שאני הולך להוציא עליו יהפוך אותו לשווה מבחינתי והדבר האחרון שאני רוצה הוא להתפשר יותר מידי רק בשביל להוציא המון זמ…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני בונה מפרט לאחיין שלי הוא בכיתה ה וחשוב לו שהמחשב יריץ לו את המשחקים שלו. התקציב של ההורים שלו עד 3500 בערך ללא המסך. המפרט הבא יצא לי 2500 ללא מסך. האם הוא יסחוב לו משחקים בצורה סבירה? הוא לא גיימר כבד. מעבד: Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray לוח אם ASUS P5QPL-AM s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800, PCI-E, HDAudio זכרון DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value הארד דיסק Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II כ קול On Board 5.1 Channel Audio צורב DVD LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארז HJA-6000 MIDI Black (No PSU ספק כח 550W Real, 12cm Fan (24pin) כרטיס מסך GIGA-BYTE GTS 250 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 760 ש"ח שלוש שנות אחריות סה"כ 2500 ש"ח ל…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב הנ"ל, לשימוש עם מסך 24" ברזולציה 1920:1200 . 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים וצפייה בסרטי HD, יכול להיות גם על טלוויזית 42". 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? אוברקלוק קל-בינוני בעתיד כשיהיה צורך. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. חנות באיזור המרכז בלבד. עכשיו, רפרפתי קצת בפורום וחשבתי על משהו כזה: מעבד Intel …
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב שיכול להריץ גם משחקים באופן סביר ביותר.. מחיר 3000 שקל רק המחשב עצמו ללא צורך בציוד הקפי
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אוקיי, מחר בע"ה אני קונה מחשב מ-KSP וזה המפרט: מעבדי אינטל Core i5 750, s1156, 8MB Box מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-UD3R s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2000, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS כרטיסי מסך ASUS HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארזים CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) ספקי כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) מחיר החבילה 4535 יש הצעות לשיפור או שהמפרט סבבה? המסך שברשותי הוא LG W2042T מטרת המחשב היא…
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
אני התחיל ואומר שקראתי את רוב מה שרשמתם אך אני עדיין אשמח לקבל שמות ודגמים ולא הפניה למאמרי שיקולים או דברים מסוג זה אני מחפש מחשב שרוב עיסוקו או סטודנטיאלי (תכנות, וורד, אקסל..) כאשר שכמו כל מחשב ישמש גם לראות סרטים או משחק כזה או אחר יהיה המחשב הראשי שלי אין לי מחשב נייח חשוב לי שיהיה קטן אזור ה13 גג 15 אינץ שיהיה קל מכיוון שאני הסחוב אותו הרבה איתי עדיפוץ לאורך סוללה ארוך עד כמה שאפשר אני יודע שאין ערבויות בנושא הבאה אבל לנסות כמה שיותר שיחזיק לטווח השלוש ארבע שנים (לא רוצה להכנס לעוד הוצאה של מחשב לפני סיום התואר) כרגע אין הגבלת תקציב רוצה לראות את כל ההופציות ואז החליט מודה לכם מראש על העזרה וזמנכם יואב
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של DELL שנקנה בארה"ב המקלדת לא עובדת אלא רק נותנת אפשרות להחליף מעברית לאנגלית אני בדיוק באמצע פירמוט ואני צריך להכניס שם משתמש כדי להתקדם בהתקנה ולא ניתן להלקיד שום דבר חוץ מלעבור מעברית לאנגלית ולהיפך הדגם של המחשב הוא 1545 מוזר... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש עזרה בהרכבת מחשב תקציבי של עד 1500 ש"ח על פי הדרישות הנ"ל: * יציבות נפשית - בעל חומרה יציבה יחסית (במסגרת התקציב), מעדיף יציבות על ביצועים. * מריץ windows 7 x32 בצורה מיטבית (כולל אפקטים גראפיים). * עריכת מסמכים (עיקר העבודה). * צפייה בסרטי וידאו (אין הכרח ל-HD). * אינטרנט - לא כמכונת הורדות. * מוסיקה - שמיעת שירים. תודה לכל העונים!
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למחשבים ומאד בא לי לקפוץ על המבצעים של באג (יוצא סביבות 22 אחוז הנחה אם אני לא טועה...) כך שאא"כ תפתיעו אותי האפשרויות האחרות שלי הן מה שיש בבאג בהתחלה חשבתי ללכת על מחשב "עסקי"- קומפקטי, זמן סוללה מעולה וחוץ מכרטיס מסך שלא היה "MUST HAVE" ציפיתי לקבל גם ביצועים מעולים ויכולות עיבוד מקבילות טובות. הגעתי לע"מ הנ"ל: http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=339&t=1 מיד צד את עיני Toshiba Satellite U500-17E T6600 GF GT 210M ´´13.3 גם ראיתי אותו פיזית והוא קומפקטי ומעוצב פנטסטית בעיני הלא מקצועיות. אבל מה שהטריד אותי זה הזמן סוללה הממש לא מרשים (שעתיים וחצי על מסך 13.3?) והצורך להוסיף כסף לשדרוג זכרון. בעודי מאוכזב ראיתי את סדרת A500 ובפרט Satellite A500-1DN/1C…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני צריך להרכיב מפרת למחשב תקציב עד 2000 שקלים. שימושים: משחקים בסיסיים (לא חובה כרטיס מסך חזק), Office, סרטים, אינטרנט, WIN7. חשובה לי מאוד אמינות (אני לא רוצה להסתכל פנימה להגיע לחנות בשנתיים שלוש הקרובות). אין צורך ב OS, מקלדת עכבר, מסך ... רצוי מחנות שנמצאת באיזור חיפה. תודה אני
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
אפשר להרחיב את הזכרון הפיזי של המחשב הנ"ל? זאת אומרת יש לו סטיק פנוי או שיש לו רק סטיק אחד תפוס? ועד כמה זכרון אפשר להרחיב?
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אהלן חברה, דרוש מיפרט לחבר. לא כולל ציוד היקפי או מסך - מחשב נטו. שיהיה מבוסס Intel ולא AMD. לא לכלול הרכבה במחיר הסופי. לא משנה מאיזה חנות, כמה שיותר זול יותר טוב. ההזמנה תתבצע באופן אישי ולא מחנות כזאת או אחרת המחשב מיועד למשחקים, אינטרנט וכדומה. תודה רבה !
-
- 7 תגובות
- 629 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט,אופיס,סרטים ואולי קצת משחקים קלים אבל זה הכי פחות חשוב * גודל המסך?15.4-16 יהיה מתאים * משקל רצוי?עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?עדיף זמן ארוך ככל האפשר :] * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)אין צורך מיוחד אבל לא מזיק שיהיו * בלוטות?כדאי =] * גודל מינימלי של כונן קשיח?מ-250 GB ומעלה * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כדאי שתהיה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?המליצו לי על TOSHIBA אבל באופן כללי אני פתוח להצעות המליצו לי על מחשב SATELLITE L500-12T בבאג וזה גם די משתלם אני חושב עם המבצע שיש להם. עכשיו אני שואל אם מחשב כזה מומלץ לי לפי הדרישות? הבעיה אי…
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום רב אני רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים בתקציב של עד חריגה של 3700 אין לי בעיה אם אינטל או AMD המחשב ישמש גם כמחשב HTPC מה שאומר שיגיע אם מארז HTPC כרגע אני חושב לקנות דרך KSP ניסיון טוב איתם. המארז שבחרתי מהם זה Bach של טרמלטייק יש לי ספק ויש לי כרטיס קול של קריאטיב זה חוץ מזה מחכה להצעתכם בבקשה לקחת בחשבון שהמחשב יריץ משחקים כבדים GTA IV וכו וקבצי HD אשמח לשמוע את דעתכם מה עדיף במשפחת הATI 5770 או ה4890 ולאן נעלמה נווידיה? אין להם משהו להציע דומה(תמיד העדפתי אותם על פני ATI) ובנוגע למעבד מה דעתכם I5 או AMD Phenom זיכרונות ראיתי שכבר יצא DDR3 1600 וזה הנפוץ האם יש צורך בזה כבר? האם כדאי להשקיע את זה? תודה רבה לעוזריםם
-
- 9 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום, מדובר במחשב לשימוש אינטרנט, קצת משחקים ופוטושופ. בכוונתי להתקין עליו WIN 7 המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E7400 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 כרטיס גרפי GIGABYTE ATI 4670 1024MB צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז כולל ספק ESTAR ATX 1120 מקלדת MICROSOFT KEYBOARD 200 USB עכבר אופטי LOGITECH OPTICAL MOUSE PS2 המפרט הנ"ל הוצע לי ב-2,250 כולל 3 שנות אחריות בבית הלקוח. מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אהלן... אני מתכוון לקנות כמעט את כל הרכיבים ולהרכיב מחשב חדש... התקציב הוא 4000+- והוא אמור לכלול מעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וספק. (הארדיסק, צורב וציוד היקפי יש) השימוש של המחשב יהיה די מגוון ויכלול משחקים(ברזולוציה FHD) ואפליקציות חישוב למינהן כמו MATLAB... מיותר לציין שגם אינטרנט\אופיס\סרטים וכאלה... זה מה שאני הרכבתי: מעבד Intel Core i5 750 לוח אם Gigabyte P55A-UD3 מארז Antec Sonata III ספק SeaSonic 500W *לגבי הזיכרון: את האמת - אין לי מושג מה ההבדלים יותר מדי. בKSP(שמשם לקוחים המחירים ושם הסתכלתי בעיקר מפני שבאיזור ב"ש אני לא מכיר מקום יותר זול) ראיתי שיש 2 סטיקים של 2GB כ"א במחירים שבין 600-690(במהירות 1600Mhz מסוג DDR3 כמובן) אז אם מישהו יוכל לעזור לי…
-
- 6 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אני בעליו הגאה של E6400 ומכיוון שאני בעיקר מתכנת על מחשב הגיע הזמן לקנות מסך נורמלי כי יצאו לי העיניים מה14.1". למישהו יש את השילוב הזה? אם כן אשמח לשמוע קצת חוות דעת עליו. אין בעיה לקבל רזולוציה מקסימלית עם כרטיס המסך המובנה 4500MHD נכון? תודה
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכם... אחרי משהו כמו שנה שלא הייתי בפורום חזרתי.. ולא שמח במיוחד ת'אמת. לפני יומיים בעת עבודה שגרתית עם הנייד שלי ללא חיבור לחשמל, החזרתי אותו להטענה. הכל היה רגיל, הסוללה נטענה. כהצג של ההטענה הראה 100 אחוז קרה משהו מוזר - האור של ההטענה, שהיה כתום ואמור היה להתחלף לירוק רציף, התחלף לירוק, נכבה, התחלף לכתום, נכבה וכך הלאה. זה נראה כאילו הוא לא ידע עם הסוללה מוטענת עד הסוף וניסע להטעין אותה שוב ושוב.. חשוב לציין שהכל עובד ועבד, גם בלי חיבור לחשמל. המצב שתיארתי נמשך ככה כל הזמן. כיביתי את המחשב הוצאתי את הסוללה החזרתי והדלקתי כאשר המחשב מחובר לחשמל. המצב נמשך... רק לאחר מספר ניסיונות רבים של חיבור והוצאה של כבל ההטענה האור הירוק חזר והראה סוללה מלאה. היום, שוב עבדתי ע…
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
כפי שציינתי אני זקוק למחשב בעל מקסימום כח עיבוד,מבוסס אינטל 4 ליבות , אין צורך בכרטיס מסך מעבר למשהו onboard בסיסי, 2 גיגה זיכרון יספיקו. המסך צריך להיות סביר ולא מעבר לכך רצוי מרובע , התקציב כולל בתוכו גם WINXP חוקי
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני יכול לקנות את הנייד HP NB 2530P דרך העבודה במחיר 1300$ לאחר שדרוג זיכרון ל 4 ג'יגה. האם זה שווה?המחשב ישמש לאינטרנט ואופיס וקצת סרטים. המפרט המלא Processor, operating system and memory Operating system installed DOS Processor type Intel® Core™ 2 Duo Ultra Low Voltage SL9400 Chipset Mobile Intel® GS45 Express Chipset ICH9M-Enhanced (supports Intel® Centrino® 2 with vPro™ technology) Standard memory 800MHz DDR2 SDRAM, 2 GB, or upgradable up to 8GB maximum Memory slots 2 SODIMM slots supporting dual channel memory System features Internal drives SATA HDD; 2.5" 160 GB 5400 rpm Hard disk drive speed 5400 rpm Optical drives Fixed 9.5 mm SATA optical drive (avai…
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב בסביבות ה 3-4 אלף שקל,ללא מסך , מטרת המחשב היא עבודה יום יומית גלישה וכמובן תלת מימד שאני עובד איתה . בנוסף גם מקלדת ועכבר אני צריך . המפרט הנוכחי שלי כרגע זה . Q6600 Gigabyte GA-EP43 DS3L WD Caviar 500GB Artic cooling Freezer 7 pro LG GH22 CM CM690 Gigabyte Radeon 4870 512 MB 2*4 DDR2 800 CL5 Crosair 550 את המחשב הנוכחי אני רוצה להעביר לבן משפחה ואני מענויין לקנות חדש, השימוש העיקרי הוא תלת מימד שאני עובד בזה וכמובן גם גיימינג וכ'ו, אשמח לקבל מפרט דומה יותר חזק מהמפרט הנוכחי במסגרת הסכום שרשמתי למעלה.לא מעוניין כל כך ב OC אף פעם לא עשיתי, כמובן דגש על שקט זה מצויין , הנוכחי קצת עושה רעש . תודה תודה
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה למפרט של מחשב, התקציב המקסימלי הוא 3400-3500, (כאשר הייתי שמח אם לא תהיה חריגה מ- 3500). ייעוד המחשב הוא בעיקר למשחקים, אני רוצה מחשב שיוכל להחזיק משחקים על הגדרות גבוהות. רזולוציה מקסימלית של המסך: 1280X1024. * מאז ומתמיד הייתי נאמן מעבדי Intel, אז אם המעבד הכלול במפרט יהיה מבוסס Intel אז זה יהיה סבבה לגמרי, אם אתם חושבים שיותר משתלם לי AMD, אז הייתי שמח להסבר על ההבדלים. מאיזה חנות כדאי לקנות את המחשב, האם כדאי לקנות מ-KSP או מסקיי פי סי? תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-