ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
תגידו, איך זה יכול להיות שחיפשתי ב-15-20 חנויות אינטרנט נייד 15 אינצ' תקציבי (נניח עד 3.5K) ולא מצאתי שום אפשרות לרכוש אותו עם Win7? היכן שמוכרים ללא מערכת - אפשר להוסיף XP או Vista והיכן שמוכרים עם מערכת - רק עם וויסטה. WTF?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בעליו הגאה של E6400 ומכיוון שאני בעיקר מתכנת על מחשב הגיע הזמן לקנות מסך נורמלי כי יצאו לי העיניים מה14.1". למישהו יש את השילוב הזה? אם כן אשמח לשמוע קצת חוות דעת עליו. אין בעיה לקבל רזולוציה מקסימלית עם כרטיס המסך המובנה 4500MHD נכון? תודה
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום לכם... אחרי משהו כמו שנה שלא הייתי בפורום חזרתי.. ולא שמח במיוחד ת'אמת. לפני יומיים בעת עבודה שגרתית עם הנייד שלי ללא חיבור לחשמל, החזרתי אותו להטענה. הכל היה רגיל, הסוללה נטענה. כהצג של ההטענה הראה 100 אחוז קרה משהו מוזר - האור של ההטענה, שהיה כתום ואמור היה להתחלף לירוק רציף, התחלף לירוק, נכבה, התחלף לכתום, נכבה וכך הלאה. זה נראה כאילו הוא לא ידע עם הסוללה מוטענת עד הסוף וניסע להטעין אותה שוב ושוב.. חשוב לציין שהכל עובד ועבד, גם בלי חיבור לחשמל. המצב שתיארתי נמשך ככה כל הזמן. כיביתי את המחשב הוצאתי את הסוללה החזרתי והדלקתי כאשר המחשב מחובר לחשמל. המצב נמשך... רק לאחר מספר ניסיונות רבים של חיבור והוצאה של כבל ההטענה האור הירוק חזר והראה סוללה מלאה. היום, שוב עבדתי ע…
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מסיים שנתיים התחייבות ב 012 ובוחן אופציות לעבור לספק אחר כרגע אני שוקל לעבור לאורנג' בעקבות המבצע על המחשב נייד. אני מחפש מחשב נייד כבר הרבה הרבה זמן, כיום יש לי דינוזאור בשם IBM THINKPAD T43 שהאמת אם רק הייתי מוסיף לו עוד קצת זיכרון יש מצב שהוא ימשיך לספק אותי (רק 512MB כרגע!) אני בעיקר משתמש במחשב לצורכי עבודה סטטיסטית ואופיס למרות שהייתי רוצה שהמחשב יוכל להפעיל ברמה מסויימת קצת משחקים (יותר מתחוכמים מסוליטר..) וגם כמובן לראות סרטים עוד נושא חשוב שהמחשב יהיה במשקל סביר ולכן אני מוכן לרדת קצת בגודל המסך מתוך המבצע של אורנג המחשב ששמתי עליו עין הוא ה HP DV3 2090EJ(מסך 13.3, מעבד T6400 3GB זיכרון, 250GB הארדיסק, כרטיס מסך NIVIDA ועוד) לפי המבצע שלהם הנייד…
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני יכול לקנות את הנייד HP NB 2530P דרך העבודה במחיר 1300$ לאחר שדרוג זיכרון ל 4 ג'יגה. האם זה שווה?המחשב ישמש לאינטרנט ואופיס וקצת סרטים. המפרט המלא Processor, operating system and memory Operating system installed DOS Processor type Intel® Core™ 2 Duo Ultra Low Voltage SL9400 Chipset Mobile Intel® GS45 Express Chipset ICH9M-Enhanced (supports Intel® Centrino® 2 with vPro™ technology) Standard memory 800MHz DDR2 SDRAM, 2 GB, or upgradable up to 8GB maximum Memory slots 2 SODIMM slots supporting dual channel memory System features Internal drives SATA HDD; 2.5" 160 GB 5400 rpm Hard disk drive speed 5400 rpm Optical drives Fixed 9.5 mm SATA optical drive (avai…
-
- 2 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום מכיוון שאני לא מבין כמעט כלום במחשבים ניידים אשמח אם תעזרו לי קצת הרבה בנושא.. אני צריך לקנות מחשב נייד חדש לשימוש משרדי בעיקר וללימודים התקציב הוא 4K+- המשקל די חשוב ככה שעדיף שלא יהיה כבד גודל המסך צריך להיות בסביבות ה15.4' ושיוכל להריץ WIN 7 וOFFICE בלי תקיעות כלשהן...תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? בעיקר משחקים וגם צפיה בסרטים (אופציה), שמיעת מוזיקה וגלישה באינטרנט א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו - סטנדרטיות. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא רלוונטי ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 19 אינץ' 1280x1024 דגם: FP93GX BENQ 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן דיסקטים 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. זק…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, צפיית סרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אני צריך מסך 20" עד 1000 ש"ח(התקציב הינו תקציב נפרד מהתקציב של המחשב). 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קר…
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
לא כולל מסך מחשב לשימושי אינטרנט ואופיס בעיקר. רצוי שהחנות תהיה באיזור ירושלים.
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב רציני לגיימינג שיחזיק משחקים חדשים בהגדרות גבוהות לשנה שנתיים הקרובות (לפחות). אני כרגע די מוגבל מבחינה תקציבית עד אלפיים שקלים (אפשר לחרוג מעט מאוד) אך ברשותי מסך ישן. אשמח לקבל הצעות לבניית מפרטי מחשבים שעומדים בדרישות שלי. כמו כן, אשמח לשמוע מה היתרונות והחסרונות בבניית מפרט מחשב עצמאית לעומת קניית מחשב מותג? תודה רבה לכל העוזרים אביחי
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני הולכת לקנות בקרוב מחשב נייד , כבר מצאתי מחשב שנראה סבבה לגמרה אני רק צריכה חוות דעת על המחשב הספציפי הזה: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he...3-4055150.html בעיקרון הוא מיועד למשחקים כמו WOW וAION למשל... השאלה היא אם הנייד יריץ את המשחקים חלק בFPS גבוהה בלי תקיעות (הכרטיס מסך שלו טוב מבחינת ניידים? ולאיזה כרטיס הוא משתווה בנייחים?) תודה רבה לעוזרים! (אם יש לכם המלצות למחשבים ניידים אני אשמח לשמוע)
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום, מדובר במחשב לשימוש אינטרנט, קצת משחקים ופוטושופ. בכוונתי להתקין עליו WIN 7 המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E7400 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 כרטיס גרפי GIGABYTE ATI 4670 1024MB צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז כולל ספק ESTAR ATX 1120 מקלדת MICROSOFT KEYBOARD 200 USB עכבר אופטי LOGITECH OPTICAL MOUSE PS2 המפרט הנ"ל הוצע לי ב-2,250 כולל 3 שנות אחריות בבית הלקוח. מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מיני נייד, נתקלתי במחשב הזה - http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-11z.htm מה אתם אומרים עליו? האם יש לכם המלצות יותר טובות ממנו? אני מעוניין שתיהיה יציאת HDMI במחשב, חובה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
-
-
השימושים הם למשחקים, אינטרנט, מוזיקה, סרטים וסדרות(גם בHD) וטלוויזיה(יש לי כרטיס טלוויזיה). יש לי מסך 23" FHD, אני הולך לשחק משחקים כבדים ואני מעוניין שהמחשב יריץ כל משחק על ההגדרות הכי גבוהות, אני הולך לעשות מערך RAID 0. בניתי מפרט בעצמי ואני מעוניין שתגידו לי איך הוא, כמובן שאם יש לכם משהו יותר טוב להציע לי אז בבקשה. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪603 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1418 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA ₪105 מארז: [..] LANCOOL PC-K60WB w/o PSU ₪437 ספק כוח: [..] VANT…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
המחשב מיועד לילד בן 14 משחקים קלים סימס ניד פור ספיד ודומים להם המסך צריך להיות איכותי עד כמה שאפשר כמו כן ציוד היקפי נדרש רמקולים סבירים ומקלדת עכבר בנוסף רצוי שיהיה שירות באזור אשדוד והסביבה תודה רבה אשמח לקבל מפרטים
-
- 1 תגובה
- 529 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, למרות שלפני חודש בערך פרסמתי כאן הודעה לגבי רצון שלי לקנות מחשב נייד, טרם הגעתי להחלטה והייתי שמח להתייעץ איתכם שוב. בכל מקרה אני צריך מחשב לאחותי הסטודנטית, כיום היא משתמשת ב-X60 של IBM, אבל ברצונה לרכוש מחשב חדש עם מערכת ההפעלה, חלונות 7. מהשיחות שלי איתי, היא רוצה בעיקר מחשב עם מסך גדול יותר (15 אינץ', כרגע יש לה רק 12), עם מעבד וזיכרון טובים, היא מוכנה להתפשר על הסוללה, המשקל, כרטיס הוידאו (אין לה צורך בהרצת משחקים, אבל ניגון סרטים ויציאת HDMI יתקבלו בברכה), ונפח הדיסק הקשיח. לגבי הזיכרון, אני חושב שכמות של 2-3 ג'יגה תספיק (כמובן שצריך מחשב עם חריצי הרחבה לעתיד). השאלה שלי על איזה דגם אתם ממליצים (טווח מחירים של 3000-4000 שקל כולל מערכת ההפעלה). ומה האמ…
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
חברים שלום,. אודה לכם להמלצה על מחשב קיים או שעומד לצאת, לא משנה החברה המשפט הוא כדלקמן: גודל מסך 14 עדיפות למסך LED (לא משנה לי אם הוא HD זה לא לסרטים). מעבד CORE I 7 720/820 זיכרון 4GB אפשרי בשני סלוטים למרות שאני יודע שיש סלוט 1 של 4GB הוא פשוט יקר בטירוף... דיסק קשיח לפחות 250GB 7200RPM חובה צריך שהוא יהיה מהיר. (אני מעדיף לא SSD כי הטכנולוגיה יקרה ממש כרגע). צורב DVD סטנדרט רשת אלחוטית תקן N בלוטוט אפשרי לא חובה. מקלדת עם בקלד (מוארת) לעבודה בחושך. סוללה בין 6 תאים ל9 . מה שיש כרטיס מסך לא רלוונטי אפשר גם אינטל מובנה 4500 או 4500MHD אשמח לתגובות או הצעות לשיפור ... אני רוצה פשוט לקנות מחשב שהוא יותר טוב מהמעבדים העכשווים שמוכרים כמו ה8600-9600 וכיו"ב. תודה ;D
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש עזרה בהרכבת מחשב תקציבי של עד 1500 ש"ח על פי הדרישות הנ"ל: * יציבות נפשית - בעל חומרה יציבה יחסית (במסגרת התקציב), מעדיף יציבות על ביצועים. * מריץ windows 7 x32 בצורה מיטבית (כולל אפקטים גראפיים). * עריכת מסמכים (עיקר העבודה). * צפייה בסרטי וידאו (אין הכרח ל-HD). * אינטרנט - לא כמכונת הורדות. * מוסיקה - שמיעת שירים. תודה לכל העונים!
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אהלן... אני מתכוון לקנות כמעט את כל הרכיבים ולהרכיב מחשב חדש... התקציב הוא 4000+- והוא אמור לכלול מעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וספק. (הארדיסק, צורב וציוד היקפי יש) השימוש של המחשב יהיה די מגוון ויכלול משחקים(ברזולוציה FHD) ואפליקציות חישוב למינהן כמו MATLAB... מיותר לציין שגם אינטרנט\אופיס\סרטים וכאלה... זה מה שאני הרכבתי: מעבד Intel Core i5 750 לוח אם Gigabyte P55A-UD3 מארז Antec Sonata III ספק SeaSonic 500W *לגבי הזיכרון: את האמת - אין לי מושג מה ההבדלים יותר מדי. בKSP(שמשם לקוחים המחירים ושם הסתכלתי בעיקר מפני שבאיזור ב"ש אני לא מכיר מקום יותר זול) ראיתי שיש 2 סטיקים של 2GB כ"א במחירים שבין 600-690(במהירות 1600Mhz מסוג DDR3 כמובן) אז אם מישהו יוכל לעזור לי…
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום HW .בס"ד צריך מפרט לחבר שלי בתקציב עד 3,600 שח בלי חריגה צרכים: *סרטי HD *משחקים פה ושם במדיום *גלישה באינטרנט חנות עדיפה KSP תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למפרט למחשב: 1. תקציב המקסימלי: 2500 2. מחשב עבור עיצוב גרפי המסוגל להפעיל את כל התוכנות החדשות כגון DREAMWEAVER וכו' 3. אין צורך בציוד היקפי 4. דרוש כל הרכיבים 5. כדאי כמה שיותר שקט 6. לא מתוכנן אוברקלוקינג 7. לא צריך מערכת הפעלה 8. אין חנות מועדפת תודה רבה על ההיענות....
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
-
-
שלום, לפני כ5-6 שנים רכשתי את הנייד שלי (IBM THINKPAD T43P). הרכישה כללה אחריות מורחבת ל5 שנים, וזיכרון (אז זה היה הרבה) של 2GB. היום אני מרגיש שהגיע הזמן להחליף את הנייד למשהו חדש. אני מרוצה מאוד מTHINKPAD וחשבתי לרכוש אותו שוב, העניין הוא שמאז שIBM מכרה את חטיבת הניידים שלה לLENOVO קיבלתי הרבה פידבקים מעמיתים שאיכות המחשבים שלהם ירדה. (אין לי מושג אם זה נכון אבל זה מה שאומרים...) אני אשמח להמלצה על מחשב נייד. התקציב הוא סביב 10000 ש"ח. שימושים עיקריים: הרצת מערכת ההפעלה UBUNTU בעיקר. חשוב שיגיע בנוסף עם חלונות 7 ולא עם גרסאות קודמות. חלונות 7 צריכה להיות לא HOME. יישומים משרדיים (גלישה, הרצת תוכנות ניהול עסק, אופיס וכדומה). יכולת להריץ סרטי HD באיכות של 108…
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום, המפרט בעיקר למשחקים סרטים ותוכנות! האם הייתם משנים משהו? מחליפים רכיב כלשהוא? המפרט : מעבד AMD Phenom II X4 965 Black Edition Box ₪992 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ965FBGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪502 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38498 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪234 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...0600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1564 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S5850G1 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪116 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק NZXT Zero 2 ₪245 כמות:1 http://www.skypc.co.il/produ…
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מחפש מפרט למחשב בסיסי,אופיס אינטרנט ומוזיקה,כולל מסך. תודה מראש,אפשרות לחריגה עד 3000.
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מה ההבדלים העיקריים בינהם? חוץ מאחריות של שנתיים לעומת 3 האם האחריות של HP באמת כל כך גרועה ? כל הזמן הייתי בטוח לגבי הדל עד שהגעתי לחנות וראיתי שהHP הרבה יותר יפה וגם עם HDMI בתודה, עומר.
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-