ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,446 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 אינץ עם עדיפות ל15.6 אינץ. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 או FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-10 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD או SSD או שילוב * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מראה, מהירות וזמן סוללה ושיהיה נוח. * התקציב הוא 2500 שקלים+- עדיפות למעבד I5 ועם אחריות לשלוש שנים בעד…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה המפרט שהוא קנה מי Ipcq SATA SEAGATE : SEAGATE BARRACUDA ES 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3250620NS ¤ מעבד INTEL CORE 2 DUO : Intel Core 2 Duo E6400 2.13Ghz Conroe BOX E6400B 1066MHz/FSB לוח אם INTEL 775- GIGABYTE : GIGABYTE GA-965PE-S3-RH זיכרונות DDR2 דגם TWINMOS : TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 כרטיס מסך ATI Radeon X1950XT 512MB Saphire. צורבי DVD פנימיים : LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK כונני דיסקטים SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE קירור למעבד THERMALTAKE BLUE ORB II FOR AMD&INTEL 754/775/939 : CL-P0257 מארזי GIGABYTE : GIGABYTE 3D AURORA 570 - BLACK/SILVER - GZ-FA1CA ספקי כוח ENERMAX : ENERMAX LIBERTY 500W - מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום לכולם, מארז: Thermaltake WingRS 100 ספק: Thermaltake 450W TR2 RX W0146RI Retail מעבד: Intel® Core 2 Duo E7200 2.53GHz לוח אם: Gigabyte GAP31DS3L דיסק קשיח: Western Digital WD1600AAJS 160GB 7200 RPM 8 MB זיכרון: [חברה???] 800MHZ 2*1GB CL5 (מעריך מחיר של כ 250 שח) צורב: LGX20 (לא ממש חשוב לא איזה) כ. מסך: Gigabyte nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe GV-NX96T512H-B רמקולים: Creative SBS 380 2.1 ומקלדת ג'נרית באיזה 50 ש"ח (לא צריך עכבר- יש לי) ללא מסך לא עושה כלל OC למשחקים ברמה בינונית-+ אבל לא בהגדרות הכי טובות אבל לא גם בהגדרות חלשות את המפרט הזה בניתי *מאייבורי. וזה פחות או יותר יוצא כ 2500 שח לפי הערכת המחירים שיש להם שם. א. מה דעתכם עם המאר…
-
- 38 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
intel 2.66mhz 64 1m s775 memory - 512 mb cl 2.5 ddr 400mhz floppy 1.44 fax modem screen card - ATI 9250 MSI 128ddr tvout burner - 52*32*52 hard drive - western digital 80GB 7200 sata mother board - MSI pm8m2/3-v s775 כל זה עם 3 שנים אחריות ללוח אם,לדיסק הקשיח ולכרטיס המסך. הזכרון הוא עם אחריות לכל החיים. המחיר : 2220 המחשב , באופן כללי הוא לצרכים, מה שניקרא משרדיים. אולי ישוחקו בו משחקים לפעמים, אבל ממש לא כל הזמן. כמובן שלא משחקים "כבדים". תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
הי אני לא מבין במחשבים אז אשמח שתעזרו לי למצוא מחשב נייח עד 3000 שח גיימינג הכי טוב במחיר אפשר גם מיד 2 אשמח שתסבירו לי תודה
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי חבר שמחפש מחשב ודוד שלו הביא לו מפרט למחשב של אייסר והמליץ לו עליו המפרט : http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=6916 במחיר 4100 ש"ח הוא צריך את במחשב לסרטים, משחקים(כמו FIFA) אופיס ואינטרנט. אשמח לשמוע המלצות גם למחשבים יותר מתאימים (חשבתי אולי על DELL). תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן ואשמח לקבל את עזרתכם בבניית מחשב. המחשב שלי כבר די ישן ולפני שבועיים בערך קניתי מסך סמסונג 23 אינץ שאני מריץ ברזולוציה של 1920X1080 עובדה שגרמה למשחב שלי שגם ככה כבר לא היה בשיאו להפסיק כמעט לתפקד. לכן הבנתי שזה הזמן למחשב חדש. בנוסף למשחקים אני משתמש במחשב גם לעריכה בתוכנות אביד ולכן כמו שאני מבין זאת אני חייב לפחות 4 GB RAM אשמח לקבל עזרה בבניית המפרט תודה במראש.
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לנער, בעיקר משחקים - Fortnite, Overwatch, Minecraft, GTA, Valorant, Fall guys, Just cause 4 וכד' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
האם יש למישהו ניסיון עם ניידים של טושיבה? אני מתכוון בעיקר לשירות. אני מתלבט אם לקנות את הנייד הזה http://www.netaction.co.il/item.phtml?item=2002397 לאור העובדה שניידים של טושיבה לא כ"כ נפוצים בארץ אני מפחד שהשירות שלהם פה לא הכי טוב.
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
אשמח להצעות למפרט שכולל גם מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ויאפשר להריץ עליו משחקים ברמת GTA:SA ו-VICE CITY. כמובן שאם אפשר להוציא בתקציב הזה (או בחריגה קטנטונת ממנו) מחשב שיאפשר להריץ משחקים כבדים יותר, זה יהיה מצוין.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, לפני כשבוע רכשתי מחשב חדש מהדגם בכותרת, הסוללה שמגיעה איתו היא רק 6 תאים, מספיק בערך לשעתיים / שעה וחצי במקרה הטוב. רציתי לדעת איזה סוללות מומלץ וכדאי לקנות למחשב, שיהיו יותר חזקות מנהנ"ל? ואיפה מומלץ לקנות כאלו (אין בעיה עם רכישה מהאינטרנט). התקציב בכותרת... תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
דבר ראשון ולפני הכל רציתי לציין שזה אתר מצויין וכל מנהליו עושים עבודה מעולה!!! ולגבי מדור המפרטים של האתר רציתי לדעת: 1. כל כמה זמן מדור המפרטים שבאתר מתעדכן או שזה לא קבוע??? 2. האם כל זמן שהמדור לא מתעדכן אני עדיין יכול לסמוך על המפרטים האלו???
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום, רציתי לברר איזה כרטיס מסך עדיף או INTEL 950 או ה-NVIDIA 6150 , אני יודע ששניהם ONBOARD.?? כמו כן האם המשחק CALL OF DUTY 2 על הגדרות בינוניות ירוץ על כרטיסי המסך האלה? בתודה מראש,
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
- המחשב מיועד למוזיקה וסרטים. תצוגה איכותית של תמונה מאוד חשובה לי. - 2G זיכרון חובה! אין בעיה לקנות מחשב עם 1G ואז להרחיב. - FireWire למקרה שאקנא מצלמת וידאו - צורב DVD - 150G יספקו לי - לא קריטי אם אפילו פחות ושאלה ...איזו מערכת הפעלה תנצל טוב יותר ותפעל מהר יותר במחשב נישא חדיש - XP או VISTA ? תודה
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
המפרט: Core2Duo T6570 2.1GHZ 2GB DDRII 250GB HD Radeon HD3470 VISTA HOME PREMIUM מחיר באייבורי: 2830. מקבלים פה מחשב עם מעבד T6570 תומך וירטואליזציה, אמנם רק 2GB זכרון ו250 אבל כולל גם כרטיס גרפי HD3470, נכון שזה כרטיס דיי חלש אבל פיפ"א אני מאמין שהוא יפעיל. המחיר של המחשב יותר מתאים לכאלו מבוססים T4200/T4300 ללא מעבד גרפי. המסך פה הוא 15.4, יש כאלו שמעדיפים את ה15.4 על ה15.6, ועל פניו למרות שה15.4 דיי נעלמים נראה שהמחשב הנ"ל דיי חדש (T6570). מע' ההפעלה היא פרמיום, משמע ניתן לשדרג אותה בעד 200 שקל לוינדוס 7. אגב, המחיר בזאפ הוא החל מ3300, אבל כבר ראיתי את המחשב הזה במחסני חשמל לפני שבוע ב2990. דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 857 צפיות
-
-
היי חברה, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, אני חושב למכור את המחשב הנייד שלי זה - ce0xx OMEN 15, יש לי אותו כבר שנתיים וקצת מה שאומר שכרגע יש עליו אחריות של יותר מחצי שנה, אשמח אם תסתכלו על המפרט ותגידו לי בכמה כדאי לי למכור את הלפטופ: gtx 1060 6gb intel core i7 7700HQ 16gb RAM DDR4 ניתן להרחיב 512gb SSD ניתן להרחיב 1T HDD ניתן להרחיב מסך 60 hertz ברזולוציית 4k מגיע עם windows 10 המחשב במצב מעולה, אין פגמים ועושה את העבודה כמו שצריך בגיימינג,עריכה וסרטים. תודה מראש על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
אני מנסה ליבנות מיפרט למחשב, אבל יש לי כמה סוגיות. הראשונה, לוח האם צריך להיות אסוס, שניה, גם בנוגע ללוח היא שיהיו לו כמה שיותר חריצי כרטיסי PCI. יש לי מלא כרטיסים שאני עובד איתם (כ.סקאזי, כ.עריכה, קול, רשת X2, וכו') השניה, אני מנסה להנות משני העולמות, גם שהמחשב יריץ מישחקים ברמה סבירה, וגם שאוכל לעבוד עליו בסביבות ווירטואליות (VMWARE). כיום אני עובד עם 2 מכונות לפחות. לפעמים גם לקודד סרטים מהמצלמה וכו'... ועכשיו לשאלות, * מה עדיף, מעבד אינטל או AMD? * מארזים? מארז טוב יכול להגיע לאלפיה ויותר, האם ממש צריך את זה? אני מכיר את המארזים של קול-מאסטר, המחירים נעים מ300 ש"ח עד לאלפיה. ניסיון העבר הראה ששנאי טוב שווה את ההשקעה . כמו כן חשובה לי רמת שקט מסויימת. חברים שקנו …
-
- 7 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לשדרג את המחשב העגלה שלי ששירת אותי נאמנה למעלה מ4 שנים. המטרה העיקרית היא ניגון סרטי HD 1080P כולל סרטי בלוריי מלאים(ששוקלים 40 גיגה בערך) ככה שהוא חייב להיות מספיק חזק. בקשר למשחקים,אני לא משחק יותר מדי אבל שיוכל להריץ לי GTA 4 וCALL OF DUTY בלי בעיות. כרגע המחשב מחובר ל2 מסכים. 22 אינץ 1680X1050 למטרות גלישה ומשחקים. 32 אינץ 1366X768 למטרת סרטי 720P. בקרוב אני רוכש מסך 37אינץ 1920X1080 אז לכן חשוב לי יכולת ניגון 1080P מלא. חשוב שתהיה יכולת האצת חומרה. לא מתוכנן OC,אין לי מושג איך לעשות. חשוב שיהיה יציאת SPDIF בלוח אם,כי אני מחבר אותו לרסיבר. איו צורך ב: מקלדת+עכבר מארז הרד דיסקים צורב מערכת הפעלה יש לי ספק של 550W האם אני צריך חדש? רצוי שיהיה שקט עד כ…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינינג כבד bf4 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני קונה dell 2312 אבל לא לכלול בתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר של lenovo ארה"ב שניתן להוסיף מודול 4G תמורת 175$ אני מניח שמדובר על אחד משלושת הכרטיסים שנמצאים כאן האם זה יתמוך ב-4G LTE שיש בארץ? האם מוכרים בארץ? קראתי באינטרנט שניתן להוסיף אם יש כבר את האנטנה מוכנה בתוך הלפטופ. יש להם קונפיגורציות נעולות (לדוגמה I7 10510U עם 14" FHD 400 nits anti glare ו-1TB PCIe SSD ו-16GB RAM מולחם) תמורת 1199.99$ אבל פה לא ניתן להוסיף את הכרטיס יש קונפיגורציה אחת שעולה 1220$ ובה ניתן להוסיף תמורת 175$ אבל היא חלשה בהרבה יותר. צריך להוסיף 526$ (!) רק בשביל שתהיה זהה לזו ב-1199.99$, לא כולל הכרטיס רשת ושאלה קטנה לגבי NVME: האם באמת ניתן לחוש בהבדל במהירות בין הכוננים הנ"ל, בעבודה רגילה עם Windows?…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך שיכלול גם מארז מצויין עם קירור טוב ואת המאוורר Big Typhoon של Thermaltake זה לחבר לא לי תודה אנשים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם. אני מעוניין לקנות מפרט למסך 22 אינץ' (שאני אקנה בקרוב), ללא ציוד היקפי. המחשב מיועד למשחקים הכי כבדים היום ונטו לגיימינג. לא מתוכנן OC. שקט נחוץ (לא שקט אבסולוטי אבל שלא יעשה רעש חזק שיפריע לישון). תקציב 4K (ללא חריגה קטנה אפילו). מפרט שחשבתי עליו: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1510 אני אחליף ל-4870 (אני לא חושב שאני מתכוון להתפשר על הכרטיס מסך כאן). על הצורב אני רוב הסיכויים מוותר כי יש לי כבר בבית. אולי אולי אולי אני אקנה אותו רק אם לא יחסר לי כסף לקנייה. אז מה אתם אומרים? ה-CM590 מספיק טוב? שקט? מקורר? יפה? (אני יודע שיופי זה טעם אישי, אבל חשוב לי שזה ישמש גם אביזר יפה בחדר P=) והספק יחזיק את המפרט עם ה-4870? או שמא כדאי להחליף לספק אחר? תודה…
-
- 13 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב MSI EX600 בעל יציאת VGA , עם geforce 8400gs שלשום קניתי מסך מחשב 23" של LG מדגם W2362TQ במטרה לחבר אותו לנייד ולעבוד על מסך גדול ונוח. הבעייה היא שרזולציית המסך של הנייד היא 800X1280 וזו גם הרזולוציה שמוצגת על המסך הגדול כאשר אני עושה clone למסך. המסך הגדול הוא FULLHD עם רזולוציה 1080x1920 ולכן רואים על המסך הגדול מטושטש כי המסך לא ברזולוציה הטבעית שלו.. הוא מציג על 800X1280 ולא הצלחתי להגדיר דרך הנייד שיציג רזולוציה נורמלית על המסך החיצוני מה אפשר לעשות כך שהמסך הגדול יוגדר ברזולוציה הטבעית שלו?? תודה
-
- 2 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכם אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי אני צריכה להרכיב מערכת בסביבות 4,500 שקלים עבור גרפיקה דו ממדית שזה אומר פוטושופ וכאלה,אני מעדיפה את המארז הבא THERMALTAKE MOZRT TX (שמעתי עליו דברים טובים,אך עדיין פתוחה להצעות) ובמערכת אני רוצה 4 גיגה זיכרון אשמח מאוד להיעזר בכם,תודה
-
- 17 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מחשב די ישן (3 שנים ככה): e6750 p35-ds3l 4GB ram DDR2 HD4870 corsair 450 ספק NZXT apollo מארז SSD 120GB עכשיו לדילמה שלי, חבר שבא מארהב עוד שבוע סיפר לי שקנה לעצמו זיכרון למחשב 4 סטיקים של 4GB 1333MHz, הוא משתמש רק ב2 סטיקים ויתן לי את ה2 האחרים. מאחר ואני לא יכול להשתמש בהם נפל לי האסימון שאולי הגיע זמן לשדרג כי שלי כבר די מיושן. המחשב מיועד לגיימינג כמובן, עכשיו לשאלות: 1)האם שווה להשקיע בשדרוג לוח אם + מעבד+ כרטיס מסך (צריך גם ספק חדש? ) כי גם ככה שלי כבר מיושנים (רוצה USB3 וSATA 3 ) והוא בארה"ב אז זאת הזדמנות. 2)האם המחירים בארה"ב זולים משמעותית בהתחשב בזה שאין אחריות בארץ? 3) האם יש טעם לשדרג את המערכת הנל או עדיף לקנות כבר חדש עוד כמה חודשים? 4)במי…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-