ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
ראיתי את המחשב הזה הוא נראה זול מידי לi7 האם אני צודק? https://ksp.co.il/?uin=49763 ודבר נוסף שאני קונה מחשב יד 2 איך אני בודק אותו?
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
שלום חברים, מפרט המחשב שיצרתי מיועד לעריכת סרטוני וידאו פשוטה ושימוש במקביל של תוכנות מסחר הדורשות משאבי מערכת רבים. חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר יחסית כשאני עובד עם מספר יישומים כבדים יחד (עד 4 תוכנות במקביל) . המחשב לא מיועד ל gaming בכלל המפרט שבניתי חורג מהתקציב שלי ואני מחפש להפחית עלויות. אשמח לקבל רעיונות ותגובות. תודה למשיבים רון קישור למפרט שיצרתי: https://ksp.co.il/t/x4iEX5
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייח [אין לי מידע גדול בענין] עבור עריכת סרטי ווידאו, שימוש בעיקר בתוכנת פרמייר, ועוד קצת בתוכנות אדובי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הסכום הוא בין 3000 - 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית [וורד וכדומה] ובנוסף, כמו שכתבתי למעלה, עריכת ווידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי מחשב, ועל כן אין לי צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) במחשב הקיים יש לי כונן SSD, אך אין לי מושג איך אני מע…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כיום מחשב ישן שמבוסס על מעבד בן כ-7 שנים.. בעקרון אני מצפה לדור החדש של רייזן עם רכישת המחשב החדש, רק התלבטות קטנה לגבי הזיכרונות וכרטיסי מסך חדשים.. אני יודע שהשנה לא יהיה DDR5 בזכרונות, וכנראה הכרטיסים החדשים ייצאו רק לקראת סוף השנה של AMD.. האם DDR5 זה קריטי? וכרטיסי המסך החדשים זה גם יהיה קריטי? כי בעקרון אני יודע שאנווידיה הוציאו את הדור האחרון שלה שהוא ה-RTX, ורק נותר לחכות לתשובתה של AMD. אני רוצה לקנות מחשב חדש שבו אקבל שיפור רציני בכל פרט, לכן חשבתי על העניינים הללו.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, אפשר לחרוג אבל אשמח שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה גרפית מעט פוטושופ וקצת עריכת וידאו, אשמח להיות מסוגל לערוך 4K אבל זה לא מקצוע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש מארז, כוננים וספק. מחפש להחליף שילוש וכנראה כרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן אבל אם זה ישפר את הביצועים בצורה ניכרת אז אשמח לאופציה. …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייח עוצמתי, שיוכל להריץ בקלות מס' מכונות וירטואליות בו זמנית. לא חשוב איכות גרפית יותר מידי - אבל כן כרטיס בנפרד בכדי להוריד מהעומס על המעבד. כמו"כ הייתי רוצה המלצות איך לנצל את ה RAM בצורה הטובה ביותר, (הרבה פעמים גם כשיש הרבה RAM - עדיים כשמריצים מכונות במקביל - נוצרת איטיות.) הגעתי למפרט הבא, הייתי שמח לקבל חוות דעת על: מהירות, עמידה בעומס ותאימות בין החלקים: לוח אם - Gigabyte Z390 Gaming X מעבד - Intel Core i7 8700K / 1151 Tray RAM זכרון - Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 C…
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אהלן, אני קונה השבוע מצלמה ועיקר הצילומים יהיו ב4K. עדיין לא יצא לי לערוך קבצים כאלו, אבל במחשב הנוכחי גם קבצי 1080P לא לגמרי עוברים חלק. אז השאלה שלי היא האם אני צריך לקנות מחשב חדש או שמה שיש לי יספיק. זה המפרט של המחשב: Manufacturer Product SerialNumber Version Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97-HD3 To be filled by O.E.M. x.x 16GB RAM Intelcore i7 4970 cpu 3.60 ghz אני לא מבין גדול בלוחות אם וכדומה, אז רציתי לדעת האם המפרט הנוכחי יספיק לי או לא, והאם ניתן לשדרג אותו או שאני אהיה חייב לקנות מחשב חדש. תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אחרי אחרי חקירה וחפירה כולל פה באתר בחיפוש מחשב נייד לתלמיד עבור עבודות ,אינטרנט וצפיה בסרטים יש 2 מועמדים סופיים. התקציב עד 3500 . המועמדים Lenovo e490 https://www.pc365.co.il/product-19077-Lenovo_ThinkPad_E490_20N8000RIV_הפעלה_יבואן_רשמי_במלאי או dell vostro 5481 https://www.pc365.co.il/product-18621-Dell_Vostro_5481_V5481_5152_במלאי שניהם זה הדגם עם מערכת הפעלה . אם נלך על הלנובו ניקח עוד שנתיים אחריות. ה dell כבר מגיע עם 3 שנים הלנובו עם 3 שנים אחריות יעלה כ 250 ש"ח יותר מה Dell. הדל עולה 3225 והלנובו 3469. השאלה אם יש הצדקה לשלם עוד 250 ש"ח עבור הלנובו ? כדי לבלבל - יש אולי עוד מועמד ששוה ל…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. פלונטר 9.…
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
- 1 follower
-
-
סוף סוף החלטתי סופית להחליף את הדיסק הקשיח שלי. אבל רגע לפני הרכישה הסתבכתי. המוצר הזה http://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=8826 נראה מאד זול ושל חברה טובה אבל הזיכרון הפנימי שלו רק 8. לעומת זה https://ksp.co.il/?select=.268..156..371.&kg=&list=1&sort=1&glist=1&uin=47528&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= שהוא מוצר מחודש (מה זה אומר לגביי איכות ואורך חיים?) והוא זיכרון פנימי 128 (מה זה אומר? יכול להיות כזה הבדל? ואיך זה משפיע עלי?) ואיך זה? https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=17174 ושוב הסתבכתי. איך אני יודע שחיבור הSATA מתאים לי? יש…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני לפני קניית מחשב נייד ללימודים,אני מתחיל תואר בהנדסת תעשייה וניהול. איזה מחשב מומלץ לי? חשבתי על הלנובו 530 i5. האם הוא מומלץ לצרכים של סוג הלימודים הללו. אשמח לשמוע הצעות
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשרות של חריגה עד 4500 2. מה שימושי המחשב? גיימינג בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Windows 10 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם. היום נהרס המחשב הנוכחי 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? אין…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית ובעתיד משחקים קלים שיהיה שקט ומאוד מהיר. מה התקציב המירבי? 3000 ש"ח האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לעבודה משרדית, סרטי HD שימוש בפוטושופ ואולי בהמשך משחקים לילדים בני 6 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופי…
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
- 1 follower
-
-
שימושים כבכותרת, (פוטושופ, אילוסטרטור...). מסך 15. משקל לא חשוב. כולל מערכת הפעלה. אחריות בארץ עדיף מורחבת. מחשב מחול בא בחשבון אם יש אחריות בארץ. סדרות טובות של היצרנים הזולים ולא סדרות כניסה זולות. ראיתי שמחשבי גיימינג לרוב מציעים מפרט טוב יותר. איך הם לשימושים האלו? איך הם בתור מחשבים לעבודה? שוב המימדים פחות חשובים. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שואל בשביל חבר: לאחר שנים רבות, המחשב הישן כבר לא סוחב וצריך להחליף. אני מעוניין במחשב לשימוש כללי (גלישה, אופיס וכו') כמו גם אפשרות לשחק עד כמה שאפשר בתקציב. התקציב כולל דרישה למסך (היום אני עם 19 אינץ' עתיק).
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
שלום רב! אני מחפש לקנות מחשב של דל או לנובו מעבד 5 סדרה 8 מסך 15" בעיקר לאינטרנט וסרטים אם יש למישהו המלצה לחנות זולה או מפרט מתאים אשמח מאד! תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש הצעה למחשב נייח לעריכת סרטים. שימוש בתוכנות Adobe כגון Premiere / After Effects. המחשב מיועד למישהי שעובדת בתחום מדי פעם אבל לא באופן עקבי או אינטנסיבי. תקציב - 5K, אפשר לחרוג במידה ויש סיבה טובה. אם אי אפשר להרכיב ב-5K אשמח לקבל הצעה הגיונית שעונה על הדרישות. *למען הסר ספר אפשר גם 6K ומעלה אם זה חובה. שימוש - עריכת סרטים בתוכנות Adobe, אינטרנט, אופיס. ללא משחקים וכדומה. ללא ציוד היקפי. צריך את כל רכיבי הבסיס. אין חשיבות מיוחדת לשקט. לא יבוצע OC אלא אם יגיע באחריות מהחנות. צריך לכלול ווינדוס והרכבת מחשב באחריות. אין העדפה לחנות ספציפית. אזור מגורים עפולה / בית שאן. קניית מחשב מתוכננת במהירות…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעצב מתחיל ורציתי המלצה למחשב נייח שנועד לעריכה עם תוכנות ADOBE ובעיקר פוטושופ ראיתי את המפרט המוצע במחשבים מומלצים לעריכה דו מימדית, הוא פורסם לפני חצי שנה ורציתי לדעת אם אפשר להשיג מפרט טוב יותר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 עם חריגה 500 , אני יודע שהתקציב נמוך אם יש משהו מומלץ שאני חייב אז אפשר לחרוג יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן קשיח לאחסון …
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב ירכש באמזון ארה"ב ויורכב בארץ. אז כל העלוית הרכבה וכו' לא רלוונטיות למפרט כאן מעוניין במחשב שיהיה בסלון, סרטים, גלישה כבדה, קצת משחקים, יעבוד 24\7. אשתמש במארז קיים אבל מחליף את כל החלקים כולל מאווררים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? למפרט כאן, 2200ש"ח. (2500 עם הרכבה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים HD וגלישה מאומצת, לא ממש משחק אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשרי 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש לי מארז ישן שאשתמש בו שוב יש גם 2TB HD רגיל 8. האם ישנ…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? +-1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכה קלה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ? מפרט נוכחי: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ oc to 4.3GHZ 1155 6MB Scythe Mugen -2 Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Silver Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333-x4 Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDM LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black 6. האם …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
זאת אומרת, נייד עם מסך מתקפל ! יעני, מה שסמסונג יכולה, לנובו יכולה יותר .... תראו בעצמכם - https://youtu.be/7RjjZNwudgc צפוי לצאת אי שם במחצית השניה של 2020.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
Lenovo Legion Y530-15ICH 81FV0138IV https://ksp.co.il/?select=.268..211..2639..456..455..685..4152.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=55779&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=.454.&rintersect=&store_real= Dell G3 15 3579-87501G51GFOS https://ksp.co.il/?store=eilatLaguna&changeSnif&uin=54767 הם די זהים מבחינת המחירים ומבחינת המפרט (ללנובו יש יותר פורטים ועוד כמה הבדלים קטנים, אבל לא במשהו שהוא בעל חשיבות עבורי) יש איזושהי סיבה להעדיף את הלנובו? בנוסף הדל מגיע עם 3 שנות אחריות כאשר הלנובו עם שנה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, סוףסוף מתכננים מחשב חדש לאולפן!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5גג. או בעצם 4, פשוט הכרטיס מסך מחוץ למחפרט (מתכנן רכישה של משומש) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? FL STUDIO ABLETONE ADOBE PHOTOSHOP PREMIER ואולי קצת גיימינג דגש על עריכת סרטים ממצלמה מקצועית ב- 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי. למרות שחייב אבל זה יבוא בסיבוב הבא כי כרגע המחשב הוא בעדיפות ראשונה מאחר והלך הלפטופ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני חושב שכרטי…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
באפשרותי לרכוש הנ"ל בארה"ב. התצורה הדרושה זולה בכ - 2,000 ש"ח בארה"ב מאשר ב-איידיגיטל. עם זאת, הנציגים בארץ טוענים שצריבת המקלדת לשפה עברית תסיר האחריות מכל המחשב הזה (לא רק מהמקלדת למשל..). האמנם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין לי בדיוק תקציב, אני מניח שלא יותר מ-5,000, אבל אם תמצאו לי מפרט שעונה על הדרישות ב-3,000 אני מבטיח לא לכעוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית ועריכת וידאו, עבודה עם ריבוי טאבים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא יזיק אם יש עכבר מומלץ ונוח (אני דיי מחבב את העכברים הגדולים) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך…
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-