ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום! ברשותי מחשב אסוס K43SA די חדש עם מעבד i7 2670QM זיכרון 4 ג'יגה קשיח 750. המחשב לא כל כך מהיר והרבה פעמים נתקע לדקה/כמה דקות בכל מיני מצבים (פתיחת תיקיות מסמכים כשיש סריקת אנטיוירוס של מייקרוסופט ועוד). מה יכולה להיות הבעיה או שבגלל שזה לא SSD זה הגיוני? עוד שאלה - חיבור בלוטוס לרוב עובד אבל לפעמים לא וצריך לחבר אותו במנהל ההתקנים. מה יכולה להיות הבעיה?? תודה!!!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני שוקל לקנות מחשב חדש בימים אלה , המחשב בעיקר לעבודה יומיומית שכוללת יישומי אינטרנט ואופיס. כמו כן , תיכנות על visual studio 2011 ו eclipse . אני רוצה לשמור לעצמי אופציה להריץ קצת משחקים כשיהיה לי יותר זמן פנוי ולכן אני רוצה שכרטיס המסך יהיה חזק פחות או יותר , המסך איתו אני רוצה לעבוד הוא DELL U2412M דברים חשובים : 1) אני חייב יציאת סאונד coaxial לרמקולים שלי. 2) כמובן שאני חייב יציאת HDMI. 3) אני מתכוון להעביר 2 סטיקים של זכרון שקניתי לא מזמן למחשב הנוכחי : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231428 4) קניתי כבר כונן SSD שעליו אני רוצה להתקין את המ"ה ותוכנות , לכן לוח האם חייב לתמוך ב SATA III . הכונן : ADATA S510 120 GB S…
-
- 4 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה עם מפרט מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים/סדרות/מידי פעם משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי ספורט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד שישמש כתחליף לשולחני לצרכים של אינטרנט, אופיס, צפייה בתכני HD והרצת כמה משחקים (לא כבדים יחסית) לאחר בדיקה די מקיפה אני מתלבט בין 2 דגמים. הראשון הוא סמסונג R580 בעלות של כ- 3800 והשני הוא HP 3010EJ בעלות של כ- 4500 ש"ח. אשמח לחוות דעת והמלצות לשני הדגמים ואיזה עדיף מבין השניים. כמו כן אם מישהו מכיר דגם של DELL עם מפרט דומה לזה של המחשבים הנ"ל עם כרטיס מסך משודרג (פשוט לא מצאתי בשום מקום DELL עם שדרוג של כרטיס מסך) אשמח לשמוע. תודה... אבי.
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום בניתי מחשב לעריכה וחטאי משחקים אבל אני עדיין מתלבט לגבי כרטיס מסך, ניסיתי לחפש באינטרנט ולא יצאתי עם תשובה ממש ברורה: למחשב שעיקרו עריכה על AVID ו-AFTER EFFECTS, עם רצון להיכנס לתחום ה-3DMAX אבל לא בטוח שזה יחזיק מעמד, כשכרטיסי QUADRO לא באים בחשבון מבחינתי, עם הבדל של כמאה ש"ח, איזה כרטיס מסך עדיף, gtx 570 או gtx 660ti ? - המחשב ישמש גם למשחקים אבל העריכה זה הדבר היותר חשוב. - התקציב הוא 1700-1800 לכרטיס. - מפרט המחשב ככל הנראה יהיה כדלהלן: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: מאורר למעבד Arctic Freezer 13 Pro 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core …
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
היי כולם, אני משתמש במחשב הנייד בעיקר לכתיבה וקריאה. חשוב לי שיהיה מסוגל להריץ כמה אפליקציות במקביל ולנגן תכני מדיה בצורה חלקה תו"כ ביצוע פעולות אחרות. עד עכשיו עבדתי עם הAsus T100, ה2 ב-1 הקטן של אסוס. אני סה"כ די מרוצה ממנו, ואוהב את היכולת לעבוד איתו כטאבלט וכנייד. לאחרונה נסדק לו המסך והתחלתי לחשוב אם במקום להזמין דיג'יטייזר מebay - או ללכת למעבדה רשמית של אסוס בארץ - ולתקן אותו, אולי כדאי לי לקנות מחשב חדש עם מקלדת קצת יותר מרווחת שמאפשרת הקלדה יותר נוחה. התחלתי להסתכל על דגמים והT300Chi עונה לי על כל הדרישות, ממה שאני מצליח לראות - הוא נייד מאוד, בעל חיי סוללה טובים, מקלדת נוחה ומחיר יחסית סביר. אז ראשית כל, רציתי לשאול לדעתכם על המחש…
-
- 4 תגובות
- 855 צפיות
-
-
זקוק למפרט עד לסכום של 4500 לסטודנט. אני עובד בעיקר עם MATLAB, ועם תוכנות לעיבוד תמונה, אבל אני רוצה גם שהמחשב יעבוד טוב למשחקים לא כבדים. יש לי כרטיס קול חדש ממחשב ישן שאני אעביר אותו למחשב החדש, ולכן מספיק לי כרטיס קול פשוט.
-
- 4 תגובות
- 530 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין רק בקופסא,לא דרוש כרטיס מסך , הארד דיסק וכונן אופטי. אני מעוניין לבצע אוברקלוקינג למערכת. אני אשתמש בה להרבה דברים, בין היתר עריכת תמונות \ סרטים \ משחקים. תודה רבה על העזרה שלכם !
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
המפרט ללא כ.מסך (יש לי כבר) , ללא לוח אם וללא מארז (אותם אקנה בארץ) בעיקר חשוב לי לוודא אתכם שכל הפריטים מתאימים אחד לשני, שהספק יחזיק עם כ.מסך 7600 GT[b ושהזכרונות בסדר. מתכנן אולי OC קטן עד בינוני בהמשך. חלק מהפריטים נמכרים כ - RETAIL וחלק נמכרים כ- OEM מה ההבדל???? [שמתי לב שה OEM יותר זול]. שאלה אחרונה: האם SATA 3.0 הוא מה שנקרא sata 2? החנות: NEWEGG.COM core 2 e6400 - 242$ g.skill 2x1gb ddr2800 5-5-5-12 1.9v-2.0v +heat spreader - 184$ wd caviar 250gb 7200rpm sata 3.0gb cache 16 seek time:8.9 write time:10.9 OEM - 68$ enemarx eg425p-ve sfma 2.0 atx12v 420w - 59$ שמעתי שיש בעיית תאימות בין זכרונות g.skill ללוחות אם מבוססי 965. האם זה נכון?והאם יש לקחת זאת בחשבון?
-
- 4 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 דגמים שמצאתי שנראים לי מעניינים. http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999912677&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13731 איזה מה 2 מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לדעת ,דבר ראשון אם מחשב נייד יכול להחליף מחשב ביתי בכל המובנים מהירות , גרפיקה,זכרון וכו' והשאלה המרכזית היא שאני מעוניין במחשב נייד ,לגיימרים כבדים מה שווה לי לקנות הסכום כמובן נמוך(רק 7000 ש"ח--חייל משוחרר אתם יודעים מענק לוחם) ובאיזו רשת כדאי לקנות תודה רבה...........
-
- 4 תגובות
- 554 צפיות
-
-
נראה לי שאני אלך על SFF של SHUTTLE (מבוסס 875P) - עם RADEON9800 PRO. מה אתם אומרים ? שווה לקנות או לחכות עוד קצת ל DDR2 ו PCI EXPRESS , לוחות LGA775 וכו' ? אני כרגע עם מחשב ישן - P4 1.4 עם GF3 Ti 500 ... המשחקים עולים סביר , ורק ברזולוציות של 800x600 .
-
- 4 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אהלן, קראתי את המדריך אז אני יודע בערך מה צריך לעשות ולכן אני רוצה לשאות כאן שאלות ספציפיות לגבי המחשב... לצערי אני לא זוכר כרגע את שם הדגם במדויק (אאל"ט DV6 זה שם סדרה ולא שם של דגם ספציפי...) בכל מקרה במחשב יש כרגע שני זכרונות של 1GB DDR3 ב800HZ , מה שאני רוצה לעשות זה לשדרג, לפחות ל3 אולי כבר ל4... כרגע הזכרונות הם של SAMSUNG. מה שאני רוצה לשאות זה ספציפית לגבי הדגם הזה, איפה אני מחליף את ה RAM והאם זה מסובך ? לפי המדריך בכל מקרה זה לא אמור להיות מסובך במיוחד, אבל אני בכל זאת רוצה לנסות ולהבין כדי לדעת למה לצפות. שאלה אחרת שיש לי היא מאיפה מומלץ לקנות זכרונות וכמה זה צפוי לעלות פחות או יותר ? אם אני רוצה 2 של 2GB כמה זה אמור לעלות ? האם אני יכול לקנות אחד של 4G…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיעלו עליו משחקים,סרטים וכל הדברים האלה.. עד 4000 ש""ח איזור צפון (TMS,IVORY,IQPC..) שיעבדו עליו בעיקר המשחקים החדשים
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
הנה מפרט שהרכבתי לדוגמה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm : " SLAVN" - BOX ¤597 לוח אם: GIGABYTE GA-EG43M-S2H ¤594 מסך: ASUS LCD 22" VK222U 2ms DVI WIDE ¤1247 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤254 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121 זיכרון: TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤192 מארז: COOLERMASTER CENTURION 534 (ALL BLACK) w/o PSU ¤262 סט מקלדת ועכבר: GIGABYTE GK-KM5000 ¤60 ספק כוח: FSP 450W : ATX450-PNR ¤189 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤3591 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אודה להצעות נוספות או חוות דעת על מה שהצגתי. בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 693 צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד למעצבת פנים תקציב עד 6K ש"ח 1. מה התקציב המירבי? 6,000 ש"ח. האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לצורך עיצוב פנים, בעיקר תוכנת 20-20, מאפשרת לשרטט ולייצר הדמיות תלת מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA IV CALL OF DUTY משחקנים עדכניים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1366X768 24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?רזולוציה הנ"ל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אז בניתי לעצמי מפרט ב-KSP והייתי רוצה הערות לגביו לפני שאני קונה... רקע: זה מפרט לגיימינג, אני רוצה מעבד INTEL וכרטיס מסך של NVIDIA, לוח-אם שתומך ב-USB3 ו-SATA3, זיכרון 4GB ו-1T של HD התקציב עד 3500... זה מה שהרכבתי (אגב, אני לא סגור על KSP, כל חנות עם סניף במרכז הארץ תהיה בסדר...) מעבדי אינטל Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 870 לוחות אם למעבדי אינטל P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI 530 זכרונות 1GB DDR1 400Mhz CL3 Kingston X2 390 כרטיסי מסך GTS450 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 2.0 640 דיסקים קשיחים Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 275 מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 C…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן Intel(R) 2Quad Cpu Q6700 @ 2.66Ghz 2.67Ghz Ram 2gb System 32bit Os x64 bit based processor המחשב קצת איתי עכשיו הבן שלי התחיל קצת לשחק במחשב .. האם יעזור להוסיף עוד 2gb לזיכרון?
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
- 1 follower
-
-
1.amd 3800 Dual E6 2. סטיק אחד של ג'גה של ראמ 3.לוח אמ אם sli 2 pci-e 4.כרטיס מסך 7800 או 6800 sli 5. מארז לא חייב יפה אבל אם ספק חזק שיחזיק לי אני צריך כמה זה יצא לי עדיף חנות מהצפון תודה מראש !
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית אני רוצה שיהיה כמה שיותר זול אבל לא גרוטאה אני רוצה שיהיו לו אפשרויות לשדרוג עתידי (לא ברמה מטורפת) כולל ציוד היקפי (ללא מסך ומדפסת) כולל צורב טוב H.D 80GB מספיק לי זיכרון 512 תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום, לכולם. אחי מעוניין לרכוש מחשב נייד, שיתאים לעבודה ולימודים, שיהיה מסוגל להריץ באופן חלק ישומיי אופיס, visual interdev \ studio וכמו כן תוכנות גראפיות כגון photoshop...flash...freehand...paintshop מכיוון שאיני חזק בתחום המחשבים הניידים הייתי רוצה לקבל המלצות למחשבים שיעמדו בתקציב ויקנו את הנתונים המיירביים והכי איכותיים שניתן להשיג בתקציב 5000 ש"ח אשמח לקבל הסברים מפורטים על איכויות המסך, הדגמים השונים והחברות, מעבדים מומלצים, אפשריות הרחבת הזיכרון וכ'ו... בנתיים ראיתי את המחשב הנ"ל בטרקלין http://www.ecomtrade.co.il/eMall/product.asp?pc=45928 מה אתם אומרים ? אשמח לתגובות איכותיות ומפורטות ! תודה מראש, עודד.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד, יש לי תקציב של 2000 שח בערך. קיבלתי הצעה כזאת: מחשב IBM THINKPAD דגם X-20. פנטיום 3, 600 מגהרץ. גודל תת מחברת (ככה הבנתי שקוראים לזה- זה מאוד קטן). 384 מ"ב זיכרון פנימי. 20 GB בדיסק הקשיח. מגיע עם צורב חיצוני ותיק נשיאה. הוא רצה 2,000 שקל בשביל המחשב הזה האם זה משתלם או שיש לכם איזה הצעה יותר טובה לטווח התקציב הזה?
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, היה לי נסיון טוב מהמפרטים שמפרסמים פה באתר, הפעם אני צריך מחשב לגיימינג ורציתי לדעת האם המפרטים המפורסמים עדכניים כי הבנתי שזה קריטי בחומרה של גיימינג. בנוסף, לא ראיתי המלצה במפרט למסך. האם לדעתכם אפשר לרכוש מחשב לגיימינג של פורטנייט, מיינקראפט , ראפט וגם עריכה חובבנית של וידאו ב 4500 שח כולל מסך? אפשר לחגוג ב 500 שח.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מרבי 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש המחשב ללימודים. יש צורך שיעבוד טוב עם התוכנות: רוויט, אוטוקאד, סקצ׳אפ ופוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט תמיד חשוב, אבל מוכן להתפשר במידה 😅 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-