עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ישנו מבצע לפורום רוטר לניידי טושיבה דגם L500D 149 המבצע ניתן ע"י חברת נעה מחשבים www.noacomp.co.il קישור לפרטי המבצע: http://rotter.name/nor/sale/13905.shtml ברמת העיקרון המבצע מיועד לגולשי פורום רוטר אך אפשר לתת עד 10 ניידים ל10 הראשונים לגולשי הפורום של HWZONE . למעוניינים בפרטים נוספים כולל מפרט טכני מלא וחוות דעת של משתמשים גשו לקישור http://rotter.name/nor/sale/13905.shtml למי שמעוניין ליצור קשר המסנג'ר שלי wolf@vgames.co.il כמו כן ניתן להשאיר לי מספר סלולארי בפרטי ואחזור אליכם מחברת נעה מחשבים בהקדם. שבוע טוב

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  2. מעבד AMD ATHLON IIX4 620 AM3 לוח אם Gigabyte m720-us3 או Asus M4N78 (עדיין לא החלטתי סופית) כ. מסך HD4870 512MB HDMI (לא הוחלט יצרן...) זיכרון 2GB DDR2 800MHZ (לא הוחלט יצרן...) דיסק קשיח WD 500GB SATA 2 16MB ספק HEC 500TE 500W צורב DVD LGX22 מארז סטנדרטי מסך או SAMSUNG P2250 או LG W2253TQ (לא הוחלט עדיין) שניהם בגודל 21.5' 1:50000 ו2ms היצרנים שלא הוחלטו תלויים במלאי שיהיה בחנות(בכל מקרה הבנתי שזה לא כ"כ קריטי נכון?) סה"כ יצא הכל קצת פחות מ4K מה אומרים ללכת על זה? ואני יודע שחפרתי פשוט אני כ"כ מבולבל כל אחד אומר משהו אחר... תודה רבה וחג אורים שמח!!!

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  3. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3000 שקלים, שיכלול תוכנות בסיסיות אך שיהיה בו הרבה זיכרון. אם מישהו יכול להמליץ לי על מחשב כזה, אני אשמח... תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 684 צפיות
  4. המפרט הוא למחשב שיחזיק הרבה זמן ויריץ משחקים חדשים על רזולוציית 1152X864 . לא חשוב השקט ולא מתוכנן OC וגם אם כן אז לא רציני. Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 2 ₪76 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 מאוור Scythe Reeven, יחידות 1 ₪138 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1239 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪605 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I5 , יחידות 1 ₪522 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1173 Samsung 500GB 16MB 7200rpm Sata2 HD502IJ, יחיד…

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? 3200 חריגה עד 200 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ADOBE AE,PHOTOSHOP,GAMES ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.1920x1080 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב…

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  6. היי, התבקשתי לעזור לבנות מפרט מחשב ואני ממש לא מעודכן בכל מה שהולך לאחרונה בתחום המחשבים אז ישר ניגשתי לכאן. התקציב הוא כ-2000ש"ח והשימושים בסיסיים: גלישה באינטרנט, עבודות בסיסיות ב- microsoft office, מוסיקה, קצת סרטים וטיפה משחקים פשוטים ( מן הסתם זה לא השימוש העיקרי ). התקציב לא כולל ציוד היקפי, ואם יש צורך ותועלת אז אני מניח שאפשר לעלות טיפה בתקציב, פשוט לצרכים בסיסיים אין טעם להוציא סתם כסף. תודה מראש, יובל

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  7. Started by benayoun,

המחשב מחול והוא בן כ 5 לאחרונה נתקלתי בבעהי שהמסך שלו חשוך זה התחיל בכך שפעם בתקופה הוא היה נחשך ומדי פעם חוזר לעצמו היום כשמדליקים אותו אחרי כ 3 שניו תשרואים טוב הוא נחשך אפשר עדיין לראות אבל בקושי כשמחברים למסך חיצונים הכל עובד יפה לפי מה שהבנתי יש מצב שזה בעיה של אינוורטר קניתי מאיביי ממוכר כלשהו אינוורטר שלטענתו מתאים לדגם של המחשב שלי זה האינוורטר שרכשתי http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390113383272&ssPageName=STRK:MEWNX:IT חיברתי אותו במקום הישן ויש אותה בעיה בדיוק... אז או שזה לא מתאים או שזאת לא הבעיה מה אפשר לעשות? תודה

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by VerdineR,

שלום לכולם, כבר תקופה ארוכה אני שואף ליקנות מחשב נייח. אך בעקבות העבודה שאני כולכך מחושב החלטתי לפתוח כאן דיון בעקבות המלצות רבות. אז ככה: בעיקרון המפרט יהיה למשחקים, בעל לוח אם חזק, ע"מ שאוכל להשתכלל במשך השנים, שואף גם למארז גדול ומאוורר היטב. אשמח עם תוכלו גם להמליץ לי על מסך אומנם יש לי מסך, אך איני יודע עם פועל בכלל - או שמה כדי לתקן בכלל שווה. במידה ויש המלצות בהרצליה העדיף. במידה ולא אז TMS. אודה לעזרתכם בנושא בהקדם. בברכה, עמית

• 5 תגובות
    • 713 צפיות
  9. * המחשב יחובר למסך 22/23" Full HD. * יריץ מערכת הפעלה Windows 7 64 bit * שימושים: כללי, ניגון סרטים, משחקים בינוניים, פיתוח תוכנה - קימפול קוד. מעבד: Athlon II x4 Quad-Core 620 Socket AM3 2.6Ghz 45nm Tray - מחיר: 580 ש"ח לוח אם + כרטיס מסך משולב: MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI - מחיר: 510 ש"ח זכרונות‏: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston - מחיר: 260 (בעתיד יתווסף עוד 2 GB אם יהיה צורך) דיסק קשיח: Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS - מחיר: 250 ש"ח קירור מעבד: (Arctic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3 - מחיר: 115 ש"ח מארז: (Antec NSK4400 Mini ATX Black Case (NO PSU - מחיר: 185 ש"ח ספק: (Chieftec 450W Active PFC,80+, 14cm Fan, (24 p…

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  10. Started by avivnet,

1. מה התקציב המקסימלי?גג 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים כבדים אבל בקושי, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:מוסיקה באיכות טובה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.סרטים והרבה HD בלורי ברמה גבוה ושיראו חלקק... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.זיכ…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום, חבר שלי בצבא והוא מחפש נייד למשחקי מחשב,בינתיים הוא די סגור על זה- LG RD580-U.ADKSE מKSP מה דעתכם עליו? יש לכם המלצות לניידים טובים יותר באותו התקציב?(4K בלי חריגות גדולות מדי..חייל בסה"כ) תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Demagh,

אני כבר זמן מה בצבא, ועם כניסתי לסדיר (סוף סוף) חשבתי לקנות מחשב נייד ללילות הבודדים בבסיס. עכשיו, שמעתי הרבה דברים טובים על המחשבים דמויי-הנטבוקים הכוללים מעבדי ATON וכרטיסי ION, שהם ממש מהירים ביחס למחירי הזנות שלהם ואף מסוגלים להריץ משחקים לא רע בכלל. הם באמת עד כדי כך טובים? שמעתי גם משהו על מעבדי ION כפולים (אולי אני טועה?) ושעדיף לחכות להם, יכול להיות?

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  13. שלום לכולם, תודה רבה על אתר מלא מידע מעניין ועל העזרה שאתם נותנים כאן בפורומים. אני חובב צילום ועובד בעיקר עם פוטושופ ולייטרום, בעתיד גם Capture One. -התקציב כרגע הוא עד 2500 שקלים. -אין צורך במערכת שקטה. -לא מתוכנן אוברקלוק. -אני מחיפה, חשוב לי לרכוש את המחשב בצפון. -אם בסכום הזה אני גם יכול לבנות מערך גיבוי אז להוסיף גם אותו למפרט. בעתיד מתוכנן גם מסך בסכום 1500-2000 ש"ח פאנל IPS. מישהו יכול לייעץ בנושא? תודה.

• 5 תגובות
    • 743 צפיות
  14. שלום לכולם, להלן מפרט מחשב המיועד לשמש כמחשב ביתי (סרטים, אינטרנט, מעט עריכת תמונות, קצת משחקים...) התקציב הוא כרגע עד 5200 כולל מסך... הערה : יש לי עדיפות למעבדי אינטל, ולוח אם שאינו MINI (אלא בגודל סטנדרטי/בינוני)... אני כרגע מתלבט על המסך שכדאי לקנות אבל יותר דחוף לי המחשב. האם עדיף לוח דומה של חברת GIGABYTE על פני ASUS?... האם בזיכרון המחשב - ישנה עדיפות לחברת CORSAIR על פני OCZ/PATRIOT/KINGSTON ואחרות? אשמח לקבל הערות למפרט במידה ולדעתכם אינו מאוזן... מעבדי אינטל Core i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Alpine 11 Pro (s775,1156) לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7P55D s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 1600, 2xPCI-E זכרונות DDR II…

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  15. Started by Harsagi,

חבר שלי רוצה למכור לי את המחשב הנייד שלו,מחשב שנמצא אצלו מספר חודשים. אני לא מבין כל כך ככה שאני צריך את דעתכם .. המחשב שאני מחפש הוא יותר לפונקציות של גלישה ועבודות משרדיות. פחות למשחקים. המחיר שהוא הציע לי זה 1,500 שקל. המפרט שהוא שלח לי הוא : ‎HP describes its HP Pavilion ze2000z notebooks as value mobility class of products on its website. Although the ze2000z can be outfitted with goodies such as the AMD Turion processor, the model in this review, Circuit City's exclusive ze2113 is equipped with the AMD Sempron 2800+ processor.‎ הוא נתן לי גם את הקישור הנ"ל http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2570 תודה

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  16. שלום לכולם, 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. מטרות/שימושי המחשב: עבודה משרדית, תכני HD, תיכנות, (משחקים - פחות חשוב). א) במחשב יותקנו מספר מערכות הפעלה. ב) סביבות פיתוח (כמו VS2010 בסביבת windows). ג) הצגת תכני HD לעיתים קרובות - גם כחלק מהעבודה. ב) לא תתבצע שום עבודה גראפית ולא תתבצע עריכת וידאו. 3. ציוד היקפי: רמקולים, מסך - עד 22' חשוב שיהיה נח לעבוד מולו ולא רק לצפייה בסרטים מרחוק, צורב. 6. עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. לא צריך מערכת הפעלה ולא צריך הרכבה 9. אזור המרכז. 10. חשוב שהמחשב יהיה מבוסס i5 עם לוח של gigabyte הרכבתי מפרט בעצמי אך אינני בטוח לגבי הספק, המארז וכרטיס המסך (כדי לא לגרום לבלבול החלטתי לא לשים אותו כאן). תודה רב…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. היום גיליתי שארוסתי תכננה לי הפתעה לכבוד תחילת לימודי לתואר השני - MACBOOK PRO! אלא שבגלל שלא הייתה בטוחה שזה עונה לצרכים , החליטה בכל זאת לגלות לי - כדי שנסתובב בחנויות ונבדוק דגמים נוחים. : אז לגבי ה- MAC, העניין הוא כזה: יתרונות ה- MAC 1. זה MAC 2. קל משקל 3. סבירות נמוכה לוירוסים או באגים 4. סוללה מעולה (7 שעות) חסרונות ה- MAC: 1. זה MAC (חיסרון למי שרגיל להשתמש בPC עם WINDOWS; עלול לייצור בעיות התאמה בהעברת קבצים ל-PC) 2. כונן קשיח לא גדול (160 ג"ב) 3. חיבוריות לא רחבה (אין ESATA ויש רק שני USB) 4. אחריות לשנה בלבד וטיפולי מעבדה ארוכים (שמועות להלן הדרישות שלי מהמחשב: 1. שימוש: ישמש כמחשב משני למחשב ביתי ראשי שמפרטו מופיע בפרופיל שלי : א. אמור להרי…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by NoamS,

שלום שמעתי (באיחור) על כך ששווקו מחשבים ניידים של דל עם מעבדים גרפיים פגומים. איך אני בודק אם לא נפלתי על כזה? (יש לי מחשב נייד בן שנתיים בערך. inspiron 1520).

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by asaf556,

איזה מבין שני המפרטים יתן לי ביצועים טובים יותר במשחקים קלים כמו ספור ופיפא וכן לשימושים משרדיים ואינטרנט 1) מעבד Intel Pentium Dual-Core E5400 Tray ₪434 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5400ay לוח אם Gigabyte GA-P43-ES3G ₪385 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39477 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪230 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ₪280 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ₪585 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S485512D3B מארז ללא ספק CoolerMaster El…

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  20. * מטרות המחשב? עבודה משרדית בעיקר, OFFICE ואינטרנט, אולי תוכנות עריכה גראפיות בסיסיות. * גודל המסך? 14.1 -15.6 משהו באזור הזה * משקל רצוי? 2.3-2.8KG, דיי בסטנדרט, אבל שלא יהיה גבוה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? זמן סוללה של כ2.5+ שעות בעבודה משרדית אמור להספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI בונוס נחמד, לא קריטי * בלוטות? יהיה נחמד, גם לא מאוד קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה. שיהיה לפחות 5400RPM ואם אפשר 7200 אז בכלל נחמד * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי בכלל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל חברה מוכרת HP DELL TOSHIBA וכו... הערות אחרונות: צריך שהמחשב יהיה חזק, שיתאים למטרות שביקשתי (שהן לא גבוהות בכלל) ושיעשה אותן טוב.…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by SoulMaster,

שלום (: אני צריך עזרה קטנה בקניית מחשב נייד. - תקציב: 6,000 ש"ח - מטרות: משחקים [כבדים], אינטרנט, מוזיקה וסרטים - מערכת הפעלה: Windows 7 - הארד-דיסק: 500GB - זיכרון: 4GB - גודל מסך: עדיפות ל- 15.6" - כונן: צורב DVD - סוללה: זמן סוללה ארוך - כרטיס מסך: לא מובנה * עדיפות לקנייה מחנויות באג או KSP

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  22. שלום לכולם... תקציב: 2500 ש"ח צורך: מפרט מחשב ללא אביזרים נלווים וללא כונן DVD. אמנם התקציב דל, אבל אני רוצה תמורה הולמת, לכן אני יכול להתפשר ואני מסתפק ברכיבים לא הכי חדשים שיש... כלומר, אסתפק בזיכרון DDR2 ומעבד ללא טכנולוגיית ה i7 החדשה וגם לא כרטיס מסך הכי טוב. מה שבאמת חשוב לי שבעוד שנה-שנתיים אוכל לשדרג לרכיבים הכי חדשים שיהיו, או כמעט הכי חדשים - כלומר הלוח אם צריך להוות תפקיד מרכזי במפרט הזה. לגבי השימוש, אני כן משתמש רציני, אני מריץ לפעמים מכונות וירטואליות, משחק משחקים, וכמובן ניגון סרטי HD. חשוב שיהיה כרטיס מסך סביר. וזיכרון מספיק כרגע 2GB, אם אפשר לדחוף 3 מה טוב. לגבי חומרה ספציפית, אני אישית ממש בקטע של intel ו - nvidia בכל הנודע למעבד ולכרטיס מסך, אבל אתם מ…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by bellboy,

שלום אני מחפש סוללת 8 תאים למחשב שלי ולא מצאתי בשום מקום בארץ את הסוללה, בשום אתר לא שולחים לארץ הדגם של הסוללה הוא - AT902AA אם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש, אשמח לדעת

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  24. Started by gal,

החלקים הנ"ל אמורים להרכיב מחשב לשימושים קלים של התקנות למינהם ואינטרנט.כמו כן יתווסף 4 גיגה זכרון או פחות תלוי איך שיתחשק לי.כמו כן הייתי רוצה לדעת האם וינדוס 7 ירוץ בצורה סבירה פלוס על מערכת כזו.המערכת תכלול דיסק 160 גיגה סאטה 8 מגהבייט באפר. ÞâÑÓÙ ÐÙàØÜ Price Units Total Pentium E5300, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray 295 1 295 ÜÕ×Õê ÐÝ ÜÞâÑÓÙ ÐÙàØÜ ASUS Price Units Total P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio 240 1 240 ÞÐÕÕèèÙÝ ÕÒÕäÙ çÙèÕè Generic Price Units Total CPU Cooler For s775 40 1 40 Total price 575 ₪ מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 657 צפיות
  25. אני מתלבט בין המיני נייד compaq 311c לבין הנייד asus a8sc מחודש (עולה 2000 ש"ח) השימושים שלי הם גלישה באינטרנט, קצת מדיה ולשחק WOW כדי להעביר את השעמום בבסיס. הדרישות העיקריות שלי הם שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי להריץ WOW בצורה בינונית עד טובה (וזה השימוש הכי מאסיבי שהולך להיות על המחשב), שיהיה כמה שיותר קטן וסוללה כמה שיותר חזקה. אז בגודל ברור מי מנצח, גם בסוללה אבל כמה זמן הסוללה של ה-a8sc מחזיקה בהתחשב בכך שמדובר במחודש? ועד כמה נייד 14" גדול? יהיה לי נוח להשים אותו על הברכיים ולעבוד איתו? ומבחינת ביצועים, מי לוקח? (בעיקר מבחינה גרפית). תודה

• 0 תגובות
    • 778 צפיות

דיונים חדשים בפורומים