עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by DeaglinG,

אהלן, אני מעוניין להרכיב מחשב לצרכי HTPC, הורדות וגלישה בלבד. לא משחקים וכדומה. המחשב יחובר לטלוויזיה la40b550. המפרט: SPIRE PowerCube - Mini ITX - Home Theater PC + 300W PSU http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=11002 332 ש"ח Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - TRAY http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=6388{23}47 790 ש"ח ZOTAC Mini ITX 775 Geforce 9300 + WIFI + HDMI http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=528_888&products_id=10659 780 ש"ח סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 1,905 ש"ח יש לי כבר 4GB זכרון (2 צ'יפים של 2GB), כונן קשיח Samsung HD103UJ 1TB וכונן DVD. מספר שאלות: אי…

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  2. Started by Iko89,

* מטרות המחשב? אינטרנט, מוזיקה, מעט סרטים ובעיקר תוכנות כגון איסקיו ומסנג'ר.. * גודל המסך? רצוי 12 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משו כמו 5-6 לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא .. * בלוטות? חובה (וגם WIFI) * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? חשוב אבל לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשבתי על הlenovo s12 מה אתם אומרים ?

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  3. אני רוצה להזמין מחשב חדש למשרד. חשוב לי שיהיו חלקים אייכותיים, לא יקרים בהכרח. מעבד INTEL לוחות אם ASUS \ GIGABIT צ'יפ סט INTEL או משהו מומלץ אחר. כרטיס מסך איכותי אך לא יקר. כנראה שאתקין windows 7 אז שיתמוך בקלות. זכרון פנימי DDR2 נראה לי מספיק, אלא אם כן ממליצים על DDR3 ולא לעלות הרבה במחיר.

• 7 תגובות
    • 968 צפיות
  4. Started by imprezaSTiWRx,

עריכה : בהתחלה חשבתי לשדרג ת'מחשב אבל שיניתי את דעתי והחלטתי לחכות עוד כמה חודשים ולקנות מחשב חדש בתקציב של 5500 ש''ח,אני מתכוון לקנות ת'מחשב למשחקים כבדים החדשים התחלתי במפרט של מעבד סדרת i5 עם לוח אם של Asus P7P55D אז אני רוצה שתמליצו לי על שאר הדברים (כרטיס מסך,ספק כוח,דיסק קשיח,זכרונות) פשוט לבנות מפרט על המעבד הזה או אם יש לכם הצעות להחליף,ראיתי בחוקים שאם יש צורך בOC אני לא ממש מבין בזה אם יש הסבר מלא אשמח,וישלי מסך של LG W2261V Full HD. המחשב שיש לי: מעבד Intel® Pentium® Dual CPU E2200 @ 2.20GHz, 2199 MHz לוח אם MSI P965 Neo2 (MS-7235 v2) זיכרון פנימי 1GB דיסק קשיח 300 GB כרטיס מסך 9600GT ספק כוח EZcool 450W המפרט שאני בונה : Intel Core i5 750 2.66GHZ 8MB LGA1156 B…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אהלן חברה, קודם כל, גיליתי את האתר הזה עכשיו לראשונה ואני די כועס על עצמי שלא גיליתי אותו לפני כן, פשוט אתר מעולה . המפרט שאני מחפש כאמור: - תקציב של עד 4000 ש"ח, - למטרות משחקים בעיקר (רצויה מאוד גם תמיכה במשחקים כבדים יחסית), הצגת HD - יתרון. - ברשותי מסך samsung 2253bw בעל רזולוציה של 1680x1050 - אין לי צורך בציוד היקפי, בצורב, או במערכת הפעלה. - חשיבות לשקט- בערך 6.5-7 - יכול להיות מאוד שארצה לעשות OC בדרגה קלה עד בינונית (מתמצא למדיי) - עדיף הרכבה בחנות. תודה רבה מראש לעונים..

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by aarrek,

שלום , אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לנציגת שיווק. המחשב אמור להיות חזק כי יציג תכנים כבדם ורבים. איזה מחשב מומלץ ? Lenovo - DELL ? איזה דגם מומלץ ? מישהו הציע לי את ה-Dell Vostro 1520 . תודה מראש

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  7. Started by WitheNoise,

שלום נשלחתי לארגן מחשב חדש לדודה לא יותר מ4500 כולל המסך וההרכבה. משחקים בעיקר, מעט עבודה על office יש צורך במסך חדש, ואין שום העדפה לחברה אין שום צורך במחשב שקט במיוחד ואין שום צורך מיוחד (שאני יודע) לא מתוכנן OC מערכת הפעלה כבר יש, והמשחקים בעיקר רשת (מישהו אמר WOW) תודה הגעתי למשהו כזה : מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪951 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪593 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪247 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪618 …

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  8. Started by bigbosf,

בשעה טובה התחדשתי בנייד רציתי לשאול לגבי שימוש מועיל - אז ככה - בעקרון הנייד אצלי בחדר - אני משתמש בו בדרך כלל במיטה - לעבוד עם חשמל - או עם הבטריה? או שאפשר גם וגם ? נניח לעבוד על הבטריה ואז שנשאר חצי בטריה לחבר לחשמל? בגמר שימוש לכבות לגמרי או לשים על מצב שינה? מה ההבדל בין שינה - למצב שינה? יש לי את שתי האופציות מופיעות האם יש סכנה לעבוד כאשר הנייד מונח על הברכיים ? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by larry_lurex,

שלום, קניתי לאמי נייד ומסתבר שהוא עם מסך מבריק (לא מאט) וזה מציק לה. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? (בלי להחליף את המחשב...) תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. נראה לי שאפשר גם להכליל את השאלה האם שיא הטכנולוגיה כיום, שאפשר להרכיב מחשב כזה ב20 אלף שקל נגיד, יריצו טוב משחקים גם בעוד 4 שנים? אם נקנה היום מחשב ב10 אלף ובעוד 4 שנים בעוד 10 אלף, האם נקבל אותה תוצאה מבחינת ביצועים? אני לא מבין גדול בחומרה אבל לפי מה שנראה לי, ההתקדמות היום היא לא מטאורית כמו שהיה אפשר להגיד לפני כמה שנים זה נראה כאילו החומרה, כפי שאנחנו מכירים אותה היום, מתאמצת המון בשביל להוסיף אחוזים בודדים בביצועים ורואה שהכף נוטה לכיוון זה עם ה5-6 יותר FPS במשחק או העוד 5% במהירות. קשה לומר שיש באופק איזו טכנולוגיה מהפכנית מעבר לפינה. מה אתם חושבים?

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  11. אני ראיתי את שאר העמודים בפורום ומודע לכך שאני שואל את אותה השאלה, אך סלחו לי אני קצת בור בעניין ופוחד שההודעות האחרות בנויות לזמן אחר, מחירים אחרים ורכיבים אחרים.. לכן אני אשאל בעצמי למפרטים שנראים לכם הגיוניים. כל הציוד ההקיפי קיים. אני מעוניין ב4 גיג'ה זיכרון RAM זריז יחסית (לא חייב את המהיר בשוק) כרטיס מסך ... אני בעיקר שואל בין G-FORCE 9800 למקביל ב ATI אני לא ממש מבין בזה ובגלל זה מבקש את עצתכם. אגב בעניין הכרטיס מסך, אני מתעניין לדעת אם יש אפשרות לפיצול מסכים מאסיבי באחד הכרטיסים אללו (EXTEND ליותר מ 2 מסכים) ואם לא ובלי קשר למודעה... איך אני מסיג וכמה עולה כרטיס מסך (רצוי חיצוני) שמסוגל לבצע עבודה שכזו.. זיכרון פשוט , אני מחפש זיכרון זריז יחסית אבל הנפח פחות…

• 0 תגובות
    • 501 צפיות
  12. Started by eldadmo,

לפני כשבועיים רכשתי את המחשב הנ"ל. כבר בהפעלה הראשונה הריח לי שהמחשב לא מתנהג נכון, ואיך ידעתי זאת ? מחשב עם ליבה כפולה (6600), 4 גיגה ראם וכרטיס מסך של NVIDIA אמור לעבוד חלק על 7. החשש שלי התגלה כמוצדק ברגע שעבדתי עם מוזיקה ברקע (מדייה פלייר וינאמפ ושאר ירקות) בזמן העבודה המוזיקה הייתה נעצרת קופאת ומתעוותת. מבדיקה עם התוכנה DPC LATENCY נתגלה כי המחשב פשוט לא יציב בעליל. כמובן שדבר ראשון היה לעשות שיחזור מערכת - שוב אותם תוצאות. למזלי יש לי "בכלי העבודה" ווינדוס 7 מקורי ונקי - גם התקנה של מערכת זו העלתה חרס. התקדמתי צעד נוסף, נכנסתי לאתר טושיבה וחיפשתי דרייברים חדשים אך לא מצאתי. התחלתי לבטל דרייברים של כרטיס רשת, מודם, רשת אלחוטית - עדיין לא היו תוצאות טובות יותר. את המח…

• 0 תגובות
    • 726 צפיות
  13. Started by or_kudai,

מנהלים למחוק בבקשה

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  14. Started by asi11,

מישהו יכול להרכיב לי סטטוס של מחשב למשחקים בערך עד תקציב של 2400 ש"ח. אני מת לקנות מחשב חדש עוד השבוע. לקחתי הצעה מאייבורי אבל אני לא כול כך מבין במחשביםן זה התקציב שיש לי רק 2400 ש"ח. אני לא רוצה מחר ללכת ולהזמין ולהיראות אידיוט. אז פשוט יעבדו עליי. דר"כ אני קונה באייבורי עקב תנאי תשלוםן טובים. אני מעוניין רק ב-INTEL. ,תודה מקווה לעזרה דחוף!!!

• 9 תגובות
    • 725 צפיות
  15. Started by p1tbull,

לאחר שחרשתי כאן את הפורום וקיבלתי מכם הרבה עצות, החלטתי שאני מוכן ומחר אני הולך לקנות את המחשב. רציתי לשאול אתכם אם יש דברים שאני צריך לדעת? בגדול אני הולך לשבת מול סוכן מכירות, לראות מה יש לו להציע (וכמובן שיש לי בראש מה אני באמת רוצה...ויש הבנה בסיסית ברוב הנושאים). ואיך בכלל לוודא שכל החלקים שמביאים לי מקוריים וחדשים מהקופסא? אני קונה בת"א, קודם אלך לשמוע הצעות מ KSP אח"כ מאייבורי, ואז אחליט איפה יותר משתלם - ממליצים על עוד חנות באזור?

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  16. שלום לכולם. אמרו למכר שלי כי לא מומלץ לעבוד עם E8400 וזכרון DDR3, זה נכון או סתם שטויות? (שאלה חדשה בעמוד 3).

• 25 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. שלום, זה המפרט הונכחי של המחשב שלי: מעבד - Intel Core 2 Duo e6400 לוח אם - Gigabyte GA-965P-S3 זכרונות - TwinMos TwisTer 2GB(1X2) 800MHz כרטיס מסך - ATI Sapphire Redeon x1950xt דיסק קשיח - ‎WD2500KS‎ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II ספק - ‏‏Hec 450TD-TF 450W מארז - HJA-291 MIDI, 18cm Fan Silver אני מתכנן בשנה - שנה וחצי הקרובות כנראה לקנות מחשב חדש, אז השאלה שלי אם בנתיים זה כדאי לשדרג כרטיס מסך. מה שחשבתי לעשות זה לקנות REDEON ‏HD 4730 , ואם חייב מעבד מהר יותר בשבילו(אני מניח אני לא בטוח) אז אני יקנה קיררר ב-100 שקל ויעשה Overclock(לפי מה שהבנתי את המעבד שלי אפשר להעיץ הרבה עם אוברקלוק קטן יחסית). תקציב לכרטיס מסך + קירור(אם צריך) 600 ש"ח אם למישהו יש הצעות אחרות בתקציב הזה…

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  18. Started by soprno,

השקט ממש חשוב לי, אז השקעתי מארז כזה יקר. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.5GHz Q8300 : " SLB5W" - BOX ₪734 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ₪418 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800KH ₪476 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪930 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-24B1ST - SATA - RETAIL ₪148 כמות:2 מארז: [..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪684 מקלדת: [..] LOGITECH WAVE KEYBOARD - USB ₪277 עכבר: [..] LOGITECH G5 LASER MOUSE ₪257 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - ENG - OEM ₪577 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 500W : PPCS500 ₪409 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 LOW PROFILE FOR INTEL S775 ₪83 דיסק קשיח: [..…

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  19. Started by kizz,

שלום, מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח. אם ישנם מחשבים שעונים על הדרישות למטה בתקציב יותר נמוך (4000 ש"ח) - מה טוב. מטרות המחשב: עבודה משרדית "כבדה" - אופיס ואינטרנט. תרחיש רגיל: 6 גליונות אקסל, 2 מצגות, 4 חלונות וורד, כ-15 מיילים פתוחים באאוטלוק ו-4 טאבים שונים ב-firefox. ברקע skype, בבילון ואנטי-וירוס. נפח הזיכרן חשוב מכיוון שקובץ ה-pst מגיע ל2-3 ג'יגה אחרי שימוש של חודשיים. גודל המסך: לפחות 12 אינץ' ועד 13 אינץ' במידה והמשקל כולל הסוללה קטן מ-2 ק"ג. זמן סוללה: מינימום 3 שעות תחת השימוש שמופיע למעלה. רצוי 5 שעות ומעלה. יציאות מיוחדות: לא הכרחי, עדיפות למחשב עם יציאת DVI/HDMI, חיבור סיראלי (לא קריטי) ו-e-sata. בלוטות': רצוי אבל לא הכרחי, מקסימום אוסיף לתקציב דו…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Zenarcotic,

* מטרות המחשב? אופיס, סרטים, מוזיקה וכו'. לא מיועד למשחקים. * גודל המסך? עד 13, עם עדיפות ל-12 * משקל רצוי? עד ה- 2 קילו, עדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש, לפחות חמש שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הייתי רוצה יציאת eSata וdisplay port, או משהו בסגנון * בלוטות? חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה, רק 7200, לא פחות. * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו, דל. אם יש אופציות נוספות אני פתוח להצעות. יש לי כרגע מחשב עסקי רציני e6400, שקניתי אחרי התלבטות ממושכת כאן בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב יותר קטן, באותה איכות בנייה [חשוב ביותר] מכוון שזה פרוייקט…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. צריך מפרט לעבודה בוורד,אקסל ושאר תוכנות אופיס. שמיעת מוסיקה וצפייה בסרטי XVID ומוסיקה. 1. מה התקציב המקסימלי?1200 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית בעיקר,אופיס וכו'... משחקים פשוטים ביותר כמו דינר דש וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי?כן, רמקולים, מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ?לא צריך מסך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבה כן,מערכת הפעלה לא. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.בא…

22. מארז פשוט ספק 12cm 500te 2wx 500w HEC לוח ג'יגהבייט GA-EP45-UD3LR מעבד I5 750 זכרון KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ כ מסך GEFORCE GT240 1GB 3 MSI זה המפרט בעיקרון יש הצעות לשיפורים באחד מהחלקים? והם הלוח אם תומך במעבד החדש I5

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  23. שלום, מחפש מחשב נייד למטרות גלישה, אופיס, אולי קצת צפיה בסרטי HD. לא למשחקים/עיבוד תמונה/חיזוי מזג אויר. נקודות חשובות: 1. מיועד למשתמשת מק לשעבר, היא דורשת טאץ' פד שיאפשר לה לעבוד עם שתי אצבעות, או איך שהם לא עובדים על המק. יענו להגדיל/להקטין תמונות עם הטאץ' פד וכל ה-gestures האלה. אני לא בטוח אם יש כזה דבר על מחשב שאינו של מק, ראיתי שלניידים של אייסר של משהו דומה. 2. גודל רצוי באזור ה-13". 14" זה המקסימום. 3. אורך חיי סוללה רצוי כמה שיותר, אבל לא קריטי. 4. משקל - כמה שפחות כמובן אזור 2 קילו. תודה מראש!!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by sagioto,

שלום, אני סטודנט, הכוונה שלי היא לקחת אותו לשיעורים ולכתוב עליו סיכומים עם oneNote, בגלל זה גם 12" נראה גודל טוב, אני צריך מקסימום שבמקסימום 6 שעות עבודה אבל גם ככה ברב הכיתות יש חשמל.... פשוט לא מצתי ביקורות בגוגל על הדגם הזה- כנראה יש לו שם אחר בחו"ל... וגם לא ראיתי אנשים שמשתמשים בו, אז רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתו ויכול להעיר/להאיר, אם אתם מכירים מקום שהוא נמצא בתצוגה ואפשר לשחק בו זה גם יועיל בנוסף מעניין אותי איך השירות של HP במקרה של תקלה, ואיפה הכי כדאי לקנות? תודה לעוזרים,

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by matanco3,

היי זה המפרט הסופי שהגעתי אליו אם יש הצעות לשיפור או דעות אני אשמח לשמוע... המחשב מיועד לגיימינג כבד יש לי מסך 24 אינץ של סמסונג והמחשב יהווה גם כטלוויזיה (יש לי כבר כרטיס טלוויזיה) השקט מאוד חשוב 8 מ10 בגלל זה הקירור הטוב שבחרתי... Intel Core i5 750 2.66GHZ 8MB LGA1156 BOX NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler Intel Whitesburg DP55WB LGA1156 SAPPHIRE RADEON HD5850 1GB GDDR5 Dual DVI\HDMI\DP PCIE LANCOOL PC-K56WB HEC WIN+ 550 550W RETAIL G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 SEAGATE ST3500418AS 500GB SATA2 7200RPM 16MB LG GSA-GH22NS40 DVDRWX22 SATA BLACK BULK קיבלתי הצעת מחיר מנעה מחשבים בסך 5035 ש"ח...

• 4 תגובות
    • 926 צפיות

דיונים חדשים בפורומים