עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by valera199309,

שלום לפני כמה ימים קניתי לפטופ מסוג HP DV6-2130EJ הבעיה שאני לא מצליח למצוא דרייבר מעודכן לכרטיס חיפשתי באתר של נוידיה אפילו כתבתי להם מכתב אבל הם שלחו אותי לאתר היצרן אבל באתר היצרן הדרייבר האחרון הוא 188.7 וראיתי שיש כבר 197.6 בגלל הדרייבר אני לא יכול לשחק בשום משחק אז עם מישהו יודע איפה אפשר למצוא אז תעזרו בבקשה כי אני כבר לא יודע מה לעשות

• 8 תגובות
    • 912 צפיות
  2. היי, כמה שאלות בבקשה: זהו הלינק למחשב עם המפרט המלא: http://ronlight.co.il/category.asp?cid=538 מעבד: Intel® Core™ i3-2310M 2.10 GHz (3M Cache) זכרון: 2GB DDR3 1333MHz (ולא 4 ג'יגה כמו שמופיע בלינק!) האם ניתן להריץ סביבות פיתוח בסיסיות על מחשב זה? מה לגבי הרצת וירטואליזציות (החינמיות והלא כבדות)? שאלה כללית נוספת: האם המעבדים החדשים של אינטל (Sandy Bridge) אמורים להיות חסכוניים יותר? אם לא, אז מה השיפור בעצם..? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  3. Started by wadew,

שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב לצורכי גרפיקה (פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, פריהנד, אינדיזיין) ב-5000 שח לא כולל מסך. יש לי גם שאלה בקשר לכרטיס מסך, שאני לא ממש מצליח להבין: הכרטיסים היותר יקרים נוגעים למי שרוצה למשחקים, או שגם אני צריך לדאוג מגלל זה? ואם אני רוצה להתעסק קצת עם תלת מימד, אם אין לי כרטיס מסך יקר אז כמה זה מפריע? ועוד שאלה, הכרחי שני כוננים נפרדים של הארדיסק? תודה.

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  4. Started by Onn_the_levy,

שלום לכולם. נייהיתי סטודנט פתאום, והבנתי שאני צריך איזה מחשב נייד, וטבעתי בכל ההיצע שיש בשוק.. אני מחפש מחשב בסיבות ה3000-4000 שקלים, עדיף לא לחרוג, חשוב לי שהמסך יהיה מט (המבריקים משגעים אותי..) אני רוצה לעבוד עם המחשב בשיעור ולכתוב איתו בכיתה, (שימושים משרדיים...) חשוב לי שהמקלדת תהיה נוחה, ושהסוללה תחזיק איזה 4 שעות... אני בעתיד יצתרך לעבוד גם עם תוכנות כמו MATLAB, פוטושופ, אם הוא יהיה מסוגל להריץ SOLID WORKS זה יהיה נחמד, אבל לא חובה.. כמובן שלגלוש באינטרנט, אבל אני לא מאמין שזה יהיה אתגר בשביל מחשב כלשהו... אשמח לעזרה תודה, און.

5. שלום לכולם, מכיוון שאני בצבא אני לא כל כך מעודכן בדקיות של הרכיבים. דרוש מחשב לסבא שלי שעיקר השימושים שלו הם : וורד, הורדות של סרטים (כן הוא יודע להשתמש בטורנט ... ) וצפייה של סרטי HD כרגע יש שני כיוונים או לקחת את המארז שיש לו כרגע + הספק ENERMAX LIBERTY+ANTEC 300 או להחליף אותם מכיוון שהמאוררים כבר לא ממש חזקים ולא בא לי להתעסק עם שימונים וכאלה והספק אכל הרבה הפסקות חשמל (רק לאחרונה נקנה אל-פסק ) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪565 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪49 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2H-USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪374 מארז: LANC…

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  6. Started by 26789gilad,

שלום, אני מחפש מחשב לשימוש גרפיקה (תוכנות Adobe בעיקר) ועריכת וידאו בסיסי התקציב שלי עד 5000 בלחץ, מצאתי שני דגמים שנראים לי רלוונטים ואני מתלבט לגביהם Lenovo Z500 (ולקחת אותו עם הרחבת אחריות ל3) http://ksp.co.il/?uin=20515 Dell SE 7520 http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=0&uin=17234 ההתלבטות שלי היא בגלל שלנובו נחשבים פחות אמינים לפי מה שהבנתי אבל יש להם כרטיס מסך של NVIDIA (שהוא טוב לגרפיקה) הוא קל יותר במשקל ונחשב שמתחמם פחות ויש לו SSD והדל הבנתי שהוא כבד יחסית אבל יש לו מסך הרבה יותר טוב מהלנובו ואחריות אמינה יותר, ויש לי ניסיון חיובי איתם אבל הכרטיס מסך של AMD פחות טוב לי והבטריה שלו נחשבת שמחזיקה פחות והבניה בינונית אני ממש אשמח אם למישה…

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  7. שלום שמי שלומי ואני בונה מחשב לעבודה גרפית ברמה גבוהה... למעשה עשיתי סקר מאוד נרחב בנושא אך לאחרונה התחלתי להתבלבל ונתקעתי. אני מבקש את העזרה מכל מישהו שיש לו ידע בנושא ויכול לעזור המחשב נבנה למטרה אחת והיא עבודה גרפית. התוכנות שאני עובד עימם הן: פוטושופ, ילוסטריטר, אין-דיזיין, פרימייר פרו, פרי-הנד וכדומה... האם מחשבים שנבנים לאוברקלוק וגיימרים ברמה גבוהה מתאימים?.. איזה סוג של חלקים אני צריך?.. מה הסכום הכולל המשוער?.. ואיפה משיגים אותם?.. בתודה מראש שלומי...

• 13 תגובות
    • 912 צפיות
  8. Started by b3ta0,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש עם מעבד דור שישי של אינטל בדקתי כבר אפשרויות מאילו שהגיעו לחנויות מה אתה חושבים על הנייד דגם: Dell Inspiron 5559 IN-RD09-9210 ? יש בו מה שאני מחפש, מסך 15.6 על רזולוציה יחסית גבוהה ומעבד i7 חזק. לא מאוד יקר יחסית לאחרים, ו 3 שנים אחריות. מה שחבל לי שהמסך הוא מבריק (לא מגע), אך אעבוד איתו בעיקר בתוך הבית ולא בחוץ... אני לא מחפש מחשב שהופך לטאבלט או משהו בסגנון. אשמח לחוות דעת עליו / עוד אפשרויות דומות במפרט. וגם, האם ניתן להחליף את כונן ה DVD, בדיסק SSD? אם כן, האם אני צריך איזה מתאם בנוסף לכונן עצמו? אשמח לתשובה תודה

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  9. Started by binyamins,

אני כנראה אבחר אחד מהשניים הללו תודה

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  10. שלום , מחשב שהציעו לי ב KSP פ"ת : מעבד אינטל E5300 TRAY מאוורר AC ALPINE PRO 7 לוח אם GIGABYTE GA-EG41MF-US2H זיכרון - 2GB DDR2 800MHZ KINGSTON /SAMSUNG כונן קשיח - WD 320GB SATA2 צורב - DVD LG מארז - COOLER MASTER 534 ספק כח - CORSAIR 550W VX - שימוש עתידי בכרטיס גרפי 9800GT ברמה MED END ( לא גיימרית מקצועית משהו ברמה בינונית ) . המחשב מיועד בעיקר לאינטרט והורדות קבצים שירים סרטים וכו' סיכוי קלוש ל OC מקווה שזה בסדר

• 14 תגובות
    • 912 צפיות
  11. אחותי רוצה לקנות מחשב נייד, התקציב הוא 4-4.5K. אני מחפש מחשב חזק, ולא פחות חשוב שתהיה לו אחריות ארוכה. המחשב הנ"ל נראה לי האופציה הטובה ביותר. ‎ CPU‎ ‎Intel Duo Processor T2450 2.0GHz‎‎ ‎ Memory‎ ‎2GB (2X1024MB)‎ ‎ HD‎ ‎120 GB 5400 rpm‎ ‎ Display‎ ‎15.4 WXGA (1280 x 800)‎ ‎ GPU‎ ‎Intel® 950GML upto 224MB shared system memory‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD Multi Burner‎ ‎ Wireless‎ ‎WiFi 802.11‎ ‎ Bluetooth‎ ‎ Yes‎ ‎ Card Reader‎ ‎Integrated 5-1 Card Reader ‎ ‎ Parallel‎ ‎ No‎ ‎ Serial‎ ‎ No‎ ‎ S-Video Out‎ ‎ Yes‎ ‎ USB‎ ‎ 4XUSB 2.0‎ ‎ RJ-45‎ ‎ Yes‎ ‎ FireWire‎ ‎ Yes‎ ‎ MIC‎ ‎ external microphone-in connector (mono)‎ ‎ Line In/Out‎ ‎ external speakers/headphone‎ ‎ OS‎ ‎Free Dos…

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  12. Started by yarinyc,

1.תקציב המקסימאלי-3,800 שקל א)לנצל את כל התקציב(אבל שיהיה על דברים רלוונטים אם לא חייב אז לא לשים) ב) לא לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב: סרטי HD ,גיימינג א) ב)משחקים שצריך שירוצו על המחשב: leauge of legends(מקסימום הגדרות), call of duty ghosts(הגדרות בינוניות ומעלה), battlefield 4 (הגדרות בינוניות ומעלה) -רזולוציית מסך- 1920X1080 מסך- 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב :בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?שיהיה כונן SSD בשביל המערכת הפעלה ו 1TB הארדיסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: 6-7 שיהי שקט לא צריך משהו מוגזם 6. האם מתוכנן אוברקלוק: בלי אוברקלוק 7. לכלול הרכבה בחנות ובלי מערכת הפעלה 8. אין העדפה ל…

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  13. Started by kdani,

כבר הרבה זמן לא התעסקתי בזה, מישהו יודע איפה מומלץ היום להרכיב מפרט של שרת ? יש מישהו בארץ שנותן אפשרות ברשת או שחייבים לפנות לאתרים בחו"ל ? נכנסתי לאתר של למובו וראיתי שאפשר להרכיב שרת מבוסס Pentium core 2 duo E6600, יש לי מחשב בן 9 עם המעבד הזה, ממי כדאי וממי לא כדאי לקנות.... ? אני מחפש שרת TOWER. מבחינת אחסון (שרת אמור להריץ חלונות, DC, EXCHANGE לכ-20 משתמשים) - מה עדיף - RAID 5 של STAT, או RAID 5 של SAS, או בכלל MIRROR של SSD ? מבחינת נפח אחסון אני צריך כ-2TB. אשמח לשמוע המלצות / טיפים..... תודה.

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  14. להלן הדגמים, לינקים למפרטים, וכמה מההבדלים הבולטים ששמתי לב אליהם: Lenovo 3000 N100 Duo 1.6Ghz http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2872 WiFi LAN Intel® 3945 a/b/g (מקורי של אינטל) קורא טביעות אצבע משולב FingerPrint אחריות- שנה. Dell Inspiron 6400 1.73Ghz http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3410&catcode=200 הזיכרון שמסופק רק 533MHz אחריות- 3 שנים (אני עדיין ממתין לתשובה מהמשווק לגבי מה כלול באחריות). LG F1-224DE Duo 1.73GHz http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3480&catcode=487 3 שנים אחריות (שנה- מלא. שנתיים- רק חלקים, כך שזה לא ממש אפקטיבי). הערה: ראיתי ביקורות מכל העולם לגבי הניידים הנ"ל, אך לא מצאתי ביקורות ל LG. אשמח להמלצו…

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  15. אני בהתלבטות מאוד קשה ... אשמח אם משהו יוכל לעזור השימוש העיקרי במחשב הוא עבודה ומשחקים חדשים שיצאו .. לא מתוכנן OC אני לא יודע אם שווה להשקיע כלכך הרבה כסף בגדול זה איפשהו התלבטות בין לקנות core 2 duo או pentium D 3.0 כי ת'כלס כרגע הכל יעבוד עליו כמו חייה מפרט א' ב 4300 שח מעבד - intel core duo E-6600 4MB לוח אם - Gigabyte GA-965 S3 זכרון - G.skill 2GB 800Mhz כרטיס מסך - Leadtek Geforce 8600GT 256MB דיסק קשיח - WD 320GB 7200rpm Sata2 מארז - FoxConn TLA-436 צורב - LG H42N DVD RW X18 black מפרט א' ב 3300 שח מעבד - intel pentium D 3.0 4MB לוח אם - Gigabyte GA-945 S3 זכרון - G.skill 2GB 667Mhz כרטיס מסך - Leadtek Geforce 8600GT 256MB דיסק קשיח - WD 320GB 7200rpm Sata2 מארז -…

• 10 תגובות
    • 912 צפיות
  16. כותרת תודה.

• 11 תגובות
    • 912 צפיות
  17. שלום רב. ידידה שלי מעצבת תכשיטים ובתים. היא מעוניינת לקנות מחשב חדש שישמש אותה. כרגע היא עובדת על לפטופ בן שנתיים שלפעמים קורס לה כאשר היא מרנדרת ובעיקרון כבר עשה את שלו. מאחר ואת עבודת העיצוב היא עושה בבית, המלצתי לה שתעבור למחשב נייח (שיכול לתת לה תמורה גבוהה יותר במחיר נמוך יותר ממחשב נישא). השימושים העיקריים שלה הן בתוכנות בסגנון פוטושופ ואוטוקאד, אבל מאחר והיא משתמשת גם בתוכנות בסגנון 3DMAX ו-REVIT (אין לי מושג מה זו התוכנה הזו) ומעוניינת לרנדר את העבודות שלה היא צריכה יותר ממחשב משרדי רגיל. מהמפרטים שמוצעים לא הצלחתי להבין מה הכי יתאים לה ולכן אני שואל כאן. בעיקרון היא מעוניינת שהרינדורים שלה יהיו מהירים ויותר חשוב מזה שהמחשב לא יקרוס באמצע. התקציב שלה הוא בסביבות ה…

• 8 תגובות
    • 912 צפיות
  18. שלום רב, אבקש המלצה למחשב נייד לעריכת גרפיקה אך ורק עם תוכנת sony vegas. שאר העבודה היינה שגרתית (אופיס וגלישה). 1. מה התקציב המקסימאלי - 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - ניתן לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - עד 3700 גג. 2. מה שימושי המחשב - עריכת ווידאו עם sony vegas ושאר השימוש הוא סטנדרטי (גלישה ואופיס). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - שימוש תדיר sony vegas. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - צורב בלו ריי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  19. אהלן חבר'ה, ככה, אז הכותרת דיי מציינת את המטרה. אגיד עליי שאני כן גיימר כבד, למרות שהיום אני משחק בעיקר SC2, שלא דורש מחשב חדש, אני כן משחק במשחקים כבדים. אציין בנוסף שאני כן מבין בחומרת מחשבים, ובמפרטים בכללי, אך יש תחומים שלא התעדכנתי בהם לאחרונה. אציין מס' סעיפים לפני שאני מתחיל את הנוהל מפרט הרגיל כאן: 1. יש לי כ-4 הארד דיסקים + SSD אחד, ז"א = לא צריך בכלל הארד-דיסק. 2. אני מעוניין לכלול במפרט את ה Sandy Bridge i7-2600. פה מתלבט על נושא הK או לא. - כבר יש את הi7-2600 למכירה בפנדס ב1445. לרוץ לקנות? - ניתן גם להרכיב לי מפרט ללא מעבד אם הנושא בעייתי, כי אני די סגור על הדגם, ומעבד אין בעיה להביא. 3. כפי שצוין בכותרת לא צריך אף אלמנט של ציוד הקפי (מסך, מקלדת,…

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  20. שלום, ראיתי שממליצים כאן על HP Mini 110-1100EJ כנייד בתחום 2000. אבל מסך 10" נשמע קצת קטן. יש משהו יותר מומלץ עם מסך קצת יותר גדול? הקומפקטיות לא בראש רשימת הדרישות. נוחות עבודה בעדיפות קצת יותר גבוהה. אפשרות לחריגה קטנה אם זה מחוייב.

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  21. שלום, יש לי כרגע מעבד: i5-3470 כרטיס: gtx 560 geforce זיכרון: 8 gb ram לוח אם: B75M-D2V המחשב כבר ישן ובקושי סוחב משחקים חדשים. האם יש טעם לשדרג אותו (החלפת כרטיס מסך והוספת זיכרון) או לקנות חדש? תודה לעוזרים.

22. Started by Murmur,

שלום, אני מחפש נייד נוח לעבודה על שרטוטים - בעיקר CAD - עם תלת מימד אבל אדריכלי/תעשייתי ולא למשחקים עתירי גרפיקה. צריך להריץ Autocad כמו שצריך, ורצוי שיהיה קל ונוח. רצוי עם כונן SSD למערכת ההפעלה. תקציב - עד 5K אבל גמיש אם יש סיבה מוצדקת. גודל מסך - 15.6 (או דומה). אשמח להמלצות.

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  23. Started by Sangha,

היי.. אז ככה חבר שלי רוצה לקנות מחשב ב5000 שח וביקש ממני שאני יכין לו מפרט. אז בניתי משו אבל אני רוצה תעזרה שלכם..אז בבקשה תבנו לי מפרט ב5000 שח ללא מסך וציוד הקיפי! ורצוי מארז יפה , ורק שתכלול גם בניית מחשב. המחשב מיעוד בעיקר למשחקים ומוזיקה!.. תודה!

• 7 תגובות
    • 912 צפיות
  24. שלום, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי יש לי את הנייד מהסוג שרשום למעלה כאשר עיקר העבודה שלי איתו עם כרטיס קול (Degidesign MBox) וסיקוונסר, pro tools כמובן. קראתי את כל הנושא שכתוב על זכרונות ואם אני מבין נכון, אני צריך זיכרון למטרת אוברקלוקינג בגלל האודיו אינטרפייס והפרו טולז, הלא כן? אם כך, ברשותי היום כרטיס אחד דלוח שאלו הם נתוניו:Qimonda 1024 mbytes ,DDR2 (PC2-5300), 333mhz (DDR2 667) supported frequencies 200mhz 266mhz 333mhz שכחתי משהו? עכשיו אני רוצה להוסיף עוד סטיק אחד שלפחות עוד 2 ג'יגה. יש למישו המלצה מכוונת? אולי עוד פרטים יעזרו, המאבד intel® core 2 CPU T7200 2.00ghz אספק עוד פרטים אם יש צורך תודה ואני כבר מצפה להמלצות =)

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  25. Started by ravnadal,

כידוע אינטל מחליפים את התושבת כל 2 דורות כדי לתמוך ביצרני לוחות האם. בדרך כלל אין הבדלים משמעותיים בין הדור הראשון והשני על אותה התושבת לפחות ממה שראינו לאחרונה (בעיקר ב 4k) למי שמשדרג אחת לכמה שנים. האם עדיף לקנות לוח אם עם מעבד בסוף הדור לדוגמא raptor lake. מאשר meteor lake שאחריו יגיע עוד דור שייאפשר שדרוג אבל ככל הנראה לא יהייה כל כך שווה כלכלית וגם מבחינת ביצועים. השאלה היא בעצם אם אפשר להתייחס לכל רכישה של מערכת מבוססת אינטל כלא ניתנת לשדרוג ולכן לא להשקיע בלוח אם טוב כדי שיוכל להחזיק מעבד בדור הבא כי גם ככה השדרוג ככל הנראה יהייה חסר טעם.

• 2 תגובות
    • 912 צפיות

דיונים חדשים בפורומים