ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
-
שלום רב. ידידה שלי מעצבת תכשיטים ובתים. היא מעוניינת לקנות מחשב חדש שישמש אותה. כרגע היא עובדת על לפטופ בן שנתיים שלפעמים קורס לה כאשר היא מרנדרת ובעיקרון כבר עשה את שלו. מאחר ואת עבודת העיצוב היא עושה בבית, המלצתי לה שתעבור למחשב נייח (שיכול לתת לה תמורה גבוהה יותר במחיר נמוך יותר ממחשב נישא). השימושים העיקריים שלה הן בתוכנות בסגנון פוטושופ ואוטוקאד, אבל מאחר והיא משתמשת גם בתוכנות בסגנון 3DMAX ו-REVIT (אין לי מושג מה זו התוכנה הזו) ומעוניינת לרנדר את העבודות שלה היא צריכה יותר ממחשב משרדי רגיל. מהמפרטים שמוצעים לא הצלחתי להבין מה הכי יתאים לה ולכן אני שואל כאן. בעיקרון היא מעוניינת שהרינדורים שלה יהיו מהירים ויותר חשוב מזה שהמחשב לא יקרוס באמצע. התקציב שלה הוא בסביבות ה…
-
- 8 תגובות
- 913 צפיות
-
-
היי חברים, הביעו דעתכם על מפרט לעבודה משרדית בלבד: מעבד Intel Pentium D 820 2.8Ghz 800mhz לוח אם GA 8I945 GZME-RH כרטיס מסך מובנה זיכרון Kingston 2X512mb ddr2 533mhz כונן קשיח Western Digital 160GB Sata II כונן אופטי LG DVD-RW מארז ATX סטנדרטי המחיר הכולל הוא 2550 שקל
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט טוב לתקציב שנע בין 1800-2200. - המחשב הוא במיוחד לילד בן 6, ככה שלא צריך משהו ממש חזק. - המחשב גם לשימוש באינטרנט, וורד. - חשוב שזה צריך לכלול מערכת הפעלה. - מסך כבר יש, אז אין צורך (15 אינץ). אם אפשר בבקשה מפרטים מהאתר הבא: http://pandas.co.il היום אנחנו הולכים לקנות את המחשב ככה שזה די דחוף תודה.
-
- 8 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט מחשב ואני צריך את דעתכם. הפרטים הם: תקציב - 5500 ש"ח מטרות - משחקים, סרטים ב-Full HD OC - לא מתוכנן ציוד היקפי - ללא רצוי מ-KSP כי הם החנות הטובה היחידה שאני מכיר בירושלים. אם יש עוד, המליצו לי. המפרט: רציתי לדעת: * האם החלקים ששמתי מתאימים אחד לשני? לוח אם למארז וכו'. * האם בסה"כ המפרט טוב ומנצל את התקציב באופן מקסימלי? יש איזשהו חלק שכדאי להחליף? או אולי את המארז? * האם יש איזשהו מעבד או כרטיס מסך שכדאי לחכות לו? אפילו אם זה חודש-חודשיים של המתנה. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכני HD אבל גם משחקים מידי פעם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. למשל NBA 2K13 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי כן, הכי פשוט שיש עדיף ללא כבלים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …
-
- 4 תגובות
- 913 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד באמאזון ורציתי לדעת אם למישהו היה ניסיון עם מחשבים של DELL ואחריות. באמאזון רשום רק שיש אחריות BBY 1YR שמחיפוש קצר ברשת התברר כאחריות של BEST BUY, כשאני ביררתי עם התמיכה של DELL בארץ הם אמרו שהם מכבדים רק אחריות EMEA. איך אני יכול לברר אם האחריות של BEST BUY היא גם EMEA? מישהו התנסה עם זה בעבר? תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 913 צפיות
-
-
כמו שנרשם למעלה - בעיקר אינטרנט, מוזיקה ועבודה משרדית+עבודה גרפית קלה ואפשרות למשחקים (אם כי לא יהיה שימוש יומיומי, בטח לא במשחקים כבדים). התקציב הוא עד 2500, רצוי פחות, אך אפשר גם מעט יותר אם כדאי. זה המפרט שהרכבתי בינתיים: סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 413 413 1 מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box IE5200 366 366 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP31-DS3L 39273 314 314 1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB WDC1115 309 309 1 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 ES 996640 375 375 1 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 9500GT Silent 512MB DDR3 PCIe LV452 144 144 1 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L 19…
-
- 10 תגובות
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך אך לא במחיר של ירידה בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים / משחקי רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בינתיים בעיקר BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך כרגע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אשמח לחוות דעתכם, מחשב לילד לטובת משחקים, בעיקר משחקי רשת + פיפ"א חדשים וכד'. תקציב - 3.5K מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?+ 200 ש"ח 2..מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים כבדים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - fifa 12 ועוד משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)/Samsung s23a950d LED -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 9 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אהלן חברים, בן דוד שלי מעוניין להתחדש במחשב חדש.. התקציב שעומד לרשותו עומד על כ-6 אלף שקל כולל הכל.. מחשב, מסך, מקלדת ועכבר (רמקולים ירכשו בהמשך.. כנראה ש ATP3). השימוש הוא בעיקר אינטרנט, סרטים, מוזיקה, עבודה ב OFFICE וכו'.. דברים סטנדרטים. מידי פעם משחקים, דברים בסגנון של NBA\FIFA ומשחקים יחסית קלים אחרים. כאילו לא דברים כבדים כמו CS, FEAR ושאר הFPS.. אלה משחקי ספורט ואולי קצת אסטרטגיה. אם אין צורך בכרטיס מסך שלקחתי בשביל המשחקים האלו, ואפשר להסתפק בכרטיס ON-BOARD ולחסוך את ה700 שקל האלו - אני אשמח הכל, חוץ ממסך, הכנסתי במפרט הנ"ל שהורכב ב LOGIC-PC: (תסלחו לי על הערות בצד.. פשוט זאת תמונה שנשלחה לו במייל של המפרט + הסבר על כל חלק) אבקש התייחסותכם למפרט, (בעי…
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
-
-
היי מה המצב חברה? אז ככה...אבא שלי מתכוון לקנות מחשב נייד בקרוב,הוא לא ישתמש בו הרבה (סתם אופיס ותוכנות קטנות) וככה עוד חצי שנה שאני מתגייס אני מקבל אותו. אז אני יודע שהעסק יקר מאוד,ואני מדבר על מחשב נייד שמסוגל להעלות משחקים ברמה בסיסית.כי אחרת למה לו לקנות מחשב ניד זול שלא יהיה לי בו שימוש אחר כך? ועכשיו הקטע הכי לא אפשרי,כעקרון אבא שלי ביקש שיהיה כמה דגמים,3500,4000,5500 ש"ח, שהוא יוכל אחר כך לבחור. כעקרון זה אמור ללכת לפי 3 דגמים הזול והמשתלם ביותר,הבינוני והמתפשר,והיקר יותר בעל הביצועים. אבל אני יכול למשוך איכשהוא גם עד ה6000+-. כמובן שישר קפצתי על כמה אפשרויות,אבל אף אחת מהם לא היתישבה בדרישות במחיר כזה,חוץ מהDELL INSPIRON 6000 שכולל ב6000 שקל 256DRR ניתן לשדרוג עד …
-
- 4 תגובות
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000-5500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:כל המשחקים הכבדים החדשים,תכני HD,תכנות א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.VISUAL STUDIO 2008,MATLAB,MRDS ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.1680X1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכ…
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1425.15 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-K8VT800 VIA K8T800 Motherboard (Athlon64, DDR400, 5.1 Sound,SATA RAID, LAN, USB 2) [ ¤ 598.56 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Golden Dragon Series Retail Memory [ ¤ 730.62 ] 1 Hard Disks : Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 679.47 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [ ¤ 1529.95 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Gigabyte 16/48 Retail [ ¤ 195.02 ] 1 מחיר- ¤ 5158 המחשב מיועד בעיקר למשחקים. מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
אז ככה אני מתכוון לקנות מחשב והתקציב שעומד לרשותי הוא 6000 שקל למחשב בלבד בלי ציוד הקפי. אני רוצה לקנות מחשב בעל מעבד כפול ליבה, ומטרת המחשב היא כאמור למשחקים אך גם לעבודה עם תוכנות גרפיקה כבדות כמו MAYA. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 913 צפיות
-
-
כידוע אינטל מחליפים את התושבת כל 2 דורות כדי לתמוך ביצרני לוחות האם. בדרך כלל אין הבדלים משמעותיים בין הדור הראשון והשני על אותה התושבת לפחות ממה שראינו לאחרונה (בעיקר ב 4k) למי שמשדרג אחת לכמה שנים. האם עדיף לקנות לוח אם עם מעבד בסוף הדור לדוגמא raptor lake. מאשר meteor lake שאחריו יגיע עוד דור שייאפשר שדרוג אבל ככל הנראה לא יהייה כל כך שווה כלכלית וגם מבחינת ביצועים. השאלה היא בעצם אם אפשר להתייחס לכל רכישה של מערכת מבוססת אינטל כלא ניתנת לשדרוג ולכן לא להשקיע בלוח אם טוב כדי שיוכל להחזיק מעבד בדור הבא כי גם ככה השדרוג ככל הנראה יהייה חסר טעם.
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
חשוב לי קודם מחשב מתאים אז אם אני רוצה לראות 4K ברזולוציה של 1920x1080P מה שנקרא Downscaling בלי עיכובים בסטרימינג כי המחשב יותר חלש אז איזה מחשב מתאים לזה ומה צריך ל HD 8K? תודה
-
- 0 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה מפרט למחשב שאני רוצה לקנות, אשמח עם תאירו ותעירו לי על חומרה טובה יותר קבלו: מעבד: AMD ATHLON 64 3000 + BOX (מה זה לעזעזל BOX) + מאוורר silentboost לוח אם: כאן לא ידעתי מה יותר טוב אבל בסוף בחרתי, EPOX 8HDA3J למעבדי AMD 64 זכרון : TWINMOS 512MB (השאלה עם הלוח אם שבחרתי תומך בשני סלוטים של 512MB!!!!!!!) כרטיס מסך: GIGABYTE RADEON 9800 PRO 128MB 256BIT - יש משהו יותר טוב!!!!!! מארז: COMPUCASE, אני צריך משהו חזק עם יותר מאוורר אחד על המארז, אבל בסביבות 350 ש"ח. הסכום שאני רוצה להשקיע זה עד 4500 ש"ח, אני עומד בזה???
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
טוב אני צריך את במחשב למשחקים החדשים כמו קול אוף דיוטי פרו אבולושן וסרטים באיכות HD נלוריי וכל מה שמסביב. פעם פתחתי פה אשכול והוא נתן לי את המפרט הבא: (שיש לי בעייה למצוא באתר שוב את כל החלקים אז פתחתי חדש) מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box ¤407 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1239 לוח אם ASUS M3A78-EMH HDMI ¤372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31622 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB ¤376 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=6400AAKS זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤87 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-1GBNT כרטיס גרפי Asus ATI Readon HD4670 512MB DDR3 PCIe ¤445 כמות:1 http:…
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
-
-
מעבד Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray לוח אם Gigabyte GA-B75M-D3H מארז וספק SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W זכרונות Kingston 4GB 1600 כרטיס מסך Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail הארד דיסק WD 500GB Sata 3 Caviar Blue המחשב ימכר לאח של חבר אז תנו מחיר חברי
-
- 0 תגובות
- 913 צפיות
-
-
גנבו לאחותי את הנייד ואני רוצה לקנות לה חדש מתנה. השימושים שלה מאוד בסיסיים: אופיס, אינטרנט וסרטים. היה לה מחשב בן 3-5 והוא הספיק לה.. מסך מבוקש 14-15.6. תודה
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
היי לכולם אני חדש באתר ואני צריך עזרה....יש לי בן אדם שנמצא כרגע בארה"ב וחוזר לארץ ביום שבת, והוא יכול להביא לי נייד לארץ איתו... פרופיל הנייד המבוקש הוא כזה: - גודל ומשקל לא מהווים מטרד כיוון שהמחשב יגיע איתי בבוקר למשרד ויעזוב איתי בערב...זה לא מחשב שאנייד אותו כל הזמן. - התקציב שלי כרגע עומד על 1500$ - אני עובד עם תוכנות כמו 3d max, photoshop, sketchup, ריינו, אילוסטרטור וכו'.... - אורך חיי סוללה חשוב אך לא קריטי..רוב הזמן אני נמצא ליד שקע חשמל זמין. - חשוב שהמסך יהיה בגודל סביר. בנתיים המחשב שאיכשהו הצלחתי לחפש בכוחות עצמי הוא זה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/800999-REG/Dell_AM17XR3_5001STB_Alienware_M17x_17_3_Notebook.html סתם כי המליצו לי על מחשבי DELL. אג…
-
- 4 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בשבוע הקרוב כבר. אשמח לקבל כמה חוות דעת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
מכירים "יצור" כזה? תודה dp 1.4 תומך HDR ואפילו יותר hdmi 2.0b תומך HDR לפי מה שהבנתי שאפחד לא מייצר כאלה הכל HDMI2.0
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
אני קצת בבעיה לגבי המפרט כי הוא מיודע לילד בן 5 וילדה בת 13 ...שאני חושב שהמקסימום מבחינת גרפיקה יהיה איזה FIFA 2005 ...או משהו בסגנון ... אז ככה : יש כרגע מבצע מחנות שקרובה לאיזור מגוריי ב 2490 , תגידו לי מה דעתכם : p4 3.00 775 800FSB HT64 intel s775 2 PCI-E 800 HT 8 USB 512 DDR 400 160 GB HD DVDRW RADEON X300 256 כרטיס קול - INTEL HD SYSTEM 7.1 כרטיס רשת 10\100 מארז 400 ג'נרי מקלדת \ עכבר\רמקולים 2490 ש"ח מה אתם חושבים ?.....או שיש משהו יותר טוב במחיר דומה אך כמובן טוב יותר ... דבר שני .....ופה ההשקעה : מסך LCD 19 .....אני מאוד אוהב את SAMSUNG הבעיה שאני לא בקיא במחירים ובטח בדגמים (האחרון שקניתי היה לפני המון זמן) אז אני צריך גם LCD 19 . נ.ב עוד חצי ג'יגה אני יוסיף זה…
-
- 11 תגובות
- 913 צפיות
-