עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני לא אוהב את כבל ההטענה של Ipad Pro 2017 , מקווה שאפל פאן בויז לא ייכעסו עליי עכשיו. אני מעוניין בהטענה אלחוטית ל Ipad Pro. 1. כן אני יודע שזה יהיה איטי יותר מהטענה רגילה, לא אכפת לי. 2. אני לא רוצה את הטענה אלחוטית שמערבת את הכבלים ו/או את התקע התקניים של Apple. 3. כסף זה לא בעיה. 4. אם ההטענה האלחוטית עלולה להזיק לאייפד שלי באיזה דרך כלשהיא, זה דווקא כן אכפת לי ואשמח לשמוע את דעתכם. אם תוכלו לשלוח לי קישור למשהו שטוען אלחוטית, ותואם ל Ipad Pro 2017, ויש לו תקע שמתאים לתקן האירופאי (באמזון כל הזמן מציגים תקעים בתקן האמריקאי, אבל אני לא מבין כזה גדול באמזון - יש מצב שהם שולחים לישראל אוטומטית תקעים שמתאימים לתקן האירופי…

• 0 תגובות
    • 768 צפיות
  2. שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין סדרת vostro ל -inspiron במחשבים ניידים של DELL? האם איכות החומרים והבנייה שונה? למשל יש את שני הדגמים הבאים: Dell Inspiron 15 3580 Dell Vostro 15 3580 שניהם עם אותה חומרה (מעבד,כרטיס מסך,זיכרון,דיסק קשיח), אך ה- vostro עולה קצת יותר. שניהם באים עם אותה אחריות (3 שנים בבית הלקוח). האם ה- vostro בנוי יותר טוב? תודה.

3. Started by Noam Ganz,

אהלן לכולם יש לי מחשב נייד גיימינג בסיסי ביותר (i5h; gtx 1050; 8 gb ram) חשבתי לעבור למחשב נייח הבעיה שאני לא מסתדר עם חומרה לא מבין בזה ולא יודע להתעסק בזה כל הנושא של דרייברים משחות טרמיות מעקב, מעקב אחרי טמפרטורה, חלוקת ליבות במעבד ועוד כל מיני מונחים שראיתי והלחיצו אותי גורמים לי להתרחק מהרעיון המחשב נייד ברשותי כמעט שנתיים וחוץ מלעדכן דרייברים לכרטיס מסך לא עשיתי כלום ואני מרוצה מאוד אני מניח שבזמן הקרוב לאחר הקניה הכל ירוץ חלק, אבל כשיהיו בעיות במחשב או ידרשו עדכונים זה אומר להתחיל להתעסק בחומרה ונראה שזה סיפור רציני למי שלא בקיא בתחום מה דעתכם על זה? סתם נסחפתי או שזה באמת מדריש הבנה יותר עמוקה? דבר נוסף - מה לדעתכם תקציב ב…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by joelr,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות לבת שלי, בת 10, לפטופ קטן ונחמד בשביל צרכי אופיס שיש לה בשלב הזה. כדאי שהוא יהיה גם די קטן, קל, בטריה סבירה ומספיק חזק ומהיר. אז ראיתי שיש לא מעט אפשרויות סבירות בערך במחיר 1200-1400₪. אני לא רוצה מעבד סלרון. יש לפטופים עם מעבד פנטיום N5000, ראם 4גיגה, SSD 64 ג’יגה, מסך 12 אינץ בערך, כרטיס מסך מובנה. הנה לינק לדגם כזה ב KSP: לינק כמה שאלות יש לי אליכם: - האם 4 ג’יגה אמור לסחוב win10 עם תוכנת אופיס? - האם לא עדיף לקנות chromebook? לא יודע אם יש אופיס בשבילו - האם סוללות 2 תאים עם הספק 32-38 ואט יספיקו לכמה שעות שימוש סביר? (לא מדבר על 10 שעות ג’יימינג או וידאו) - האם יסחו…

5. היי כולם, המחשב הנייח הותיק שלי שבק חיים, פרש מן העולם, מחשב לשעבר, ארבע ליבות באדמה, וכיו"ב ואני שוקל לאמץ מחשב נייח ג'וניור (בכפוף לסל אימוץ). נשאר לי כרטיס מסך GeForce GTX 1060 Windforce 6GB, כונן SSD, וציוד מקיף. דרושה בוקסה חדשה. לא איש מחשבים אני אז הלכתי לאיבוד בין מה הכרחי ומה לא בהרכב מחשב, וכיצד להתאים את המעבד ללוח אם לכרטיס מסך לזיכרון לקירור לצ'אקרה של העולם. נק' המוצא של המחשב היא כמובן כרטיס המסך, סביבו צריך להיבנות הכל. אשמח לעזרתכם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 זוזים (כמובן לא כולל כרטיס מסך), אבל גמיש אם זה לא ריאלי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית,…

6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - אין לי מושג מה המחירים היום, כמה זה מצריך לדעתכם? האם 5000 ש"ח יספיקו? אם מומלץ להשקיע יותר, אשקיע יותר אם לדעתכם זה כדאי. 2. שימוש: תוכנות adobe creative suite, ותוכנות autodesk (כמו autocad ו revit) צריכות לפעול במקביל על מסכים שונים, עם קבצים גדולים. חשוב מאוד שהכל ירוץ מהר מהר מהר. 3. ללא ציוד הקפי. ללא מסך. 4. מניח שצריך כונן SSD אחד למערכת וכונן SSD נוסף לנתונים שצריך להיות יותר מTB אחד. האם כדאי לקנות כזה היום או להמתין ולשים HDD בינתיים? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. ללא תוכנות ללא מערכת הפעלה …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Hagar Cohen,

הי אני מעוניינת לרכוש מחשב חזק לגרפיקה התוכנות העיקריות שארצה לעבוד איתן הן פוטושופ אילוסטרייטור קצת פלאש ואולי בעתיד עריכת וידאו בפרימייר חשוב לי שאוכל לעבוד עם מספר תוכנות במקביל . שיעבוד מהר ולא יתקע הכי חשוב אני צריכה גם מערכת הפעלה ואופיס ציוד היקפי ואצטרך WACOM תודה לעונה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. הי מחפשת מחשב נייח לגרפיקה לעבודה בתקציב 5.5K גמישה בתקציב. התוכנות העיקריות הן אילוסטרייטור פוטושופ אולי אפטר אפקטס ופרימייר בעתיד (בודקת אופצייה) מלבד זה נדרש ציוד הקפי מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים ו wacom רצוי עבודה שקטה. יש צורך בווינדוס 10 ואופיס. איזור מגורים לא חשוב, קנייה בטווח הקרוב. אופצייה לשדרוג

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף, עד 5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב השימוש הוא ביתי, אבל צריך שיוכל להריץ אפטר אפקטס, פוטושופ ואדובי פרימייר בצורה טובה/סבירה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הרכבת מחשב בחנות ווינדוס 10 …

• 1 תגובה
    • 949 צפיות
  10. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 3000 ש"ח, עדיף לא לחרוג ולחסוך איפה שאפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים פשוטים יחסית (fortnite, overwatch, Rocket leauge 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אפשר המלצה למסך זול ופשוט מחוץ לתקציב בבקשה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש hard drive של 500gb עם זה עוזר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד, רק שלא יהיה משהו שמפריע לכל הבית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אפשר ממש קל, אבל ממש…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם, קיבלתי המלצה מחבר של המחשב https://ksp.co.il/?uin=52600 - Lenovo Yoga 730-13IWL 81JR0023IV שמחירו עומד על 5100 באילת (הולך לקנות אותו בשבוע הבא). השימושים הם: שימוש משרדי - שימוש ממוצע, ומעבר לך שימוש בתוכנות של מהנדסים כמו: מטלב. רוצה מחשב לשימושים סטנטדרטיים טיפה מעל הממוצע כדי שישמש אותי לטווח ארוך. האם המחשב הזה יענה על הצדרכים או שיש המלצה טובה יותר ביחס למחיר? בתודה מראש,

• 22 תגובות
    • 9.3k צפיות
  12. שלום אני מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי. הכיוון שלי הוא זיכרון 8G, מעבד I5 דור 8, דיסק SSD 256G במסגרת חיפושים אחרי עסקה משתלמת נתקלתי ב"מציאון" המציע מחשב - "מחשב נייד DELL ULTRABOOK בעל מסך 14" דגם E7440 הכולל מעבד Intel Core i7-4600U זכרון 8GB דיסק קשיח 512GB SSD ומערכת הפעלה WINDOWS 10 -מוחדש" המחיר - רק 2051 ש"ח - זול משמעותית ממחשבים חדשים עם מעבד I5 דור 8 ודיסק קטן יותר. זה גרם לי לחשוב - האם מעבד I5 דור 8 יהיה בהכרח מהיר יותר מ-I7 דור ישן יותר? על הנייר מהירות ה-I7 הישן גדולה יותר. אשמח לקבל חוות דעת! תודה מראש

13. Started by danezeq,

קניתי מחשב ממיטב כספי בסוף שנת 2010 ובמשך כמעט עשור שלם הוא שירת אותי נאמנה. חוץ משדרוג זיכרון, החלפה לכונן SSD והחלפת משחה תרמית לא עשיתי בו שום שינוי. את האמת שכבר 9 שנים אני לא מפסיק להיות מופתע איך הוא ממשיך לעבוד ללא דופי ורבב. הכל חלק ומהיר. באמת שאין תלונות. כבר התחלתי לחשוב שקצב התפתחות המחשבים פשוט הואט. לפני 20 שנה היה צריך לקנות מחשב חדש כל שנתיים. לאחרונה התחלתי לעבוד יותר עם תוכנות של אדובי (פוטושופ, אינדיזיין וכ') ושמתי לב שהעבודה הואטה באופן משמעותי. בעיקר מאז השדרוג מאדובי CC 2018 ל2019. יש לאשתי מחשב נייד שנרכש לפני שנתיים, ניסיתי עליו את התוכנות וגיליתי שהן רצות הרבה יותר מהר. פער אדיר. עכשיו אני שואל את עצמי האם המ…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 6000-7000 שקל להתחיל עם יותר קרוב ל 6000 ואז כדי להשוות גם ב 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים רק אחד Battlefield bad company 2 העיקר זה שימוש בתוכנה UNITY3D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד שיהיה שקט וכמה שפחות אבק והתחממות בעיקר בקיץ. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מבין בזה אם זה קריטי ומשפר המון אז כן אבל בעיקר…

15. אני יודע שזיגזג נותנים שירות כזה. יש עוד ספקים/חנויות שנותנים שירות כזה, רצוי באיזור הצפון?

16. Started by אורנקו נייד,

שלום, אני צריך עזרה בקנית מחשב למשחקים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…

17. יצרתי מפרט(ללא סיבה אמיתית מKSP) כלשהו שמראה את הכייון שהולך אליו אשמח להערות והצעות דומות בערך באותו תקציב דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 9400F 2.9Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus TUF H310M-PLUS GAMING LGA1151v2, Intel H310, DDR4, PCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Black 16GB DDR4 3200MHz CL18 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GT730 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Western Digital Blue 3D NAND WDS500G2B0B 500GB M.2 2280 SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ White VS650 1 מאר…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר, אני רק בשלבים ראשוניים של החיפוש, אני מאמין שאי אפשר לעלות על 3K, אין צורך בציוד הקפי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים רגילים (יוטיוב, אופיס, גלישה) + תוכנות קטנות רבות שיעבדו מבקביל כל הזמן (גם כשיושבים על המחשב וגם כאשר לא)+ אפשרות לגיימינג בינוני במקביל לתוכנות הפתוחות. יכול להיות שבעתיד יהיה רצון לשלב גם עריכת מוזיקה (חיבור לפסנתר חשמלי, עריכת midi... נושאים שעוד לא נגעתי בהם אבל ארצה כנראה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…

19. שלום רב חברים, יש לי מחשב עם המפרט הנ"ל: Acer Desktop PC AM3970G-UW10P Intel Core i5 2320 (3.00 GHz) 8 GB DDR3 1 TB HDD AMD Radeon HD 7530M 1GB Windows 10 https://www.newegg.com/p/N82E16883103855 אני רוצה לשדרג את המחשב כך שיוכל להריץ משחקים כמו PUBG לפחות על 60 FPS ראיתי שהמעבד כן יכול לעשות את זה ביחד עם הכרטיס מסך שציינית ביוטיוב. שדרוגים: ספק כוח (כי אני חושב שהנוכחי כרגע מאוד קטן ולא יכול לעבוד עם כרטיסי מסך חזקים) כרטיס מסך (אחד כזה שהכי יתאים לגודל של המחשב ל-CPU ללוח אם וכו' (לדעתי msi radeon rx 580 8gb) או אחר. אפשרות ל-SSD להתקנת Windows ותוכנות. קיים 8GB RAM אולי אפשרות לשדרוג ל…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by NOY ST,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא לתוכנת סולידוורקס (solidworks) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 (200+-) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. צהריים טובים, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח. נשקול חריגה קטנה אם זה ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב עבור ילד בן 10. קצת אופיס ללימודים ואינטרנט. משחקים עד כמה שניתן. ברור שבתקציב הזה אין יכולות גיימינג מטורפות, ובשביל זה יש לו אקסבוקס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מסך 24 אינץ' לפחות. מקלדת ועכבר בסיסיים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. רק שלא יהיה טרקטור…

23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אם רלוונטיי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מרכז …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום לכולם, הגיע הזמן שאני אקנה מחשב חזק שיוכל להתמודד עם הדרישות הגבוהות של אימון מודלים של למידת מכונה אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח ועבודה על אלגוריתמים של למידת מכונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש העיקרי של המחשב יהיה עבור פיתוח ועבודה על למידת מכונה ולכן יש צורך בכמות RAM גבוהה וכן בכרטיס מסך חזק ( CUDA…

25. מפרט המחשב הוא מעבד i3 4150 לוח אם Asus H97 Pro זכרון 4Gb DD3 1600MHz 2 דיסקים מכניים ספק 300W כרטיס מסך GeForce 7200 GS התקציב הוא רק 400 ש"ח מעוניין לשפר אפשרויות גיימינג... הוא מריץ בסדר משחקים משנת 2006 (פורטל, HL2)

דיונים חדשים בפורומים