עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום. לא בטוח אם לשאול כאן או בפורום מעבדים. אני מתעניין בשאלה - איזה מפרט (מעבד, ז"א) של מחשב נייד יהיה שווה בביצועין (וזה תנאי חשוב - כי אני לא מוכן לרדת ברמת הביצועים העכשווית, שהיא ממש על הגבול) למחשב הנייח שלי (שפרטיו מימין)? אני פשוט מחפש מחשב נייד שיוכל להחליף את הנייח, אבל אני לא רוצה "לרדת" בביצועים. ולכן השאלה שלי בימים האלה היא - האם אוכל להסתפק במעבד i3, או אולי אפילו i3 ULV? או שאני נדרש לבחור במעבדי ה i5 כדי להשוות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  2. שימוש 3 חודשים.. עדיין יש אחריות על הרכיבים להלן הרכיבים שנאמר לי שיש במחשב: AMD 3200 FBS 400 (יש למישהו מושג מה זה FBS 400?) ABIT NF7 (לא מצאתי על זה מידע בשום מקום) 1024 MB MEMORY WD 160 GB 8M BUFFER GFORCE 6800 128M (שאין לו האצת חומרה לחומר עם המקודד H264.. זה נורא?! כי אני מריץ עכשיו הרבה סרטיH264!) PSU HEC 300 W NEC 3220 DVD-R SILVERSTONE LC 17S Hauppauge PVR-150 קירור למעבד של טרמלטק, וכל חוטי החשמל עטופים בזה.. 2500 שקל.. שווה? תודה

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית (תוכנות אופיס), אינטרנט ומעט מדיה (צריבה, itunes, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 6, עדיף שיהיה רגוע... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…

• 4 תגובות
    • 640 צפיות
  4. היי, ברשותי מחשב נייד של לנובו דגם 3000 V100. לאחר שהתאמתי את המחשב לצרכיי והתקנתי את התוכנות שאני עובדת איתן, אני רוצה לגבות את ההתקנה של XP אך לא בטוחה מהי הדרך הכי טובה לעשות זאת. אני מגבה את המחשב הנייח שלי עם תוכנת Acronis True Image Home. האם ניתן לגבות מחשב נייד בבטחה עם התוכנה הזו? בהתחשב במחיצה הנסתרת שקיימת במחשב הנייד. במידה ואתם ממליצים להשתמש ב-Rescue and Recovery המובנית, אני חוששת כי היא תמלא לי את ההרדיסק עד אפס מקום (ההרדיסק במחשב הנייד הוא בנפח 80 ג'יגה וכ-35 ג'יגה נמצאים כרגע בשימוש) . מה עדיף מבין השניים, לגבות ישירות להרדיסק חיצוני USB שברשותי או למדיות DVD? אשמח לקבל תשובות מנסיונכם. תודה מראש, גלי.

• 4 תגובות
    • 825 צפיות
  5. המחשב התחיל לגסוס לצערי הגיע הזמן להחליף... התקציב באזור ה5K עדיף לא לחרוג. לא מתוכנן OC המחשב ישמש בעיקר לעריכה גראפית - וגם אבל פחות למשחקים. אין צורך בציוד היקפי פרט למסך, אבל כן רצוי להוסיף התקן לקריאת כרטיסי CF השקט חשוב בצורה בינונית (לא צריך שקט לחלוטין, אבל גם לא טרקטור) אשמח גם למפרט נוסף עם אופציה לWin7. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  6. Started by yigael_o,

המחשב הוא: http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/pc/vil/datenblaetter/mobile/en/ds_amilo_pro_v3505_sept_oct.pdf עשיתי סיבוב עם חברה שלי באופיס דיפו בחוצות המפרץ (היא רוצה חנות גדולה שתהיה לה כתובת במידה וצריך משהו) ומהמבחר בחנות זה נראה לי הכי סביר (התקציב שלה עד 6000 אבל למה להוציא יותר אם אפשר בפחות לא?) המחשב צריך לשמש ללימודים, היא מתחילה בקרוב. בעני מה שמצא חן זה המסך 15.4 מעבד Intel Core Duo T2050 1.60Ghz זיכרון 1Gb ומשקל 2.8 (באתר היצרן רשום 2.75, מישהו יודע למה יש הבדל?) זה המחשב הראשון שלה, אל תתנו לי לדפוק את זה בבקשה. כל מי שיכול למצוא ביקורות טובות או רעות על המחשב אשמח אם ייתן קישור, מי שמבין יכול לפרסם את דעתו והכי עדיף מי שיש לו כזה אשמח לדעה האישית עליו…

• 4 תגובות
    • 861 צפיות
  7. Started by Mute Dan,

דרוש מפרט למחשב גיימינג 11k, אבל… It’s complicated. אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב2 פעימות, פעימה ראשונה עכשיו כשיצא דור 8 של אינטל, ופעימה הבאה כשישוחררו כרטיסי מסך חדשים באיזור אמצע 2018: בפעימה הנוכחית בתקציב 4k אני צריך מעבד (i7 8700k), לוח, ספק, זיכרון, ואם נדרש אז גם SSD חיבור M.2 כי שלי ישן בחיבור סאטא וכל מה שאתם חושבים שעוד נדרש (פרט לכרטיס מסך וציוד היקפי) פעימה הבאה בתקציב 7k תכלול כרטיס מסך ומסך 4k המחשב שלי התקלקל ואני מתכוון לקחת ממנו: מארז NZXT TEMPEST ישן אבל במצב טוב - לא מוצא סיבה להחליף כונן קשיח SSD SATA של 128 2 טרה HDD מקלדת עכבר ואוזניות של rezer. אז בנוגע לפעימה הנוכחית: 1. ת…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by eve_84,

אשמח לשמוע הצעתכם למפרט הבא, קחו בחשבון שאני לא גיימרית, אבל אני רואה סרטים על המחשב, בכל זאת לא נראה מתאים לי להוסיף כרטיס מסך חוץ מזה הקיים על הבורד. כונן קשיח - 380 ש"ח Western Digital 160 GB sata || 8 MB 7200RPM WD 1600JS צורב - 210 ש"ח LG GSA-H10 Multi DVD Recorder Bulk Black מארז - 460 ש"ח Compucase 6A19 Black MIdi Tower True 400Watt PSU מעבד - 935 ש"ח Amd Athlon 64 X2 Dual Core 3800 BOX AM2 לוח אם - 535 ש"ח Gigabyte GA M51GM-S2G nForce 430 AM2 זכרונות - 799 ש"ח Corsair Value Select 1GB (2X512MB) PC2-5300 DDR2-667 CL5 DC kit מסך - 1235 ש"ח Acer LCD 19" AL1916WS Wide Screen מקלדת - 85 ש"ח Logitech Internet Pro Keyboard Black Oem עכבר - 74 ש"ח Logitech Premium O…

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  9. שלום לכולם, במרץ קניתי את המחשב (מצ"ב למטה מפרט שלו - נקנה בTMS) הדרישות החדשות שלי הם: 1. הגדלת נפח הHD לאחד של 4 טרה ( או הוספה של עוד 2 בנוסף לקיים) 2. שיפור במהירות קריאה וכתיבה אל הHD ובכלל המהירות של טעינת התוכנות (כולן שמורות על הssd) אני מחפש הגדלה ושיפור היות ואני צלם ועובד עם כמות גדולה של תמונות דרך לייטרום/פוטושופ ואני רוצה שהכל (שמירה של התמונות בהארדיסק/טעינת התמונות/ מעבר בין תוכנה לתוכנה וכ״ו) יטוס. נאמר לי שהבעייה היא שהלוח אם שלי בסיסי יחסית ואם אני אשפר אותו ניתן לחבר HD ברייד (לא שאני יודע מה ההבדל בין החיבור הרגיל שלי היום לרייד). אשמח לעזרתכם בשיפור, תקציב - בסביבות 2000-3000K. מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 ק…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by AdamS,

שלום, לפני כמה ימים אבא שלי קיבל מחשב חדש - Lenovo V100. המפרט שלו נראה לי דיי אחלה: http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=2772&p=130 זה בערך המפרט הזה רק עם 1Gb זיכרון ו-HD של 100Gb @ 7200 ויש בו מצלמה. מה שאהבתי בו, זה שהמסך שלו לא מממש קטן והוא בדיוק מה שמתאים, מצלמה וטביעת אצבע. כבר רציתי לקנות פעם מחשב, אבל החלטתי לחכות למשהו אחר, כרגע אני דיי עומד שוב בדילמה לקנות את המחשב הזה בדיוק או שאני צריך מחשב שולחני. בגדול, השאלה שלי היא האם המחשב הזה יכול להריץ משחקים כבדים (יחסית) באיכות סבירה +. לדוגמא ה-CARBON. אם הוא יכול לעשות את זה, אני מוסיף לו ל-2Gb וקונה עוד איזה חודש. תודה מראש, אדם

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  11. Started by FalseStart,

שלום:) לפני רכישה ורציתי להיות בטוח שRTX Super 2070 שזקוק ל PCI Express® or up to PCI Express 3.0-compliant motherboard with one dual-width x16 graphics slot. יתאים לGigabyte B450 Gaming X ? בגלל שהכרטיס דורש dual-width ומבחינת מיקום נראה שהNVMe מאוד קרוב לסלוט של הPciexpress x16, אבל אולי אני מדבר שטויות תודה!

12. סוף סוף Newegg הגיעו גם לקנדה...אבל עכשיו אני אצטרך לשלם מע"מ קנדי... הנה המפרט, ואודה מאוד על עזרתכם ב: 1. מה דעתכם? יש חלקים שהייתם בוחרים אחרת? 2. מה לגבי תאימות החלקים מבחינת חומרה וגם מבחינת התאמה בגודל במארז? תודה רבה!! ASRock P43Twins1600 LGA 775 Intel P43 ATX Intel Motherboard - Retail Item #: N82E16813157130 $90.22 Western Digital Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM Item #: N82E16822136073 $75.49 Antec Three Hundred Black Computer Case Item #:N82E16811129042 $58.58 EVGA GeForce 9800 GTX+ Superclocked Edition 512-P3-N874-AR Video Card Item #:N82E16814130385 $226.61 WINTEC AMPX 4GB (2 x 2GB) 240-Pin …

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 4000-4500 ש"ח, מוכן לחרוג אם מדובר בשיפור משמעותי בביצועים. אך מעדיף לשלם כמה שפחות איפה שניתן מבלי לפגוע בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אך ורק גיימינג. לא מתכנן לעשות סטרימינג או להשתמש בתוכנות עריכה. אני מתכנן לשחק ברוב משחקי AAA העומדים לצאת בשנים הקרובות ב1080p/60 fps עם האפשרות שאקנה בעתיד מסך של 1440p/144Hz. משחקים ספציפיים שאשחק הם: Cyberpunk 2077, Dying Light 2, Monster Hunter World, Overwatch. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצות למסך 144…

14. בגדול צריך על המחשב רק אקסל, וורד וכו. מסך כמה שיותר גדול, מחשב כמה שיותר קל, כמה שיותר זיכרון, ושיוכל להריץ קבצים במקביל (וורד אקסל וכו) אשמח להמלצות שכוללות איזון בין כל הפרמטרים, אין בעיה עם מחשבים שנוטים יותר למסך וזיכרון גדולים וטיפה יותר כבדים ממחשב דומה אחר. מקווה שהייתי מובן, תודה לכם מראש

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מחפש מחשב לצרכי לימודים + קצת שימוש ביתי (אינטרנט, תמונות, קצת סרטים וכד') בעתיד אשתמש גם במטל"ב - לא יודע מה ההיקף שבו אשתמש. פתחתי נושא בשבוע שעבר על הצעה למחשב שראיתי בזד. ענו לי שזה לא כדאי. לא ממש הבנתי למה. נכון להיום הם מפרסמים שתי הצעות (את ההצעה הקודמת - 1600 ש"ח לחשב עם מעבד E5300 כולל מסך 20.1 של FUJICOM http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=312295, ואת ההצעה החדשה - מעבד E6300 עם מסך 22.1 של AOC http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=225172 ) ההצעות כוללות ציוד היקפי + אנטיוירוס. מספר שאלות: 1. האם אפשר לקבל הסבר פשוט אך מפורט מדוע לא כדאי לקנות את המפרטים המוכנים הללו? מה החסרונות? במה זה מתבטא? 2. לגבי…

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  16. Started by Dekmani,

אהלן, אני רוצה למכור את המחשב שברשותי על מנת לקנות אחד חדש. הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי להעריך את המחיר שאוכל לקבל עליו. המפרט: מעבד Intel Core i3 3570 @ 3.40GHz RAM 12GB לוח אם GigaByte H61-D2-B3 כרטיס מסך Nvidia GeForce 1060 3gb ספק כח 500W FAN12 Ci-POWER CWT קרור למעבד מאוורר אינטל מארז ARCTIC שחור 12CM אחסון X2 HDD 500GB מסך Samsung Syncmaster EX2220 תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Recanati,

מתאים גם משומש, עד מחיר של 40 ש"ח. אם מישהו יודע איפה ניתן למצא אשמח לעזרה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום אז אחרי שהפסקת חשמל הרגה את המחשב בן ה 10 שלי (I5-3450) , אני מעוניין לקנות מחשב חדש. המחשב ישמש לחיי יום יום ולמשחקים (שלי) מדי פעם - על מסך 1440P אבל הגדרות לא חייבות להיות במקסימום. ובכל מקרה כרטיס מסך עובר מהמחשב הקודם ויוחלף בקרוב (מניח שבמבצעי BLACK FRIDAY באמזון). אין צורך בציוד היקפי. המחשב החדש לא צריך להיות הכי חזק אבל מספיק חזק כדי שיחזיק תקופה משמעותית . לרוב לאורך חיי המחשב אני כן משדרג אותו בזכרון,דיסקים , כרטיס רשת אלחוטית וכרטיס מסך בהתאם לצורך. ככה המחשב הקודם שלי התחיל את חייו עם 8GB זכרון וסיים אותו עם 24GB והתחיל עם דיסקים מכניים וסיים עם SSD וכרטיס מסך הוחלף בו פעמיים (האחרון HD7850). אגב , למעט העובדה שכבר לא יכלתי להריץ משחקים חדשים…

19. Started by bar805,

שלום לכולם הציעו לי לקנות את המפרט הבא לגיימינג ואני לא ממש יודע כמה הוא משתלם: CORE I 5 2310 1155 אינטל מעבד GIGABYTE GA-H61M אם לוח 1GB OB רשת.כ + ערוצים 6 קול.כ 8GB DDR3 1333MHZ SAMSUNG זכרון 500GB S-ATA III 7200RPM קשיח דיסק שחור DVD-RW LG S-ATA X 22 צורב Arctic Cooling Alpine 11 - 775/1555 REV 2 למעבד מאוורר GEFORCE 560GTX 1GB PCI-E HDMI GIGABYTE מסך.כ BLUEORB 12CM SILENT מארז ZUMAX 12M SILENT 550W BLACK כח ספק סה"כ 3740 ש"ח אני אענה על השאלון בנוגע להרכבת מפרט מחשב כדי שתוכלו לומר לי גם אם מפרט אחר מתאים לי יותר 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, גם המחיר של המפרט שהביאו לי לחוץ ב) במידת הצור…

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  20. שלום , אני רוצה לקבל מפרט מחשב, זה מחשב שאמור להגיע לאח שלי ליומולדת. אני צריך רק מחשב , ללא ציוד היקפי וללא מסך. 1. מה התקציב? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים +- , כגון Cod 4 . NFS UnderCover . Crysis 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך כרטיס קול איכותי, אבל שיהיה סביר. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? SkyPc . 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא חשוב השקט של המחשב אבל שלא יהיה. הצבעים לא משנים לי. , הקירור חשוב , שהמחשב לא יתחמם 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב …

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך.... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, טלויזיה, קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין גם לרכוש מסך 23"=24" עם תמיכה בFHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

• 4 תגובות
    • 585 צפיות
  22. שלום יש למישהו במקרה כונן קשיח SATA או זכרון DDR2 ללפטופ ? אני שואל כאן כי זה דיי דחוף האמת. אם אתם במקרה לא צריכים אותם... או לחילופין - אפשר להחליף עליהם דברים אחרים... זה ממש יעזור! אפשר לפנות אלי במייל הבא shernoam AT hotmail.com תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by bad-sector,

אז ככה, ביליתי שעות מול EBAY והחלטתי שאני קונה בארץ, 2 פרטים חשובים לי במחשב: 1. מקלדת מלאה. 2. כרטיס מסך נורמלי למשחקים (כרגע אני דיי נעול על 9600GT) חשבתי על ה HP DV7 1150, שעולה 5700, יש למישהו השגות / המלצות למשהו חלופי? איך הבנייה של HP ? איכות המחשב? אשמח לשמוע עוד...

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  24. מחשב שנועד למשחקים. - קיבלתי עזרה מיותם מהאתר, וניסתי לשנות קצת... נלקח מ- IQPC מעדיף לא ללכת על 8800 בגלל שעוד לא יצאו משחקי DX10 ודם לא יצאו בזמן הקרוב איזה כרטיס כדאי לקחת?? שיצאו משחקי DX10 כמו CRYSIS אני בטוח יקנה כרטיס תומך.. מה כדאי לקחת בינתים כי אני עדיין משחק מלא משחקים כבדים (OBLIVION לדוגמא)...או שכדי בכול זאת ללכת על ה8800? ??? גם שמעתי שהחודש ה6600 של אינטל יורד ל מחיר של ה6400 ש"ח אם כן אז אני מעדיף לחכות לקנות אותו... דיסק קשיח : דיסק קשיח - ש"חWD 250GB 16MB 396 מעבד : AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.6GHz 1MB CACHE - ADA5200CSBOX - BOX ¤ 1298 לוח אם : ASUS M2N-E ¤ 527 זיכרון : G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-…

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  25. Started by E-Bear,

שלום. אני מעוניין בהחלפת המערכת שלי אך לא יודע באיזה מחיר לנקוב מאחר וחלקים מסויימים לא מופיעים עוד למכירה באתרים שאני מכיר. אשמח אם תוכלו לעזור לי בהערכת שויים. זהו המפרט שלי: AMD Athlon 64 Dual-Core X2 4200+ DFI LanParty UT NF4 Ultra-D G.Skill LA PC4800 DDR600 Dual Channel 1024 eVGA GeForce 7800GTX KO ACS3 Maxtor 80GB ATA OCZ PowerStream 520W SLI Ready ThermalTake Kandalf VA9000SWA

• 4 תגובות
    • 587 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.