עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום. רציתי לדעת אם המבצע של בזק משתלם ומה דעתכם על הלפטופים הבאים: LENOVO G550 99G יוצא סה"כ 3776 ש"ח לערך. או LENOVO G550 9AG יוצא סה"כ 3236 ש"ח לערך. היועד שלו זה בעיקר לגלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים, OFFICE, קצת תוכנות רקע שימושיות (סקייפ, מסנג'ר, איסיקיו) וקצת משחקים. איזה מבינהם עדיף? והאם בכלל הדגמים הנ"ל של לינובו מומלצים? או שעדיף חברה אחרת? ואשמח לדגמים אחרים באותו סביבת מחירים.

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  2. Started by yuval_200,

המחשב מלבד סרטי HD ורגילים ומוזיקה אמור לשמש גם קצת למשחקים. מעבד: Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray מאוורר וגוף קירור: Generic CPU Cooler For s775 לוח אם: GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זיכרונות: DDR II 1066Mhz 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel דיסק קשיח: Western Digital 1TB IntelliPower, 32MB, SATA II WD10EADS כרטיס מסך : Zotac GT220 1GB GDDR3 DX10.1 DVI HDMI PCI-E כרטיס קול: On Board 7.1 Channel Audio צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארז: JSPTech T-280D HTPC Black ATX HTPC With 400W מקלדת: Teac SMX-20 Wireless Laser Keyboard With Optical Track Ball Mouse 2990 ש"ח מה דעתכם ? תודה.

• 7 תגובות
    • 810 צפיות
  3. שלום, אני עוזר לחבר לבנות מחשב ב9500 ש"ח (כן, נשמע לי גם קצת מוגזם) אבל זה מה שהוא רוצה. הוא רוצה מחשב בעיקר חזק לגיימינג, כולל ציוד היקפי. תקציב מקסימלי - 9500 ש"ח ברצוני לנצל את מלוא התקציב. אבקש לא לחרוג.. אני רוצה בעיקר מחשב גיימינג חזק וכמו כן, שתוכנות כבדות ירוצו לי כמו שצריך. תכני HD אין מסך, מעוניין מסך FHD משחקים כגון COD6 DIRT2 PROTOTYPE etc הגדרות הכי גבוהות 3. יש צורך בציוד היקפי, כולל הכל שקט חשוב - 8 לא מתוכנן OC לא לכלול מערכת הפעלה. אבקש שתוציאו את המירב מה9500 ש"ח האלה.. תודה מראש,

• 44 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. ראיתי מחשב נייד של HP מדגם Compaq Presario CQ60-220EJ רציתי לדעת האם המחשב שווה את התמורה במחיר הזה? בעיקרון אני צריך אותו לצבא לסרטים וקצת משחקים, מה דעתכם על המחשב ?

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  5. אני עף להזמין עוד 20 דקות ככה הייתי רוצה שתעבירו חוות דעת אחרונה על המפרט אני קצת ממהר אז מי שבאמת יכול אני הודה לו מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1025 לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪595 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪502 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1585 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪121 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪293 ספק כוח: HEC 550TE-WX (ACTIVE PFC ) - BULK אחריות: שנה. מחיר: ₪273 קרור למעבד: SCYTHE REEVEN אח…

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  6. שלום לכולם, אני צריך לקנות בקרוב מחשב נייד וחושב זה זמן רב שה-Macbook Air הוא פשרה מצוינת בין ביצועים ל-form factor. הוא דק (חשוב לי יותר מהממוצע) וקל ועם זאת מתהדר במסך של 13.3" ומקלדת בגודל מלא. אבל, מעבר לזה שהוא יקר מאד (במיוחד בארץ), הוא כנראה גם מוגזם לשימושים שאני מייעד למחשב החדש, שהם עיבוד תמלילים, גלישה, שימוש בדוא"ל, שימוש בתוכנות מסרים מידיים, וידאו קל (DVD, youtube) ומוסיקה. הנטבוקים מאד קוסמים לי - הנחיתות שלהם מבחינת ביצועים מובנת, אבל היא לא אמורה להיות כל כך משמעותית בהתחשב בשימושים שלי ומעבר לכך, תג המחיר מאד מפתה. לנטבוק גם יתרונות על פני ה-Air בדמות זמן סוללה רב יותר, סוללה ניתקת, אפשרות לשדרוג הזכרון הפנימי, ריבוי כניסות ויציאות. אני לא רואה כל סיב…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטנט, סרטים ומשחקים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? פיפא דד ספייס, פרטוטייפ וכדומה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי בגבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא הכרחי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? גם לא הרכחי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 אבל תלוי בעלויות 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/…

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  8. קודם כל יש לי מסך 19 אינץ' אני צריך מפרט משהו חזק עם מארז יפה. תודה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  9. אין לי הרבה ניסיון בתחום ואני בסה"כ רוצה מחשב לצרכים בסיסיים + משחקים בינוניים האם יש פה מפרט מתאים? יש משהו שכדאי להחליף? לשנות? תודה מראש... #מעבד * סוג מעבד: Intel® CORE I5 * מהירות המעבד: 2.66GHz * דגם מעבד: I5 - 750 * זכרון מטמון cache: 8MB * מהירות FSB: 1333Mhz * אחריות למעבד: כל החיים # לוח אם * דגם: Intel® WHITESBURG * סוג ציפסט: INTEL DP58WD * מהירות FSB: 1333 Mhz * כרטיס קול משולב: High Definition Audio 5.1 * כרטיס רשת: intel 10/100/1000 * יציאת PCI Express X16 לכרטיס מסך: כלול * יציאת PCI: 3 סה"כ * יציאת PCI Express: כלול * יציאת S.ATA: 2 * USB 2.0: 6 * אחריות ללוח אם: 3 שנים # זכרון * סוג: DDR III * נפח: 2048MB * מהירות…

• 13 תגובות
    • 848 צפיות
  10. Started by piwi,

לכל מי שמחפש מחשב בזול ככל האפשר, חבר שלח לי לינק ל-Toshiba Satellite L500D-ST2543 ב-300 דולר בלבד. אמנם מעבד AMD sempron ולא מפרט מרשים (בלשון המעטה : ), אבל מחשב בגודל מלא עם מסך 15.6 ואפילו numpad. כמובן, רלוונטי למי שיש אפשרות לקנות בארה"ב. לינק: http://www.toshibadirect.com/td/b2c/cdetland.to?poid=467347&src=MAKX&cm_mmc=Affiliates-_-Linkshare&siteID=lw9MynSeamY-uwvcMI3Y0jYtRk2GmNlEsg הקוד ACAB יתן משלוח חינם בארה"ב.

• 1 תגובה
    • 783 צפיות
  11. התקציב הוא 2600 במקור. מה שחשוב לי זה שירוץ על המחשב הזה GTA IV, Assisan's Creed 1+2, Call of Duty Morden Walfrten 2 וכל המשחקים החדשים נאמר כך... מעבד AMD Athlon II X3 435 Box ₪388 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX435WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪480 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38498 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪255 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪271 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ₪593 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=…

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  12. אני יודע שהסכום מצחיק אבל... קרובה שלי ראתה הצעה של מחשב במחיר הזה מאחת החנויות בעיר והחליטה שהיא קונה אותו. לא ראיתי את המפרט המדוייק אבל הסברתי לה שבטח דוחפים לה את כל הרכיבים הכי זולים שנשארו להם במלאי. זה לא כזה עניין אותה כי היא רק צריכה אותו לאינטרנט ופעם ב לאופיס ובטוחה שהוא יספיק לה. בכל זאת הצלחתי לעכב אותה עם הקנייה ואמרתי לה שאני אבדוק אם ניתן בסכום הזה להרכיב מפרט הגיוני. אז יש למישהו בכל זאת הצעה למפרט כזה ללא חריגה מ-1000 ש"ח?? תודה!!

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  13. Started by manchester,

הסתכלתי על המפרט של 2 המחשבים וראיתי שהבטריה של ה x5 חלשה יותר. האם יש עוד הבדלים פרט לכך (אני לא מבין גדול בניידים וזה רק מה שראיתי), והאם הם מצדיקים הבדל של 35 דולר? עוד שאלה קטנה האם המחיר באמזון כולל מס/משלוח? או שעל המחיר שרשום שם צריך להוסיף תוספות אלה? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, סרטים (נדרשת יציאת HDMI) ומוזיקה. * גודל המסך: 14'-15' * משקל רצוי: עד 3 ק"ג פחות או יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל * בלוטות: רצוי ביותר * גודל מינימלי של כונן קשיח: 160GB * צורב DVD: חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית: חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא יש לי אפשרות לרכוש בדיוטי פרי אם צריך. תודה רבה!

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by jacovde,

שלום רב, מעולם לא רכשתי מחשב נייד, השימוש העיקרי הוא אינטרנט ועבודה שיגרתית לא מאומצת מלבד צפייה בסרטים ואולי חיבור לאמייול, לצערי אין לי מושג במותגים ראויים וכמו כן מהיכן כדאי לרכוש עדיפויות וכו'. תקציבי הוא 3K, חשוב לי שתהייה יציאת HDMI, צורב אופטי, ודיסק גדול והעיקר אמינות ואחריות. כמו כן איזה מערכת הפעלה מומלצת? תודה רבה מראש- קובי

• 0 תגובות
    • 473 צפיות
  16. רוצה לקנות מחשב עם מסך 13''-14'' מטרה : לימודים, תוכנות CAD כגון SOLID WORKS, תוכנות יותר כבדות לסימולציות נומריות כגון Ansys, Comsol (לא סימולציות של חודש אבל שירוצו) תכנות במטלב, משחקים, סרטים כמובן פוקר בפייסבוק בשירותים ;D בקיצור הרבה שעות מול המסך. ביצועים יותר חשוב מזמן סוללה. כרטיס מסך חשוב. מסך טוב חשוב. תקציב כמו שאמרתי 1k $ פחות או יותר לא כולל משלוח ומע"מ, לרכישה באינטרנט בארה"ב או קנדה. רציתי ללכת על dell latitude 6400 אבל לא מצליח למצוא עם כרטיס גרפי בכלל. דגמים שאני מתלבט ביניהם הם : dell latitude 6400 dell studio XPS 13 inch sony VAIO CW פתוח לכל הצעה עניינית. אם יש דגמים שלא חשבתי עליהם והם ניתנים לרכישה אני אשמח. אם מישהו מכיר מקום בו אפשר לקנות את מה שא…

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  17. Started by zabi_g,

היי, אני מחפש מחשב נייד 15" - לא פחות - באיזור ה 3K ש"ח (אם צריך אני יכול לגלוש עד 4K) לאוניברסיטה, הדרישות העיקריות שלי זה מסך שאפשר לעבוד מולו שעות מרובות, מקלדת נוחה, זמן סללה טוב ואחריות של שנתיים לפחות. המחשב ישמש בעיקר לאופיס ואינטרנט ואולי מדי פעם גם לצפיה בסרטים. אשמח להמלצות על מחשבים ועל מקומות לקנות את המחשב באיזור חיפה תודה

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  18. Started by ofirrjd,

פה כתוב שהכרטיס הוא NVidia GeForce G105M: http://ivory.co.il/product.asp?productid=4560&CatCode=315 ופה כתוב N10M-GE1: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=5146 האם מדובר באותו כרטיס? ההפרש בין החנויות הוא 300 ש"ח. חלק מהחנויות מראות אם הכרטיס הראשון וחלק עם השני, מה קורה פה? הנוגע ל G105, ראיתי מבחני ביצועים שלו והוא נראה דוקא כרטיס טוב. http://www.youtube.com/watch?v=ROpwX9-5mP4 תודה, אופיר

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. Started by redead,

צריך איזה דרייבר או משהו כדי שיעבוד?

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  20. שלום, הרכבתי לעצמי את המפרט הבא למחשב בתקציב של עד 2000 ש"ח: מארז: Gigabyte MIB T5140 לוח אם: Asus AT3N7A-i זיכרון: Corsair/OCZ 2*1GB CL5 עם קירור פסיבי דיסק קשיח: WD3200AAKS צורב: Asus DRW-24B1ST הדילמה היא שהמארז מגיע עם ספק כוח חיצוני של 60W ואני חושש שההספק של הספק לא יספיק כדי להפעיל את המחשב בצורה תקינה. האם החששות שלי מוצדקים?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אהלן, אני מחפש נייד לצרכים הבאים: אינטרנט, אופיס, סרטים. כמו כן אני רוצה לעבוד עליו עם visual studio ו-eclipse. חשוב לי שהיבואן שלו בארץ יספק את השירות המהיר והטוב ביותר ושהמחשב עצמו יהיה אמין. אשמח לתגובות. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 639 צפיות
  22. שלום, אחרי שהתייאשתי מהביצועים של המחשב הנוכחי, החלטתי שהגיע הזמן להפוך אותו לHTPC ולקנות מחשב חדש. המפרט הנוכחי מופיע בצד, והוא אמור להפוך לHTPC. התכנון הוא לקנות לו כרטיס לכידה (המלצות?) או לחלופין שלט חיצוני בלבד כדי לחסוך במחיר (גם כאן זקוק להמלצה) וכנראה כרטיס מסך (AGP) חדש עם פענוח HD בחומרה (4650HD?). מלבד זה אני מאמין שהוא יוכל להריץ אפילו סרטי 1080P. המפרט החדש לעומת זאת, אמור לכלול הכל, פרט לציוד היקפי שכבר קיים. השימושים יהיו בעיקר לאינטרנט ואופיס, כאשר יתכן שגם משחקים, אבל לא כבדים במיוחד. שימושים אחרים, כמו רינדורים וכאלה, לא צפויים. כמו כן אני לא מתכנן שום OC. הרעש לא כ"כ מפריע, אבל כמובן שעדיף לא רועש מידי. מבחינת כונן חיצוני, אני מדבר על כונן של 1TB, וגם כ…

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  23. האם האחריות של hp היא בין לאומית.. קניתי מחשב מחו"ל ואני רוצה לשלוח אותו לבדיקה במעבדת hp כאן בארץ.. השאלה אם זה תופס?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, אשמח לעזרתכם/דעתכם בנוגע למפרט באזור ה-3000 ש"ח. המחשב ישמש לשימוש משרדי בלבד (אינטרנט, אופיס ותוכנות משרדיות לא כבדות בכלל). המחשב לא ישמש למשחקים ו-oc בכלל. על המפרט לכלול הרכבה ומערכת הפעלה. חשבתי על משהו בסגנון הבא (הוא קצת חורג אז אם יש לכם רעיונות כיצד לקצת מעט זה יהיה אחלה): מעבדי אינטל Core i3 530, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Alpine 11 (s775,1156) לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD6401AALS צורבים LG DVD±RW GH22LS50 x22 Bla…

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  25. התקציב שלי הוא בסביבות ה 5 אלף ש"ח אפשר לחרוג ב 100-200 שקל לרוב השימוש הינו למשחקים high gaming ברזולוציה גבוה יחסית. לרוב משחקי fps לדוגמא CoD6 Crysis 2 ומשחקים חדשים שעתידים לצאת. יש לי מסך AOC 22 HD ואני מעוניין לשחק על הגדרות גבוהות כמובן. אין צורך בציוד היקפי. מבחינת הרכיבים floopy לא קיריטי בשבילי ומספיק לי צורב דיוידי איכותי שיעשה את העבודה. השקט לא כזה גורם בעייתי אבל שגם המחשב לא יהייה רועש מידי. OC אני לא יודע תלוי במפרט שאתם תביאו ואם אתם ממליצים. מערכת הפעלה לא נחוצה כל כך אלה אם החנות מציאה בחינם עם המחשב אם לא אני מסוגל להתקין לבד. אני גר באשדוד ולפי מה שידוע לי IQPC חנות מצוינת וזולה. שידרוג משמעותי לא ניראה לי אני רוצה לקנות מחשב טוב שיספיק לי ל…

• 5 תגובות
    • 751 צפיות

דיונים חדשים בפורומים