עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני סטודנט להנדסט חשמל ומעוניין לקנות מחשב שולחני חדש למטרות עבודה, לימודים, ואינטרנט.(הרצת מאטלב, ויזואל סטודיו וכ"ו) (לא כול כך למשחקים) יש לי מספר שאלות למי שמבין בעניין ויכול לעזור. 1. האם שווה וכדי להשקיע ולרכוש מחשב עם מעבד 4 ליבות בשלב זה? 2. האם כדאי לשדרג את הזיכרון ל4 GB למרות העבודה שחייבים את מערכת ההפעלה WINDOWS7 64BIT ? האם כרטיסי הקול 5.1 ערוצים HD היושבים על לוח האם הם מספיק טובים כדי להנות ממוזיקה דרך המחשב או שזה בלוף? מעוניין שהמחש יהיה בעל אופק שידרוג וכן המלצה על חנות באזור ב"ש? (אפשרות גם לראשון לציון) תודה מראש על העזרה

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  2. דרוש לי מחשב למטרת מסחר. הדרישות הם פתיחה של דפדפן בהרבה מופעים בלי שהמחשב יאט או יתקע בשום צורה. בנוסף יש צורך בחיבור של 2 (או יותר אם זה שייך) מסכים במקביל (וכל מסך יציג חלון שונה). בהתאם לצרכים אלו התקציב לא מוגבל. אשמח להצעה של מפרט מתאים. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  3. Started by yuvalpolo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCOM2, civilization, starcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. ממצב חברים, אני רוצה לקנות מחשב חדש אז אני מחפש מפרט טוב למשחקים. לא מתוכנן OC... מסך יש אז לא צריך... רק אינטל לא להמליץ לי על AMD כי אני לא אקח... ואני חושב שעם הכרטיס מסך אני יחכה שה GeForce 8800GTS ירד קצת במחיר אבל לא סגור על זה... בהצלחה ותודה ..

• 2 תגובות
    • 571 צפיות
  5. שלום לכולם! אני מחפש מחשב למשחקים כבדים (אך לא מחפש את המקסימום גרפיקה האפשרית - כלומר לא בוער לי 8800GTS ) הציוד ההיקפי שאני זקוק לו כולל מסך (19 אינץ'), רמקולים איכותיים וראוטר אלחוטי + 3 כרטיסי רשת. אני מעדיף שהמעבד בסיס יהיה Intel Core Duo 6750. ראיתי את המחשב הבא באייבורי: http://ivory.co.il/product.asp?productid=270&CatCode= חשבתי על האפשרות הבאה: אני מחליף את המעבד (105) את הלוח לMSI (90) את הזכרון (140) ש"ח ואת הכרטיס המסך ל8600GTS , השאלה שלי האם ניתן להשיג מחיר ל8800 ככה שבאופן של עלות / תועלת לא יהיה כדאי לקחת את ה8600? והאם כדאי להחליף את המארז? תודה לכולם

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. לאח של חבר טוב מחשב למשחקים תקציב : 4K אין צורך במסך רצוי שיהיה מבוסס על C2D כמובן מה שצריך : מעבד, לוח, זכרונות, כ.מסך, מארז, ספק מקלדת ועכבר אשמח להצעות, תודה

• 8 תגובות
    • 589 צפיות
  7. Started by Lukin,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ומשחקים (לדוגמא Overwatch, Total war) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן א…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  8. חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים נטו, ברשותו מחשב נייד ליישומי אופיס ואינטרנט והוא צריך מחשב למשחקים חדשים כמו gta iv, fifa ואחרים בעלי דרישות גבוהות יותר. התקציב שלו בסביבות 3000-3500. יש לו מסך מחשב 19'' ולכן אין צורך במסך, כמו כן יש לו רמקולים, עכבר ומקלדת בבית ולכן התקציב מיועד נטו למחשב (מארז, לוח אם, מעבד, כ.מסך, הארד דיסק, כ.זיכרון, ספק...) אם אני לא טועה הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1024*1280 או 1440*1080. הגדרות המשחקים בינונית-גבוהות. השקט של המפרט לא קריטי. לא מתכוון לבצע המהרה במחשב הזה. לא צריך מערכת הפעלה. הוא גר בחיפה, אין חנות מועדפת (יש את אייבורי, ksp, פריבל...) בינתיים אין צורך בשדרוג בעתיד למחשב הזה. האם עדיף בטווח מחירים האלה מחשב של amd מאשר של in…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. כולל מסך וציוד הקיפי רמקולים מקלדת עכבר וכו

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  10. אני רוצה לקנות מחשב שיעבוד טוב על משחקים חדשים שיהיה אמין ולא כל הזמן יעשה ריסטרטים ושיוכל להפעיל כמה שיותר פעולות בבת אחת לדוגמא ICQ MEDIAPLAYER INTERNET VENTRILO TS שיהיה שקט במחיר 5000שקל צריך גם ציוד הקפי אבל לא נכלל בתקציב תודה

• 18 תגובות
    • 813 צפיות
  11. אני מחפש מפרט למחשב כולל מסך 22'' עד סכום של 4000 שח בעיקר לשימוש של לראות סרטים באיכות טובה, משחקים (pes , nfs), גלישה באינטרנט ולשמוע מוסיקה. אם אפשר מפרט מלא תודה

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  12. היי, מחפש מפרט למחשב קריר וחזק, עד 4000 ש"ח, אין צורך במסך, ציוד הקיפי או דיסק קשיח (עושים קניבליזציה מהמחשב הקודם ) ישמש בעיקר למשחקים. תודה

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  13. הוא לאחים שלי... משהו במחיר 5000 +\-, איני יודע ממש את המחירים של השוק עכשיו.. כולל מסך. בלי OC... תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני כ5 שנים והוא היה (ויחסית עדיין) סוס עבודה די חזק. אבל לאחרונה אני מרגיש הוא מתחיל להתעייף וחשבתי על להתחדש בקרוב עם מחשב חדש. המפרט הנוכחי שלי הוא Intel E6600 core 2 due Gigabyte 965P-DS3 4GB ram 800mhz Gforce 450gts (שנקנה לפני שנה בגלל שה8800 gts נשרף) Aurora 3d full tower case Enermax liberty 400W השאלה שאני רוצה לשאול לפני שאענה על כל השאלות של מה שאני מחפש במחשב חדש זה האם שווה לי להשקיע בהוספת זכרון למחשב כדי לשרוד איתו עוד קצת, הוא לאחרונה קצת מקרטע בעיקר בווינדוז. הבעיה שזכרון כמו שיש לי יקר לעומת הזכרונות החדשים ויש לי 4 זכרונות של ג'יגה ככה שלהחליף ל8 אומר להחליף את כל הזכרונות ולכן חשבתי לשדרג ל6 בתור התחלה. בכל מקרה הנה הפירוט של מה …

• 8 תגובות
    • 776 צפיות
  15. Started by DiSc@MaN,

לחץ חברתי כמובן... מי אמר שהוא לא עובד בגיל מבוגר? הם ראו שהחברים קונים מחשב אז גם הם רוצים.. אני צריך שהמפרט יכלול מסך CRT 19' או LCD 17'. יש רעיונות? תודה מראש. עריכה: הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר אבל אף אחד מהם (במחיר הזה) לא כולל מסך 19 או 17 LCD.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום קודם כל תודה מראש לעוזרים. אני צריך מפרט למחשב לעבודה בעיקר עם התוכנה Cubase (ליצירת מוזיקה), אם תוכלו להמליץ לי איזה מעבד התוכנה אוהבת יותר (AMD או Intel) אני אשמח. עדיפות לכרטיס קול חיצוני, Creative אם אפשר, או מה שמומלץ. אני לא צריך הארד דיסק ולא מסך. שוב כמו שאמרתי, עד 2000 ש"ח. רב תודות, אייל.

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  17. שהמעבד יהיה core 2 duo של אינטל. זיכרון לפחות 1GB הארד דיסק 200GB ומסך 19" LCD בקיצור, מחשב שלא יאכזב נא לציין את שם החנות ממנה נלקחה ההצעה. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  18. שלום לכולם, אני מעוניין במפרט על פי הפרטים הבאים: 1. תקציב מקסימלי - 4000 ש"ח. 2. שימושים צפויים למחשב - עבודה משרדית, בעיקר גלישה באינטרנט ועבודה על WORD ו POWERPOINT 3. ציוד היקפי - מסך דק 19 אינטצ'. 4. אין צורך במערכת הפעלה. 5. ההארד דיסק צריך להיות גדול (לפחות חצי טרה). תודה מראש, עידו

• 2 תגובות
    • 774 צפיות
  19. אודה להצעה למחשב עד 4000 ש"ח הכוללת: 1.לוח עם אפיק PCI-E . 2. לוח טוב ללא מאוורר על הCHIPSET ותמיכה בSATA2. 3.כולל ציוד היקפי (בסיסי) 4.מסך 17" LCD . המחשב מיועד לעבודות בסיסיות+ משחקים ברמה ממוצעת.

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  20. מחפש מפרט למחשב לא מאד יקר השימושים הם לעריכת וידאו + עריכת מוסיקה כלומר אני צריך כרטיס קול עם כניסות למיני דיסק, כניסה אופטית וכו' כרטיס מסך עם כניסות ויציאות לוידאו (VIVO?) לא חייב להיות 3D חזק זכרון גדול איזה לוח אם איזה ספק ? המלצה לצורב DVD טוב עם LIGHTSCRIBE ללא מסך- עד 4000-4500 ש"ח מקסימום (לא כולל מערכת הפעלה)

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  21. Started by ilan_sh,

היי, אני מעוניין להרכיב מחשב לעיבוד וידאו שכולל המון המון רינדורים (Full HD כמובן) עם עבודה גם על EDIUS 6 גם על הADOBE Premiere/After Effect זוללי הזכרון וגם על תוכנות כמו MAYA ודומות. אני כיום עובד על מחשב מאד מיושן שמצליח להריץ את תוכנת הEDIUS ... אבל לוקח לו נצח לרנדר דברים קטנים. בכל מקרה, התקציב כרגע עומד על סביב 6K (אני יכול לספוג חריגות קלות) כך שמעבדי הi7 extreme (כל משפחות ה-6 ליבות) נופלים לי. אני מניח שאצטרך כרטיס גרפי שיתמוך ביותר ממסך אחד כדי לעבוד בצורה נוחה יותר (2-3?). אז: 1. הייתי שמח לקבל מפרט מתאים מפי המומחים 2. הייתי רוצה לשאול האם יש עדיפות לעבודה בiMac (או אפילו שימוש בMac Mini) על עבודה במחשב בעל spec דומה שמריץ מערכת מייקוסופט? 3. מחר יש …

• 6 תגובות
    • 860 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 עם סיבות טובות מאד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ועיבוד תמונות (דו-מימד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, לייטרום - עיבוד של תמונות בגודל RAW של 20מגה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  23. שלום לכולם, מה נשמע? אני מחפש מפרט לעריכת/יצירת מוזיקה, משהו לא יותר מידי מטורף יהיה מותקן על המחשב Windows Cubase SX תוספות לקיובייס (VSTIים) וזהו.......! המ.. אז ככה: בלי קשר למחשב: כרטיס קול אני קונה משהו מקצועי (אפשר המלצות עד 3 אלף שקל בבקשה?) שמחשב יכלול מסך (לא משהו יקר מיד) הארדיסק לפי דעתי מספיק 160-200 כל השאר עליכם... תודה רבה מראש :]

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום, הפעם אני מנסה לנקוט בגישה שונה - לא לבקש מפרט לפי מחיר, אלא לברר בעזרתכם מהי העלות (המינימלית) של מחשב שמשמש לאינטרנט ובעיקר לעריכת וידאו (לא משהו מקצועי, אלא עריכת סרטים ממצלמה ביתית). אודה לקבל מפרטים במחירים שונים (אך אם אפשר לא להתפרע, אלא למצוא משהו שיהיה ממש טוב ולא יקרטע, אבל לא להתפרע ולתת מעבדים מטורפים וכו') תודה

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  25. Started by amitrotem,

עריכה יחסית חובבנית, תוכנות בסדר גודל של פינקל 14 (המחשב לא בישבילי, מיועד לחבר קרוב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בייתי בעיקר התחביב הוא עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים במחשקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה 1080*1920 -לאילו הגד…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים