ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
היי, חבר שלי ביקש את המלצתי בין שני מעבדים מוכרים, i5 http://www.ret.co.il/products/56880-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-intel-core-i5-2500k-box.aspx לבין i7 http://www.ret.co.il/products/60501-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-intel-core-i7-2600k-box.aspx האם יש טעם להשקיע עבור ה I7 בשביל משחקים? הI5 נותן תמורה טובה לכסף, ואת העודף כדאי להשקיע בכרטיס מסך לא? מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה (תכנות), סרטים, גלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13+ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?אין * משקל רצוי?אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי SSD * כונ…
-
- 5 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, אני בודק קניית מחשב לחבר. המחשב מיועד בעיקר למשחקים. תקציב סדר גודל של 5500 ש"ח(לא כולל מסך, מחיר לאשראי). הקניה צריכה להתבצע בחנות אחת(ולא לפי מפרט שמורכב באינטרנט) באיזור המגורים של החבר( ראיתי רכיבים רבים שלא נסחרים בחנויות הרגילות אלא רק באינטרנט, כנ"ל לגבי דגמים חדשים מאוד). ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא לגבי: א. כרטיס מסך - איזה. ב. מאוורר למעבד - האם צריך ואם כן איזה. ג. ספק כח - אם צריך ואיזה. ד. מארז - איזה מומלץ. ה. זכרון - האם עדיף ללכת על kingstone ddr400 512mb במקום? והאם ניתן להחליף בשלב מאוחר (ללא סיבוך וללא עלות גבוהה בחנות) : ספק כח, מאוורר למעבד. בשלב הנוכחי אני מתכוון לקנות כרטיס מסך אחד בלבד. להלן המפרט: athlon 64 3000+ 939 - 900ns asus a8n sli d…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה לחבר'ה שעזרו לי עם השאלה הראשונה, יש לי עוד שאלה. איזה מבין המפרטים הכי כדאי ומשתלם? KSP: Athlon 64 3000+ (S-754) 512MB A-DATA WD 80GB SATA LG X16HEC HEC Compucase CI-6A19 זיגזג: EPOX EP-8KDA3J (nForce3 250) - ATX HEC-475VD-T ATX 12V - 408W - PSU Pointofview- Geforce 6800 (GT) 256MB DDR III - DVI/TvOut - RETAI סה"כ: 2120+3272=5329 ש"ח -------------------------------------------------------------------------------------------- Pandas: Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4X chipset 695 ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 HEC 475VD-T 2 fan 355 LEADTEK - WinFast 6600GT 128mb DDR - PCX - Retail 1266 KSP: Athlon 64 3000+ (S-939) 940 512MB A-DATA 2 …
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-
-
לפני חצי שנה קניתי ASUS N550JK , במקביל קניתי SSD SAMSUNG EVO 840 הזמנתי כידוע מתאם מ EBAY כדי להלביש את ה SSD במקום הכונן דיסקים כרגע הSSD מותקן כפי שצריך ועליו מותקן גם ה WINDOWS , אני מבסוט מהמהירות שלו אך יש לי שאלה חשובה שאני פותח את הממשק של הSSD ( תוכנה שסופקה לי עם ה SSD ) הוא רושם לי מפורשות שהSSD מחובר כרגע ל SATA 2 ועל מנת להנות מבצועים מיטביים עליי לחבר אותו ל SATA 3 עכשיו אני תוהה האם יש מצב שהחיבור של הארד דיסק המכני הרגיל (איפה שהוא יושב במקומו הטבעי) הוא בעל חיבור של SATA 3 וכן אני אוכל להחליף בניהם וה SSD ישב על SATA 3 וינצל את מלוא כוחו והארדיסק המכני יהיה במקום הכונן דיסקים ( אלביש אותו במתאם שנקנה מ EBAY איפה שה SSD נמצא עכשיו) יכול להיות שאני מבולב…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני בערך שבועיים הלך לעולמו המחשב הוותיק שלי אני רוצה לקנות בימים הקרובים מחשב חדש. הנה המפרט שהרכבתי, אשמח אם תגיבו ותנו הצעות לשיפור בערך בין 2500 ל2800 ש"ח המפרט הורכב בKSP . *צריך לציין שאני לא צריך CD וHD..וגם לא כ.מ *המחשב מיועד לשימוש כללי, וגיימינג אבל לא ברמה גבוהה (BF2 למתעניינים) כמה שאלות עלו לי בראש.. קודם כל כדאי KSP או שלא מומלץ? אני שומע ביקורות חלוקות. המליצו לי על skypc בראשון אבל אני לא מכיר אותם אז אשמח לתשובה בנושא. דבר שני האם עדיף לוח של ASUS ? אם כן איזה. ואיזו חברת זכרונות עדיפה ? MUKSHIN או G.SKILL? אשמח אם תעזרו לי. תודה מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.…
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
כפי שמתבקש מהכותרת. מעוניין לרכוש נייד חזק למשחקים - תקציב עד 3000 (עד 25% סטיה מהתקציב). תודה למסייעים
-
- 5 תגובות
- 862 צפיות
-
-
בעת הדלק המחשב, והניסיון להתקנה של ווינדוס XP אני נטקל בבעיה, המחשב איננו מעביר אותי להתקנה, אלא הוא מתחיל בתהליך טעינת הדריברים ומנסה להפעיל את הווינדוס, ואז הוא מגיע לדף כחול שבו רשום A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this isnt the first time youve seen this stop error screen. restart your computer. ועוד הוראות למחוק את הוירוסים ובסוף Technical information: *** Stop 0x0000007B (0xF78D2524, 0xc00000034, 0x0000000, 0x0000000) המחשב ריק, מחקתי כל זכר למידע שהיה עליו דרך הBIOS, בתקווה שהבעיה תסתדר אך זה לא שינה דבר.
-
- 5 תגובות
- 880 צפיות
-
-
מיתלבט ביין שני מחשבים ניידים: אחד הוא של DELL http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-ati-120g.htm והשני הוא של HP http://www.ctm.co.il/product.asp?id=827 1. אחד מהנקודות החשובות לי = והקריטיות במחשבים ניידים = זה כרטיס מסך ממש זוועה !! ההיצע שיש כיום בניידים... 2. נקודה נוספת שחשובה היא היכולת האלחוטית...(למשל חבר שלי קנה טושיבה =שניראה אחלה עיסקה! וטוען שרמת האלחוטיות של טושיבה היא על הפנים) אמרו לי שהכרטיס המסך Geforce go 7400 יותר טוב מהRadeon X1400 בהרבה....האם נכון ? ומיצד שני DELL זה DELL והוא גם יותר קל משמעותית! אז מה אתם מציאים לי לעשות? THX
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין במפרט למחשב HTPC שיתחבר ל-LCD 37" באמצעות כבל HDMI. אשמח אם תוכלו לכלול במפרט הכל מלבד למסך כמובן וציוד היקפי. בנוגע להארדיסק, אני צריך אחד של טרה (יש לי עוד 2). חשוב מאוד שהמארז יהיה מארז HTPC ושתהיה אופציה להכניס לפחות 3 הארדיסקים במארז. אין צורך מיוחד בשקט אבל חשוב לי מאוד הקירור. המחשב מיועד להרצת תכנים של 1080P. הייתי שמח אם תוכלו לכלול במפרט כרטיס מסך כי אני לא מעוניין להשתמש בחיבורי HDMI מלוח האם. אין צורך בכרטיס טלויזיה. תודה רבה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום, יש לי חבר שנמצא כרגע בסין, הוא רוצה לקנות שם מחשב נייד חזק ואין לו מושג על מה כדאי ללכת, הוא מחפש לקנות מחשב אולטרה דק וחזק מבחינת מעבד וכרטיס מסך, * מטרות המחשב: צפיה בסרטים, משחקים * גודל המסך: לא משנה כל כך * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן סוללה סביר - כשעתיים שלוש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * בלוטות: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD של יותר מ100GB לפחות * כונן CD/DVD: כן * כונן Bluray: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב שאוכל לחבר אליו את מערכת מצלמות האבטחה בבית . המחשב לא אמור להכיל את הכרטיס של המצלמות (את זה אני מחבר בנפרד )אלה מחשב בסיסי ביותר , הכי זול והכי פשוט . רשמתי עד 1K אבל אם תמצאו בפחות זה יהיה מעולה . תודה לעוזרים .
-
- 5 תגובות
- 644 צפיות
-
-
מה ההבדל העיקרי בין סידרת הt400 וה- r400 שניהם נראים זהים, השאלה מה ההבדל בין הסדרות, ומה עדיף?
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
כרגע אני בעלים של dell inspiron 1545 שאין לו BT זה מתחיל מזה שאני רוצה אוזניות אל חוטיות מה שיש זה עם תקשורת BT השאלה מה הפתרון הכי טוב? מה שיש זה: שני חיבורי USB (יש שלושה אחד תפוס תמיד בגלל העכבר העל חוטי) ו express card 34mm האפשרויות ששקלתי: 1. לקנות משדר שמתחבר ל USB 2. לקנות רכיב BT שמכניסים לתוך המארז משהו כזה: http://search.dell.co.uk/1/2/2094-wireless-dell-wireless-365-bluetooth-kit.html 3. אני לא יודע אבל אולי אתם תדעו: יש express card עם BT ? 2. נשמע טוב השאלה אם זה באמת כמו שזה נשמע כי ראיתי הרבה טענות ברשת על הרכיב הזה (בעיות זיהוי וכו') 1. נחמד אבל זה בולט ותופס USB port שלם (שיש רק 2 זה הרבה) 3. תופס את המקום של ה express card אבל ממילא אני לא עושה איתו הרב…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5,500 2. מה שימושי המחשב? שימוש עיקרי הוא תכנות, אני משתמש הרבה בVM והאמת שאני לא חושב שצריך מפריט מטורף עבור זה, גם i5 דור 3 הספיק לי עד כה עם 8GB RAM, לכן אני דיי בטוח ש16GB יספיקו כעת. שימוש נוסף הוא גיימינג, גם פה אני לא גיימר מטורף שצריך 120FPS, עד כה הספיק שלי AMD 7950 ישן עם 3GB. שימוש אחרון הוא עריכת וידאו קלה ביותר של הקלטות מסך שאני מבצע, פה אין לי ניסיון קודם לכן אני תוהה האם כרטיס מסך עוזר בנושא הזה? שאלה נוספת - האם כרטיס מסך עוזר בשימוש בVM עם מספר מערכות הפעלה? בהנחה ויש עוד RAM פנוי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אני מאוד רוצה nvme m.2, יש מצב שאסתפק…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין להרכיב מחשב ב 1500 ש"ח ולא להשקיע יותר מזה חשבתי להגיע עד 2000 ולרכוש קונרו E6300 אבל מסתבר שבכל קומבינה שעשיתי הגעתי ל 2700 ש"ח.. אז זה המפרטים שהציעו לי : לוח ECS + ציפסט של ATI RS485 תומך DDR2 UP TO 800 מעבד : AM2 SEMPRON 3000+ 256KB זיכרון : Twinmos 512MB 667MHZ כונן קשיח : WD SATA2 80GB צורב די וי די : LG H10 מארז סטנדרטי MIDI ATX + ספק 24+4 מחיר : 1500 ש"ח הצעה שניה מחשב ב 1700 ש"ח מחיר למזומן <<<< לוח אם : ASUS GF6150 מעבד : SEMPRON AM2 3000 256KB זיכרון : CEON 512MB 667 אחריות לכל החיים ... כונן קשיח : WD80 GB SATA2 צורב DVD LG H10 מארז סטנדרטי + ספק 24+4 אני עדיין רוצה E6300 אבל המערכת יקרה ... לא מצאתי לוח אם תקציבי למעב…
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
היי חברים, קצת מבולבל... מעוניין לקנות את הדגם הזה בהמשך אבל אין לי מושג אם הוא תומך ב-144Hrz. אשמח שמישהו יעשה לי סדר. :)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום לכולם צריך עצה ממיכם שלומי אשקלון מעבד INTEL CORE 2 6600 לוח אם GIGABAYTE 965 DQ6 או ASUS P5W DH DELUXE 975 זיכרון G.SKILL F2 6400 CL4-4-4-12 1024 כרטיס מסך ב 1000 ש"ח + ATI או GEFORCE פסיבי או עם מאוורר מארז Sonata2 - Antec או GIGABYTE 3D Aurora GZ-FSCA1 Aluminium Black/Silver + 3x 120mm Fan - NO PSU או 3D Aurora 570 כונן קשיח 160GB מאוורררים למעבד ולמערכת ללוח אם SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM למעבד Zalman Vga Cooler VF900-Cu ספק כח 500W DUAL RAIL SLI Enermax ELT500AWT Liberty 20/24Pin Power מסך CRT 19'' LG ,MAG , SAMSUNG תמליצו לי מה לקחת משהו חזק להרבה זמן אני רוצה מחשב שיחזיק לי להרבה זמן גם למשחקים וגם לתוכנות כללי וגם אופציה לשדרוג בעתיד …
-
- 5 תגובות
- 582 צפיות
-
-
HP DV4 ההארד דיסק ממש מתחמם למטה מרגיש שכמעט זה חם מידי לגעת. זה אמור להיות ככה?
-
- 5 תגובות
- 805 צפיות
-
-
מבקש מפרט עד 6000 שח למטרות עיצוב גראפי/ותכנות ומשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גראפי \ משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).Photshop עורכי קוד למינהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)שני מסכים של 24" 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשפר את המחשב. אני גיימר. מעבד לא ניראה לי שצריך כל כך.. מה שכן אני רוצה כרטיס מסך.. עד 1.5K המפרט בצד. תודה.
-
- 5 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מחשב שאמור לשמש כמחשב לאופיס ואינטרנט, אבל גם לסרטי HD ברמה של 1080P. להלן המפרט: דגם מחשב: iSB2 מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 LP http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=6149 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12211 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10227 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX http://www.ksp.co.il/hmain.php?…
-
- 5 תגובות
- 781 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 23 -24 (מקלדת ועכבר רק אם זה ממש משתלם אחרת אני אקנה בנפרד). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני שלא ירעיש כמו טרקטור. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף בלי אורות או שאפשר לכבות. …
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי חברים, מחפש לקנות מחשב נייד לעסק שלי, מדובר במחשב שלא מצריך ביצועים משוגעים או משהו כזה. מצאתי מישהו שניסה למכור לי את הדגם Dell Vostro 5402 הבעיה שראיתי שהמעבד במהירות של 1.5 GHZ שזה לא גבוה אבל אולי אני מגזים כי בתכל'ס לא צריך משהו יותר מדי משוגע. מה המחשב נייד לעסקים הכי טוב שאני יכול לקנות בכספי ( 1,500 ש"ח ) ? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500, אפשר לחרוג מעט אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר אימייל, קביעה ביומן, אולי מדי פעם לראות סרט טוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקל…
-
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אני צריך עזרה בבנית מפרט לאחותי הקטנה. שימושים עיקרים זה אינטרנט, מוזיקה, סרטים ומשחקים בסגנון סימס (למינהם) וטומב ריידר (החדשים). התקציב כאמור 2000 ש"ח (רצוי לא לחרוג יותר מ150 ש"ח למעלה), ואם אפשר שיורכב מSKYPC (עניין של נוחות) בכל מקרה, אני הרכבתי מפרט ראשוני, וכל הצעות לייעול או שיפור במסגרת התקציב ייתקבלו בשמחה :-) מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box ¤375 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1208 לוח אם GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤282 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38470 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤247 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-…
-
- 5 תגובות
- 647 צפיות
-