ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
היי שלום לכולם, הסתכלתי לי באתר של DELL ועיינתי בXPS13 עם העיצוב המחודש והבהחלט נחמד שלהם שם להפתעתי הרבה כאשר עברתי למפרט כאילו מפרט שנחשב למיושן עם מעבדי Core 2 Due וכרטיסי מסך גם מהדורות הישנים יותר למישהו יש הסבר לזה? איך יכול להיות שבזמן שכולם משדרגים לסדרת הI החדשה דווקא דל נשארים מאחור?
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אני סטודנט ורוצה לקנות מחשב שיתאים לשימוש באופיס אינטרנט וכו', אך גם יוכל להריץ תוכנות יותר "כבדות" כמו MATLAB ותוכנות דומות. בין היתר אני רוצה לראות בו סרטים, ושיוכל להציגם ב-HD. אני מתלבט בין שני מחשבים, האחד הוא ה-Dell 1555, שהמפרט שלו הוא (ניתן לשדרג ע"י תוספת כסף): מעבד: Intel P8700. כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 4570 512MB. המחב השני הוא ה-HP Pavilion dv6-2130ej: מעבד: Intel i5 520m. כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT320M 1GB. לשניהם דיסק קשיח 500GB 7200RPM וזיכרון 4GB. המחיר דומה (הפרש זניח), כאשר על פניו נראה כי ה-HP חזק יותר. על מה היתם ממליצים? יש הבדל מבחינת זמן הסוללה בין שני המחשבים (שניהם מגיעים עם סוללת 6 תאים)? כפי שאמרתי אני רוצה לראות במחשב גם סרטים, אז רצ…
-
- 4 תגובות
- 772 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ישומי אופיס למיניהם, קצת משקחים בסגנון SIMS וסרטים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). בעיקר שימוש שותף שום דבר מיוחד ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? ככל הנראה מסך 22 אינץ' ממוצע * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כמו SIMS לא משהו כבד * באי…
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
מארז-גיימרים מפוארCOMPUCASE כולל דופן שקופה+מאורר 12אינץ ספק כח-לגיימרים Huntky GAMERS 550w real- לוח אם-intel P43/2000MHZ/FIRE WIRE/ASUS P5QC- מעבד-Intel® Core™2 QUAD Q-9400/6MB/1333fsb זיכרון-4096MB DDR3/1333MHZ-Kingston - כרטיס מסך-GTS 250-1024MB/DDR3/HDMI- דיסק קשיח-750GB SATA II 32MB- כונן -DVDRW X24 S.ATA- כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-DVI+FIRE WIRE 2 סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי שווה 3K? השימוש שלו בעיקר למשחקים ועבודה ביתית. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי שקניתי LCD חדשה לסלון התלבטתי בין סטרימר לHTPC. הוחלט על HTPC בסופו של דבר על מנת שאוכל גם לגלוש וקצת לשחק בסלון (פוקר בשבילי, וWOW בשביל הבת זוג). התקציב הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני יודע שזה נמוך אבל יש לי תירוצים: מארז כבר יש לי (אני גם כמעט בטוח שיש לו ספק). דבר שני, אין לי צורך בכרטיס טלויזיה ללכידה (לפחות בשלב זה). על איזה חלקים אני צריך לשים דגש? מעבד חזק יותר (או להסתפק בATOM) או כרטיס מסך חזק יותר? המטרה העיקרית מן הסתם זה ניגון סרטי HD.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום שלום אני עורכת על אביד באופן יומיומי , כרגע עובדת עם מחשב חזק אבל בן כמעט ארבע שנים והגיע הזמן להחליף המחשב ישמש בעיקר לדגימה,עריכה ורינדור של חומרים ברזולוציות גבוהות כולל HD , P2, וכדומה. בנוסף אני עובדת עם תוכנות גרפיקה, אינטרנט ואופיס, בדרך כלל כל התוכנות עובדות יחד במקביל.... אני מחפשת מפרט למחשב חזק ואמין, צריך שיהיו לו ליבות, מאוורים , כרטיס מסך טוב . תכלס,שיעבוד יפה ובשקט וכמובן שיתקשר טוב עם אביד (מדיה קומפוסר) ויוכל לעבוד בסבבה עם HD ומיני פומרטים דיגטליים. אני פונה לעזרתכם! אין צורך בציוד היקפי וצורב,תתכן הוספה של כרטיס מסך חזק בהמשך ולא אני לא יודעת מה זה אוברקלוק. בחנות מחשבים בתל אביב הציעו לי את המפרט הבא בעלות של 3,500 ש"ח: ATX 500w Asus P5Qpl - am …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
i7 920 2.6 @3.9 x58 asus p6t deluxe v2 Noctua NH-D14 CPU Cooler ATI Radeon™ HD 5850 Patriot Viper 6GB 1600MHz DDR3 Memory Kit 1tb samsung syncmaster226bw 22" :lcd samsung 32" full hd windows 7 ultimate 64bit Thermaltake Armor-Jr Middle Tower with Window - black pc power&cooling 610W מספיק?
-
- 2 תגובות
- 600 צפיות
-
-
היי הקדמה קלה, המערכת הנוכחית שלי תחגוג 4 שנים בקרוב (עדכנתי את המפרט באתר לפני מספר דקות) , וחשבתי להתחדש במפרט "עדכני". המחשב כרגע לרוב עובד בצורה סבירה ולכן לא דחוף לי להזמין מיידית, אם יש משהו מיוחד שכדאי לחכות לו חודש - חודשיים "so be it" לדוגמא - יציאת ג'יפורס סדרה 300. בפעם הקודמת עשיתי מס' טעויות שברצוני לתקן הפעם: - קניתי טכנולוגיה בסיום דרכה - ראה ערך DDR1. - השתמשתי ברכיבים "אקזוטיים" מיצרנים לא גדולים, למשל לוח של DFI שעשה צרות צרורות וכשסוף סוף הוא התפגר סופית בתקופת האחריות היה מאוד קשה למצוא חלופה ורק במזל גדול לא קיבלתי במקומו זיכוי מצחיק על סכום של פחות מחמישית ממה שהוא עלה. - הלכתי על ציוד "ידידותי במיוחד" לאוברקלוק, והמחירים - בהתאם, כאשר בפועל לא …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להגדיל את הזיכרון במחשב הישן שלי ל 2*1G במהירות 800MHZ לוח האם שלי הינו GA-8I915P - לינק מצורף האם הלוח יעבוד עם זיכרונות 800MHZ ( במקור עבד עם 533MHZ ) http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1801&ProductName=GA-8I915P Duo בברכה שייקה
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש ב-6800 שקל השימושים שלי הם:גיימניג כבד אני לא צריך ציוד הקפי:המסך שיחובר יהיה SAMSUNG T220 רזולוצייה של המסך 1680 על 1050 רמקולים שיחוברו מערכת רמקולים 2.1 אני רוצה לעשות OC למעבד,כרטיס מסך אז בבקשה את המחשב שיש לו פוטנציאל לOC הכי גבוה שאפשר דיסק קשיח:מינימום 640GB אני צריך צורב טוב,איכותי,שקט מאוד בקשות מיוחדות: 1.אני רוצה מחשב טוב שיריץ לי את כל המשחקים על הכי גבוה שיספק אותי הרבה זמן 2.אני רוצה מחשב טוב מאוד לOC שאני יגיע איתו לכמה שיותר בOC בקיצור אני רוצה את המחשב הכי טוב בתקציב הזה תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אסוס מייצרת נייד חדש שימשיך את יעודו של ה N81VP מחשב 14 אינץ לגיימרים המחשב נקרא N82(הבנתם שהוא המשך לN81 או לא??) והנה המפרט שלו Processor: Intel Core i3 & i5 Chipset: Mobile Intel HM55 Memory: DDR3 1066 MHz. up to 8GB Display: 14.0 HD LED Backlit LCD (1366 * 768) Video graphics: NVIDIA GeForce GT 335M with 1G VRAM & Intel GMA HD (Switchable graphics) Hard Drive: SATA HDD up to 640 GB (up to 7200rpm) Optical Drive: DVD Super-Multi, Blu-Ray Combo Dimension & Weight: 345x 243 x 33-35mm, 2.3kg (with 8 cell battery) והוא יכלול גם יציאה של USB 3.0 החדש שמהיר פי 10 USB 2.0 מה דעתכם על הנייד הזה ?!? תאריך יציאה משוער סוף פברואר
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 + - האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 150 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית.. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. משחקים כבדים .. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? \ לא רלוונטי כרגע. * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כבדים, כגון Prototype, Crysis וכ'ו. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
ככה, לפני שהעלתי את המפרט הבא קראתי בעיון רב גם את החוקים וגם את הת'רדים בנושא מהחודש האחרון. נתחיל מהשאלות הבסיסיות 1. מה התקציב המקסימלי? 2.5K ניתן לחרוג עד 3 (עדיף לא) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? כפי שרשום מחשב ביתי עם גיימינג מידי פעם, לגבי מסך, זה השלב הבא (עוד חצי שנה בערך) כרגע עדיין עם 17'' CRT 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? בסביבות 7 - המחשב ליד חדר השינה, שיהיה אפשר לישון בחדר שינה כשהוא פעיל. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? כרגע לא (ברגע שמשחקים כבר לא ירוצו באופן סביר, כנראה שאלמד ואבצע) 8. האם יש צורך לכלול מער…
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
המחשב יעבוד על תוכנות revit ו autocad ויבצע רינדורים. יש לי כמה דרישות שיכללו בתוך המפרט: מערכת הפעלה windows 7 64bit מסך dell 2209 "22
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עניינו אותי במחשב הבא : http://www.toppc.co.il/pl_product~vs13~16~0.htm אני מחפש מחשב 13.3 שיהיה דק וקל. הדרישות שלי לעבודה הן בעיקר משרדית : 2-3 תוכנות משרדיות פתוחות , 3-4 חלונות אקספלורר באופן קבוע, אקסל-אאוטלוק פתוחים תמידית ושמיעת מוסיקה ברקע. המחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל וכנראה גם לתחנת עבודה עם חיבור USB. השאלה שלי היא איך המחשב הנ"ל עם המפרט שלו יוכל להתמודד עם כל זה מבחינת : 1. מעבד 2. כרטיס גרפי 3. איכות המחשב בכלל? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי באתר של סוני את המחשב הזה http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/SYCTOProcess?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&LBomId=8198552921666065650&categoryId=8198552921644569398 איך אני מייבא דבר כזה לארץ ? מה המיסים וכל השטיות שצריך לעשות כמה זה יוצא .?
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין הדגמים (מלבד המחיר כמובן, בו STUDIO מוביל בגדול) והאם שווה בכלל לשלם יותר עבורו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד בשביל חבר שהמטרה העיקרית של המחשב זה משחקים מסך 17 אינץ' והתקציב הוא עד 5,000 ש"ח תודה !
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
היי כולם אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש בעיקר כמדיה סנטר וינגן סרטי FHD בצורה הטובה ביותר. המחשב יהיה המחשב המרכזי בבית וישמש גם לגלישה באינטרנט, הורדות ושאר שימושי בסיסים (לא ישמש למשחקים). חשוב לי לשמור על אופציות שידרוג, יכול להיות שבעתיד אני ארצה לשדרג אותו למחשב עריכת וידאו, לכן אני לא רוצה ללכת לכיוון של מארז HTPC (לא מיקרו ATX וכו') תודה מראש כמעט שכחתי אין צורך במסך, מקלדות ושאר עזרים. גם לא בצורב והארד דיסק.
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב טוב, ושיוכל לעבוד כמו שצריך בעומס עבודה משרדית ומשחקי רשת קלילים. כמו כן, שיוכל להריץ משחקים בינוניים. - שימו לב שהמפרט מכיל ציוד נלווה, ואם אני אוריד אותו (מסך ומקלדת), עלות המחשב תהיה 3100 ש"ח. האם האיכות והתגמול מהמחשב שווים את המחיר, או שהייתם ממליצים על משהו אחר?
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד LENOVO, שכבר לא באחריות, והגיע עם VISTA. ה-HD שלו נדפק וקניתי HD חדש. יש לי את המספר הסידורי של ה VISTA על המחשב. איך אני מתקין את מערכת ההפעלה מחדש ? תודה, עידו
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים. אני לא כל כך בעניינים לגבי איזה כרטיסי מסך ומעבדים כדי עבור מחשב שכזה. מהסתובבות פה בפורום זה מה שהצלחתי להרכיב: Intel Core i7 920 Processor 2.66Ghz 8MB Cache BOX LGA 1366 מחיר: 1339 שקל Gigabyte GA-P55M-UD2 מחיר 585 שקל PATRIOT PSD34G1333KH DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ CL9 מחיר: 600 שקל Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3 מחיר 425 שקל LG GH22NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem מחיר: 159 שקל Seasonic S12II-500 Active PFC 500W מחיר 396 שקל CoolerMaster Centurion 590 מחיר 320 שקל Sapphire HD5770 1GB GDDR5 PCIE Model R577D51GD מחיר: 870 שקל סה"כ 4680 שקל חנות: פנדה מה אתם אומרים? חרגתי מהתקציב, בנוסף אני צריך לקנות מסך…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שימושים, למה מיועד המחשב? דגש על: עבודה משרדת ומשחקי רשת ואופציה לעתיד: מערכת HTPC ציוד היקפי - מסך: L227WTP 22'' LCD 2ms DVI 1:30000 LG דרישות מיוחדות מהמחשב? מחשב שקט, שיוכל לעבוד הרבה שעות ברצף, שלא יזלול חשמל סתם, והכי חשוב: שאוכל להריץ הרה תוכנות ומסמכים יחד. המפרט - * נבנה בחנות KSP
-
- 7 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אז כך יש לי את המפרט הבא שהוא מאוד טוב והוא מתוכנן להרבה זמן (עד שיתישן לגמרי) +I7 920 שאותו אני משיג בנפרד אבל מה שכמו אתם רואים את המחיר הוא לא מתאים לכול כיס ויש את זה +I5 750/I7860/I7920 שאותם משיג בפרד עכשיו השאלה על מה ללכת? כמה זמן יחזיק כול אחד?עד שממש יתישן הכוחות יחסית למחיר(כי ברור שהראשון פי כמה יותר טוב) והערות נוספות תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
נלך לפי החוקים, הכי קל: * מטרות המחשב? - כמצויין בכותרת. * גודל המסך? - לא משנה. * משקל רצוי? לא כבד מדי או ענק מדי, עד 2-2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת HDMI חובה, רצוי עם כניסת P2 ומסך HD. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? -- לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - Toshiba, Dell, Asus ואם תמליצו על חברה אחרת, אשמח לשמוע.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-