ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=235824 הקרדיט ל- tamir245 שראיתי אותו מזכיר את הלינק הזה באיזשהו ת'רד... לא ראיתי אף אחד אחר שפתח על זה דיון
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר חודשים קיבלתי מפרט מ TMSFOX : Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066MHz TRAY, יחידות 1 ¤615 COOLER MASTER DI5 CPU COOLER, יחידות 1 ¤49 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤455 CoolerMaster Sileo 500 RC-500-KKN1-GP, יחידות 1 ¤399 Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball, יחידות 1 ¤35 SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3, יחידות 1 ¤271 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5, יחידות 1 ¤270 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 Sapphire ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤584 LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS, יחידות 1 ¤135 סה"כ יצא 3138 ש"ח. אבל מסיבות כאלה ואחרות, לא יצא לי לקנות את המחשב... כמו שאתם שמים לב, י…
-
- 5 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אם אפשר הצעה על מחשב בעל מעבד פנטיום 4 או דואל קור לפחות ו2 ג'יגה ראם. סך נע בין 1500-2000 תודה מראש לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד לאיש עסקים המרבה לטוס לחו"ל למטורות עבודה (אימייל,אופיס ) דרישות מיוחדות מסך עד 13.3 אינץ משקל כמה שיותר נמוך (מתחת ל1.5 קילו) כולל אופטי מובנה (DVD\CD) כונן קשיח גדול בטריה חזקה מאוד והדרישה הכי בעיתית למרות שאפשר להתגמש עליה : מקלדת מוארת. מודה לכם המון על העזרה
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
מצטער שלא השקעתי הרבה פה אבל יש לי שאלה ממש חשובה: איפה אני יכול לקנות שרת לאיכסון לא מחברה כמו לינוקססרב וכאלה אלא שרת גדול ביתי יאנו אשכרה מחשב שרת חחחחח קיצר מה אני חופר....עם מישהו יכול לעזור לי תודה ובערך כמה יעלה אחד
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
צהוריים טובים לכם הרכבתי מחשב לעבודה משרדית מ-KSP ואני קצת בחריגה מהתקציב. עכשיו העניין הוא שהמחשב מיועד לקרוב משפחה שתקוע עם מחשב מעאפן ישן לאללה ועושה ממש ממש המון בעיות, עושה בעיות יותר מאשר עובד תקין (וגם כשהוא תקין אז הוא צולע). אז אני רוצה שהמחשב הזה יהיה לו כמה שיותר אמין והעניין הוא שיש במחשב כמה רכיבים שלא יצא לי להתעסק איתם בעבר. אז הנה המפרט של המחשב למטה ואשמח שתאמרו לי אם החלקים שיש בו אמינים ולא אמורה להיות בעיה כלשהי בעתיד עם אחד מהם. כמו-כן אשמח אם תציעו הצעות של מפרטים נוספים בתנאי שהם לא עולים על המחיר הזה אפילו בחצי שקל אשמח לקבל עזרה ואודה לכל העוזרים הנה המפרט: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2600+(512k 333) 600 1 600 לוחות א…
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מה אני יכול לעשות כדי שיהיה לי קירור אפקטיבי לנייד? כאשר אני משחק הכרטיס מסך מגיע לי ל70 מעלות והCORE מגיעה לי גם כן ל70 מעלות. אני בודק את המעלות בתוכנה אברסט ובספיידפאן. האם משטח קירור הוא הפיתרון היחיד או שיש משו יותר אפקטיבי נ.ב אין הגבלת מחיר.
-
- 5 תגובות
- 985 צפיות
-
-
עד 5000 שקלים. לא כולל מסך. מיועד לתוכנות גרפיקה, פוטושופ ופריהנד. עריכת וידאו/סרטים אנימציה ותלת מיימד ממוצעת וקצת, הפעלת מספר יישומים בעת ובעונה אחת. לא מחוייב (אופציה) בהמהרה. כוח "לסחוב" חופשי בתוכנת ההפעלה ויסטה 64 ביט. צורב דיוידי 2 שכבות שיכול לצרוב עם הקרן לוגו וכותרות על גב הדיסק. מארז שקט מאד. תודה רבה ;D .
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-
-
לוח אם Intel Bayfield P-4-865GBF ?(DUAL DDR 400, AGPX8, 8 USB 2.0 PORTS, SOUND DARD SoundMax) כרטיס מסך Gigabyte GV-R9200 VIVO 128MB DDR מעבד Intel Pentium 4 2.4C 800MHz צורב LG 52X24X52 כונן LG DVD X16 דיסק קשיח WD JB 120GB 72000RPM 8MB BUFFER זיכרון פנימי 256MB DDR 400 X2 מארז ATX כונן 1.44 כרטיס קול משולב על הלוח עכבר אופטי של Microsoft מקלדת מולטימדיה של Microsoft 2 רמקולים + SUB של Creative מסך מאג "19 שטוח דגם 996PF כל זה ב 6250 שקל.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k-5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3,GTA IV,Skyrim -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש צורך לקנות מסך עם המחשב עד 5k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחות קטנה, ז"א משחקים לא כבדים מידי, עבודות, אינטרנט, סרטי DVD וכולי הוא כרגע טיפה חזק מידי אבל הכוונה היא לקנות משהו שיחזיק לצרכים שלה למשך זמן מה מתוכנן אוברקלוק לא רציני מידי (ככל הנראה העלאת הבאס ל200 וזהו) בקשר לדברים שמיד קופצים לעין - אין צורך ביותר מ40 ג'יגה, ואין צורך בסאב-וופר - מעבר לזה אני אשמח לשמוע כל הערה (רק אם אפשר בלי הערות בסיגנון "בשביל מה היא צריכה את זה") CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Motherboard : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50D) CPU Cooling : Vantec AeroFlow VA-4-C7040 AMD Hard Disc : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 Video Card : G…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS - לשימוש סטרימר (אולי בעתיד יוסב למחשב ליד הטלויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). NAS כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. (אין העדפה לדגמים - המחשב ישב במחסן 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסקים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 (במידה והמחשב יעבור לסלון) 6. הא…
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן רכשתי lenovo N500, דגם 4233-75G הכונן הקשיח משמיע רעשים כאילו הוא כל הזמן עובד.(בדרך כלל זה הולך ובא) הרעשים הם כמו חריטות ותיקתוקים,זה לא חזק או מפריע ממש אך האם זה נורמלי? הכונן הוא של seagate אם זה תקין האם משהו מכיר דרך להשתיק את זה? אני יודע שחלק מניידי דל סובלים מאותה הבעיה,אך יכולים ופתור אותה באמצעות איזשהי תוכנה שדל מספקת להגדרות חומרה. בנייד הישן למשל אין שום רעש. תודה מראש לעונים. רועי
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
מחשב האם מומלץ לקנות את החלקים האלה או שיש באתו מחיר או קרוב למחיר חלקים יותר טובים? מארז: ESTAR MIDI ATX P4 500W 1-FAN 2XUSB לוח אם: GIGABYTE 8I945PLGE RH INTEL 945 מעבד: INTEL DUAL CORE 3.4GHZ (945) זיכרון: 2 G.B DDR II 533 MHZ KINGSTON(2 X 1GB ) כרטיס מסך: GEFORCE PCX 7300gt 256MB דיסק קשיח: 250GB 7200RPM 8MB SATA II
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אחים שלי הנה מפרט מ-altpc.co.il ב-קצת פחות מ-5000 ש"ח מה אתם אומרים : -חשוב שיריץ משחקים באיכות מעולה -שיהיה שקט מאוד -שיהיה מעל 120 GB -שיהיה מעל 3.0 ג'יגה הרץ (אם אפשר לדעת כמה מגה הרץ המחשב?) שינויים והמלצות יתקבלו בשמחה ,רק תכתבו כמה כל שינוי עולה מעבד: AMD Athlon 64bit 3000+ Socket939 - VENICE לוח: Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 Chipset זיכרון: 1GB (2x512MB) GEIL DualDDR 400Mhz כונן קשיח: Western Digital 160GB SATA 7200RPM צורב: Toshiba DVD±RW x16 Dual Layer - Black כונן דיסקטים: 1.44MB - Black כרטיס מסך: Leadtek GeForce FX6600GT Extreme 128MB PCI-E x16 כרטיס קול: 6Channels onboard כרטיס רשת: 10/100/1000Mbps onboard מארז: RAIDMAX COBRA 420W
-
- 5 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לשדרג את המערכת הקיימת שבחתימה. אני סגור על מעבד I5-2500 ומסך Dell U2311H כך שאפשר להוציא אותם מהתקציב. מהמערכת הקיימת אני חושב שאפשר לשמר את הספק 450VX וכרטיס המסך 8800GT, ואולי אפילו את ה TUNIQ במקרים מסויימים. התקציב:2000 ש"ח כשלא חייבים לסיים את הכל. שימושים: משחקים,HD עבודה משרדית וSOLIDWORKS לעתים. אין כרגע צורך בציוד הקיפי. יש צורך בצורב חדש, וכונן 1TB לאחסון רוצה רמת שקט גבוהה(9?) - המחשב ימוקם בחדר השינה. לא מתוכנן OC. בעתיד מתוכנן שדרוג כרטיס מסך כשיהיה צורך וSSD. אם יש אפשרות לכלול WIN 7 בעסקה זה יהיה מצויין, למרות שזה כנראה בעייתי במפרט חלקי. אזור מגורים - קרית גת, ניתן לקנות חלקים מחנויות שונות. דרישות מיוחדות - מארז שקט איכותי ועמיד לאבק(פ…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נישא ונתקלתי במחשב הזה של ג'יגה בייט http://www.gigabyte.com.tw/Notebook/Products/Products_W511A.htm . הבעיה היא שלא כ"כ מצאתי עליו ביקורת ברשת.. למרות שמהנתונים הוא נראה מעולה, אני עדיין רוצה לקרוא איזה ביקורת ממישהו שהתנסה איתו. עוד דבר שמציק לי, מוכרים את המחשב בפנדה, אבל תחת שם אחר: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_1378&products_id=11303 מהתמונה והנתונים זה נראה אותו דבר, אבל אני כבר לא סומך כ"כ על פנדה ככה שזה נראה לי די מוזר.. מישהו שמע עליו משהו/ממליץ? חוצמזה יש מחשבים בעלי נתונים דומים שאפשר להשיג בארץ? תודה וחג שמח!
-
- 5 תגובות
- 788 צפיות
-
-
OK רכשתי את המחשב בלי BLUETOOTH וכעת אני מעוניין להוסיף את האפשרות כבר מודיע לכם לא להציע USB זה הדרך הקלה והמכוערת... פתחתי את המחשב מאחורה נגלו לעיני 2 סלוטים של miniPCI-E ריקים חיפוש ב EBAY העלה כל מיני אפשרויות לכרטיסים אבל אני לא בטוח מה ההבדלים בניהם כי על חלק רשום ל HP ועל חלק לא בכל אופן כל מה שראיתי היה רשת + בלוטות וזה קצת פחות מעניין כי כבר יש לי רשת N אז אני לא צריך התנגשויות ... עוד קצת חיפוש הביא אותי למצוא בכמה אתרים של חלקי חילוף את המודול BCM92045NMD אשר כתוב בהם כי מתאים ל DV7-1275dx (זה הדגם שלי) אבל לא מצאתי איפה מרכיבים אותו במחשב אז הכי טוב אם תוכלו לעזור לי עם איפה לעמן השם זה נכנס??? אם לא אז איזה כרטיס יתאים לי בטוח (רשת + בלוטת)???
-
- 5 תגובות
- 774 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר טיפה משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים MINECRAFT ודומיו אבל נראה לי שעדיף משהו שיחזיק למשחקים חדשים יותר בהגדרות נמוכות.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למחשב נייד שמיועד למישהי שרוצה לנהל אתר אינטרנט של העסק 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניהול אתר אינטרנט, בעיקר גלישה, צפיה בתכני וידאו ומידי פעם עריכה של סרטוני וידאו קצרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי לחבר לו מסך (-אשמח גם להמלצה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל"ר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ל"ר 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4800+ (2.4GHz) Retail BOX ASUS A8N32-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI X16 Socket 939 LEADTEK WinFast PX7800GTX TDH MyVIVO Extreme 512MB Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan Corsair 2*1GB PC3200 DDR400 2-3-3-6 TwinX2048-3200C2 Western Digital SATA 74GB 10000 RPM Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM האם למפרט כזה מספיק ה-OCZ ModStream Power Supply 520W ?? או שצריך לקחת בשבילו את ה- PowerStream של אותו הספק...
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אהלן חברים, ברשותי מחשב נייד מסוג HP Pavilion DV6 6020ej ברצוני לרכוש זיכרון RAM (תוספת) למה שיש, כרגע יש 4GB, ואני מעוניין להוסיף עוד 4GB. לאחר ריפרוף ברשת, הבנתי כי למחשב זה דרוש כרטיס כזה: " DDR3 1333Mhz so-dimm memory, aka PC3 10600 so-dimm memory " להבנתי, ישנם 3 כאלו הנמכרים בארץ (אם מישהו יוכל לתת לי באמת משהו אחר ויותר מדוייק, אני מאוד מאוד אשמח) Kingston DDR3 4096MB 1333MHz http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=779823 Samsung DDR3 4GB 1333MHz[ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777972 G.Skill DDR3 4096MB 1333MHz http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756143 אשמח לקבל המלצות, מה עדיף מה מומלץ ומה לא, ואם ישנה אפשרות אחרת יותר מתאימה - גם כן. תודה רבה לעוזר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שליש מהמחשבים הניידים מתקלקלים בתוך 3 שנים גרף זהה אך ברור יותר לפי סוג תקלה: נטבוקים לעומת ניידים בסיסיים וניידים יקרים: מה דעתכם? הסקר באנגלית (המקור) מצורף ב-PDF באדיבותו הרבה של Ivan. תודה. והנה הלינק המקורי: http://www.squaretrade.com/pages/laptop-reliability-1109/ [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עומד לקנות את המפרט הבא מ- KSP: מטרת המחשב - משחקים. יש מסך 22" של סמסונג, אני יודע שכרטיס המסך הוא אוברקיל למסך שלי והספק הוא גם יותר מידי (אני מעדיף שיהיה אוברקיל לספק). בקשר למסך, המחשב שלי יחובר בעתיד למסך טלויזיה LCD גדול יותר, ככה שזה לא יהיה אובקיל. אני יודע שאתם לא אוהבים את KSP, לי אין בעיה איתם. השאלות שלי: 1. האם המארז יסתדר עם 2 הכרטיסים האלו מבחינת מקום ואירור?? האם יש צורך להוסיף מאוררים?? 2. האם בעיית צריבת הביוס של הכרטיס HD4870 1GB מבית Shappire קיימת גם בדגם ה-Crossfire?? 3. האם כדאי להוסיף 600 ש"ח ולקנות את ה- Q9550?? Core 2 Duo E8500, 1333Mhz, s775, 6MB 1 910 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0…
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד "ביצועים" בתקציב של עד 5,000 ש"ח ובהתאם לצרכים שאפרט בהמשך. אני יודע שגם מחשב זול יותר יכול לענות על הצרכים האלו - אבל אני בכל זאת רוצה לרכוש מחשב חזק ועמיד יותר שיוכל לתפקד כמו שצריך גם בעתיד ובמידה והצרכים ישתנו מעט. בגדול המחשב שאני חושב עליו הוא מחשב עם מסך 15.6, מעבד i5/i7 "רגיל" (לא חסכוני), 8 ג'יגה זכרון (רצוי עם אופציה לשדרוג עתידי), דיסק קשיח לפחות 500 ג'יגה משולב SSD או SSD ככונן נוסף. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, פיתוח וואב, תוכנות מרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות למאט כל עוד זה לא מסך מגע כמובן * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-