ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,367 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה ביישומי אופיס למיניהם ולגלישה באינטרנט. התקציב, כאמור, 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה של כמה מאות מעלה. עדיפות לפרמטרים: מותג רציני וידוע, מסך גדול, סוללה איכותית. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
היי. אני מחפש מחשב נייד עד 5000 שקל לעבודה משרדית ושיהיה מותקן עליו שרת MSSQL. מילאתי את הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל. אין צורך בחריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, יהיה מותקן על המחשב MSSQL Server. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בציוד הקפי כמו מסכים, עכבר, מקלדת. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקל…
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד שישומש לצורך: - עיבוד תמלילים ועבודה עם מסמכים גדולים (סדר גודל של מאות עמודים). - צפייה בסרטי DVD. - משחקים. אני לא צריך שהוא יוכל להריץ את המשחקים הכי חדשים שיש. הדרישה היא שהוא יוכל להריץ את Bioshock תחת הגדרות נמוכות ורזולוציה נמוכה. דרישות: - מעבד וצ'יפסט של אינטל. - כרטיס מסך של nVIDIA. - כרטיס רשת אלחוטי של אינטל או של Atheros. - מסך 14-15 אינטש. התקציב הוא 4000 ש"ח, עם אפשרות לחריגות קטנות. תודה על העזרה.
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית: אופיס וכדו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 11 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למחשב נייד לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. בעל מסך 17 אינץ, 500 גיגה ומעלה (בעדיפות ל 500), אין צורך במערכת הפעלה, לפחות יציאת USB3 אחת ,מעבד i5 עם 6 גיגה ראם לפחות וסוללה בעלת שישה תאים ומעלה. עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר דק (אם מישהו מכיר את הדגם פיזית זה יהיה מעולה). תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום, אין לי ידע רב בנידיים ולכן גם אין לי תקציב מוגדר. אני מחפש מחשב נייד לעובדה פשוטה יחסית: office ואינטרנט ובלי שטויות מיותרות. צריך שיזוז באופן סביר וגם לא מתוכן ויסטה. בכמה אפשר למצוא משהו כזה. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם מבקש את המלצתכם למחשב נייד לעבודה משרדית (וובינר, עבודה במקביל על מספר רב של טאבים, צפייה בסדרות/סרטים) דרישות מעבד i5 , מסך 15.6 , כונן SSD עדיפות ל 512GB (תלוי בעלות הסופית) אפשר להסתפק גם ב 256GB , מבחינת זכרון האם 4GB מספיק או עדיף 8GB ? כולל WINDOWS התקציב כ 3200 ש"ח ראיתי את המחשב הזה של DELL נייד DELL מה אתם אומרים עליו? האם בתקציב של עד +200 ש"ח אפשר להשיג משהו קצת יותר טוב , אשמח להמלצתכם אשמח גם להמלצה לחנויות מומלצות
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד לרכישה מחר לאמא שלי. טווח מחירים: 2000-3000, כמה שפחות עדיף. המפרט לפי השאלון: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, אינטרט ואופיס. * גודל המסך: 14-15.6 * סטנדרטי, המחשב לא נייד באופן קבוע. * זמן סוללה: 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה. * Bluetooth- לא חובה. * יש צורך בהארדיסק לאחסון עדיפות למחשב עם ssd. * כונן אופטי- לא חובה. * מערכת הפעלה- כן. * אם מתאפשר- מסך מגע. * 3 שנות אחריות. תודה!
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית בתקציב של עד 2500 ש"ח. אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים מדי פעם, עריכת תמונות ברמה מאוד בסיסית * גודל המסך? מסך מאט (עבודה במשרדים עם פלורסנטים), מסך 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך? 1366X766 יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? צריך numpad, מקלדת שקטה * משקל רצוי? אין הגבלת משקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב העבודה בבית או במשרד שלי אבל יש ביקורים במשרדים של לקוחות פוטנציאלים. 3 שעות יספיק אבל תמיד רצוי עוד... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 330 GB יספיק * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית…
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אסביר את צרכי על פי השאלון המסודר. 1. התקציב הוא 4000 ש"ח. 1א. יהיה נחמד לחסוך. 1ב. ניתן לחרוג ב 500 ש"ח. 2. עיקר שימוש המחשב יהיה לתוכנת SolidWorks וריבוי תוכנות קטנות שמתאימות ל 3D Printer במקביל. 2ב. גודל המסך בסבויבות 15"-17". 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך ב: רמקולים טובים ומצלמה. 5. שיהיה שקט (1-8) בין 5-7. 6. לא סגור על מה זה האוברקלוק. 7. ללא מערכת הפעלה. 8. העדפה למחיר הוגן ושרות מצויין. מגורים איזור חדרה. 9. קניית המחשב מתוכננת בחודש הקרוב. 10. יש צורך בחיבורים כמו: Audio, USB 3. לפחות 3 חיבורים של USB. 11. בגדול אני מעוניין שהמחשב יחזיק מעמד זמן רב ולכן…
-
- 12 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד עם דיסק גדול (לפחות 100 ג'יגה), אשר מיועד לעבודה (אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים). הטווח שלי הוא בין 4 ל-6 אלף. יש המלצות?
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
-
-
שלום מבקש המלצה למחשב נייד מחברה אמינה (גם מבחינת האחריות, וגם מבחינת איכות המחשב (להמנע מחברות פחות מוכרות/ שידוע על תקלות בניידים שלהן וכו). לפי המלצה מחבר, חברות HP ו Lenovo הן אמינות. אפשר גם מחברה אחרת שנכנסת לקטגוריה של מחשב איכותי משתי הבחינות, לפי נסיונכם איתן. תקציב - לא יותר מ 2600שח. עדכון:אפשרי עד 3000 שח, אך עדיף בפחות, אם עונה על כל הדרישות. מטרות: למטרת עבודה, שזה אומר גלישה באינטרנט, עיסוק בתוכנת ניהול עסקים, ובתוכנות אחרות כגון Office, Acrobat Reader. אני רוצה שתוכנות יעלו מהר והעיסוק במחשב יהיה מהיר וחלק. מעבד - עדיף מהגרסא החדשה של אינטל, i3 לניידים. גודל המסך - 15-16 אינ'ץ. דיסק קשיח - 500GB, אך אם הנייד מתאים מכל הבחינות האחרות אז גם 320GB יספיק (נתפש…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לעבודה כעורך דין. מה שאומר בעיקר גלישה ותוכנות אופיס. (אבל ליתר ביטחון שיצליח להריץ גם תוכנות כמו פוטושופ). למה נייד? כי אני עובד מהבית ומהמשרד ומעדיף מחשב אחד משני נייחים (לדעתי עדיף). מה חשוב לי? 1. שאפשר יהיה לקנות לו 2 עמדות עגינה כדי לחבר למסך גדול ולמקלדת. 2. שיהיה עמיד ועם סוללה ארוכה (אם יוצא לדיונים) 3. שיחזיק מבחינת החומרה ל-3 שנים קדימה לפחות (אני יודע שצריך להחליף בזמן הזה סוללה...) 4. עדיפות (לא חובה) למסך מט. מה פחות חשוב? 1. גודל מסך. יכול להיות 14 או 15, כי בסוף מחבר למסך גדול רוב הזמן. 2. ניידות. למרות שמסתובב, המשקל פחות עקרוני עבורי. תק…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני מחפש לאחותי מחשב נייד, לעבודות גרפיקה (פוטושופ אילוסטרייטור וכו), לא בטוח אם אני צריך i7 או i 5אם יספיק... אני רוצה כבר את דור המעבדים הכי חדש אם כבר... דור רביעי. (לא אחכה לדור הבא) בבקשה תציעו לי מחשבים ניידים קיימים, תקציב עד 6500 שח או פחות, עם חומרה שמתאימה למה שאני צריך וקצת ויותר (לא יזיק יותר זכרון ואפילו SSD בנוסף) אם i5 יספיק, ולא צריך i7, אז איזה דגם ספציפי? ואם 'רק' i5 ויש מקום בתקציב, אשמח לשיפורים בזכרון וכו, כמו שרשמתי למעלה תודה
-
- 19 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום שלום אשמח לעזרה! מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מכוון עד 3500ש"ח. אני אשקול גם עד 4000ש"ח. אם איכשהו אפשרי פחות מ3000 ש"ח ועדיין עומד בדרישות הכיס שלי ישמח. מה שימושי המחשב עריכת סרטוני יוטיוב: אלו דברים יחסית פשוטים - פרויקטים של 15 דקות שמבוססים ברובם על stock footage וכתוביות עם קריינות. חוץ מזה אני חוקר ומחזיק עשרות טאבים בדפדפן במקביל. חוץ מזה: יש לי העדפה למסך 14אינץ' מחשב עמיד שיחזיק נסיעות הייתי רוצה 512G אחסון ו 16DDR משקל פחות חשוב תודה!
-
- 0 תגובות
- 399 צפיות
-
-
http://il.pcmag.com/dell-xps-15-touch-9550/327/review/dell-xps-15-touch-9550#disqus
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד מומלץ, השימוש העיקרי הוא פוטושופ ועריכת תמונה. חשבתי על ASUS X556UQ (עולה בסביבות 3,200) אבל יש מצב שזה יותר מדי? אני לא צריך להריץ משחקים או דברים כאלה, אז אולי אפשר למצוא משהו ביותר זול. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לעבור את התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרנסה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד לאחי אשר מטייל הרבה ומתעסק בצילום .. הוא מחפש מחשב שהוא יוכל להסתובב איתו בעולם ולהעביר כל הזמן תמונות מהמצלמה שלו אליו וגם בו זמנית לערוך את התמונות במחשב. אין לו מחשב שולחני בבית לכן כאשר הוא יהיה בבית המחשב הזה יהפוך להיות לא נייח .. וכנראה שהוא ישתמש בו גם לצפיית סרטים בעיקר בנוסף לעריכת תמונות. מכיוון שהוא מתעסק עם הרבה תמונות צריך הרדיסק גדול מאוד, מינימום 200 GB. עריכת תמונות והתעסקות רבה עם כמות גדולה של קבצים וצפיית בסרטים שהם השימושים העיקרים במחשב, לאחר שקראתי את הטיפים שיש למעלה.. רשום שרצוי מעבד כפול ליבה ו1GB זכרון לפחות .. זה נכון ? על איזה מעבד אתם ממליצים ? והאם צריך 2GB? כי אחי מחפש מחשב שיעשה את העבודה כמו שצריך לכן המחיר גמיש .…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן,אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה על תמונות.מחשב שתוכנות כמו פוטושופ יוכלו לעבוד עליו בצורה חלקה מבלי להתקע כל רגע... התקציב הוא בסביבות ה2-5 אלף,חשוב לי לציין שאני לא מחפש שוםדבר מפואר .מחשב פשוט שיאפשר לעבוד על הצילומים שלי גם כשאני בבסיס בצורה חלקה וטובה. איזה נתונים צריך בכלל לבדוק?יש משהו שאתם ממליצים עליו? תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ידידה שלי מחפשת לרכוש מחשב נייד לבית לא יהיה בשימוש שוטף וכשהיא תשתמש - לפוטושופ ואילוסטרייטור בעיקר (לכן צריך ראם נורמלי, וכנראה שעדיף ssd), עריכת סרטים ואולי קצת משחקים עדיפות למסך 14 אינץ' התקציב כאמור הוא 3-4K אשמח לעזרה , תודה !
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
להלן המפרט המבוקש: 1. בטריה בעלת אורך זמן (3-4 שעות שזה גם הסטנדרט היום, לא?) 2. מסך קטן יחסית, לניידות מקסימלית 3. כרטיס מסך שיכול להריץ משחקי תלת מימד, אני חושב שמשהו בסיגנון של X1400 של Ati או משהו דומה, אפשר גם יותר חזק 4. 2 ג'יגה זיכרון ידוע לי שהפעלת מחשב בתלת מימד גורמת לו להתרוקן מהר יותר מהרגיל, אבל חשוב שכשהמחשב במצב חיסכון הוא יחזיק כמה שעות טובות. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר כמה שבועות שאני מחפש ללא הצלחה מחשב נייד לפי מפרט ספציפי, ליתר דיוק- מאפיינים רבים ספציפיים. הדרישות הן כאלו: גודל- 13.3-14", בהעדפה למחשב קטן ביחס למסך (הכוונה לדגמים שבהם המסך תופס כמעט את כל השטח, ללא מסגרת מיותרת) מעבד- Core i5 דור רביעי, רצוי במהירות שעון גבוהה יחסית כרטיס גרפי חיצוני- לא ה-Intel HD בלה בלה בלה HDD- SSD, 256GB ומעלה זיכרון- לפחות 4GB DDR3 יציאות- USB3*2, HDMI קורא טביעות אצבע אחריות ליותר מ3 שנים (בDELL הנוכחי שלי קיבלתי 5 שנים) אשמח להמלצות... תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב : 4000 ש"ח * מטרות המחשב? בעיקר פיתוח תוכנה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? שיהיה נוח לכתוב קוד * רזולוציית המסך? שיהיה נוח לכתוב קוד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל, אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי, 500GB זה מעל ומעבר למה שאני צריך * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן WIN7\8 * האם יש …
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אחי בדיוק סיים קורס קצינים, ובמסגרת תפקידו הוא יצטרך מחשב נייד, בעיקר להכנת מצגות, טבלאות, ומסמכים בוורד. כמו כל חייל תקציבו הוא נמוך - עד 3000 שקל. חיפשנו משומשים אבל כולם מפוקפקים, ומעדיפים לקנות חדש. ראיתי בZAP מחשב Dell Latitude D600 14.1" 1.6Ghz 40Gb גודל מסך: 14.1 אינטש, משקל: 2.2 ק"ג, רשת אלחוטית: כרטיס אלחוטי מובנה 802.11 , דיסק קשיח: 40 GB, יצרן: Dell 2700 ש"ח. רציתי לדעת מה דעתכם עליו. בנוסף עומד על הפרק מחשב נייד Lenovo 3000 C100 Intel M 1.4hz 40GB עולה 2800. אחיו הגדול 3000 C200 (TZ05NIZ) 1.66GHzוLenovoו שעולה 100 יותר, 2900. אז, האם הזול ביותר מספיק טוב? האם אחרים שווים את השדרוג? ומה דעתכם באופן כללי? תודה מראש, כיף לחזור לפה.
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום, אני חייל שמלפש דרך טובה להעביר את הזמן בבט"ש וחשבתי לקנות מחשב נייד לצורך משחקים. הניידות פחת חשובה לי ואשמח להריץ עליו משחקים כמה שיותר טוב. אני מעוניין במחשבים מבית ASUS או Gigabyte. הייתי פעם פעיל בפורום אבל עכשיו עבר הרבה זמן מאז שהתעסקתי בחומרת מחשבים ואשמח אם תוכלו לצרף למפרט הסבר קטן לבחירתכם. אשמח לכל עזרה, תודה מראש. VaZo
-
- 8 תגובות
- 834 צפיות
-