ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני (יותר נכון חבר) מחפש מחשב נייד חדש, אני כבר לא מתמצא בכל החידושים האחרונים, אז משאיר לכם את התפקיד החשוב הזה ! התקציב הוא עד 4000 שקלים, יש אופציה לחריגה. המטרה לקנות לטווח הארוך כמה שאפשר אז מעבד I7 חשוב שיהיה קליל,אמין,מהיר השימושים העקריים הם ביתיים וללימודים * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים HD * גודל המסך? 15 אינץ ומעלה האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל. מיועד להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי רוב הזמן ימצא במקומות עם חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כו…
-
- 0 תגובות
- 926 צפיות
-
-
הצרכים מאוד בסיסיים, כרגע בעיקר אופיס VISUAL C++ בעתיד אולי גם קצת MATHLAB. חשוב לי מאוד שתהיה לו אחריות ארוכה. הציעו לי את המחשב הזה: Dell A840 עם המעבד Intel Core 2 Duo T5470 אני מבין שזה מעבד מוחלש, השאלה אם הוא עונה על הצרכים שלי? יש אולי המלצות אחרות?
-
- 4 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שבת שלום חברים, אני מתכוון להתחיל ללמוד בקרוב, וכנראה, כמו כל סטודנט רוצה שיהיה לי נייד... לקחת למעונות, לבית, לספריה בלה בלה בלה... כעקרון שמתי עין על מחשב מסוים, אבל אני רוצה לשמוע עוד דעות. ההתלבטות הכי גדולה שלי היא החברה. מה אתם מציעים? אז ככה, הנה מאפייני המחשב שאני ארצה: -רוב העבודות יהיו כנראה אינטרנט, אימייל, אופיס, תכנות פשוט (במסגרת הלימודים), סרטים ואולי איזה משחק פה ושם (זה ממש לא העיקר). -מן הסתם אם זה יהיה המחשב העיקרי שלי אני מעדיף שיהיה מסך גדול 15.6" -המשקל לא הכי עקרוני מבחינתי, אחרי הכל אני לא מתכוון להיסחב איתו לכל שיעור, וגם אני לא הבחור הכי "חלש" בשכבה.. -לגבי סוללה... שוב זה יהיה מחשב לרוב למעונות ולשימוש בקרבת שקעים, אבל בכל מקרה אני מקוו…
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
המחשב הוא לחבר שלי, סטודנט במקצוע הומני שנגנב לו המחשב הקודם. את המחשב קונים בארה"ב ומביאים לפה, אז המחיר הוא מחיר ללא משלוח וכו'. * מטרות המחשב? - בעיקר כתיבה בזמן הרצאות, אבל גם צפייה בסרטים ועבודה כללית. * גודל המסך? - 14 אינצ' * משקל רצוי? - אני לא יודע מה המשקל הרגיל, אבל משקל שלא יקשה על הסתובבות איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI, USB3 * בלוטות? - לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? - כמה שיותר גדול * כונן CD/DVD? צורב? - צריך צורב * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - יעזור אם תהיה אחריות בארץ, יקנו את המחשב בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
המחשב מיועד, כאמור, לסטודנט. כלומר השימוש העיקרי יהיה לתוכנות אופיס למיניהן, אינטרנט, אולי קצת משחקי פלאש פשוטים וכו. מסך '13-'14 אשמח להמלצה לדגם מתאים.
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום, אני יכול להביא מחשב בימים הקרובים מארה"ב. אני מחפש מחשב נייד עם המאפיינים הבאים: א. שיהיה קל. ב.שיחזיק הרבה סוללה (רצוי OLED כי שמעתי שיש להם צריכה נמוכה מאוד של חשמל). ג. שהמקלדת תהיה נוחה ולא מצ'וקמקת. שמעתי שיש מחשבים מחשבים של 10" ו12" . הם עונים כל כל הקריטריונים שלי אבל, המקלדת לא נוחה. שמעתי שיש מקלדת נוחה במחשבים מסויימים של 10" או 12". אשמח אם תמליצו לי על מחשב נייד איכותי שמקיים את המאפיינים שהזכרתי. תודה רבה לעונים,
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים) , צפיה בסרטים. * גודל המסך? 13- 13.3 * משקל רצוי? 2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - אם אפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (, HDMI ) * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB מינימום * כונן CD/DVD? צורב? כן- צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תקציב - 3000 ש"ח + - . תודה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בשביל סטודנטית, בעיקר אופיס ואינטרנט, מספיק חזק בשביל להפעיל כמה דברים במקביל. לא צריך להחזיק תוכנות גרפיות כבדות או משהו כזה * גודל המסך? בערך 13'' * משקל רצוי? לא בטוח לגבי משקל ספציפי, אבל חשוב שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מספיק HHD. הנפח לא ממש משנה, כנראה בכל מקרה לא ינוצל יותר מדי * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל חשוב שתהיה אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? …
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-
-
מטרות המחשב? - מחשב עבור סטודנטית עבור לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים גודל המסך? - עדיפות למסך גדול עד כמה שאפשר כל עוד זה לא בא על חשבון המשקל (עדיפות למשקל נמוך על גודל מסך) משקל רצוי? - המחשב מיועד לבחורה "קטנת מימדים" אז כמה שיותר קל האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 6 שעות ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - עדיפות שיהיה חיבור HDMI אבל לא קריטי בלוטות? - כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - אין צורך בנפח גדול במיוחד אני חושב ש500GB יספיקו כונן CD/DVD? צורב? - לא חשוב כונן Bluray? - לא חשוב האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה לכל מי …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר את אחותי, אבל כמובן שיהיה גם נחמד לקחת אותו לנסיעות ארוכות מדי פעם ולראות שם סרטים\מוזיקה. בעיקרון אנחנו רוצים לקנות אותו מחנויות באזור ירושלים ושתהיה אחריות טובה.(חשוב) תודה!
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
* מטרות המחשב- הרצת AutoCad, illustrator,Photoshop, בעיקר דו מימד. * גודל המסך-13-14 * משקל רצוי? אם זה הפרמטר הזה מול מחשב איכותי יותר-מחשב איכותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? אפשרי לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * צורב DVD? כדאי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell. הערות נוספות- אשמח להשוואה מה המחיר של המחשב בארה"ב, כי יש אופצייה שייקנה שם. אם צריך תשובה לעוד פרמטרים אשמח לענות. ד"א דף אקטיבצית החשבון בפורום מאוד מבלבל, הייתי מציע לערוך אותו מחדש.
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל רק להתעניין במחשב נייד לאחותי שלומדת אדריכלות ומשתמשת בו לתוכנות אופיס+תוכנות שירטות. הבנתי שיש דבר שנקרא "אחריות בין-לאומית" והיא כנראה תזדקק לכך בשנה הקרובה עקב נסיעה. אבקש קודם כל כיוון כללי, ואז אוכל לגבש תקציב. תודהץ
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעקבות ההמלצות הטובות שלכם כשאני קניתי את המחשב שלי לפני ארבעה חודשים, חזרתי לחפש מחשב נייד לאחותי. התקציב כמו שמפורט בכותרת הוא איזור 3100 ש"ח. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), ללא משחקים, צפיה בסרטים וסדרות אבל לא מחייב HD, עריכה גרפית מקסימום פוטושופ, לא יותר. * גודל המסך? עד 13.3. אפשר מבריק. * משקל רצוי? הסטנדרט ל13.3... אפשר עד 2.5 אני מניח אבל בגדול כמה שיותר קל יהיה יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר יותר טוב, 3.5 שעות וצפונה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? אני לא מכיר מחשבים שלא באים עם זה היום... כן, זה יהיה נחמד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160, אבל לא נבכה אם זה יהי…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנטית, בתקציב עד 2,500ש"ח, יקנה מאייבורי או KSP אילת. עדיפות ל- DELL. * מטרות המחשב? סטודנטית, עבודה משרדית+אינטרנט+סרטים. * גודל המסך? 15.6 אינצ'. * רזולוציית המסך? לא עקרוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (או מיני). * Bluetooth? לא עקרוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, סוג ושילוב לא עקרוני. * כונן אופטי? צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL. * כל דרישה מיוחדת שחשובה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחותי מתחילה ללמוד, והיא זקוקה לנטבוק כלשהוא. בעבר, רכשתי S12 של לנובו (מבוסס אטום), שעשה עבודה יפה. קטן, קל, זמן סוללה סביר במחיר מעולה. יש אלטרנטיבות למחשב כזה היום? אין דרישות מיוחדות למעט מסך 12".
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית אקסל פאורפוינט, מעט פוטושופ, סרטים HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע אין צפי למסך חיצוני -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים לא צריך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6 6. האם מתוכנן אובר…
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים באיכות HD * גודל המסך? 15.6 העדפה למאט , לא קריטי * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל עדיפות לאחריות טובה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL ASUS תודה רבה !
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעוניין במחשב נייד עבור סטודנטית (אחותי במקרה הזה) שישמש אותה למוזיקה ולעבודה כסטודנטית כמובן. התקציב הוא 2900 עד אפשרות חריגה ל3500 ש"ח. (בעיקרון היא עכשיו באנגליה ובסוף החודש היא מקבלת בונוס של 350 פאונד (2900 ש"ח אם מעגלים) שאיתו היא רוצה לקנות מחשב נייד) רצוי מחשב כמה ושיותר קטן, עם נפח שיספיק לשירים ולעבודות (משהו בסביבות ה30-60GB). גודל המסך לא משנה, מעבד כמובן שיריץ ויפעיל ויתפעל את המחשב כמו שצריך. עכשיו הציעו לה את המחשב הבא: http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw_page.jsp?BV_SessionID=@@@@1780794184.1174067642@@@@&BV_EngineID=cceeaddkhdgedljcflgceggdhhmdgmj.0&sku=307066&tabIndex=1&page=Product&fm=null&sm=null&tm=null מה דעתכם עליו…
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לחפש מחשב נייד שיתאים לסטודנט (יותר שימוש ביתי ופחות הקטע של הניידות באוניברסיטה, אבל חשוב שהסלולה תהיה טובה), כרגע העבודה נעשית מול X60 של IBM שעושה את העבודה אבל מאחר ויש כוונה לקנות מחשב חדש, הייתי שמח לשמוע את דעתכם. עקרונית אני יודע שחלונות 7 צריך לצאת בזמן הקרוב והשאלה אם שווה לחכות (המחשבים הניידים מגיעים עם ויסטה ולפי דעתי עדיף לחכות), לגבי המפרט, צריך מחשב שיריץ סרטים\אופיס\אינטרנט בצורה חלקה ללא הפרעות, עם דיסק קשיח סביר (מעל 150 ג'יגה), בתוספת זיכרון של 2-3 ג'יגה, לגבי המשקל עדיף משהו לא מפלצתי בגודל אבל זה משהו שאפשר להתפשר לגביו, גודל המסך הרצוי הוא 15-17 (לא קריטי). אם יש הצעות והמלצות לגבי חנויות (נושא האחריות מאוד חשוב), אשמח לדעת, תו…
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס ועריכת וידיאו בadobe premier pro 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אבל עדיף ביצועים (אם זה מעלה מחיר אז לא צריך שיהיה שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות ה-15 אינצ׳ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם …
-
- 0 תגובות
- 311 צפיות
-
-
מחפש לקראת הלימודים מחשב נייד עד 7000K לצורך עבודות משרדיות והרצת סרטים בHD ללא משחקים בכלל. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,) * גודל המסך: בין 13'' ל 15.6'' * מסך: מט * מעבד: i5 ומעלה *זיכרון RAM: רצוי 8 * משקל רצוי: כמובן שאשמח לכמה שיותר קל (אולי יהיה צורך לסחוב אותו לאוני') * זמן סוללה : מעל 4.5 שעות * יציאות מיוחדות: HDMI , USB 3.0 , * בלוטות: לא מחייב * כונן קשיח: SSD * כונן CD/DVD : לא מחיייב * כונן Bluray: לא * אחריות : 3 שנים אשמח לעזרה בעיניין.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לסרטים, גלישה באינטרנט ומעט משחקים. התקציב הוא 2500 שקל, ניתן לחרוג מעט אם יש דגם אטרקטיבי בחריגה של עד 10%-20%. המחשב רוב הזמן יהיה בבית לכן שיקולים של גודל\משקל וחיי סוללה פחות רלוונטים. הסיבה היא שהמחשב הנייח יתיישן ואנחנו בבית מחליפים הרבה בין החדרים לכן בא הצורך במחשב נייד. דרישות היחידה היא מסך 15.3 (או אם יש יותר גדול בתקציב גם זורם). חנות מועדפת - KSP אבל כמובן שלא חובה. עריכה: * מטרות המחשב? אינטרנט, מוסיקה, סרטים. מעט משחקים (לא כבדים) * גודל המסך? 15.3 (או יותר גדול אם קיים במסגרת התקציב) * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של …
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל משחקים קלים יחסית וסרטים באיכות גבוהה (מומלץ HD) בתקציב של 2K מתגמש חשוב לי שהמחשב יהיה נוח לשימוש עם מסך גדול, לא מתחמם יותר מדי ונפח אחסון 160GB ראיתי ניידים נחמדים של lenovo וגם asus eee יש המלצות?
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לצפייה בסרטי HD וגם לעבודה כללית (office, אינטרנט וכו'..) המחיר הוא בערך 3500, ומקסימום 4000, אם אפשר שלא יעבור את ה 4000 אז עדיף... ואם משהו פה לא הגיוני אז אל תתביישו להגיד ההבנה שלי בניידים לא משו.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה אופיס שירטוט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיתאים לבחוץ ולבפנים שיהיה אפשר להסטכל עליו הרבה זמן * רזולוציית המסך? ) 1080p * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …
-
- 19 תגובות
- 3.6k צפיות
-