עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by TomerA1,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? GAMING, STREAMING + RECORDING + VIDEO EDITING and rendering 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא / הרכבה בחנות כן. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …

2. Started by Eyal27,

בקצרה: מחשב נייח בעיקר לתכנות ולגלישה באינטרנט. אפשרות הכנסה לכרטיס מסך איכותי שיידע להתמודד עם רשתות מלאכותיות. בפירוט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  3. שלום רב לחברי הפורום. אשמח להמלצה על מחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות. תודה מראש למסייעים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של 50 ש"ח, עדיף שיעלה פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אמור לשמש מורה. עבודה ביישומי אופיס, גלישה באינטרנט וסרטים מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, לא אמור להתאמץ יותר מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by yoss100,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?כן 500-1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ללימודים אינטרנטים הרבה הקלטות של סרטי לימוד רוב הזמן יהיה מחובר לטלויזיה 4K אמור להחליף את המחשב הנייח ללא גיימינג לשימושים כלליים אינטרנט,סרטים4K,מוזיקה וכו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Tzahi Calderon,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. +-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סימולטורים, עבודה משרדית - מאטלב, אופיס, אנטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא! 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. תקציב? (כמה כסף אתם מוכנים להוציא עבור המחשב ואם המחשב נרכש באילת, יש לציין זאת) השב כאן: בין 1600 ל2400 שקל. האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה? (בכמה תהיו מוכנים לחרוג אם לא יימצא מחשב ראוי או יימצא מחשב מתאים יותר לדרישות שלכם?) השב כאן: זה הטווח . האם לנצל את כל התקציב או לחסוך? (מעדיפים לנצל את מלוא הסכום או לנצל נטו עד הדרישות שלכם?) השב כאן: כן. מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית |גיימינג קל (לפרט אילו משחקים) | גיימינג כבד (לפרט אילו משחקים) | לימודים לסטודנט רגיל | לימודים לסטודנט מדעי המחשבּ + | מחשב לבית לצרכים בסיסיים | אחר (נא לפרט) השב כאן: ללימודים בעיקר וורד אולי פוטשופ בקטנה לא משהו רציני מתי מתוכננת הרכישה? (מהו התאריך הסופי לרכישה?) …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. מישהו יכול להמליץ

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by mordydd91,

https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=165760 נקודות חשובות לפני הכל: -קיים אצלי כבר 2 ספקי כוח (אני עדיין לא יודע מה לבחור) 1. ENERMAX 550W ETL550AWT 80 plus bronze 2. ENERMAX 600W EMP600AGT 80 plus bronze -קיים אצלי זכרונות LPX 2X8 cl 15 3000HZ -קיים אצלי כונני אחסון: 1. 128 ssd 860 evo sata 2. 512 sata silicon power *אני רוצה להוסיף עוד אחד GB512 עם תושבת NVME עם המהירויות הגבוהות 3GB קריאה כתיבה -קיים אצלי 6 מאוורים שקטים מאד + קירור מים שבניתי לבד, לכן לא צריך להשקיע על איורור או קירור לחלק המעניין(מה חסר לי בדיוק ועל מה הולך התקציב 5500 שקל): אני מחפש מחשב שיחזיק להרבה זמן! לכן אני הולך על הבנאדל הבא: …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב שיתמוך בצורה טובה בתוכנות ליצירת הדמיות ורינדורים כמו - 3dmax , vray וכו' 1. מה התקציב המירבי? 5000 - 3000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3dmax , vray, רינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 2 כונני ssd, וזיכרונות DDR3 8*4 סה"כ 32 גיגה, יש לי צלעות קירור, וספק כוח (לא יודע אם מתאים) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שימוש ביתי 6. האם מתוכנן אוברק…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. Started by cocooi,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אין אפשרות לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, גלישה (אוהב להשתמש בכמות עצומה של כרטיסיות), פוטושופ חובבני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום. ראיתי באתר את מפרט מחשב הגיימינג הזה. התקציב שלי 4000 בערך. שיניתי רק את ה SSD לזה שמופיע אצלכם ב"מחשבים מומלצים". זה קצת מעל התקציב ויש לי רק 500 GB אז אני לא בטוח בזה. מבקש את חוות דעתכם לפני קנייה. תודה לעונים. דגם מחשב: מחשב נייח Desktop AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz - GMR LEGEND מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 3600X 3.8Ghz AM4 - Box מאוורר למעבד: Original AMD CPU Cooler לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus TUF B450-PLUS GAMING AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3000Mhz DDR4 CL15 Kit כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX 1660 Ti GAMING X 6GB GDDR6 HDMI 3xDP PC…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. שלום רב לכולם, אשמח להתייעץ איתכם. אני מתחילה ללמוד תקשורת חזותית שכוללת בתוכה לימוד תוכנות עיצוב של אדובי כמו פוטושופ וכו' ותוכנות שונות של איור ואנימציה. אשמח לעצות איזה מחשב כדאי לרכוש, הבנתי שהמרצים אצלנו ממליצים יותר על macbook ואם לומר את האמת אני לא אוהבת את אפל גם בגלל המחיר וגם בגלל ההגבלות המפגרות שלהם. בכל מקרה אני מחפשת מחשבת עם מעבד Intel core i7, 16GB , מהירות כונן קשיח SSD, וכרטיס מסך של NVIDIA מעניין אותי לדעת אם לדעתכם יש עוד משהו שחשוב שאבדוק על מחשב מלבד אלו. אם מישהו מכיר את המחשב הזה אשמח לדעת מה דעתכם עליו https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1004150 ומה דעתכם על חברת לנובו? או כל מחשב נייד אחר שאתם…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אוקיי אני מחפש תותח שמבין בזה כי אני ממש לא. מעולם לא היה לי לפטופ. אשמח לפידבק מכל אחד שמבין תודה רבה לעונים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 אבל מעדיף לשלם פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתחיל לימודי מדעי המחשב, אצטרך להריץ דברים אז רוצה מחשב חזק ומהיר, וגם רוצה שישמש להקלטת מוזיקה ועבודה עם תוכנות סאונד. לא גיימר אין לי צורך בדברים שגיימרים צריכים כרטיס מסך טוב וכאלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכ…

• 1 תגובה
    • 3.2k צפיות
  14. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אני צריך טאבלט טוב לעבודה איזה מעבד אני צריך לבקש דור או כל דבר אחר פשוט אני לא מבין בזה אם תוכלו לעזור לי אני ישמח מאוד תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי הוא 5000 אין בעיה לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב כבדים, עריכה גרפית (פוטושופ, לייטרום, פרמייר), צפייה בתכני HD אונליין (ישמש כממיר גם) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) שהכל יהיה כלול במפרט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד. המחשב ישב בסלון ורצוי שיעבוד בשקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. קודם כל תודה לכולכם! מפרט הבסיס ממנו אני מתחיל הוא: Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz זיכרון פנימי בנפח 8GB כונן קשיח בנפח 1TB + כונן SSD בנפח 128GB מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti 4GB קישור למפרט: https://ksp.co.il/?uin=50853&select=.1304..271..132..5274. עבור מפרט זה המפרט של DELL יקר יותר מהמחיר של MSI בכמעט אותו מחיר של DELL מצאתי גם את המפרט הבא של MSI: Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz זיכרון פנימי בנפח 32GB כונן קשיח בנפח 1TB + כונן SSD בנפח 256GB מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti 4GB מסך 17.3'' קישור למפרט: https://ksp.co.il/?uin=57760&a…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by idfhw,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, אפשר לחרוג אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא - יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש SSD ו-HDD. כמו כן Geforce GTX 1060, שמתישהו ישודרג ל- RTX 2070 או משהו דומה, אבל לא עכשיו. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב (לא חייב דממה, אבל מחפש שקט). 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם י…

19. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייח אמין שישמש אותי לעריכת תמונות סטילס בלייט רום ובפוטושופ, ולעריכת וידאו 4K בפרימייר. התקציב שלי הוא עד 6000 ש״ח כולל מסך, עכבר ומקלדת. כרגע אין לי אפשרות לחרוג מהתקציב, לכן אני רוצה להשאיר את האופק פתוח לשידרוג המחשב כאשר יתאפשר לי. מעבר לכך שאני זקוקה למחשב שיריץ את תוכנות אדובי במהירות ובאמינות, אני גם רוצה שהוא ישמש אותי לשימוש יומיומי של מוזיקה, סרטים, אינטרנט ומשחקים. אשמח לקבל המלצות למפרטים ותוך כך גם להעשיר את הידע שלי בנוגע למחשבים ולאילו פריטים אני זקוקה למען צרכי העבודה שלי. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. 1. מעבד 1.6 אבל NVME וראם 12 https://www.bhphotovideo.com/c/product/1470614-REG/lenovo_81n8009fus_s340_i5_8265u_12gb_512gb.html/quick-compare 2. מעבד I7 אבל מעבד גרפי חלש? (ואיביי פחות אמין?) https://www.ebay.com/itm/163727029157?ul_noapp=true 3.האם הוא מספיק דומה לקודמים כדי לחסוך 100$? https://www.bhphotovideo.com/c/product/1443701-REG/dell_i5570_5262slv_inspiron_15_i5_8250u_8gb.html תודה רבה רבה. למקדישים מזמנם לטובת הכלל!!!

• 15 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. Started by GT.N,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1300 חריגה עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, Office, Matlab, R 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים המפרט הבא: i5 4460 Asrock B85m pro3 hyperX 16gb DDR3 EVGA GTX 1070 ti Sandisk SSD plus 120gb Sandisk SSD plus 240gb WD blue 1T Antec NeoEco Modular 550W Fractal design core 1500 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי …

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  22. Started by andrei21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רזולוציה FHD משחקים כגון פורטנייט, פיפא, אוליי בעתיד יהיה משהו אחר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות ואופיס, והרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…

23. שלום לכולם, בכוונתי לרכוש מחשב חדש בשבועיים הקרובים, שישמש אותי ואת אחי. התקציב לחלקים החסרים - 800-1100 שח. התוכנות שנמצאות בשימוש עיקרי אצלי הן : תוכנות אופיס (דגש כבד על אקסל) 7ZIP גלישה בפיירפוקס וטאבים פתוחים במרבית שעות היממה. KODI שימוש מזדמן : MAGIX VEGAS 16 - לעריכת וידאו לא מקצועית ברשותי כבר מספר רכיבים, ונחוץ לי סיוע בהשלמת "תמונת ההרכבה". הרכיבים שברשותי : מעבד: I5 9400 זיכרונות: Crucial Ballistix Sport LT 2400 MHz DDR4 DRAM Desktop Gaming Memory Kit 16GB (8GBx2) CL16 כונן NVME SSD: Intel 660p Series M.2 2280 512GB אין כוונה ל-OC, ו…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש . חיכיתי שיצאו המעבדים החדשים כדי להחליט. אני מעוניין במחשב לטווח ארוך שלא אצטרך לשדרג המון זמן ושאוכל לשחק לפעמים במשחקים מהשנים האחרונות וחדשים על מסך fhd בצורה חלקה. לא משנה לי הפריימים בכלל, רק שיראה נורמלי וירוץ חלק למראית עין בלי תקיעות מרגיזות. יש לציין שזה יהיה השימוש הכי רציני של המחשב אבל לא השימוש העיקרי, השימוש העיקרי הוא כללי ורגיל למדי. אין לי תקציב מוגדר ומעדיף לחסוך על הרוב, חוץ מעל ספק הכח ! הרף העליון הוא 3500 ש״ח ללא מסך וכולל ssd 500gb ודיסק קשיח 1tb. חשבתי לקחת מעבד כמו ה3400g החדש והבנתי שהוא לא יתאים לבקשות שלי כל כך . השאלה האם יש לי טעם להשקיע במערכת שכוללת …

25. Started by roysharon,

היי שלום, אני מתחיל השנה ללמוד מדמ"ח ואני מעוניין בלרכוש מחשב 2 in 1. אני מתלבט בין שני דגמים כרגע שהם lenovo yoga 730 אל מול הdell insprion 7000 (אין לי דגם ספציפי מסדרת ה7000). אני רוצה להשתמש במחשב כמחברת ובגלל זה אני מתלבט על דגמי ה2 in 1, אני מחפש מחשב עם מסך בגודל 14 או 13.3, חשוב שיהיה יחסית קל ואמין מעבר לצורכי התואר וצפייה בנטפליקס לא יהיה שימוש אחר במחשב. לפי המחקר שעשיתי באינטרנט יש המלצות טובות על שני הדגמים והמחירים הם דיי זהים. אשמח להמלצותיכם לגבי שני הדגמים האלה או למחשבים דומים, התקציב הוא עד 800$ והתכנון הוא לקנות בארה"ב, (אם לא כדאי לקנות מחשב כזה בארה"ב אשמח גם לדעתכם). תודה רבה! ושאו ברכה

• 0 תגובות
    • 658 צפיות

דיונים חדשים בפורומים