ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משהו ממש קריטי עד 200 בטוטאל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים שיוצאים מ2015 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , יש לי VG248QE שהוא על 144HZ(חשוב!!!) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
היי שלום אני צריך מפרט בשביל בן דוד שלי בן ה-13. המפרט למשחקים, וצריך את כל הציוד ההיקפי עבורו. (מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר...) חשוב מאוד שהמחשב יהיה ניתן לשדרוג בעתיד, ז"א 4 סלוטים של זכרון בלוח אם, Socket 939 (מעבד AMD כמובן), ממשק גרפי PCIe. המחשב לא מיועד ל-OverClocking, כמובן שאולי בעתיד ישנו סיכוי שאני אבצע בו OverClock, אבל זאת לא המטרה שאליה הוא מיועד. זהו כעיקרון, אם אני אזכר בדברים נוספים אני אערוך את הת'ארד. שכחתי לציין, אין צורך בצורב DVD, במקום כונן CD ROM וצורב DVD, אני אלך רק על כונן COMBO תודה רבה לעוזרים. :-*
-
- 12 תגובות
- 905 צפיות
-
-
סיפור רקע קצר כדי לעזור לכם לבחור לפי הצרכים שלו: : אדם מבוגר בן 80+ שצריך מחשב נוח שאפשר ללמוד בו איך להתמש במחשב, יש לו כרגע מחשב מלפני 14 שנים שמריץ עד windows 98 ובאיטיות מפחידה. המחשב שלו לא תומך בשום דבר נורמאלי (גם לא flash player) ולא קולט עכברים אופטיים שלא לדבר על חדשים יותר. כפי שהבנתם ממש קשה ללמד אותו לתפעל מחשב אם המחשב עצמו בקושי פועל... עכשיו לחלק של המפרט אוקיי, נכתוב את זה ממוספר וקל כמו בהוראות איך לכתוב הודעה כאן... 1. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (מקסימום חריגה= 200 ש"ח) והקנייה באשראי. 2. כמו שאמרתי מטרת המחשב היא בעיקר נוחות שימוש וקלות תפעול בעיקר לעבודות משרדיות ולמשחקים קלים. 3. ציוד היקפי לא חובה- אבל אם מישהו מכיר ציוד היקפי שיכול לעזור לאדם …
-
- 7 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני כבר דיי סגור על המפרט, מחכה לאישור של המומחים. כאמור משמש לגיימינג, ועריכת סאונד. לא מתוכנן OC. אולי הקל שבקלים, וגם דרך החנות, אם הם עושים. מסך 22' המפרט+כמה שאלות: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1060 לוח אם: [..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪494 יספיק לOC קל למעבד? זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ₪568 הם תואמים למערכת I5? יש להם בחנות עוד 2 דגמים, אחד זול יותר מדגם RM. (?!), ואחד יקר יותר, שהוא CL9. כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5850 1GB GDDR5 - GV-R585D5-1GD-B - RETAIL ₪1548 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA ₪111 מארז: [..] ENERMAX PHOENIX ECA3160 (BLACK) +25cm FAN …
-
- 9 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום שלום =] בזמן האחרון גלשתי הרבה באתרכם ונוצר בי הרושם שיש פה רמה ברצוני לקנות מחשב חדש ואני אשמח לשמוע דעות על המפרט שבניתי בתקציב 4K: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1051 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם FOXCONN P9657AA8KS2H ¤562 http://skypc.co.il/product.asp?pid=FM059 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤406 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤690 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2RPR8002GK כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 8600GT 256MB PCIe ¤637 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV360 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7173S X18 DVD ¤167 http://skypc.co.il…
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אחרי שהבנתי שמשלמים רק מע"מ על יבוא מחשב נייד הגעתי למסקנה שכדאי להזמין פשוט מחו"ל את המחשב. יש לי ניסיון בהזמנת מוצרים מחו"ל וכו אז אמרתי למה לא אם יש אחריות עליו בארץ. הדרישות שלי למחשב: עד 1000$ שתהיה אחריות עליו בארץ. עקרונית עד 15 אינץ' שיכול להריץ משחקים אפשרות חיבור לטלויזיה FIREWIRE בלוטת' חשבתי לכיוון HP HDX 16T אז שיהיה משהו בסגנון הזה.
-
- 6 תגובות
- 904 צפיות
-
-
המחשב מיועד לגלישה ו OFFICE ומעט משחקים קלים מאוד. נראה על פניו עסקה מצויינת עם התמיכה של DELL . מה דעתכם? http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E1-%F0%E9%E9%E3-%EC%E1%E9%FA-%E5%EC%EC%EE%E5%E3%E9%ED/inspiron-n5110-bn2450m.htm אם יש מחשבים אחרים באותה רמת מחיר עם יתרונות ברורים אשמח לשמוע.. תודה
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב חדש שישמש לצרכים שלי מכיוון שהנוכחי שלי איתי כבר זמן רב, ואין ספק - הגיע הזמן לתרום אותו. המחשב סה"כ לשימוש כללי אך יש נקודות ספצפיות שחובה לציין. 1. אני מתעסק באבטחת מידע באופן כמעט יום-יומי. זאת אומרת הרצה של מספר מכונות וירטואליות, תוכנות סריקה וניטור שונות,כמו כן תיכנות ועבודה בסביבות Visual Studio וכד'. 2. אני רוצה מחשב שיוכל להריץ משחקים חדשים בצורה טובה (לא צריך להיסחף, איני גיימר משוגע לדבר - אך בהחלט משחק) כמו כן משתמש באופן תדיר יחסית בפוטושופ. המפרט שהרכבתי, ועליו ארצה חוות דעת (מובן לי שהידע שלכם גדול בהרבה משלי, ועל כן אני זקוק לעזרתכם): מעבד: Intel 2500 Quad Core i5 box מחיר: 845 ש"ח. CoolMaster Hyper TX3 מחיר: 103 ש"ח G…
-
- 6 תגובות
- 904 צפיות
-
-
יש לי מחשב p-4 ורציתי לשפר אותו .אין לי הרבה כסף מקסימום עד 2000 שח מפרט המחשב: מעבד: p-4 1600 לוח אם:msi 845 pro 4 זיכרון:SAMSUNG SDRAM 256MB 133M כרטיס מסך:geforce4 mx דיסק קשיח: WD 40/7200 ide חשבתי בעיקרון להחליף עכשיו את כל החלקים חוץ מהמעבד והדיסק הקשיח ומתי שיהיה לי עוד כסף אז להחליף אותם גם אשמח לקבל הצעות
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב סאונד ועריכת וידאו. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) אני עובד בעיקר עם CUBASE וNUENDO וEDIUS. ב) המחשב יהיה רק לעבודה וחשוב שיהיה לכרטיס מסך 2 יציאות DVI ויציאת HDMI. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7, רצוי שיהיה שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/ב…
-
- 5 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייד, לא מפלצת, שיריץ על הגדרות בינוניות ומטה משחקים עדכניים. * גודל המסך - 15 או 17 אינץ' * משקל רצוי - לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שהסוללה תחזיק 3 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI חשוב * בלוטות אם אפשרי בתקציב אז כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא בעדיפות גבוהה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים בארץ חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשרי אז כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא LENOVO בגדול אני יכול לחרוג במ…
-
- 5 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום, הפעם החלטתי להשקיע ולקנות תחנת עבודה לגרפיקה בתוכנות 3Ds Max 2011 ו AutroCAD 2011. מה שחשוב לי זה צמצום זמני הרינדור ולכן אני חושב שכדאי לי ללכת על מעבדי Xeon. ערכתי חיפוש ברשת ולא באמת הבנתי את ההבדלים ביניהם, ובטח שלא את התועלת לעומת מעבדי i7 שיש לי כרגע. לדוגמא Dell Precision T5500 workstation - מעבד אחד מרובע לעומת i7 860 שיש לי עכשיו עם 4 ליבות ועוד 4 וירטואליות. בכללי, האם יש טבלאות השוואה ביניהם? אני חיפשתי משווקים לתחנות עבודה למיניהן, אך לא מצאתי דבר. פניתי ישירות לאינטל וIBM אך אף אחד מהם לא יכול היה להפנות אותי למשווק. אשמח לקבל הכוונה או קישור למי שמסוגל למכור לי תחנת עבודה עם מעבדי Xeon. (בה"פ או בתגובה כאן, מה שלא עובר על חוקי הפורום) נ.ב. תחנת העבודה …
-
- 2 תגובות
- 904 צפיות
-
-
מעונין בנייד למחשקים כבדים עד כ 18k (יש אפשרות חריגה). רצוי מה ארץ בשבלי אחריות
-
- 13 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום חברים, פעם, לפני הרבה שנים, הייתי ממש מעודכן בעולם המחשבים. אבל איפשהו בין הצבא ללימודים לילדים איבדתי את הפוקוס. עד להיום יש לי נייד של דל (vostro) אבל לאחרונה הוא מתחיל לקרטע, מאוד איטי, יש לו גם ככה 120 ג'יגה ולא מצליח לספק את התמורה. מה שאני עושה עם המחשב (מעבר ללשרוף את הזמן באינטרנט) זה להזרים את הסרטים לsidewinder בסלון באופן חוטי. 1080 זה לא סוחב, בעיקר כשיש תוכנות שרצות במקביל על המחשב וגם ל720 הוא עושה טובה והרבה פעמים אני נאלץ לסגור כמעט כל תוכנה שרצה ברקע. בהתחלה חשבתי לקנות מחשב סלוני, אך לא מתאים לי כל פעם שאני רוצה ynet להדליק את הטלוויזיה, במיוחד שיש אייפד, לכן התצורה שבא אני מזרים תכנים לטלוויזיה דרך סטרימר ניראת לי סבירה. כיוון שממש אין לי זמן למשח…
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
היי החלטתי לדחות את קניית המחשב החדש ממספר סיבות, אבל אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים... טוב המפרט הקיים הוא: asus p4p800 intel 2.6c (478) inno3d 5700le elixir 512mb W.D 80g ata *2 Tt Butterfly 480w זהו בעיקר... עכשיו מה כדאי לשדרג במסגרת התקציב (1500) חייב להיקנות מנועה או מזיגזג....אפשר גם מlogicpc אבל אני מעדיף את שתי החנויות הקודמות... רצוי שיהיה במלאי... אני בעיקר משחק cs:s אבל אני מאמין שאם יהיה לי מחשב יותר טוב אני אשחק גם bf2 וכדומה... תודה מראש install
-
- 7 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום אז ככה אני מלחיט לקנות מחשב נייד ללימודים, עכשיו עקב סיבות מסוימות החלטתי ללכת על מחשב UMPC כמו הACER ONE הASUS EEE והMSI WIND. אז ככה סדר העדפות שלי למחשב: יכולת להריץ VISUEL STUDIO EXPRESS C++AND CSHARP. עמידות: המחשב הולך לעבור הרבה טלטלות ולכן חשוב לי שיהיה עמיד (לכן לדעתי רצוי לקחת מחשב בעל כונן SSD). זמן סוללה גבוהה. מעבד אינטל ATOM. מסך 8.9/10 אינץ.
-
- 2 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום, לכולם אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים כבדים שיריץ אותם באיכות מקסימלית כמו: red alert 3, crysic וכו' התקציב הוא עד 4200 ש"ח (שלא יחרוג) ואני לא זקוק בציוד היקפי. אני מעוניין במחשב עם 2 או 4 ליבות (עדיף 4) עם מהירות מעבד גבוהה.... לוח אם מתקדם וקירור מתאים, ושהמחשב לא ירעיש יותר מדי זיכרון 4 גיגה או יותר כרטיס מסך מתקדם ורצוי עם יציאת hdmi. ודיסק קשיח בערך 320 גיגה או יותר.. כמו כן צורב dvd במהירות טובה תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
I7-4770 3.8GHZ 16gb ram 8X2 segate 1T gtx 770 2gb B85M-D3H נקנה ב5200 לפני 2 שנים לדעתי מגיע ל3.5 יום , מה דעתכם ?
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב עד 1400 שקל אין חריגה במחיר,אני מעוניין במחשב בשביל הצרכים המינימלים של כול מחשב ובשביל הרצה של משחקים עם גראפיקה לא בשמיים כמו guild wars ,guitar hero ובסיגנון. עכשיו מצאתי מIVORY את המחשב הבא http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 הוא עולה 1100 שקל ויש אפשרות להרחבה לכרטיס מסך PCIe ATI HD4350 512MB ב200 שקל האם שווה לי להשקיע 1300 שקל על המחשב הנ"ל? אם לא אז האם אתם יכולים לבנות לי מפרט עם מאוורר שקט ושיפעיל משחקים עם גראפיקה סבירה,סה"כ אני צריך את המחשב יותר לעבודה מאשר למשחקים אבל בשביל הפנאי (אני משחק בGW) אני רוצה שיהיה לי כיף לשחק כי כרגע אני על 10 FPS שתאמינו לי זה לא כיף =]. שאלה לידע כללי :על מה משפיע לוח …
-
- 7 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לאחרונה המחשב שלי התחיל לעשות בעיות וכרגע הוא שבק חיים. אז אני פשוט רוצה לקנות מחשב חדש כי הקודם שרד כבר 6-7 שנים(!) התקציב הוא עד 3500 ש"ח. אני משתמש באופן אינטנסיבי במחשב,מתכנת,מפתח אפליקציות ככה שצריך משהו חזק... זיכרון זה דיי חשוב מבחינתי,לא בא לי שהמחשב יתחיל לזוז לאט(כמו כולם,לא?) ככה שצריך 4 גיגה,משהו כזה... הארד דיסק 500 גיגה יהיה טוב. בקיצור מחשב חזק בתקציב. לא שולל AMD,במחשב הנוכחי היה לי AMD,אך אני מחפש גם מעבד חדיש וחזק...שיהיה עדיין עדכני בעולם המחשבים גם עוד שנה. רצוי קירור טוב,יעיל ושקט...המחשב שהיה לי בזמן האחרון התחמם מאוד! גם ספק כוח...אני מאוד סובל מספקי כוח(יכול להיות שמבחירה לא טובה)שמאוד מרעישים...צריך ספק טוב ושקט לא צריך ציוד הקפי…
-
- 10 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי לפטופ של LG דגם LE50 5LSE. קניתי אותו לפני שנתיים וחצי, הכל היה טוב ויפה אבל בחצי שנה האחרונה המחשב שלי התחיל להיות רותח ממש רותח שאפשר להכין עליו ביצה!. אני לא צוחק.. במחשב יש 3 אפשרויות של המאוורר normal,silents וcool כמובן שאצלי זה בcool. בקיצור החלטתי לבדוק טמפ' של המחשב דרך התוכנה Everest והיה רשום 40 מעלות. אבל הקטע הוא שהחלטתי לעבור סתם לאפשרות אחרת במאוור ותוך שנייה היה רשום 60 מעלות כך היה רשום באפשרות norma ו-silents ואיך שהחזרתי לcool היה רשום 40 ככה שזה לא נותן את הטמפרטורה תאכלס. חשבתי אולי זה רק בתוכנה הזו אבל השתמשתי בspeed fan וגם שם היה רשום אותו דבר. אז איך אני יכול לדעת מה הטמפ' של המחשב? (ד"א בביוס לא רשום באף מקום את הטמפ') ואיך אפשר…
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
יש לי שני הצעות למחשב, ההבדלים ביניהם: מפרט ראשון: מחשב אינטל פנטיום 2.8 לוח אם: FS800 כונן 160 GB וכונן דיוידי מפרט שני: AMD ATHLON 2500 לוח אם: NF7 V2 40 GB כונן סידירום ההבדל במחיר: המפרט הראשון יותר יקר ב600 שח בעיקרון יש לי תקציב לא מוגבל אבל אני רוצה להוציא כמה שפחות. אני משתמש במחשב בעיקר לסרטים,משחקים,לא גיימר שמשחק מלא אבל גם לא משחק מעט, ועריכת מוזיקה. ראוי לציין שיש לי עוד 80 ג'יגה אבל הייתי שמח לעוד 160 (: כונן דיוידי אני ל כ"כ צריך (מוריד הכל מהאינטרנט) האם ההבדל של ה600 שקל הוא יחסית די משתלם? ושווה להשקיע עוד 600 שקל או שההבדל הזה במחיר הוא כמו שהוא אמור להיות וזה לא "מציאה"? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
קניתי כבר מעבד (Q6600) ומארז (Thermaltake Tsunami), ככה שאני צריך רק את השאר. בניתי ביחד עם אח שלי מפרט, תחוו את דעתכם: מעבד: Intel Quad 6600 2.4Ghz מחיר: 1,100 ש"ח מארצות הברית מארז: Thermaltake Tsunami מחיר: 360 ש"ח מארצות הברית לוח אם: Gigabyte P35-DS3 מחיר: 610 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte GeForce 8800GTS 320mb מחיר: 1,550 ש"ח זיכרון: PQI 2X1GB ddr2 800MHz מחיר: 450 ש"ח כונן קשיח: Seagate Sata II 250GB 16mb מחיר: 350 ש"ח כונן אופטי: Asus DVD-RW X18 Lightscribe מחיר: 165 ש"ח קירור למעבד: Big Typhoon VX מחיר: 255 ש"ח ספק: Cooler Master extreme 500W מחיר: 300 ש"ח בסה"כ כולל הרכבה: 5,140 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד, במחיר של עד 4000 שח שמסוגל להריץ בצורה סבירה את התוכנה SolidWorks, שהיא תוכנה לסירטוט תלת מימדי של מכונות, אז אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על קנייה טובה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 904 צפיות
-
-
תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 904 צפיות
-