עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, קוראים לי עמית. אני רוצה לקנות מחשב חדש איפשהו בסביבות אמצע ספטמבר(החודש הבא), ואמרו לי שכאן זה המקום לשאול ולהציג את כל ההתלבטויות ולקבל תשובה מקצועית. הצצתי בעמוד המפרטים, אבל לפי התאריך, הפעם האחרונה שהם עודכנו הייתה די מזמן. אז לכיוון כללי של המפרט שאני רוצה: התקציב: בין ה6,000 שקל ל7,000 שקל. יעוד: משחקים. והכבדים שבהם - דום 3, האלף לייף 2 שיצא בקרוב, ובכללי, משהו שיריץ את כל המשחקים שיצאו באזור השלוש השנים הקרובות(אמנם בעתיד לא באותה רמה). אני לא מתכוון לעשות מודינג, אוברקלוקינג או כל מיני טובין שכאלה - כי פשוט אני יודע שאני אשרוף את המחשב וגם בקרוב לא יהיה לי זמן להתעסק בזה(נראה מישהו מכם חוזר מת אחרי שבוע בצבא, סוף סוף הוא רואה את הבית ל48 שעות, ובזמן שהו…

2. אהלן לאחר עדכון BIOS למחשב הנ"ל מערכת ההפעלה לא עובדת יותר. מתקבל מסך של שבו יש אפשרות להריץ בדיקה ולנסיון תיקון או להעלות את מערכת ההפעלה באופן רגיל באופן רגיל - המחשב מבצע ריסט ניסיון תיקון - רץ 20 דקות לא מבצע כלום ועושה ריסט, אין שינוי. יש גישה בעזרת F8 לתפריט המשני של windows אבל גם כאן, כל ניסיון להעלות את המחשב בכל מוד מוביל לריסט. המחשב פעל תקין לפני עדכון הביוס. יש דרך כלשהיא לשחזר את הביוס המקורי? או תוכנה שתבצע את זה דרך USB וקובץ ביוס קודם יותר שזמין מהאתר של ASUS ? תודה עמית

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  3. Started by doris,

היי היי, עלמה במצוקה. כאן סטודנטית שנה א' לקולנוע עם הבנה בסיסית מינוס במחשבים, הלפ. התקציב הוא עד סביבות ה 4,500 מטרות המחשב? עריכה, כנראה על תוכנת Avid, מעבר לזה המחשב משמש אותי לאינטרנט, לראות סרטים, ותוכנות מישרדיות בסיסיות גודל המסך? 15.6 ומעלה לא באמת יודעת מה ההבדל בין מבריק למט בפועל אבל אם אין הבדל תקציבי אז מט נשמע לי יותר הגיוני רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה כמובן דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא נראה לי משקל רצוי? פחות קריטי, הוא לא יזוז כל כך הרבה (לא לוקחת אותו איתי ללימודים), הייתה התלבטות גדולה (ועדיין) לבחירה בין נייד לנייח אבל אני ממש לא מצליחה להגיע למפרט דומה בנייח שכולל בתקציב שלי גם מסך (אם יש הארות על ההבדלים בין נייד לנייח במקרה…

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  4. Started by lowdez,

המחשב מיועד למשחקים כבדים, ולאוברקלוק. CPU Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 M boards Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 663 Cases NZXT Apollo No PSU Black ¤ 400 CPU Cooling Sunbeam Tuniq Tower 120mm ¤ 267 PSU Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 Memory Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 650 Desktop Hdd Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 VGA Cards XFX Nvidia Geforce 8800GTS 320MB XXX Edition ¤ 1789 --------- סה"כ יוצא 6059 שקל מTMS בעצם, הדבר היחיד שמפריע לי בו זה הספק, יש מצב שאני אזדקק לאחד חזק יותר, נגיד של 550W ? והלוח, אולי עדיף ללכת על הP35-S3L ? זה יחסוך לי איזה מא…

• 13 תגובות
    • 914 צפיות
  5. שלום אנשים, אני עוזר לחבר לבנות מפרט למחשב למטרת מוזיקה וכל מה שקשור בתחום המוזיקה וקצת למשחקים , אשמח לקבל פה הצעות למפרטים עד 6000 שח אם אתם מצליחים עם מסך מה טוב , אם לא אפשר גם בלי תודה מראש לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  6. Started by eli_xXx,

שלום לכולם! יש לי לפטופ של LG דגם LE50 5LSE. קניתי אותו לפני שנתיים וחצי, הכל היה טוב ויפה אבל בחצי שנה האחרונה המחשב שלי התחיל להיות רותח ממש רותח שאפשר להכין עליו ביצה!. אני לא צוחק.. במחשב יש 3 אפשרויות של המאוורר normal,silents וcool כמובן שאצלי זה בcool. בקיצור החלטתי לבדוק טמפ' של המחשב דרך התוכנה Everest והיה רשום 40 מעלות. אבל הקטע הוא שהחלטתי לעבור סתם לאפשרות אחרת במאוור ותוך שנייה היה רשום 60 מעלות כך היה רשום באפשרות norma ו-silents ואיך שהחזרתי לcool היה רשום 40 ככה שזה לא נותן את הטמפרטורה תאכלס. חשבתי אולי זה רק בתוכנה הזו אבל השתמשתי בspeed fan וגם שם היה רשום אותו דבר. אז איך אני יכול לדעת מה הטמפ' של המחשב? (ד"א בביוס לא רשום באף מקום את הטמפ') ואיך אפשר…

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  7. Started by bouscher,

אמממ שלום לכם :-) אני מתכוון לקנות מחשב חדש בסכום של כ-6K. בנוגע לדרישות מיוחדות: 1. לא צריך ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, מסך, אבל אם נשאר תקציב, אז אולי רמקולים טובים, אבל לא צריך יותר...) 2. לא צריך כונן/צורב...יש לי את שלי. 3. אני לא חושב שאני אעשה OC למערכת שלי בעתיד, אז אין צורך במחשב שטוב ל-OC. *עריכה*-->המחשב מיועד כמובן למשחקים רציניים ולתכנות (ז"א שאני כנראה אשתמש גם בלינוקס עליו). אמממ תודה מראש :-)

• 9 תגובות
    • 914 צפיות
  8. אחרי מלא זמן של חיפושים ושאלות אני מזמין את המפרט הבא לקח לי המון זמן להרכיב אבל אני מקווה שבחרתי תבחירה הטובה המחשב מיועד למשחקים כבדים ולתעסוקה עם סרטים המעבד מיועד לעבור OC למהירות 3 כנ"ל הכרטיס מסך ( עדיין לא ידוע המהירות ) אני קונה את הכרטיס מסך מאייבורי ושאר החלקים מקיאספי מקווה שיצא טוב אם אפשר תגובות :] מעבד Quad Q6600 910 ש"ח לוח אמ GIGABYTE EP43-DS3L 470 ש"ח זיכרון 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel 800 mhz 310 ש"ח כרטיס מסך SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 PCI-E 1600 ש"ח קשיח Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 305 ש"ח צורב LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 125 ש"ח קירור למארז Arctic Cooling ArcticFan 12 PWM Exhaust ( או קירור אחר של 120 …

• 7 תגובות
    • 914 צפיות
  9. אני זקוק למפרט מחשב לצורך אינטרנט בתקציב עד 1000 ש''ח חריגה: 100-200 ש''ח חשוב לי שWIN7 אולטימייט יעבוד בצורה טובה!!!!! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש''ח לא יותר.... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט... א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא יש הכל... 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך את כל הרכיבים.... 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואי…

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  10. . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כגון witcher 3 mafia 3 battlefield 1 ולמנייהם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…

• 1 תגובה
    • 914 צפיות
  11. Started by ORrrr,

שלום, חבר שלי שעובד כמתכנת ביקש ממני המלצה למחשב נייד. הדרישות שלו הן כאלה: שיחזיק הרבה שעות (אני מניח סוללת 8 תאים תספיק ל8 שעות) מסך 14-15 אינטצ' מט שתהיה ראות טובה יותר בחוץ הרדיסק גדול אני מניח 500-750 ג'יגה זה טוב עם העדפה לגבוה יותר 8 ג'יגה זכרון לקימפול מהיר אם זה גם בא עם מסך מגע זה נחמד אבל לא חובה לא דרוש למשחקים אבל סרטים אני מניח שמחשב ברף הזה לא תהיה בעיה להריץ וכמובן שתיהיה לו יציאת hdmi. התקציב לא מוגבל בסכום כלשהו אבל כמובן שאנחנו מחפשים משהו משתלם וטוב ולא סתם מחשב יקר ומפוצץ בדברים. תודה מראש, אור.

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  12. בדקתי לוח של EPOX דגם EP-4SGMBI עם באס של 800 MHZ ! וזה הלוח הכי מסריח שניתקלתי בו עם ציפסט של SIS 661 לוח מסריח ביותר !!!!! עם הלוח הזה המחשב זז כמו פנטיום 3 ממש עגלה. לקחתי את אותם רכיבים ושמתי על לוח של עלית עם ציפסט 865 של אינטל והמחשב עף. לא סתם לוח עולה 300 ש"ח ! חברים הלוח אם זה החלק הכי חשוב במחשב לא להתפתות לזבל את שלי אמרתי תודה.

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  13. Started by YOU123,

אני קונה היום מחשב ואני לא יודע מה לבחור מחשב מבוסס אינטל AMD אני לא צרייך ציוד הקפי או מסך העיקר שיוכל לעלות תוכנות כמו פוטו שופ ומחשקים כבדים וכו אני צרייך שתבנו לי מפרט כזה תודה

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  14. Started by zur93,

שלום לכולם אני מחפש מחשב לצורך משרדי בלבד ראיתי את זה : כולל אחריות לשנה על המחשב והמסך מעבד: INTEL pentium P4 זיכרון: 1GB או 2GB דיסק קשיח: 80GB או 160GB מסך "LCD 17 של DELL\ HP כונן DVD כונן 1.44 מערכת הפעלה: Windows XP PRO אחריות לשנה המחשב הזה עולה 400 שקל. מה אתם אומרים זה טוב? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  15. כרטיס המסך הנייד העוצמתי ביותר בעולם עושה את העבודה ומציע יכולות שקרובות מאוד לאלו של התאום הנייח שלו לכתבה: http://hwzone.co.il/מבחני-ביצועים-ראשונים-ל-mobile-gtx-980-מעידים-על-ע/

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  16. Started by asaf0123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K זה כולל את החריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תמיד חשוב אבל לא צריך להגזים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 1 תגובה
    • 914 צפיות
  17. Started by desegel,

היי :-) אני שוקל לקנות את המחשב הבא והייתי רוצה ייעוץ אם כדאי: http://ksp.co.il/?uin=20559 השאלה לא האם זה יתאים לצרכים שלי מבחינת חומרה (כי אני אכן מחפש מעבד מצוין, SSD והרבה זיכרון), אלא האם יש איזשהו קאץ' שעיניכם המנוסות רואות ואני לא , וגם - האם לדעתכם כדאי לחכות עוד כמה חודשים שיצאו דברים יותר חדשים או לדוגמא שהסטנדרט לזיכרון יהיה יותר מ-8 ג'יגה? ​תודה רבה!!

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  18. Started by VL,

אוקיי אז ככה , אני צריך מחשב , ז"א מארז , זכרונות כרטיס מסך מעפן , כרטיס קול...HD וכו'... ד"א אם אפשר שיהיה רק עם כרטיסים מובנים על הלוח יהיה יותר טוב. בלי ציוד נלווה , לא מסך , לא מדפסת , לא עכבר , לא מצלמה... רק את המארז עצמו. עד 1K באיזור המרכז עדיף שיהיה. *** המחשב יהיה רק לגלישה באינטרנט , איסיקיו מסנג'ר וכו'. ***

19. Started by cookie18,

שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב גרפיקה שיכול לבצע רינדורים בצורה מהירה אני מכין הרבה סירטונים וחשוב לי מהירות הרינדור מחיר נע בסביבות ה5K המחשב הזה מחליף לי מחשב ישן (q6600 8 gb 9600gt ) ואני מחפש קפיצה בביצועים תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  20. Started by rollita,

אני מעוניין במפרט למחשב המיועד למשחקים כולל מסך בטווח מחירים 6k-6.5k. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה פלטפורמה טובה לשידרוג בעתיד (כלומר יחסוך לי כסף עוד שנתיים שלוש). הארד דיסק של 120 ג'יגה, מסך, מקלדת ועכבר. ו-כולל הרכבה... תודה, זיו

• 12 תגובות
    • 914 צפיות
  21. Started by A1eX,

התקציב הוא 4K. בקשה למפרט עם מעבד AMD 3000 כולל מסך. תודה.

22. שלום רב, ברשותי מחשב בעל המפרט הבא: QuadCore Intel Core i5-3470, 3400 MHz מעבד Gigabyte GA-H77-DS3H לוח אם AMD Radeon R7 265 כרטיס מסך 8GB RAM זיכרון CoolerMaster CM690 מארז אני חושש שכרטיס המסך שלי תקול ורציתי לקבל המלצה לגבי כרטיס מסך חדש בתקציב עד 800 ש"ח שמתאים ללוח האם הנוכחי. הכרטיס ייקנה בKSP אילת. תודה רבה לכל המגיבים.

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  23. Started by JunkYard,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרה של הפקת מוסיקה(תוכנות כמו Reason, Cubase וכו') וגם להרצה של משחקים לא כבדים מדי. אני רוצה מחשב פשוט אך גם לא חלש מדי, יש לי כרגע שתי מטרות על הכוונת: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2478&CatCode=315 או ש LG P405 הצעת מחיר שקבילתי עליו זה 2800. מה עדיף לדעתכם? תודה על העזרה

• 7 תגובות
    • 914 צפיות
  24. Started by hybridmag,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לגלישה וסרטים בסביבות ה2500 שקלים מה דעתכם על המחשב הזה?: http://ksp.co.il/?uin=22018 תודה

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  25. Started by The-Q,

שלום, אני בוחן הצעות כרגע, והייתי שמח אם הייתם ממליצים לי על מפרט עם הפרטים הבאים: אני צריך מעבד, לוח אם, וכרטיס מסך. התקציב: 2000-2500 ש"ח. מטרה: עבודה שוטפת ומשחקים. הגבלה: רק מעבדי אינטל. מעבדי AMD עושים בעיות באחד המשחקים שאני משחק בו. תודה רבה על העזרה.

• 9 תגובות
    • 914 צפיות

דיונים חדשים בפורומים