ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי הפורום המחשב הנייד שלי מת לאחרונה ולאחר מחשבה מרובה החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב all in one בתצורת טאבלט. כלומר כזה הוא טאבלט ענק של 18-24 אינטש שיש לו מעבד i5-i7, לצערי מכל הבדיקות שערכתי ראיתי שיש את המחשבים הללו: sony tap 20 - הוא הכי יקר ברשימה והכי חזק, כך זה נראה עם מעבד i7 במהירות של 2.0ghz עם intel graphics 4000, בלוטות' ושבב nfc. ראיתי ביקורת לא כל כך מחמיאה עליו ביוטיוב והוא יקר dell xps 18 - במחיר די טוב (מתחת ל-5000) אבל עם מעבד i3 מהירות 1.7ghz שאני מניח שיהיה בלתי ניתן לשימוש מאחר ואני מתכנן להתקין עליו גם visual studio ואולי dune 2000 אלה הכי רלוונטים אבל יש עוד כמה שבכלל אין טעם לדבר עליהם, אני רק מזכיר אותם כדי לציין שבהם אני לא מעוניין: len…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן הקרוב אני הולך לעבור לדירה קצת פחות מרווחת וחשבתי שזאת הזדמנות מצוינת לבדוק אפשרות לעבור למחשב ALL IN ONE. הייתי שוקל IMAC אבל אני לא בטוח שאני רוצה לעבור מערכת הפעלה אחרי 24 שנים בערך של ווינדוס. האם הטכנולוגיה הזאת בשלה או שכדי לחכות עוד קצת? במידה וכן- השימושים שלי מאוד פשוטים. לימודים (קריאה וכתיבת מסמכים), צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. יש לי מקלדת עכבר ורמקולים ככה שהפרמטרים היחידים שצריך להתחשב בהם זה האיכות של המסך, והמהירות עבודה של המחשב עצמו. אני מניח שתקציב יהיה בערך 4500. אני לא רוצה מסך 27' גדול ומעדיף 23. לא צריך מסך מגע. יש משהו מתאים ומומלץ? תודה לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב all in one קטן (מסך באזור 8 אינץ'). אני צריך שיהיה לו 4 ג'יגה זכרון פנימי, מעבד ליבה כפולה לפחות (באזור 2 ג'יגה הרץ מהירות שעון) ושיוכל להריץ ווינדוס 10 (עדיף שיגיע כבר מותקן, אבל לא חובה), אני צריך לפחות יציאת USB אחת, וכניסת רשת חוטית. מבחינת אחסון לא צריך הרבה 64 ג'יגה יספיקו. ראיתי הרבה כאלה באתרים סיניים (לדוגמא זה: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_608687.html) אבל אני מעדיף לקנות בארץ, ולא הצלחתי למצוא משהו דומה בארץ (כל ה all in one שראיתי הם עם מסכים גדולים יחסית). אין לי בעיה שיהיה של חברה סינית לא מוכרת (אולי אפילו עדיף כי אני לא צריך מפצלת, רק שיעבוד) תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד של DELL מחשב לעבודה, שימושים עיקריים: תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט. שום דבר כבד מדי אבל אני רוצה שיעבוד מהר. מסך בגודל 15 זה סבבה. עדיף שהמחיר יהיה באיזור ה4000 שקל. אם לא צריך כל כך הרבה אז אחלה, אם צריך יותר אז אני אעמוד בזה. הסתכלתי קצת באינטרנט אבל אני לא מצליח להבדיל בין כל סוגי המעבדים אז אני אשמח מאוד אם תייעצו לי. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש כמחשב HTPC. הורדת סרטים/צפייה ישירה עד FULL HD/קודי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קודי - שימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני חשבתי לקנות מחשב לסלון במקום להשתמש כל פעם בלפטופ. הוא צריך להפעיל סרטים באיכות של 1080P אני משער עם מתאים של DVI לHDMI אלא אם כן אתם מכירים לוח עם HDMI. שיתמוך 5.1,אם אפשר גם אופטי. 250GB יספיק , כי יש לי בשאר המחשבים מספיק מקום. חשוב מאוד זה כרטיס רשת תומך GBIT או אלחוטי רשת N. ואם אפשר שיהיה שקט. מישהו יכול להמליץ על משהו בתקציב עד 1500 או שזה רק במציאות מדומה ?
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
מה קורה? אמא שלי טסה עכשיו לרוסיה והיא רוצה לקנות מחשב קטן עם גודל מסך עד 10" כולל. אני רוצה שהיא תקנה משהו שיהיה לו יחס מחיר/תועלת הטוב ביותר הדרישות הם כאלה: מסך עד 10" מערכת הפעלה של מייקרוסופט זמן סוללה סביר. משקל נמוך. בעיקר לעבודה משרדית (OFFICE, אינטרנט, סרטים, מוסיקה, תוכנות לעריכת מוסיקה ומשחקים פשוטים) WIFI ו-BT. דיסק קשיח סביר. עדיף עם מצלמת אינטרנט מובנית. ואחריות בינלאומית.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני לא לגמרי מבין בתחום (מבין ממש קצת, לא התעניינתי בעבר). אבל מחפש מחשב סטייל הEEE וכל אלו. צריך בעיקר עבור גלישה ברשת קריאת מייל ומצגות (שימוש בPOWER POINT וPDF וחיבור למקרן חיצוני בכיתה) מחפש משהו שגם יהיה קל - לא יודע, כמו כל האלו הקטנים, כלומר קילו או קצת יותר או קצת פחות בגודל קטן, נניח 8.9 אינץ או 9 או 10 או משהו כזה ורצוי כמה שיותר חזק. מבחינת מחיר, אמרתי בערך 3.5 אלף, אבל ברור לי שיש כאלו מעולים גם ב2.5 או משהו כזה. כלומר המחיר פחות עקרוני. אבל שיהיה מעולה, גם יציב, גם אמין וגם מהיר (יחסית לגודל והמעבד)
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לאשה מבוגרת ועיוורת (את התפעול תבצע המטפלת הפיליפינית) שכל השימוש שלו יהיה 99% לטובת סקייפ. המחשב צריך להירכש בארץ ובימים הקרובים. המחשב שלה הלך והיא מנותקת כרגע מהמהשפחה. לכן אנא עזרו לי. התקציב לא מוגדר אבל כמה שפחות יותר טוב. ראיתי ברשת שזה מתחיל ב-1500 אני מאמין שגם 2000 ויותר קצת ילך (בעיקר אם אפשר בתשלומים). אני מעדיף מחשב קטן וקל ככל האפשר אבל זה לא קריטי. אם עליה בגודל/משקל תוריד במחיר אז זה הולך. כמו כן מערכת הפעלה זו תוספת נחמדה אבל גם לא חובה. העיקר שיוכל להריץ חלונות 7. אני מעדיף כמובן לנובו או דל אבל ממש פתוח לרעיונות והמלצות נוספות. מעדיף לא HP אבל לא פוסל על הסף. מיקרופון פנימי יתרון אבל כנראה ממילא היא תשתמש באוזניות. רק צ…
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב אולטרה נייד שיעביר לי את הזמן בצבא.. איזה מחשב מבין הבאים הכי כדאי לקנות ולמה? LG X110 HP Mini-Note 2133 FU353EA Toshiba NB100 Compaq Mini 700EI Asus Eee 1000H תודה לכל מי שיעזור, לירן.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב לי לציין אני לא מבין בזה המחיר עד 4200
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב לאינטרנט, מסמכים והכי הרבה לצפייה בסרטים. מעבר לכך הדרישות די סטנדרטיות (512, 80G, צורב DVD). החלטתי להשקיע יותר ממעבד Sempron (מה דעתכם על כך?), הייתי בהרבה מקומות והמפרט הכי משתלם שמצאתי הוא מהחנות הנודעת בשיני הפיל שלה... יש פה הרבה רכיבים שהם קצת overkill (המעבד, הזכרון) אך הצעה זו יותר זולה מהצעות הרבה פחות טובות במקומות אחרים. מה דעתכם? PENTIUM Dual core 2.66GHZ 805 INTEL GRAND COUNTY2 כולל סלוט PCI-E(לא AGP) CHIPSET ATI (לא VIA) כרטיס קול 5.1 ( 6 ערוצים) כרטיס רשת 10/100 ATI RADEON X300 UPTO 128M משולב 160G SATA2 (WD,MAXTOR,HITACHI) 1024MB DDR2ניתן להרחבה צורב DVD RW LG 1,930 ש"ח
-
- 0 תגובות
- 515 צפיות
-
-
לעבודה משרדית רגילה בעיקר (אינטרנט, אימייל, אופיס וכו') וגם מידי פעם סרטים ומשחקים לא כבדים.[br]פורסם בתאריך: 13.06.2008 בשעה 20:47:38 אני רוצה שיהיה גם חיבור HDMI לחבר ל HDTVיש דבר כזה בלאפטופים?
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
-
-
הנה מפרט שאני בניתי . אני יכול לקנות את המחשב הזה ב 3700 ההתלבטות שלי האם כדאי במקום המעבד הזה לשים QUAD? האם הלוח אם מספיק טוב? חשוב גם לציין שאני רוצה שהמחשב יהיה שקן ככול הניתן!!! זה ממש ממש חשוב!!! אני גם מחפש מסך 22' או 24' לקנות בנפרד. אני צריך המלצות. התקציב למסך מתחיל ב 3 אלף ויכול להיגמר ביותר תלוי אם זה באמת יהיה שווה את ההשקעה. המסך הזה יעבוד עם כרטיס מסך Sapphire Radeon X1950XT PCI-e 256MB האם הכרטיס חזק מספיק בשביל לעבוד עם המסך או לא ? Compucase HEC 6A19 Black NO PSU מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz Penryn OEM לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי ספק כוח: Enermax NoiseTaker 485W זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-900 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPI Bla…
-
- 12 תגובות
- 901 צפיות
-
-
מחפש מחשב ב 6K בלי ציוד היקפי למשחקים אבל עם מסך. ליאור.
-
- 6 תגובות
- 657 צפיות
-
-
מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7k מתי מתוכננת רכישת המחשב? סוף חודש אפריל מה השימושים במחשב? (ציינו בפירוט מה תעשו עם המחשב, אילו תוכנות/משחקים תפעילו וכו'): גיימינג כבד האם תבצעו המהרה ("OverClocking, "OC) למחשב? (ציינו את הרכיבים): לא. האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? מסך מחשב 140 hz מהו נפח איחסון שתרצו בכונן הקשיח ובSSD? SSD 512gb קשיח2t האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? עדיף שהיה כלול אבל אפשר לחרוג האם יש העדפות ספיציפיות למארז? אם אפשר בלי בכלל rgb האם יש צורך בכונן דיסקים? כן צורב האם יש חשיבות לשמירה על שדרוג עתידי? כן האם אפשרי לבצ…
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 2500(לא כולל מסך) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ,visual studio,OFFICE,MATLAB,SPICE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רצוי גם לHEROES 6 אם חורג מהתקציב אפשר להתפשר על STARCRAFT 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שבין בינוני לגבוה 3. …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חייב שיהיה 2 ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך סביר, שיהיה צורב DVD המחשב מיועד לאינטרנט עבודות WORD (הרבה) ומשחקים (לא ממש כבדים) התקציב הוא 3,000 אפשר טיפה לחרוג ממש טיפה! *האתר שממנו אני אקנה את המחשב - שיוכל גם להרכיב לי אותו ושיהיה משלוח עד הבית (כמו פנדה-אבל הוא יקר,אז משהו אחר) תודה רבה לעוזרים... !
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום מקצוענים. אני מעוניין במחשב לצרכים הבאים : 1. משחקים. 60% 2. לשמוע מוזיקה בצורה איכותית (כרטיס קול \ רמקולים). 20% 3. עיבוד תמונות בפוטושופ. 20%. ??? ??? ??? חוץ מהמחשב אני קונה גם מסך LCD שמתאים לעיבוד תמונה.(כנראה Viewsonic VP930, האם הוא מתאים גם למשחקים). אין אפשרות להעביר את התקציב מהמסך למחשב, בכל מקרה אני מעוניין לקנות מסך LCD איכותי בעלות שבערך 2500 - 2000ש"ח. השאלה היא איך "להרכיב" מחשב מהתקציב של 4000 ש"ח שיענה על הצרכים הנ"ל. המפרט הטכני המינימלי שאני מעוניין : * 2GB RAM (יהיה בעתיד ויסטה עליו) * דיסק קשיח 300GB ~ תודה מראש על עצתכם, אלון.
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום מקצוענים. אני מעוניין במחשב לצרכים הבאים : 1. משחקים. 60% 2. לשמוע מוזיקה בצורה איכותית (כרטיס קול \ רמקולים). 20% 3. עיבוד תמונות בפוטושופ. 20%. המפרט הטכני המינימלי שאני מעוניין : * 2GB RAM (יהיה בעתיד ויסטה עליו) * דיסק קשיח 300GB ~ * מעבד אינטל לפחות E6300 והכל ב-4000 ש"ח אם אפשר בפחות (~3500 ש"ח) בלי לפגוע בצורה משמעותית בביצועים, עדיף. תודה מראש, אלון
-
- 12 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם, להיום יש לי מחשב פנטיום 4 1.8 וכרטיס גרפי 5900XT לוח אם ASUS יוקרתי וזיכרון 512 RDRAM, מהמחשב אני מפסוט אני הגיע הזמן להחליף ולשהו חדש. יש לי תקציב עד 5000 ש"ח שיכלול: מעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס גרפי, דיסק קשיח, ומארז וספק פשוטים לא צריך יקרים. אם ישר כמה גרושים אז אפשר גם צורב SATA 2 DVD המחשב ישמש: אינטרנט ומשחקים חדשניים ו-WORD. אני לא הולך לבצע במחשב אוברקלוק, האופציה הזאת לא ממש חשובה לי. על מה שאני חשבתי זה זה: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KC s775 1333Mhz, Intel P35, 4xDDR2, 2xDDR3, 2xPCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Corsair כרטיסי מסך ASUS HD 3870 512MB GDDR4 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E ASUS ד…
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום. חבר שלי רוצה לרכוש מחשב נייח חדש לבית(הנוכחי שבק חיים אחרי עשור). הצרכים הם אינטרנט ועבודה משרדית, פה ושם אולי קצת סרטים. התקציב הוא 1500 ובמידת הצורך ניתן לעלות ל2000 ש"ח. NUC בא בחשבון אם יש המלצה כזו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 1500 ש"ח ובמידת הצורך ניתן להגיע ל2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כגון אופיס ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה…
-
- 24 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
ללא מסך(המסך יהיה 22"). שימושים: אינטרנט, עריכת מסמכים, MATLAB, צפייה בHD, וקצת משחקים(לא מצפה לשחק על ההגדרות הכי גבוהות עם התקציב הזה). אין צורך במערכת הפעלה. תודה רבה לכולם!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום דרוש מחשב ב-2000 ש"ח שיתחרה בהצאה הבאה" [glow=red,2,300]מארז[/glow] מחשב ומארז איכותיים ביותר עם פח עבה כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות אחריות לספק הכח ל-3 שנים מבחר מארזים בתצוגה בסניפים ניתן לרכישה עם כל מארז מכל יצרן זיכוי לספק 500W MAX פחות 50 ש"ח [glow=red,2,300]מעבד [/glow] AM2 5200 X2 DUAL CORE 64BIT 105ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 6000 250ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 6400 ניתן לרכישה עם כל מעבד אחר [glow=red,2,300]לוח אם[/glow] MSI K9N NEO V3 FULL ATX FULL ATX 560 NVIDIA יתרון חשוב - צ'יפסט כרטיס קול 7.1 ( 8ערוצים) כרטיס רשת 1G או לוח GIGABYTE MA69VM-S2 או ASUS M2N זיכוי ללוח ASUS M2N-MXSE פחות 190 ש"ח ניתן לרכישה עם כל לוח אחר מכל דגם וכל חברה [glow=red,2,3…
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים, יש צורך בכונן טרה ביט (המחשב מיועד לאחותי בת 21) ושיהיה מארז מתאים לבת ושתהיה אפשרות לחבר את המחשב למסך טלוויזיה LCD שתהיה אפשרות לראות בו סרטים תודה מראש :]
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-