עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, לאחר עזרה מהפורום הזמנתי מחשב לצרכי עריכת וידיאו של חובב בתחום. לוח האם הגיע תקול, הוחלף (לטענת החנות. לא רשמתי Serial Number אז אני לא באמת יודע האם בוצעה החלפה), ונשאר תקול. החנות המליצה לקחת לוח אם שאינו Intel, ולמען האמת אחרי 2 לוחות תקולים אני נוטה להסכים עם ההמלצה. האם יש המלצה על לוח אם של GB (או חברה טובה אחרת) באותו טווח מחיר (כ-480 ש"ח) שמכיל 4 סלוטים של זכרון, מבוסס H67 ותומך כמובן ב-i5 SandyBridge? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  2. Started by tatush3,

יש לי מחשב נייד : ACER FERRARI 3400 הלוח של AMD יש למישהו מושג איפה אפשר לקנות לוח ל"נל או מי היבואן של ניידים ACER בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  3. תסלחו לי על השאלות הבסיסיות, אבל אני לא עוקב מספיק אחרי השוק - מתכוון לקנות לוח (מהזולים), מעבד (2 - 2.4), זכרונות (256), צורב, DVD וכרטיס מסך. ראיתי שהצעה עם מעבד AMD עולה כמה מאות שקלים פחות, אם זה היה תלוי בי אני מנחש שזה מה שהייתי קונה, אבל אני משדרג לאדם ללא ידע טכני שבכלל לא יודע מי אלה AMD ומה שאכפת לו שהאחריות עליהם היא רק שנה. האם להמליץ לו בכלל על מעבדי AMD במקרה הזה? לגבי צורב, DVD וכרטיס מסך לא צריך המלצות, אבל אני לא מבין בלוחות LOW END לP4/ATHLON. איזה מבין הלוחות הזולים יותר (חייב רשת וכרטיס קול, אפשר גם כוללים כרטיס מסך) מומלצים, לאיזה לוחות לא כדאי להתקרב? האם מחיר של כ2100-2300 ש"ח לATHLON 2000 (בהתאם ללוח שיבחר) צורב LG (כן, אני יודע שהוא לא מומלץ אבל …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by zilor,

שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by zilor,

שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני צריך את כל החלקים הפנימיים של מחשב עד 2000 ש"ח, כך שחוץ ממפרט- שאמור לשמש לאינטרנט, אופיס, הורדות סרטים ושטויות כאלה (לא משחקים כבדים /תוכנות גרפיות מתקדמות)- אני גם מעוניין לדעת אם צריכה להיות בעיה להרכיב את החלקים על מארז שכבר יש לי, וממנו אפרק את כל התכולה הישנה. אני רק מבקש שיהיה עם AMD, ולא איטי (ככל שניתן), עם צורב (לא DVD) ובלי פלופי. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. מחשב מחשב כולל ציוד הקפי ומסך, בעלות 2500 ש"ח.. מחשב לילד קטן, עדיפות לגיימינג קל..

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  8. כל מה שמצאתי היה עם מעבד גרפי של אינטל... תודה, אופיר

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  9. Started by Jesper,

* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, אבל שיהיה מספיק חזק להחזיק כמה חלונות בלי לקרטע * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  10. Started by TUCG,

שלום לכולם. אני מחפש לפטופ סביר שישרת אותי למשך שלוש השנים הבאות. התקציב המקסימלי הוא 3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? תכנות (בפרט מטלאב), אופיס, גלישה באינטרנט (באופן טיפוסי יש לי 10 טאבים פתוחים בדפדפן). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינץ'. מעדיף מאט. * רזולוציית המסך? 1200x800 לפחות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת גדולה, רצוי עם numpad. * משקל רצוי? עד 3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עם בהירות מלאה, Wifi כבוי ושימוש לא אינטנסיבי (כמו כתיבה בוורד או אקסל) אני מצפה שהוא יחזיק מעמד לפחות שעה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, Expre…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by omrit,

שלום, אני מחפש לפטופ בתקציב של עד 7500-8000 ש"ח, אם אפשר שיהיה בו כ.נחמד סביר כדי שיהיה אפשר להפעיל עליו משחקים קלים, יהיה נחמד... תודה למגיבים.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. עדיף מסך 15+ ולא בלוק כבד, חברה ודגם יתקבלו בברכה . או המלצות למפרט של המחשב, כלומר איזה ערכת שבבים או מעבד ( אני ממש לא מבין בלטופים ). בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  13. Started by natan805,

אני נמצא בארהב ומחפש לפטופ עד 600דולר שימושים רגילים של סטודנט וגם מאיפה הכי זול לקנות ?? אם אתם צריכים פרטים נוספים כיתבו לי פה.

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  14. שלום, אני מחפש לפטופ בסביבות ה2500 שקל. שירוץ טוב. שיהיה קל כמה שאפשר . אין צורך בCD. שיהיה לעבדוה.. אינטרנט וורד וכו'. הוא ירכש באילת אז עדיף חנות משם. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. לימודים , אינטרנט , צפיה בטכני HD ( בחיבור לטלויזיה ) האם המחשב הבא שווה קניה ? http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gamvegama/6043768?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_142&a=2022

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Roeebaeloha,

שלום לכולם אני מחפש לפטופ לגיימינג כמה שיותר טוב במחיר של סביבות ה-2,500 שקל. אני יודע שהמחיר מאתגר אבל ניראה מה הכי טוב שאפשר להשיג בסביבות המחיר הזה

• 0 תגובות
    • 960 צפיות
  17. Started by Ghsu1234,

אין ממש העדפות מסוימות. חיבורים רגילים כולל HDMI. עדיפות לנגן דיסקים. הדבר החשוב ביותר בשבילי הוא שהלפטופ יוכל להריץ משחקים ברמה טובה מאד, יחסית למחיר כמובן, ושיהיה מספיק זכרון בכונן ל"גיימר ממוצע"

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. Started by SweeT_EviL,

היי, אני מתכוון לקנות עוד חודשיים לפטופ 17", אני מעוניין בלפטופ דק (סגנון סדרה 9 של סמסונג,אפל אייר), או "די דק" (מתחת לממוצע) שיהוו כמחשב ראשי. בעיקר לעבודות (וורד, VISUAL STUDIO), גלישה וסרטים. פחות למשחקים אבל שיהיה לו יכולות סבירות מינוס.. אני שואל עכשיו כי אני רוצה לקבל תחושת מחיר לדרישות שלי וגם לדעת אם יש משהו שהולך לצאת עד עוד חודשיים.. יבוא מחול גם אופציה, פחות עדיפה אבל עדין אופציה. תודה.

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  19. Started by idang1410,

מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות תוכנות וweb (אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה) (visual studio,dream weaver,eclipse....) * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף מאט * רזולוציית המסך? אין חשיבות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף numped אבל לא קריטי * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3-2 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין עדיפות לסוג, 500+ * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Midas,

אהלן, אני מחפש לפטופ חדש לצורך לימודי משפטים. התקציב הוא 3000 שקל אך גמיש לתוספות. אציין רק כי מפאת הפשטות של הצורך עבורו אני צריך את המחשב (הקלדה בוורד ואינטרנט) אבקש אם אפשר לשאוף למחיר כמה שיותר נמוך. חשוב מאוד מקלדת טובה ונוחה. * מטרות המחשב: הקלדה מרובה בוורד פלוס שימוש באינטרנט. (לא צריך משחקים סרטים ותוכנות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 13.3 אינץ' או 14 אינץ', לא יותר מכך. מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר track…

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. היי, מיועד לאישה בת כ-75 שמעולם לא התנסתה או נגעה במחשב \ טלפון חכם או כל פיסת טכנולוגיה מעבר לרכב ידני ושלט של טלויזיה. השימושים פשוטים: אינטרנט סרטים ומוזיקה, שיחות וידאו בסקייפ עם נכדים וכד'. הראיה לא משהו, אז מסך איכותי וקריא יהיה הכרחי אבל אין לי מושג לאיזה גודל לכוון. אולי אפילו עדיף טאבלט? אם מי מכם נתקל בנסיבות דומות - אשמח לכל עצה טיפה והמלצה לדגמים שנראים לכם מתאימים לנסיבות. תודה

• 3 תגובות
    • 928 צפיות
  22. Started by Gilladriel,

בעיקר אופיס, המון אופיס. אמא שלי מורה ולפעמים עובדת עם כמה תוכנות במקביל. מסך 14-15, צורב DVD. *אשמח גם אם זה יהיה מחשב שיוכל להריץ Visual Studio כדי שגם אני אוכל להשתמש בו מדי פעם.. תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  23. עם סוללה שתספיק לחמש שש שעות

24. Started by tront,

שלום, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב באוקטובר ואני מחפש לפטופ שיענה על הדרישות הבאות: * מטרת המחשב, לימודי תוכנה, צפיה בסרטים, אין צורך שהרצת משחקים. * מעבד i5 ומעלה * זיכרון לפחות 8GB * גודל המסך בין 13-14 אינץ', ועבודה בשמש. * רזולוציית המסך FHD 1920x1080 * מקלדת נוחה מאחר ואצטרך להקליד הרבה. * משקל רצוי קל, לא יותר מ2KG * זמן סוללה ארוך ככול האפשר * כונן קשיח 256SSD * אין צורך כונן אופטי * אחריות בינלאומית במידה ואקנה בארצות הברית * לא חייב מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עדיפות, הבנתי ש-DELL טובים * אין צורך במסך מגע/מסתובב יש לי אפשרות לקנות מחשב בעוד שבועיים כשדוד שלי טס לארצות הברית, אין לי בעיה גם לקנות בארץ/דיוטי פרי/אילת התקציב …

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Archer,

3k תקציב מקסימלי, אם אפשר לחסוך אז כמובן עדיף. חריגות של עד 200-300 שקלים רק במידה וזה מאוד מאוד משתלם. המטרה היא ללימודים, ספציפית לימודי הנדסת תוכנה. התוכנות שאני להיות מסוגל להפעיל צריך הן תוכנות כמו IntelliJ, Visual Studio ודומיהם. יש ברשותי מחשב ישן Dell Vostro V131 עם מעבד i5 ששירת אותי נאמנה עד כה, אך לאחרונה החלו להופיע בו בעיות של מסך מרצד ומתעוות שמופיעות ונעלמות, והחלטתי שאין טעם להשקיע יותר בלתקן אותו. מה גם שבשנה האחרונה שדרגתי אותו ל 8GB RAM ול SSD. מצאתי לנכון לציין זאת כי ייתכן והעובדה שקיים ברשותי עדיין ה SSD הנ"ל תוכל לחסוך עבורי כסף ברכישת המחשב החדש, במידה וניתן לקנות למשל מחשב בזול יותר עם HDD רגיל ולשדרג אותו בעצמי. …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים