עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי בניתי מפרט מבוסס על הודעות שנכתבו פה, יצא לי המפרט הזה אשמח לשמוע הערות או המלצות אם צריך לשנות משהו (המחיר חורג כי יש מערכת הפעלה, אין צורך במסך או מקלדת או דברים מסביב, נטו מחשב) המארז האומנם לא מוכר אבל נראה מומלץ . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3600, ללא היקפי או מערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) דיסק אחסון, רק SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני מחפש לשדרג קצת את המחשב. המטרות והשימושים שלי - גלישה באינטרנט, תוכנות אופי ועיצוב Adobe. כרגע, המחשב מתפקד טוב באופן כללי, אבל עם תוכנות העיצוב וגם עם האופיס הוא לפעמים ממש מקרטע. תקציב - אני לא רוצה לעבור את ה-1,000 ש"ח. חושב שהפתרון הוא בעיקר בלוח אם חדש+מעבד. נתוני המחשב שלי: לום אם - ASUS P5QC מעבד - QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550, 2833 MHz (8.5 x 333) כרטיס מסך - GeForce GTX 1050 2048MB זכרון פיזי - 8GB RAM DDR2 משתמש בשני מסכים במחשב - האחד 17' והשני 22'. מערכת הפעלה - Windows 10 64Bit ספק כוח - Corsair 450W כונן קשיח - KingSpec SSD 240 gb 256GB hdd 2.5 + כונן קשיח ישן של 1GB. מכ…

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 בערך 2. מה שימושי המחשב עבודה עם אבלטון ליצירת מוזיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר בתל אביב 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מהר ככל האפשר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. היי חברים כבר כמה שנים שאני רשום לאתר ומקבל וקורא כתבות שמגיעות אליי במייל אך מעולם לא היה לי הצורך לכתוב כאן , אם ככה יש מצב שזאת הודעה ראשונה או בין הבודדות שכתבתי. בעקרון אני איש של מוצרי Intel , אי שם בעברי המעט רחוק עבדתי בחברת IT קטנה בראש העין עוד לפני ש KSP או IVORY הגיחו אל חיינו , כשעוד דיסקים של 80GB היו נחשבים חדשים, 40 מחשבים ביום למשך 6 שנים , בספירה קלה הרכבה של 70500 מחשבים. היום אני עוסק בתחום השרתים והתרחקתי מכל תחום הגיימינג וזאת עם מחשב מלפני 14 שנה . גם לסנדלר נמאס להיות יחף ולכן החלטתי להתייעץ עם בעלי ידע לגבי מחשב שמיועד לגיימינג , מעבדות vmware , ובעיקר VR. מקסימום הוצאה עד 8K (לא מאילת אבל …

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  5. Started by daniel gold,

היי מחפש לפטופ לצורכי עריכה ורנדור התוכנה הכי כבדה שאעבוד איתה היא rhino 6 חשוב לי שיראה טוב חשבתי לקנות את הdell xps 15 אבל הוא יקר מאוד ויש כרטיסי מסך חזקים יותר בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 994 צפיות
  6. היי, הרכבתי את המפרט הבא מ TMS, אשמח להתייעצות לגבי לוח אם, מארז והאם יש צורך בקירור נפרד למעבד, בהתחשב במארז הקטן כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר חריגה, אני מתבלט אם ריאלי להשקיע עוד 700 שח ולקנות כרטיס מסך כמו RTX 2060 SUPER, מכיוון שיש בו תמיכה טובה יותר בהרצה של מודלים ללמידה עמוקה, חשוב לי לציין שזה רק בשביל לפתוח לי את האופציה לזה, לא אשתמש בזה כל הזמן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים נטו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 עם אפשרות לחריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינונים , עיצוב גרפי (פוטושופ אינדיזיין אילוסטרייטור שפתוחים בו זמנית), מעט עריכת סרטונים קלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (יש לי מסך דל 2412m fhd) ולא הולך להחליף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? (פחות קריטי ) 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

• 0 תגובות
    • 454 צפיות
  8. Started by lioryb,

אשמח לקבל המלצה ללפטופ לילדים בבית, שיישמש גם ללימודים וגם למשחקים. התקציב כ-4.5K אין חשיבות למשקל, כי אמנם יהיה לפטופ, אבל תמיד יישאר בבית תודה

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  9. Started by maor ankri,

היי, מתחיל ללמוד באוקטובר, הכיוון הוא למחשב שיעבוד היטב לתקופת הלימודים (4 שנים). השימוש הוא די בסיסי; גלישה, נטפליקס ואופיס. דגש על משקל קל וסוללה טובה. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף עד 4.5k, גמיש עד 5 במקסימום עבור הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס, תוכנות סטטיסטיות (R), מעט תכנות, הרבה אופיס, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by KroydKrenson,

שלום לכולם, מחפשים מחשב נייד לדוקטור חדשה לביולוגיה חישובית, דגש השימושים על ביצועים. תודה מראש לכל מי שיציע\יתרום לדיון! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 עם חריגה עד 5600. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. מחפש מחשב לגיימינג בינוני /כבד. מתלבט בין שני מחשבים שמחיר כל אחד מהם הןא 800 . 1. דגם HP ELITE 8300 מעבד Intel I7 CPU -3770 3.4 GH. זיכרון 12GB. דיסק קשיח +SSd 120 Gb HDD 500 GB . כרטיס מסך של NVidia GT-210 עם זיכרון פנימי 1Gb. 2. מעבד xeon e5 2620 v2 6 chores 12 threads זיכרון 16g 820gb hdd כרטיס מסך gtx 750 2gb

12. Started by ariel nadler,

שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי וכרגע אני מתלבט בין שני שדרוגים השאלה שלי היא האם השדרוג הזול יותר הוא שדרוג מספיק טוב שיחזיק לי ל3-5 שנים או שעדיף לי לעשות את השדרוג היקר יותר השדרוג הזול: כרטיס מסך - rx 580 8gb מעבד - ryzen 5 2600x השדרוג היקר: כרטיס מסך - rtx 2060 6gb מעבד - ryzen 5 3600x

13. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לשימוש גיימינג וסטירמר בו זמנית של המשחק וכן שימוש בפוטושופ לעריכה . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 6K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לשימוש משחקים וכן עריכת פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך הכול 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד שימש לצפייה בסרטים, עבודה עם אופיס וגלישה באינטרנט. ייתכן שבעתיד אצטרך לסחוב איתי לנסיעות אבל בינתיים זה לשימוש ברחבי הבית. אני חושב על מסך 15.6 שזה נדמה לי הכי גדול שנכנס לי בתיק כרגע. עדיך גם שיהיה כמה שיותר קל. אני מעדיף מוצר אמין על פני ביצועים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שקל. עדיף פחות אם אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, גלישה, תכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי טוב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD …

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by Or94,

שלום, אני לומד הנדסת חשמל (התחלתי עכשיו שנה ראשונה) ואני רוצה לקנות טאבלט חדש שישמש אותי לכתיבה במהלך השיעורים. יש לי מחשב נייד של לנובו עם מעבד I7 וכרטיס מסך NVIDIA GT840M. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 3000 שקל. אם צריך לחרוג עד 3500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, כתיבה בטאבלט במשך השיעורים. בעיקר מתמטיקה ופיזיקה ושרטוט של גרפים ושרטוטים וכתיבה של נוסחאות. לתכנות אני משתמש במחשב הנייד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיי…

• 7 תגובות
    • 6.5k צפיות
  16. בוקר טוב לאחר 7 שנים המחשב שלי מראה סימני גסיסה מתקדמים מאוד כך שהרכישה דחופה וצריכה להעשות בטווח המיידי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המבוקש נע סביב ה 4.5K, אשמח לזול יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי סטנדרטי אשר כולל גלישה באינטרנט, הזרמת מדיה, שימושי אופיס וגיימינג בסיסי מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. …

17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 (אפשר לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, שיעבוד כמו שצריך עם משקפי VR (ריפט S) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אזור תל אביב / ירושלים, אב…

18. אני מעוניינת לקנות מחשב נייד, יחסית קטן (עד 14'') שהתצוגת מסך שלו תהיה טובה לתמונות. (קיבלתי פירוט על התצוגה שאני יודעת שאני צריכה: לפחות 90% srgb, משמע לפחות 90% מהצבעים של תקן לוגי srgb דלתא 4.5 ומטה - זה סטיית צבע בעצם מצב אופטימלי זה דלתא 1 משמע המסך מסוגל להפריד צבעים בקפיצת מדרגה אחת בלבד. בהירות 280 ומעלה וחשוב חשוב חשוב אחידות של בהירות, תאורה לא אחידה גורמת לסטיות צבע.) אשמח להמלצות על מחשבים, ואם אני לא בתקציב או שיש לי בקשה שהיא לא הגיונית אשמח לפירוט והצעות חלופיות

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. Started by ronf6,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אפשר לגלוש במאות בודדות של שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא ע"ח ביצועים במסגרת התקציב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…

• 24 תגובות
    • 4k צפיות
  20. Started by alexsp,

היי, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט לפני הרכישה. https://www.tms.co.il/67741 תודה!

21. Started by ShakedB,

בונה מחשב לבן דוד שלי, הזמנתי לו כבר כמה חלקים מאמזון במבצעים שפורסמו פה. צריך המלצה מארז ספק ולוח אם. המחשב ישמש למשחקים בעיקר, לא מתוכנן אוברקלוק. גר בכפס מתכנן לקנות בשבוע הבא. קניתי לו Ryzen 5 2600 TEAMGROUP Elite Plus DDR4 16GB Kit (2x8GB) 2400MHz PC4-19200 CL16 Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD Gtx 1060 3gb תקציב בסביבות ה600 שקל, אם יש צורך לחרוג אפשר לספוג את זה.

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  22. שלום אנשים, מעצבת גרפית בעיקר לדפוס (אבל גם ל-WEB) צריכה מחשב חזק וחדש לעבודה. עיקר השימוש הוא פוטושופ, INDESIGN, אילוסטרייטור. אין צורך בכלל בתלת מימד או משחקים ולכן הכרטיס הגרפי אינו קריטי. כן חשוב - מסך איכותי מט IPS, לא רועש מדי, עיצוב נורמלי, לא כבד מדי, רזולציה לפחות 1920x1080, אופציות שדרוג זכרון כונן קשיח. איכות בניה טובה. אופציה לאחריות 3 שנים. כרגע הנטיה שלנו לכיוון ה-Lenovo Legion Y530 עם מעבד i7-8750H, זכרון 16GB בסטיק בודד (במחשבה אולי לשדרג ל-32GB בהמשך), כונן קשיח 512GB SSD M2 (גם כאן כנראה להוסיף SSD נוסף לאחסון), מגיע עם GTX1050 שלהבנתי הוא מיותר, המסך הוא מט IPS עם 72% NTSC (למרות שראיתי ביקורת ביוטיוב שדיווח…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by figamaster,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באילת - 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, משרדי, לא משחקים, קצת עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, וינדוס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by 125Live,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 ₪, חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, SAP, אופיס, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים COMBO 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן - Windows…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by asafd,

שלום לכולם, רציתי לשמוע את חוות דעתכם על זה כמחשב ביתי למטרות גלישה באינטרנט וקצת פיתוח: https://ksp.co.il/m/uin/54796&ref=select האם מישהו התנסה איתו? די התאהבתי בקונספט של NUC אז בא לי להשאר איתו. הדגם שלעיל נראה לי משתלם מאוד. מעבד חזק יחסית ועד 32GB זיכרון (יש לי כבר זיכרון ודיסק ממחשב קיים, אז אני לא צריך להוסיף כסף על זה). יש לי היום NUC5PPYH אבל הוא היה טוב כמחשב לטלוויזיה אבל לא סוחב את כרום עם כמה טאבים. כמו כן (כנראה מאותה סיבה) הוא מתחמם מהר והמאוורר כל הזמן עובד וזה משגע אותי :-)

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים