עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by doryeshua22,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים משחקים כבדים מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל המשחקים החדשים BF4 watchdog -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 HD 120hz benqxl2420 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. מפרט א מבוסס לוח אם מיקרוATX פשוט+ עם כרטיס מסך ATI הכולל יציאת HDMI וUVD. לא מעוניין בכל המארזים של ANTEC למנהם הHEC מתאים לי מבחינת גודל (גובה 10 ס"מ) מפרט א מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤422 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם GIGABYTE GA-EG31MF-S2 ¤352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39268 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NY ¤72 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-1GBNY כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4350 Silent LP 512MB DDR2 PCIe ¤224 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid…

• 5 תגובות
    • 650 צפיות
  3. הרעיון הקודם לרכישת מחשב עד 1.5K נגנז. עליתי עכשיו ל-2500 ש"ח (עם עדיפות ללמטה). שימושים: פוטושופ (גרפיקה דו-מימדית). משחקים: GTA החדש וסדרות NFS. זהו. אין לי זמן למשהו אחר (וגם לא יהיה לי בקרוב). לא אכפת לי אם לא רץ על המקסימום. מתלבט בין 4670 ל-9600. סרטים: יש לי ASUS 22 אבל אני לא רואה סרטי HD, לא פוסל אפשרות לראות בעתיד. שקט: יושב אצלי בחדר, אבל אני לא הרבה בבית, אז לא הכי חשוב בעולם. תאימות: יש לי HD ב-IDE/PATA, אשמח לשלב אותו במחשב החדש. אשמח לחנות באיזור נתניה. עוד משהו: אני שונא לשדרג. אז אם אפשר משהו שיחזיק מעמד בשנים הקרובות תודה!

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  4. שלום לכולם. אני מחפש לקנות מחשב נייד מאוד פשוט. אני לרוב עובד מהבית אך מידי פעם צריך לצאת ולהמשיך את העבודה בחוץ המחשב ישמש אך ורק להוצאת שיחות טלפוניות (יהיה לי חיבור WIFI) ולשימוש בתוכנות OFFICE. צריך חיבור בלוטוס לאוזניה (יש לי תוכנת חיוג מהמחשב) מעבר לכך לא יהיה בו שימוש אחר. כן חשוב לי שיהיה אמין. לא איטי שיתפגר לי אחרי שנה. יש המלצה לחנות/מפרט? תודה לעוזרים. אגב, אני שואל דווקא בגלל שאני רואה מפרטים באלפי שקלים שלא באמת מדברים אליי. אני מניח שאני יכול לחסוך הרבה כסף מיותר.

5. Started by yakiros,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)עבודה משרדית+משחקים כמו באטלפילד,הגדרות משחק מדיום שזה בסדר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: באטלפילד ,NBA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות בינוניות ,יש לי מסך 24 אינץ טוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. הקדמה קלה: טוב, הסבא והסבתא החליטו לתת 3500 ש"ח כדי לקנות מחשב לילד, ראיתי מפרטים של מחשבי גיימינג שמגיעים לתקציב הזה. אבל גם שמתי לב שהם יהיו פחות או יותר טובים לשנה שנה וחצי בשבילו, הוא יתבגר וירצה לשחק במשחקים טיפה כבדים יותר. כרגע הוא משחק בפורנייט (באקס בוקס, רוצה במחשב) מיינקראפט ורובלוקס. החלטתי שאני אוסיף כדי שיהיה מחשב שגם בעוד שנה וחצי הוא יוכל טיפה להתקדם, ומקסימום נשדרג אותו ולא אצטרך לקנות חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-5500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פורטנייט, מיינקרפט, רובלוקס, אולי באטלפילד, הוא משח…

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-2500 עד 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי כללי ללא גיימינג - צריכת תכני אינטרנט, שימוש ביישומי אופיס, צפיה בתמונות, צפיה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? השקט חשוב במיוחד, לכן נדרשים מאוררים שקטים וספק פאנלס או בעל מאורר שקט. …

8. Started by XINA,

שלום רכשתי נייד והתחדשתי לפני חודש אני משאיר אותו דלוק בלילה להורדה באימיול, ואני סוגר את המכסה, כשאני פותח את המכסה בבוקר, המחשב עדיין דולק ועובד רגיל, אבל המסך הוא ככה שחור כזה, המסך דולק ומגיב לפתיחה אבל יש תמונה שחורה, אני מצליח להחזיר את המחשב לקדמותו רק אחרי שאני מנתק את הסוללה ומחזיר אותו נב יש לי וויסטה למישהו יש רעיון??

• 5 תגובות
    • 992 צפיות
  9. Started by ac1240,

1) מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים בעיקר כמה שיותר כבדים במסגרת התקציב 2)האם יש צורך בציוד היקפי? אין צורך 3)האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?אין צורך בכונן דיסקטים 4)עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?10 5)האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא מתוכנן 6)האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ?אין צורך 7)האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? שתהיה אמינה וקרובה לפ"ת(או בפ"ת) 8)אם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?לא 9)האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?לא אני לא רוצה מעבד של AMD רק INTEL

• 5 תגובות
    • 737 צפיות
  10. חבר שלי קיבל מהחברה בה הוא עובד הצעה לרכישת מחשב נייד במחיר מיוחד, להלן שלושת המחשבים המוצעים: מחשב ראשון: HP-6715B מעבד: AMD Turion64X2 TL-64 2.2GHZ זכרון: 2GB DDR2 667MHZ כמות חריצי זכרון: 2 תמיכה בזכרון: עד 4GB גודל המסך: 15.4 רזולוציה: 1280*800 משקל: 2.6KG תמיכה בכרטיס מסך של: 128MB יציאה למסך VGA דיסק קשיח: 80GB 5400RPM יציאות USB: 4 צורב DVD אביזר הצבעה: 1 finger print מערכת הפעלה XP HOME מחיר: 3165 ש"ח מחשב שני: HP-6510B מעבד: Intel Core2 Duo T7250 2GHZ זכרון: 2GB DDR2 667MHZ כמות חריצי זכרון: 2 תמיכה בזכרון: 4GB גודל המסך: 14.1 רזולוציה: 1280*800 משקל: 2.3KG תמיכה בכרטיס מסך של: 128MB יציאה למסך VGA דיסק קשיח: 80GB 5400RPM יציאות USB: 4 צורב DVD אביזר הצבעה: 1 fin…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. יש דבר אחד שאני לא מבין בכל העסק של קניית מחשב חדש והוא המארז.. איך המארז בעצם משפיע על היכולת של המחשב \ )(קראתי בתגובות הקודמות שחשוב שהוא יהיה גדול) אז למה בעצם? אם אני אקנה מארז זול איך הוא ישפיע על המחשב שאני אקנה?

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  12. Started by ashkenazone,

אהלן, המשפחה שלי היתה רוצה מחשב נוסף שאני לא אחבל להם בו ;D ולכן אני צריך שילוש (מעבד, לוח אם, זכרונות) + ספק לצרכים משרדיים במחיר זול ככל האפשר עם פשרות. צרכים מיוחדים: כרטיס מסך מובנה אני חשבתי על מע' מבוססת סמפרון 754 2600 או 2800 512MB זיכרון עם אחריות לכל החיים - אני לא מבקש יותר [מדובר במחשב לאימייל וורד, אפשר לומד בלבד] Asrock K8NF4G או משו בסגנון. HEC 300ART סה"כ 1200 שקל בלמיר. ויש לי חנות שקרובה אלי שאני מכיר שתיתן לי מחירים עדיפים, לדוגמא בין 1000-1200 אני מתאר לעצמי. חוות דעת?

• 5 תגובות
    • 657 צפיות
  13. Started by kalimero1234,

1. מה התקציב המקסימלי? ניתן חריגות עד 200 שח3K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט -כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. - מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 8 חשוב מאוד 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) - לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. - KSP 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפ…

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  14. Started by קובי 1980,

אני מאוד מעוניין לרכוש לי נייד חדש בקרוב (שיהיה לי קצת כסף).רוב הסיכויים שזה יהיה מסדרת R של THINKPAD (המחירים שלהם מוגזמים,אבל הכי איכותיים). מעניין אם המחרים של סדרת ה60 ירדו לאחר שנכנסים ה61. השאלה שלי,האם בזמן הקרוב מתכננים בלנובו לבטל את החטיבה הנ"ל של המחשבים הניידים. אין מצב שאני ארצה לקנות לנובו. נכון הם הייצרנים בתאחלס אבל לדעתי ההבדל בין הthinkpad למחשבים של לנובו גדולים. תדה מראש

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  15. שלום לכולם , לאחר כ 4 שנים עם המחשב שלי החלטתי להתקדם למחשב חדש , השימושים במחשב יהיו מגוונים , סרטים ב HD , משחקים ( בעיקר פרו אבולושיין על הגרפיקה הכי גבוהה ) ושימושי אופיס וכו' - חשוב לי מאד שהמחשב יהיה מהיר שקט ושיוכל למשוך 4 שנים בלי שאצטרך לשדרג יותר מדי דברים ( כמובן שלא ניתן לדעת מה יהיה .. אבל בכל זאת ) תקציב : הכל כולל ציוד היקפי ומסך : 4500-5000 ש"ח בנוגע למקום אני מכיר את KSP ולא כל כך מכיר מקומות אחרים , אני לא מרכיב את המחשב כך שאני רוצה שזה יהיה בהרכבה מלאה של המקום . בנוגע לדרישות השונות : 1. אני מעוניין שהמעבד יהיה 4 ליבות , קודם כל מכיוון שאני לא משדרג את המחשב כל שנה שנתיים אלא אולי פעם ב 4 שנים כמו עכשיו , בכל מקרה אני מעדיף ורוצה שהמעבד יהיה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. היי אנשים אני צריך שתעזרו לי דחוף לבנות מפרט למחשב נייד בתקציב של עד 5000 שקל אבל ללא חריגה בכלל , 5 אלף זה המקסימום גג שאני מוכן להוציא כרגע אז בבקשה אל תעברו את המחיר הזה בכלל..... עכשיו לשימושים - אני צריך מחשב נייד טוב ואמין שיריץ חלק אינטרנט וגלישה רגילה כולל הורדות למיניהם , כולל אופיס כולל וורד וכל התוכנות תמלילים לסוגיהם , אני צריך שהמחשב יוכל להריץ פוטושופ חלק ושיוכל לעבוד חלק עם ווינדוס 7 ואקס פי , בעיקרון לא משנה לי החברה של המחשב אבל חייב להיות למחשב מסך של מינימום 12 עד 15 אינץ גג ולא צריך יותר מזה , אני חייב שיהיה בו כונן קשיח של 500 גיגה לפחות , חייב מעבד של 2 ליבות לפחות , רצוי מעבד של אינטל בלבד אם אפשר , בכל מקרה המחשב עצמו מיועד ללימודים ולכתיבה בתוכנות…

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  17. להלן עקרי מכונה טובה (אבל ישנה) שעובדת אצלי חזק. מעבד: Intel Core i5-3470 לוח: GIGABYTE Z77X-D3H ציפ גראפי אונבורד: Intel Ivy Bridge-DT GT1 - Integrated Graphics - Intel HD Graphics 2500 זכרון: 8*4 DDR3 667.3 MHz (איני זוכרת פרטים, כמדומני יש לצעות קירור ואם לו אפשר לשים) קירור: משהו נחמד. לא סטוק. אוכל לברר פרטים. מערכת רצה על איזה SSD ישן. שוקלת להלחיפו אולי לזה שמוצע באמזון (כדאי?) OS- WIN10 ספק: איני זוכרת - אוכל לבדוק. משהו איכתי אבל לא חדש 450-550 MPW מכונה נמצאת במארז R3 אשר דיי אטום אבל בעל אוורור שכנראה סביר . שימושים: משרדי כבד+ המון חלונות אינטרנט, פוטושופ. כרגע לא ברמות מקצועיות.. קידוד, מכונות ויטואליות, אולי יש שם קודי. אולי …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by karpad,

בעיקר לשימוש משרדי, גלישה באינטרנט אלחוטי וצרוכי מולטימדיה קלים. חשוב שיהיה קל משקל ובעל זמן סוללה ארוך התקציב הוא בערך 5000 ש"ח תודה.

• 5 תגובות
    • 766 צפיות
  19. אשמח לעזרתכם 🙂 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1800 שח. לא ברזל - חריגה של עד 100 ניתן לספוג... לא בטוח שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט - כרום, וורד ואקסל. מחשב ביתי למטרות כלליות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD \ קשיח. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות, אין הגבלה ע…

20. Started by Dmoney,

היי, כמה שאלות עליהן לא מצאתי תשובות בחיפוש בפורום (כמו שציינתי, מדובר במחשב ניד): 1. האם 2 כרטיסי זכרון בעלי אותו מהירות, האחד 1GB והשני 2GB יוכלו לתפקד במצב dual mode ? 2. בעזרת התוכנה cpuz ראיתי שהמהירות (DRAM Frequency) היא 333~. האם זה נכון כיוון שעד כמה שאני יודע יש לי זכרון במהירות 667. ** האם יש דרך שאני יכול לדעת את המודל המדויק של הזכרון כדי לנסות למצוא תשובה לשאלה 2..? 10x

21. Started by udiudi,

שלום. אני צריך מכם המלצות למחשב נייד שיעמוד בדרישות הבאות: - עד 3,200 ש"ח - מסך לא גדול יותר מ14 אינץ', עדיף אפילו 12. - עבודה משרדית, מקסימום צפייה בסרט, אבל תכלס זה יהיה הורדות, קריאת מסמכים וצפייה בסרטים פה ושם. יש המלצות? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני צריך עזרה ממכם שתעזרו לי לבנות את המפרט למחשב שאני רוצה לקנות (רוצה לקנות מהחברה IQPC) הנה מה שיש לי בנתיים : מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. מחיר: ¤1443 כרטיס מסך: EVGA e-GeForce 8800GT SC EDITION 512MB- DX10 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1631 דיסק קשיח: WD 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAJS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤375 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤433 עכבר: LOGITECH MX-518 GAMING GRADE OPTICAL MOUSE אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤235 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט מחיר: ¤117 מחיר סופי: ¤4234 (ל…

• 5 תגובות
    • 560 צפיות
  23. Started by Screw_Master,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך קצת עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש משתלם אז קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים בדגש על GuildWars 2, ודברים שסטודנטים עושים עם המחשב שלהם בזמן הלימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ישנו תקציב נפרד לציון היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? כמה שיותר שקט, קריטי 6. האם מתוכנן אובר…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by tom123p,

שלום, זקוק להמלצה טובה למפרט מחשב נייח לשימושים בסיסיים (אינטרנט, סרטים ואופיס.. ואולי משחקים קלים), כולל מסך בעד 2,500 ש"ח. תודה מראש!

25. חיפשתי מחשב עד גודל MINI-TOWER , שקט בלי אורות (לסלון), עד מחיר 4500 ש"ח ומצאתי את ASUS הזה: ExpertCenter D7 Mini Tower D700MA Gaming PC - Intel Core i7-10700 10th Gen - B460 Chipset - 512GB M.2 SSD NVMe - NVIDIA GeForce GTX1660 Super 6GB - 16GB DDR4 (2x8GB) איזה חויית משחק אפשר לצפות ממנו במשחקים כמו halo infinite, fortnite, half life, flight simulator? האם שקול בערך ל PS4 PRO או XBOX series S? והאם יש המלצה אחרת? תודה רבה!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.