ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום....התבקשתי לקנות לחבר שלי מחשב חדש בסביבות ה-2500 ש"ח. השימושים שלו במחשב הם בעיקר עבודות משרדיות, כגון גלישה, הורדות, מוזיקה וסרטים ובנוסף משחקים. מכיוון שהתקציב דיי מועט החלטתי לבנות לו מחשב שאולי יציג ביצועים יותר נמוכים אבל יהיה בעל המון אופציות לשדרוג ובעל בסיס יציב של לוח ומעבד. המפרט שבניתי לו הוא: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W 1 330 ¤ LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4163B 16x16x24x16x32 1 270 ¤ AMD Sempron 64 2800+ Socket 754 Palermo Tray CPU 1 420 ¤ Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 350 ¤ Gigabyte GA-K8NS nForce3 250 Socket 754 Motherboard 1 430 ¤ A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory 1 300 ¤ Logitech Wheel OEM White O…
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם יענה על הדרישות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ,לייטרום, לא למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש חובבני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים כלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 4k למרות שלא חייב להתאים אם החומרה ל4k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 69 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
נראה לכם ששווה לחרוג ב64 ש"ח ולשים E6300 או שתכלס אין הבדל? מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ¤364 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤242 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤223 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤126 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4850 HDMI 512MB DDR3 PCIe ¤567 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD4850-512D3E-HDMI צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤116 כמות:1 http://w…
-
- 3 תגובות
- 535 צפיות
-
-
אני עוזר לחבר לקנות מחשב, ניסיתי להרכיב לו מפרט והמליצו לי על הדרך על עוד 2, אשמח לעזרה.. אלו שלושת המפרטים שיש כרגע: תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5.1K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל וכמובן לחסוך אם זה משהו לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד איזה 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני חודש פתחתי פה נושא עם אותה הצעה אך רק היום היום הולדת שלו ולכן רק היום קונים לו את המחשב. אז חשבתי שאולי אחרי חודש יש איזו ירידה במחירים או משהו השתנה ואולי ניתן להחליף משהו\לשפר. הדרישות הן ככה: המפרט שקיבלתי אז הוא כזה: המפרט הובא לי ע"י artyom בפורום והוא מהחנות http://tms.co.il. האם להישאר עם המפרט הזה או יש משהו שאפשר להחליף\לשפר. תודה על העזרה!
-
- 11 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום, יש לי חבר שמחפש מחשב נייד במחיר של 3000 עם חריגה קטנה לטובת משהו טוב, המחשב ילווה אותו בשימושים שוטפים כמו אינטרנט וורד סרטים HD וכל מה שמסביב, אני רוצה לעזור לו לבחור מחשב עם הכי הרבה עלות מול תועלת במחיר הזה, אם יכנס במחיר I3 עם כרטיס מסך נחמד עדיף, כמובן 15.6", יציאת HDMI, ומחשב של חברה טובה, עדיפות לחנות זונה באזור השרון כמו אייבורי או KSP, תודה, חנן.
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
* מטרות המחשב - בעיקר אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 אינצ' * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאוד חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? באיזור 500GB. * כונן אופטי? כדאי, לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. קנייה בארצות הברית. חיפשתי קצת ומצאתי כמה מחשבים שאולי מתאימים: Sony VAIO S Series 13 SVS13122CXW Notebook Computer (White) http://www.bhphotovideo.com/c/product/890764-REG/Sony_VAIO_S_Seri…
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
התקציב שלי מאוד גמיש. אני צריך מפרט למשחקים ולעריכת סרטים (הכי חשוב) - מה שאומר שאני צריך מעבד חזק. חשבתי על מפרט בעצמי, אני אשמח אם תוכלו לכתוב את דעתכם עליו, להציע רכיבים שונים ועוד. יש לי כמה התלבטויות בקשר לרכיבים אז מי שיעזור לי להחליט אני ממש אודה לו. הדבר הכי חשוב לי במפרט זה שהוא יוכל לרנדר בזמן אמת סרט שאני עורך.. כי היום הפנטיום 4 3.0 GHZ שלי לא עומד במשימה.. בעיקרון לא חשוב לי זמן הרינדור, הרבה יותר חשוב לי שהמעבד יוכל להראות לי בPREVIEW את הסירטון חלק.. ואני עורך ברזולוציות נמוכות אז זו לא אמורה להיות בעיה. יש לי כמה שאלות אז אני אכתוב שאלה על כל רכיב.. Processor - Intel Q6600 / Intel E6750 - אני צריך לדעת אם הE6750 יספיק לצרכי העריכה שלי.. אם הוא יוכל להציג P…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני חושב לקנות מחשב, הדרישות הן: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 ש"ח פחות או יותר. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) השימוש משרדי בעיקר ומידי פעם צפייה בסרטים. (ייתכן גם הרצת תוכנות מדעיות כבדות יחסית אבל זה שימוש משני יחסית) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. המפרט כולל מסך בלבד, שאר הציוד ההיקפי קיים (מקלדת, עכבר ורמקולים). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין צורך…
-
- 6 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב נייד לשימוש רגיל של אינטרנט, מעבד תמלילים וכו'.. (לא צריך גרפיקה) התקציב אינו מוגבל, חשובה לי הניידות והנוחות, למעשה הגדול שאני מוכן הינו בין 12 ל- 13.3 אינצ'. כרגע המחשב הטוב ביותר שיש לי בבית שעונה לקטגוריה הוא טושיבה R500 ללא כונן אופטי (שוקל 800 גרם לערך). פתוח להצעות, כמו כן מה דעתכם על המקבוק לעניין זה. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 802 צפיות
-
-
הי, אני אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב לשימוש הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500 זה התקציב המקסימלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, דפדפן אינטרנט וכד׳) ולצפייה בסרטים בסטרימינג (לא משחק במשחקי מחשב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8690 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For AM2/AM3 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8290 לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE 890GPA-UD3H AM3, 890GX, DDR3 1333, ATI HD4290, HDMI, HD Audio http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10016 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB Patriot Signature Heatshield Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12140 דיסקים קשיחים: Hitachi DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9444 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=1…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה להרכיב מפרט של מחשב, המטרה היא להגיע לנקודה הכי cost effective, לא למחשב הכי חזק, אלא למה ששווה את הכסף. המטרה היא המחשב הכי טוב למשחקים בסביבות המחיר הנקוב. אני מתלבט בין שני המפרטים האלה, אבל אשמח לשמוע הצעות אחרות. הראשון מפרט מוכן מראש של skypc: סוג מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Box מהירות מעבד: 3.0GHz לוח אם חברה ודגם: DFI BloodIron P35-T2RL CHIPSET: P35 זיכרון יצרן ודגם: Exceleram DDR2 נפח+מהירות: Exceleram DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 + צלעות קרור דיסק קשיח יצרן ודגם: HITACHI נפח ומהירות: 320GB 7200RPM 16MB כרטיס מסך יצרן ודגם: Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe כמות זיכרון: 512MB כונן אופטי יצרן ודגם: צורב Pioneer DVR-…
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
Sata DVD +- DL X18 שחור E65502.33 1333FSB C2D אינטל SATA2 WD 500GB 16MB דיסק קשיח GF8600GT 512MB PCIE כ.מסך PLT 2G KIT DDR2 800 OCZ זיכרון 2GB MSI P6N-SLIV2 775 1GLAN לוח אם ALTEC LANSING ATP3 2.1 רמקולים ספק כוח של 460WATT + מארז עם 8 USB ומתאם אודיו קידמי איך זה ב 4000 ש"ח??? :s05:
-
- 4 תגובות
- 545 צפיות
-
-
הלך המחשב שקניתי לפני ארבע שנים על סמך המלצות מהפורום כאן. הוא היה בן @#$^ של מחשב ואני מקווה לשחזר את ההצלחה שנית. עד היום אני מפאר בפני חברי את הפורום והחברה שלבסוף קניתי אצלה את המחשב. מטרות: אינטרנט (גלישה והורדות), office, פיתוח תוכנה (visual studio, eclipse), משחקים פשוטים (לרציניים יש לי את ה-xbox). מה יש לי כבר: מסך, מקלדת, עכבר, צורב, רמקולים, דיסקים קשיחים (שלושה). מה אני צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון, ומארז שקט (כולל ספק) שיכול להכיל DVD, ולפחות שני דיסקים ( מתלבט: כ. מסך (האם ה - on board מספיק או לא לצרכים הפשוטים שלי בהקשר זה? בהנחה שאני רצה לעבוד ברזולוציה של לכל היותר 1920X1080). תקציב: אני אפילו לא יודע כמה אמורים לעלות מעבד, לוח אם, זיכרון, ומארז שקט (כולל …
-
- 6 תגובות
- 735 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בעיקר לאבא שלי משהו פשוט ממש אינטרנט אופיס פוטושופ מידי פעם וזהו כמה שיותר זול עדיף
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אבא של חבר נוסע למזרח הרחוק ומעוניין במחשב נייד. הדרישות: 1. Core 2 Duo חשוב שיהיה מעבד חזק 2. חשוב שתהיה אחריות בינלאומית (כדאי שניתן יהיה לנצל אותה במקרה הצורך בארץ) 3. מסך בגודל בינוני 14" ומעלה 4. אין צורך בכרטיס מסך חזק (לא ATI ולא Nvidia) 5. לא חייב להיות קל משקל המחיר עדין לא קבוע כי אני לא יודע כמה יעלה בחו"ל אבל שלא יעלה את ה 8000 שח בארץ (אם אפשר). תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) - BOX ₪498 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-880GA-UD3H ₪569 זיכרון: [..] G.SKILL "XL" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X ₪449 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL ₪903 מארז: [..] COMPUCASE 6XR8-NPS w/o PSU ₪315 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL ₪482 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪264 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪3480 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il בדגש על אינטרנט אופיס ,סקייפ וידאו מוזיקה ומעט משחקים . אשמח לתגובות והצעות נוספות. תודה ניר
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מרכיב לחבר טוב מפרט המהווה שידרוג כמעט מוחלט למחשב הנוכחי שלו. הוא לוקח את הדיסק הקשיח וכל הכוננים האופטיים + מסך עכבר ומקלדת מהמחשב הישן, אז אין צורך להוסיפם למפרט. החבר משחק הרבה אך על רזולוציות של 1280X1024 במקסימום, לכן אין צורך ב8800 ודומיו. להלן המפרט הראשוני: INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX GIGABYTE GA-P35-DS3 CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT THERMALTAKE SOPRANO (SILVER+WINDOW) VB1000SWS w/o PSU ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 4185 …
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
-
היי, הייתי רוצה לקנות אחד מהשניים. אני מחפש מסך מגע 12-14 אינץ', מעבד i5/i7 מהדורות האחרונים, זיכרון 8 או 16 ג'יגה, איכסון SSD 256 ומעלה. חיי סוללה סבירים, מסך QHD איכותי. האמת, לא התחלתי לחפש מעכשיו. כבר רכשתי מאמזון galaxy Book 12 ב 811 דולר + 500 ש"ח מע"מ + 55 דולר משלוח. הגיע מקולקל (לא נדלק). שלחתי חזרה, קיבלתי זיכוי, עדיין מתעסק עם זיכוי מע"מ. התלבטתי אם לקנות אותו שוב או לחפש אחר באמזון. מצאתי אחד יותר זול Acer NT.LCDAA.014 Switch Alpha 12 יש לו את היתרונות והחסרונות שלו אבל בסך הכל עיסקה טובה. ואז אני שוב חושב. גם אם הוא לא יגיע מקולקל, מימוש אחראיות בחו"ל יהיה יקר וקשה. בדקתי איך השוק של הטאבלטים ה…
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש לקנות מחשב נייד חזק שייתן ביצועים טובים בהרצת קוד לפחות בארבעת השנים הקרובות מעבר ליכולת להריץ קוד מסובך מהר, אני כמובן ארצה גם לראות עליו סרטים בHD וגם לשחק קצת (לא משהו משוגע מידי). התכנון שלי כרגע זה מעבד I5 או I7, זכרון פנימי 4-8 ג'יגה DDR3, מסך סטנדרטי 13-15.6 אינצ', הארד דיסק SSD של כמה מאות ג'יגה (יש לי כונן חיצוני של טרה בשביל כל השטויות), כרטיס מסך עצמאי ממוצע ומעלה (כמובן עם יציאת HDMI). קיבלתי כמה המלצות על סדרת THINKPAD שנותנים את הביצועים הכי טובים במחירים סבירים, אני לא מכיר דגמים ספציפיים אבל.. אני מוכן להשקיע גג 10,000 שקל על המחשב, כמובן שאם לדעתכם אני יכול להביא מחשב שיענה על הצרכים שלי בפחות זה יהי…
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מניח שבין 7-10 אלף ש״ח יהיה סביר, אשמח לגלות שאפשר לשלם פחות. ניתן לשלם מעט יותר, אבל רק אם יש הצדקה. עדיף לשלם פחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. כרגע World of Warcraft, אך מעונין גם לנסות Overwatch, Fortnite, Pubg, Call of Duty, Battlefield, וכו׳ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. ניתן להניח שבונים לגמרי מאפס. ספציפית: צריך מסך, עכבר ומקלדת. רמקולים יכולים לחכות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אז ככה הגעתי למסקנה שזהו הגיע הזמן לקחת מחשב חדש מסך 19 אינצ' LCD יש לי אז ככה שאין צורך לקנות כמו כן HD חדש בעל 250 GB של WD SATA יש לי אז גם אפשר לחסוך על זה אז ככה עכשיו צריך התיעצות וגם קצת עזרה ( המחירים שאני מציין הם לפי KSP אם יש הצעה למקום יותר זול אני ישמח לשמוע ) אני יפרט מה אני רוצה ואם אפשר תיעצו לי בנושא נתחיל מהדבר הכי חשוב מעבד: Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB במחיר של 1350 חשבתי לקחת את ה6300 הוא יותר זול ב300 שקל אבל איטי יותר אז אמרתי שנשקיע עדיף כבר ב6400 או שאולי עדיף כבר להשקיע במשהו חזק יותר? לוח אם אז כאן מתחילה כול ההתלבטות הקשה... וכאן אני באמת צריך עזרה ויעוץ נתחיל מה אני מוכן להשקיע: עד 700 שקל (מכיוון שראיתי שעד 700 שקל אפשר למ…
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-