ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך עזרה בקנית מחשב למשחקים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
התקצייב הואעד 3000 . אני צריך מחשב מחברה אמינה ושלא כל יום לרוצ איתו לחברה שלו כדי לתקן אותו . אני חושב שכולכם ראיתם מה עשה לי הלנובו 3000 V100 הגודל -12 - 15 לשימוש לבית . מעבד -אני לא כל כך מבין במעבדים אבל מעבד שיריצ אינטרנט אופיס וישומיים משחקי פלאש וסרטים .כשאני מתכון לסרטים לא מתכון שיריצ אותם כמו המחשבים האחרים .לשימוש ביתי . משקל - כמה שיותר פחות יותר קל לנייד אותו . הזיכרון - שיהיה 2 GB עם יכולת להגדלה ל 4 GB . סוג הזיכרון - DDR2 הוא זול יותר . דיסק קשיח - כמה שיותר גדול יותר נוח . כ GB 160 - 250 GB מצלמת רשת - כן BLUETOOTH - כן רשת אלחוטית - כן בטח . איך המחשב יעבוד אם אין . וברצוני להדגיש כי היה לי לנובו ולא אוהב ולא מתקרב לחברה הזאתי . וינדוס מקורי . ואין א…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אהלן, יש לי לפטופ של HP - DV6 מזה שנתיים. כשרכשתי אותו הוא היה קנייה מעולה (ויקרה), אבל סה"כ עד היום הוא מריץ לי כל מה שאני צריך. מה שכן - הזמן עשה את שלו ונתן את אותותיו: הסוללה שלי חלשה מאוד, לעיתים מדובר ברבע שעה - שעה עבודה אם הנייד לא מחובר לחשמל (בנוסף להודעת בעייה בסוללה שצצה לי כל פעם שאני מדליק את הנייד). הנייד יחסית חם מאוד, האויר שיוצא מהמאוורר רותח, והמאוורר עצמו מרעיש מאוד. הפיתרון להתחממות - אני מניח את הנייד על ספר וככה יש מרווח בין השולחן (או כל משטח) לנייד - מה שמוריד מהרעש ומהחום (כמובן רק עם חיבור לחשמל). עד לכאן חומרה. מבחינת תוכנה - הווינדוס עצמו עובד לי יחסית לאט מאוד. אין עומס על הזיכרון, או על המעבדים (כפול ליבה) אבל יש איטיות שמתבטאת בכל פעולה של …
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש כמחשב פיתוח וגיימינג משחקים כבדים כמו Mass Effect, Gears of War, Crysis, Assassin's Creed, משחקי רשת כמובן כגון Guild Wars 2 צריכים לעבוד חלק על נתוני הגרפיקה הגבוהים ביותר המחשב יהיה מחובר ל 3 מסכים (יש לקחת את זה בחשבון ביציאות של כרטיס המסך), 2 מסכי עבודה בגודל 23/24 אינטצ' ברזולוציה 1080p ומסך נוסף הוא מסך טלויזיה בגודל 50" גם כן ברזולוצית 1080p המסכים יהיו מחוברים בו"ז למחשב בתצורת Extend Desktop, בהרצת משחקים כמובן שרק מסך אחד יהיה שמיש, הטלוי…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סטודנט מחפש לקנות מחשב עם סוללה שמחזיקה הרבה שעות ומסך טאצ' וגם יוכל להפעיל משחקים במחיר סביר עד 4500 שח . מה אתם ממליצים?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בכלל לא בעניינים, לכן יעזור לי מידע כמו איזה מעבד כדאי לקנות, כמה זיכרון, סוג של מחשב (מיינסטרים וכד'). כמובן שדגמים ספציפיים של מחשבים יתקבלו בברכה. בעיקרון, המחשב מיועד לעבודה אוניברסיטאית: אופיס, אינטרנט, תוכנות סטטיסטיות (SPSS וכד'), גרפיקה (פוטושופ), הרצת ועריכת סרטים (בסיסית) חשוב לי שהמחשב יטוס! (ביצועים מעולים), ממשק נוח (מקלדת נוחה, נגישות...), קל (מתחת ל-2 ק"ג) יכול להגיע ל-7K, אבל המלצות על טובים וזולים יותר תתקבלנה בברכה תודה!
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מפרט HTPC שיוכל להציג FHD בקלות (יחובר לטלוויזיה 42 אינץ של טושיבה ) . אין ממש ציפיות גבוהות מהמחשב בגלל התקציב הנמוך -עד 1500 ש"ח ועדיף בכמה שפחות . שימושים - אך ורק הצגת סרטים .. לא מתכוון לשבת ולשחק בו . אין צורך בציוד היקפי . רצוי מארז HTPC מתאים. תודה רבה וסופ"ש נעים :] עריכה- אין צורך בכרטיס PVR !
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
פשוט חשבתי אולי לקנות מחשב חדש..... זה גם אומר שאני צריך למכור את המצלמה הדיגיטלית שלי CASIO-EXZ4 מצלמה מעולה ב-2500 שקל. אז כמה הייתם משלמים על מחשב כזה היום? ואל תהיו מעצבנים ותגידו: "לא הייתי משלם שקל" או משהו כזה.... תודה! AMD Barton 2600 SK7+SF2 coolmod Epox 8rda3+ בגרסא החדשה 2x256 ddr 333mhz samsung gigabyte r9700 pro 128mb maxtor 40GB 7200 rpm 1.44 floppy Aopen x56 cd-rom Tsunami 350W שאגב מעולה תאמינו לי.... מארז raidmax 868 שחור מדהים עם חלון ומאוור לדים בצבע אש. http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=173 למי שלא מכיר. 4 מאוורים ג'נרים. תוצאות בבחינות 3DMARK 2003-4956pts 3dmark 2001- 14843pts וזהו נראה לי, תודה לעוזרים!!!!
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משהו פה מעוניין לבצע רכישה של משטחי קרור קבוצתי? במידה שיהיה
-
- 8 תגובות
- 864 צפיות
-
-
cpu AMD Phenom X4 9950 2.6GHZ BOX AM2995QB ₪ 798.00 לוחות אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H GMA78GMUS2H ₪ 458.00 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU NZAPPOLLOBL ₪ 190.00 ספקי כח Cooler Master 500W Extreme Power plus RS-500-PCAR ₪ 235.00 זיכרונות DDR2 4096MB 1000MHZ Dual Channel 2GBX2 CL5Adata/Gskill/Geil HS D210004GBCL5 ₪ 320.00 כוננים קשיחים samsung 3.5 250g sata2 16mb ₪ 217.00 כרטיסי מסך ATI ATI Radeon HD5770 HD5770Ref ₪ 959.00 1 ₪ 959.00 כוננים אופטיים LG GH22NS40 X22 Sata Black GH22NS40 ₪ 126.00 all 3200
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
עקב ההבדלים העצומים במחירים של ניידים בחול לעומת הארץ - אני מעוניין לבדוק אילו חברות מספקות אחריות 1-3 בארץ. מישהו יודע פרטים מסודרים ויודע בוודאות האם יש כיסוי פה בארץ? Asus Dell Lenovo על אלה אני שמעתי שיש, אשמח לקבל תשובה ודאית לגבי sony ו Samsung ו Apple אני לא בטוח ואשמח לקבל פרטים גם כן. לדוגמא : ASUS VivoBook S400CA 540$ (עם הנחת סטודנט) שזה בערך 2000 שקל. שנתיים אחריות הכוללת נפילות ונוזל שנשפך ב200$ נוספים. בעוד שבארץ הוא נמכר ב3700 כולל אחריות.
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית - גלישה, מעבד תמלילים וקצת צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.5 ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אני עובד עם לינוקס * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * עדיף אחריות לשלוש שנים. אני צריך מחשב טוב ובסיסי שלא יעשה בעיות. - - - תגובה אוחדה: - - - סליחה. שכחתי לכתוב - עדיף לא כבד.
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
טוב יש לי בלאגן עם כל מפרטי המחשב והסוגים ומעבד הכפול ליבה המשולש והמרובע וnvidia וATI והקירור והtray בקיצור, בלאגן. אני רוצה לרכוש מחשב ב3.5 אלף שקל כולל מסך. כשהדגשים הם כמובן הכ.מסך, הזיכרון והמעבד. (עדיפות לכ.מסך עם 1024MB, זיכרון 4096MB ומעבד טוב יותר מdual core) אני לא שיא המבין בכל מה שקשור למפרטים, כל החיים הייתי איש של Intel ובאמת לא משנה לי אם זה AMD או Intel, ת'כלס מה שחשוב זה מה יתן את הביצועים הטובים ביותר ביחס למחיר. ציוד היקפי: בנוגע למסך, לא חשוב הגודל העיקר שיהיה מעל 19". (20", 22", לא משנה) המסך שירכש יעבור למחשב אחר ובבית יש לי מסך שהוא 22" אני אשתמש בו למחשב החדש. וכונן DVD. אין צורך בהרכבה ברכישת המחשב (למרות שרוב החנויות נותנות הרכבה חינם ברכישת מחש…
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום אנשים intel core e6300 1066 2mb lemont intel 965 ltck 512 *2 667 250 sata 2 ati x1600 512 dvd *18 מקלדת + עכבר +רמקולים מארז ATX מסך 17 LCD ב 4500 איך המחיר? זה לא מחשב שמיועד ל OC רק למשחקים ואשמח גם לקבל חוות דעת לגבי הלוח והכרטיס מסך? בתודה אמיר
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שזו שאלה לא הכי ממוקדת, אבל כל INPUT שתתנו, יתקבל בברכה... הציעו לי דרך חו"ל את המחשב הנ"ל http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N53SN/#specifications למטרות הורדה וצפייה בסרטים, שימוש ב-OFFICE, ושלל תוכנות... האם יש לכם פידבק כלשהו על מחשב זה, האם יש חלופה מקבילה עליה הייתם ממליצים? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000, אפשר לחרוג טיפה בשביל שדרוג משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעט עריכת וידאו, בעיקר משחקים- בפרט: Tom Clancy's The Division 2. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך גם מסך כמעט סגור על -Lenovo Legion Y27q-20 27 Inch LED IPS. המסך הוא 2560 על 1440 (2K) המלצות בנושא זה יעזרו מאוד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממוצע, לא רועש ולא שקט אם זה מייקר. …
-
- 17 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
להלן הקונפיגורציה שבניתי למחשב. התבססתי די על אחד המפרטים שבמומלצים. המחשב מיועד לצרכים כלליים - לא גרפיקה מתקדמת, לא משחקים כבדים, לא תוכנות חישוביות חריגות. אך הוא נדרש לעמוד במכלול המשימות הרגילות: אופיס, תוכנות לימודיות לרבות matlab, הרצת סרטים, ותמיכה במ"ה ויסטה. ואם זה לא ברור - לא מתוכנן OC. אודה להערותיכם. בברכה, ilil מעבד : AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX - BOX ₪ 414 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ₪ 439 לוח אם : GIGABYTE GA-MA69GM-S2 ₪ 449 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪ 373 צורב DVD : LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL …
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
eeepc 701 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1939&CatCode=315 msi wind u100 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1699&CatCode=315 KOHJINSHA SA5SX04BS UMPC XP Home http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6296&perur=2&t=1&c=413 שלום אני רוצה ליקנות UMPC ואני מתלבת מה כדאי את KOHJINSHA אני יכול ליקנות בדיוטי פרי כי אני טס עוד שבועה הוא יצא יתר זול יצאה לי לעבוד אם EEEPC והתאחזבתי ולא נוח,אתמול עבדתי אם KOHJINSHA והוא ממש נוח ויש לו מסך מגע פשוט וSTICKPOINT נוח אבל המפרט חלש מאוד, הMSI WIND יצא לי ליראות אותו הוא טיפה גדול יתר ורזולוציה נורמלית יותר אבל לא עבדתי איתוץ מה היתם קונים במקומי אם יש הצעה יותר טובה אני מוכן לישמועה תקציב עד 2300…
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים. המחשב יפעיל תוכנות כבדות (וירטואליזציה - VMWARE), גלישה ברשת וכ"ו, אבל לא ישמש למשחקים או סרטים. תקציב - 3000 שקל בערך (אפשר לחרוג אם התוספת משמעותית ביותר) גודל המסך אינו חשוב. בנוסף, שקלתי לקנות מDELL OUTLET. מישהו קנה משם? שווה? כמו כן איזו אחריות עליי לקחת על מנת שהיא תהיה תקפה בארץ?
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב די חזק (כנראה XP+2600) ואני מתלבט לגבי לוח אם אני כמעט ולא משחק במחשב, חשבתי לקנות לוח אם מעולה ובעתיד אני אוסיף כרטיס מסך טוב כי אני דל תקציב כרגע. האם בכלל ניתן לעבוד עם מחשב ללא כרטיס מסך בכלל (גם לא מובנה) רק בשביל אינטרנט, סרטים?? כי פשוט חבל לי לקחת לוח מאעפן עם כרטיס מסך מובנה כי אין לי צורך כרגע בכרטיס מסך ואני מעדיף להשקיע את הגרושים שלי בחלקים האחרים ואם אני ארצה להוסיף בעוד כמה חודשים כרטיס מסך או לשדרג תהיה לי בעיה עם הלוח אם המאעפן עם הכרטיס מסך מובנה שסתם ישתה לי מהזיכרון , אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון. מה לא יהיה עדיף לקנות לוח אם עם יכולות טובות ואולי PCIEXPRESS ובעתיד לשים כרטיס מסך ? מה אתם הייתם עושים?
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
צריך מפרט לגרפיקה דו מימדית (בתוכנות פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין). לא מתכנן אוברקלוק. בקשות מיוחדות, מארז בצבע כסף, לוח עם תמיכה בraid (מתכנן raid לפחות בעתיד), כולל מערכת הפעלה בעברית.
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום, בסוכות השנה קניתי מחשב נייח (על בסיס Ryzen 5 3600) ועכשיו אני מעוניין לקנות מחשב נייד. אני סטודנט להנדסה ולכן חשבתי על מחשב עם מסך מגע, היום אני משתמש בטאבלט 10.1" והוא קטן וחלש ולכן אני רוצה להשתדרג. השימוש העיקרי יהיה גלישה באינטרנט ואופיס, ובדרך כלל יהיו כמה מסמכים/דפי אינטרנט פתוחים במקביל. מעבר לזה אין צורך בתוכנות מיוחדות או גרפיקה/משחקים. מצאתי באמזון את הLenovo Flex 14 2-in-1 (בארץ נקרא c340) במחיר טוב של ~2000 ש"ח קישור לאמזון המחיר מאד זול יחסית לארץ ויש בחירה בין i5 לRyzen 5 ונראה לי שהRyzen עדיף אבל אשמח להמצתכם. פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ובכלל מאמזון אז אשמח לכל עזרה\דעה בנושא. טופס: …
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
היי (: אחרי התייעצויות פה עם חברי הפורום שהציעו לי מפרטים מעולים ב 4.5K, החלטתי לרדת בתקציב ל 3.2K (משו באיזור) הנה מפרט שהציעו לי פה ושיניתי אותו קצת בכדי שיתאים לתקציב החדש... מה דעתכם? תודה מראש, רועי
-
- 7 תגובות
- 871 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1K נוסף - מעדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב ? תוכנות תלת מימד ורינדורים בעיקר גם עריכה גרפית 2D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks adobe cs6 autocad 3ds max vray keyshot blender שימוש כבד במחשב, זקוק למכונה שתוכל לעבוד הרבה שעות ברציפות (ו\או חומרה שתקצר זמני רינדור ועבודה על מודלים תלת מורכבים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משמש לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של סמסונג syncmasterP2770hd שוק…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שיהיה כרטיס מסך בן זונה שיספיק לכמה שנים וכרטיס קול שיאפשר לעבוד עם תוכנות ושיאפשר הקלטות באיכות טובה. תודה!
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-