ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט , סרטיים ושיריץ משחקים (לא צריך להיות על הגרפיקה הכי טובה, רק שיריץ) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680 x 1500 * באיזה סוג משחקים תשחקו? בעיקר FPS לדוגמא : COD:mw2 , bishock 2 ,spinter cell * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
בנייד של DELL מעבר לאחריות אחד המקשים במקלדת נפל/נשבר ע"י בנדיט קטן. לאן פונים והאם זה משהו בעייתי לתקן?
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל עם אפשרות לחריגה במידה ומדובר בשיפור קיצוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות של שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר לטלויזיית Full HD ומשחקים ישוחקו עליה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? ללא צורך בשקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כשנה קניתי מחשב מבוסס AMD ורציתי מעבד כפול ליבה אבל הכי זול היה 2500 ש"ח אז החלטתי לקנות סמפרון 3000 ב 550 ש"ח לבן שלי יש מחשב דורון 1000 שעובד ממש מצויין אף פעם לא נתקע והכל רץ עכשיו שמחירי מעבדי AMD מתחילים לרדת אני מתלבט אם לעבור למעבד כפול ליבה ועם המעבד סמפרון לבנות מחשב לילד או שעדיף לחכות למעבד החדש של אינטל ולתת לבן שלי את המחשב שלי מה אתם מציעים ?
-
- 4 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון אני משתמש במחשב בתור מחשב שעובד קבוע, זאת אומרת שאני מנתק את הסוללה ממנו ומשאיר אותו עובד רק בעזרת החשמל. שמתי לב שאם אני מנתק את הסוללה ומשאיר אותו מחובר לחשמל ביצועיי המעבד יורדים דרסטית (המעבד לא עולה יותר גבוהה מ0.77GHZ) האם מישהו מכיר תוכנה שמאפשרת ביצועים מקסימליים גם כאשר הסוללה לא מחוברת (כמובן שבצריכת החשמל של הwindows הגדרתי שצריכת החשמל תהיה 100%) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב גיימינג, אשמח לקבל עזרה 1. תקציב המקסימאלי5000 א) אפשר לנצל את כל התקציב ב) ניתן לחרוג ב 500 שקל מהתקציב 2. מחשב למטרות משחקים: לדוגמא devil may cray ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד. המסך שלי בגודל 24 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. רמת שקט 5 ( 8 הכי שקט) 5. לא מתוכנן OC אף פעם. 6. יש צורך במערכת הפעלה win 10 7. אין העדפה לחנות ספציפית. איזור מגורים: חיפה 8. מתכנן לרכוש את המחשב בשבועיים הקרובים. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט: . מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4, GTA V, RUST -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מבחני ביצועים מפורטים ועדכניים לכרטיס המסך הנייד החדש של NVIDIA מאשרים כי מדובר באחד מהמוצרים הטכנולוגיים המרשימים ביותר שראינו השנה לכתבה: http://hwzone.co.il/מפלצת-ניידת-מבחני-ביצועים-חדשים-לכרטי/
-
- 7 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן שלי לאחר שזה ביצע קריסה רבתי ולדעתי מיצה עצמו. למרות התקציב הדל, איני זקוק לרכיבים חדשים רבים: 1. מעבד - לדעתי אני מעדיף מרובע ליבה לא משנה לי אם זה אינטל או AMD, אלא אם יש לכם דעה לגבי מרובע או כפול ליבה 2. לוח אם מותאם, כרטיס המסך יהיה On-Bord - כרגע אני חושב לא להשקיע בתחום הזה, לכן אני רוצה לחשוב על לוח אם חזק שכולל כרטיס מסך סביר. 3. זיכרון - לפחות 4 גי'גה. כמובן, אשמח לשמוע קונפיגורציה אידיאלית ככל האפשר בסכום הזה (אם יש קצת חריגה לא משנה). אני לא מחפש OC - זה יהיה בזבוז של משאבים עלי - אני לא מוצא את הזמן להשקיע בזה. כמו כן, אני מתכוון להשתמש באותו מארז שהיה לי עד כה, אלא אם כן תחשבו שלקונפיגורציה שתמליצו כדאי לקנות מארז חדש…
-
- 6 תגובות
- 648 צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: AMD Vision x4 Quad-Core A6-3650 Socket FM1 2.6GHz Radeon HD 6530D Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 PLUS 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Asus F1A55-M LE FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, GBL 1 זכרונות: Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 1 דיסקים קשיחים: Seagate 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 1 צורבי DVD: Samsung SH-S223B / SH-222AB / SH-222BB DVD±RW x22 Black SATA 1 ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) 1 מארזים: מארז Thermaltake Commander Middle Tower Series Black Case (No PSU) 1 מחיר החבילה: 2600 שקל לרכישה &l…
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU - [347 NIS] 1 Cooler : CPU Cooler for FCPGA/Duron/Athlon up To 2000 MHz - [32 NIS] 1 Motherboard : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400 Motherboard - [488 NIS] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory - [268 NIS] 2 Hard Disc : Maxtor 40GB 7200 rpm ATA133 HDD - [379 NIS] 1 Video Card : Gigabyte RADEON 9200 128MB DDR DVI TV-Out Retail VideoCard - [532 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [51 NIS] 1 CD/DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 - [119 NIS] 1 Monitor : 17'' Proview DX-787 Digital FLAT Monitor - [737 NIS] …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התייעצתי כאן לפני כמה ימים בנוגע למפרט מחשב עבור אחותי ומאז גם התייעצתי עם התמיכה הטכנית של סקיי פיסי והרכבתי מפרט. אני אשמח לקבל חוות דעת על המפרט. ראשית אציין שהמחשב אמור לבצע במקביל ובצורה חלקה את הפעולות הבאות: גלישה באינטרנט שמיעת מוזיקה שימוש בphotoshop שימוש במסנגר וskype כמו כן, המחשב יצטרך להריץ windows 7. התקציב הוא 2000 ש"ח, אין צורך בציוד היקפי ובצורב DVD. המפרט שהורכב: מעבד AMD Athlon II X3 445 Box ₪416 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX445WFGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪279 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950733 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪202 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/produc…
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב high-end, כולל מסך, רמקולים והכל. חשוב שיתמוך DX10, ושהמסך יהיה של DELL 20 אינץ' ומעלה, תלוי בכרטיס מסך. וכמובן מחירים של הארץ. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקר לשימושי גלישה באינטרנט, ראיית סרטים/סדרות שיריץ משחקים סבבה, ובכלל שיהיה חזק וטוב .. התקציב שלי הוא בערך 5000 ש"ח , אין העדפות לחברה ספציפית. תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
שלום ושנה טובה לכולם אשמח להמלצות עבור מפרט למחשב המיועד לתכנות, הרצת תוכנות אינטנסיביות בעלות צריכה גבוהה של זיכרון וCPU. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 2. שימושי המחשב: תכנות, עיבוד מידע, משחקים פשוטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות, כרטיס מסך נוכחי Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Re…
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
פורסמה היום ביקורת על הווסטרו 3300 של דל, וכמו שהיה צפוי זמן הסוללה שלו בינוני מאוד: http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Vostro-3300-Notebook.35967.0.html שעתיים ועשרים דקות בגלישה, או שעה וחצי בהרצת DVD. רק לשם השוואה: מקבוק 13 אינצ': 4 שעות וארבעים דקות בגלישה, או 4 שעות וחצי בהרצת DVD. לנובו L412 3 שעות וארבעים דקות בגלישה, או שעתיים וחצי בהרצת DVD. אייסר 3810T 7 שעות ורבע בגלישה, או כמעט 6 שעות בהרצת DVD. מקורות: http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Pro-13-2010-04-2-66-GHz-Notebook.33236.0.html http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-L412-Notebook.31514.0.html http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-3810T-Notebook.18238.0.html
-
- 1 תגובה
- 987 צפיות
-
-
שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד לאוניברסיטה. היא צריכה בעיקר לעבוד עם Word ו- Powerpoint. היא רוצה גם לצפות בסטרימינג בסרטים וסדרות... היא מעוניינת במסך גדול, ומשקל נמוך. הכי טוב שאני מצאתי במחיר כזה הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799214 מה דעתכם? יש הצעות טובות יותר? תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אינטל הוציאה מעבדים חדשים, אז שוב פעם העובדים מקבלים מעבד בחינם. מחשב שולחני כבר יש לי עם קונרו, אז עכשיו אני רוצה HTPC סדר עדיפויות: 1.שקט (כמובן) 2. תמיכה מלאה בHD 3.כרטיס קול איכותי 4. אם יש במחיר סביר (אני בספק)יציאת display port לא צריך צורב, רמקולים מסך. ביצועי תלת מימד(משחקים) לא ממש חשובים. אז כרטיס מסך בסיסי, אולי אפילו OB צריך להספיק יש לי אפשרות לקבל E8500 או QX9650 . שניהם בחינם ;D אולי אפילו QX9770 ברור שבקוואד עדיף , אבל אם זה דורש לוח אם יותר יקר והדואל מספיק, אז נלך על הדואל
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום, שבוע אני הולך להזמין את המחשב הזה http://www.tms.co.il/preview/spec/e592sl31 יש משהו שאפשר לשפר, להוסיף? נ.ב חשבתי ללכת על כרטיס המסך הזה http://www.tms.co.il/product/11436
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי (אינטרנט, סרטים מוסיקה). הסיבה העיקרית למחשב נייד ולא נייח היא כי הוא יעבור בין חדרים מידי פעם, ולכן הפרמטרים של משקל וחיי סוללה לא מהווים שיקול בבחירת המחשב. גודל מסך - מינימום 15, אם יש אפשרות להיות אז אפילו עדיף. חיבורים מיוחדים - HDMI, כ. רשת 1G. נפח כונן - מינימום 500. שוב אם ניתן יותר אז עדיף. אין צורך במערכת הפעלה. אין העדפה ליצרן מסויים, אחריות בינלאומית לא מעניינת אך כמובן אחריות בארץ מינימום שנתיים. תקציב עד 3000, חריגה קטנה תתקבל רק אם באמת מדובר בשיפור משמעותי. חנות מועדפת - KSP כי זה ממש קרוב אלי אך כמובן שלא חובה. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום רב, חברתי האדריכלית זקוקה למחשב חדש לצורך עבודה עם תוכנות גרפיקה כגון vray for sketchup, autocad, Photoshop וכו' (לא מאיה או 3DMAX). היא מתכננת להשתמש בהן לשרטוט, וביצוע רנדורי תלת מימד. התקציב שלה הינו כ-5K ש"ח. אפשר לחרוג בכמה מאות ש"ח אם באמת יורגש שיפור בביצועים. בתקציב יש להכליל מסך 24" איכותי, אך לא נדרשים SSD או זכרונות פנימיים שנרכשו בנפרד בבלאק פראדיי. אין צורך בציוד הקפי נוסף. (נרכשו: כונן SSD EVO 850 250GB , וזכרונות פנימיים של crusial Crucial Ballistix Sport 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1600 MT/s (PC3-12800) UDIMM Memory BLS2KIT8G3D1609DS1S00/ BLS2CP8G3D1609DS1S00) מתכננים לרכוש מ-KSP או IVORY. אבקש דעתכם לגבי המפרט שבניתי…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב! הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע למפרט הבא והאם ניתן לפי דעתכם לשפרו ללא תוספת מחיר? (המפרט אינו כולל מסך) תודה רבה מראש! מעבד- Intel Core 2 Duo 6320 - 1.86 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 994.07 ש"ח לוח אם-ASUS P5B (965P) - ATX 697.96 ש"ח מארז-Thermaltake ARMOR full Tower + WINDOW - SILVER 1,084.25 ש"ח צורב- LG DVD-RW GSA-H30N x18 DUAL LAYER - SATA (black) - bulk 219.56 ש"ח כונן-קשיח- WD 250GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 375.56 ש"ח כרטיס-מסך- GIGABYTE GeForce 8600GTS 256MB SP II - PCX - retail 1,288.38 ש"ח מערכת-קירור למעבד- BigTyp 120 VX - heatpipe CPU cooler 267.68 ש"ח זיכרון- 1GB TwinMos DDR …
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
המחשב הוא לעבודה עבודה גרפית בעיקר עם התוכנות PHOTOSHOP וFREE HAND דיסק כשיח כמה שיותר גדול בגבול המחיר תודה אולי חריגה של עד 4000 לא יותר
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בתקציב נמוך ( מסך קייים 19" ) על פי ההמלצות בפורום הבנתי שצריך להשקיע בכרטיס מסך על חשבון דברים אחרים לכן מה דעתכם על המפרט מ IVORY http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 Intel Dual Core E5200 לוח אם Asus P5KPL-CM צ'יפסט G31 שדרוג לספק כח JSP-Tech EZ-Cool 450W Real הכולל מאוורר 12cm Samsung 500GB SATA II רק 70 ש"ח - דיסק שדרוג לצורב LG DVD X22 LightScribe כרטיס מסך תוצרת Gigabyte דגם GeForce 9600GT 512MB מאוורר Zalman במחיר 555 ש"ח סה"כ מחשב 1120 + ספק 30 + דיסק 70 + צורב 14 + כרטיס מסך 555 = 1789 ש"ח האם המפרט הנ"ל הגיוני ( האם יש צורך בשדרוג מארז או מאוורר למעבד ) האם IVORY ספק אמין יחסית ?
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום חברה שלי צריכה מחשב חדש היא כמעט לא משחקת אבל היא אוהבת, כמו SIMS 2 וקווסטים ווורקראפט אבל ממש לא גיימרית אז היא צריכה משהו נחמד וכדומה... אני לא בטוח שהיא צריכה קונרו, אבל אם תחליטו עם קונרו, אז אל תכללו מעבדים, ביכולתי להביא E6300\6400 ב102\124 דולר בהתאמה. אשמח לעזרה :-) עריכה : שכחתי לציין, אין צורך בציוד היקפי בכלל. אה ויש לה LCD15 ישן קצת, אבל ייתכן והיא תחליף ללא קשר למחשב ולא כחלק מהתקציב.
-
- 10 תגובות
- 812 צפיות
-