עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by habahaba,

שלום, לצערי הלפטופ שלי שבק חיים ואני נאלץ לקנות אחד חדש בדפיחות בארץ (פשוט כי אני חייב לפטופ לעבודה וללימודים אז אין לי זמן לחכות למשלוח). בגדול הלפטופ יהיה בשימוש 90% ליוטיוב, מולטיטסקינג אך לא עם תוכנות כבדות, ולעיתים רחוקות מאד משחקים לא כבדים ממש (פירוט בהמשך) הדרישות: עדיפות ל- 14/15 אינץ משקל - חשוב שיהיה קל. מעדיף פחות מ 1.5, אבל מוכן להתפשר גג עד 1.8 או מדובר ב-15 אינץ סוללה - חזקה כי רוב הזמן אני ללא חשמל. מעדיף לכוון לאזור ה- 10 שעות סוללה. מחיר - אזור ה- 4K אך אפשר לגלוש לאזור 5. זיכרון - חובה 16GB SSD כרטיס מסך - יכול להסתפק במובנה אבל אני כן משחק משחקים לפעמים (לא כבדים... CSGO וכד אז אשמח לכרטיס…

2. המחשב הביתי המשפחתי קרס, צריך להקים מחשב חדש, שבניגוד למחשב הקודם יוכל גם להריץ משחקים כגון פורטנייט. לא הייתי קורא למחשב - מחשב גיימינג אלא מחשב ביתי עם יכולות גרפיות שמאפשרות להריץ פורטנייט ברמה סבירה. ראינו (אני והבן שמגלה התעניינות במפרטי המחשב) באינטרנט המלצה למחשב גיימינג למתחיל מבוססת על AMD Ryzen 5 3400G שהכרטיס הגרפי המובנה שלו מספק (כנראה) יכולת מספקת להרצת פורטנייט. מצאתי מפרט דומה להמלצה ב- KSP במחיר 1.7K : https://ksp.co.il/?uin=16111&select=.269..391.#complist אבל כשבאתי לחנות אמרו לי שהיכולת הגרפית של המעבד לא מספיקה, שצריך להוסיף כרטיס גרפי, שצריך להגדיל ספק, שעדיף מעבד i5, שצריך עכבר גיימינג, פד גיימינג, מקלד…

• 32 תגובות
    • 10.6k צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא בעיקר למידול מודלים פשוטים (ללא הרבה חלקים) בסוליד וורקס (לימודי עיצוב) ורינדור הדמיות בקי-שוט, בנוסף שימוש בתוכנות עיצוב גרפי של אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): אני תוהה אם נפח הססדי הוא זה שמקפיץ את המחיר. אין לי בעיה שהססדי יהיה בנפח קטן והתוכנות יהיו עליו ובכונן חיצוני בחיבור מהיר יהיו כל הקבצים (בזמן שלא עובדים עליהם). המחשב ישמש רק…

• 15 תגובות
    • 4.1k צפיות
  4. Started by elisobolev,

נא למחוק

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  5. Started by mmm7,

שלום, בניתי איזה שהוא מפרט למחשב נייח גיימינג ב 4K אחרי קריאה בפורומים. ההתלבטות שלי היא בעיקר בלוח אם אם צריך משהו יותר טוב ובמארז שצריך להיות שקט כשהמחשב ב idle כי המחשב בחדר שינה. ( אולי צריך קירור למעבד אחר?) אם יש דברים נוספים שצריך לשנות אשמח לשמוע. תודה על העזרה! מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 880 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 322 זכרונות RAM: Corsair 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 VENGEANCE® LPX כמות: 1 - מחיר: ₪ 442 מארזים: Antec Case P7 Silent כמות: 1 - מחיר: ₪ 219 ספקי …

6. שלום חברים, נעזרתי בכם בעבר וקניתי מחשב ששירת אותי שנים רבות, אך לצערי הגיע לסוף חייו ככל הנראה. כעת, אני מעוניין להשתדרג ולמצוא את הנייח הבא שלי לשנים הבאות. המטרות הן עבודה משרדית, צפייה בסרטים, תכנות וגיימינג. לגבי הגיימינג, לצערי אין לי זמן להשקיע יותר מידי זמן בכך, לכן לא חייב את המחשב הכי חזק לצורך הזה. מכיוון שבנוסף אליי יהיה עוד אדם שישתמש במחשב, הייתי שמח אם היה אפשר שיהיה (1) SSD ו/או הארדיסק ראשי (שלי) ועוד (2) הארדיסק קטן מבחינת הנפח למשתמש השני שהשימוש העיקרי יהיה לגלישה. אפשר לעשות משהו כזה? פשוט אני רוצה להמנע מצב שבו וירוסים שבטעות נכנסים דרך המשתמש השני, לא ישפיעו עליי. חשבתי להשתמש אולי בכונן חיצוני שאתקין עליו לינוקס,…

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  7. Started by roey_23,

אהלן אני צופה הרבה בסרטי 4k בסלון, והמחשב שיש לי שם קצת עושה לי בעיות ולא מנגן חלק את הסרט זה המפרט שיש לי כיום: לוח אם של אסוס : דגם H170M-PLUS - Socket 1151 זיכרון : DDR4 8 GB 1333MHz מעבד : Intel Core i5 - 6400 Skylake 2.70GHz כרטיס מסך : Radeon RX460 דיסק קשיח : Smasung Pro850 קירור מים מה אני צריך לשדרג על מנת לקבל חווית צפייה יותר טובה? האם ניתן לשדרג את לוח האם המקומי למעבד יותר טוב? ( האם מעבד יותר יעזור בכלל או שעדיף להשקיע בזיכרון \ כרטיס מסך ? ) תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 588 צפיות
  8. Started by ido339,

שלום, אני מברר בשביל אחותי בקשר למפרט למחשב נייד לשימושי גרפיקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 5000 ש"ח, יש אופציה לחריגה עד 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית. בדגש על הרצת 2-3 תוכנות ADOBE במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? צריך מפרט מלא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by shuki7,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, אפשרי חריגה במידה הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית עם תוכנות אינטרנטיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN PRO, אין צורך באופיס 8. האם…

10. Started by Eitan K,

היי חברה, אני צריך עזרה בבחירת רכיבים למחשב שישמש לעריכה בלייטרום ופוטושופ. חלק מהרכיבים כבר יש לי ממחשבים ישנים, סה"כ אני צריך לוח אם, מעבד, ו- RAM. תקציב 1k. מצד אחד יש מערכת של Intel לוח אם על בסיס h310 עם GPU מובנה UHD 630 (יותר טוב ממה שיש לי אבל די חלש), כ-300₪ מעבד I3 כ-450₪ 2 זכרונות ddr4 8gb כ-400₪ מצד שני מערכת של AMD לוח אם כ-300₪ מעבד אפשר את R5 2400g עם GPU מובנה Vega 11 (הרבה יותר חזק מ UHD630) או את R5 1600 שאין לו GPU מובנה למיטב הבנתי אבל הוא יותר חזק שניהם באיזור 450₪ ו-2 זכרונות ddr4 8gb כ-400₪ הייתי שמח לשמוע מה דעתכם בנושא, איזו מערכת עדיפה מבחינת אמינות …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 באילת ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות אדובי, בעיקר פוטושופ אילוסטרייטור ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף עם כמובן 8. האם יש…

12. הי חברים. עכשיו עם השקתו של רייזן 2 הגיע הזמן להשתדרג. מה שאני משדרג זה מעבד (רייזן 3700X), לוח אם (ופה ישנה התלבטות) ואולי זיכרון. מה שיעבור מהמחשב הנוכחי לחדש הם הרכיבים הבאים: מארז (Fractal Design Define R5 Black). ספק כח (Seasonic 750W Gold). מאיץ גרפי (RTX 2080) כנראה זיכרון (יש לי 32 גיגה בתדר 2600MHZ ואני עדיין מנסה להבין אם זה לא יצור צוואר בקבוק למעבד הנ"ל, עדיי לא יצאו סקירות רציניות בנושא). דיסק קשיח SSD 970 PRO. המחשב ישמש לגיימינג ולשימוש יומיומי סטנדרטי (גלישה באינטרנט לדוגמא) ולניגון סירטי 4K REMUX. אשמח להמלצות בנושא כגון איזה לוח כדאי והאם לדעתכם שווה לשדרג גם זיכרון (אשמח כמובן לאסמכתה בנושא). תודה מר…

13. Started by Michael Perry,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך לכלול את שניהם. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא חשוב מקור ספציפי כן חשוב שיהיה אחר…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by EpoXi,

שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב משרדי (אדריכלים), שיריץ בעיקר Autocad, Sketchup. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אם מאד כדאי ניתן לחרוג מעט, עדיף שלא (מחיר כולל מסך). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות שרטוט וגרפיקה קלה - Autocad, Sketchup ללא רינדורים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - סטנדרטי למשרד בגודל 24 בערך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 שלא יהיה…

15. Started by סתםאחד2,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח חדש. אשמח לעזרה בהרכבת מפרט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K, חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, Deep Learning, data science, אבל גם קצת משחקים (Dragon age, Divinity 2, Skyrim וכאלה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10. זה צריך לשבת בחדר עבודה עם עוד אנשים, אז שיהיה סביר. לא צריך להגזים עם השקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא…

16. Started by Shumy2,

אהלן, אני בעצם מחפש שתי הצעות למפרטים שיריצו גיימינג קל מאוד וסרטים ב4K. יש כרטיס מסך ישן שאולי ארכיב , אז אחת מהם צריכה להיות בלי כרטיס מסך. חשוב מאוד - 16GB זכרון.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש'ח. אפשר לחרוג בקלות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, סרטים ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממ…

17. Started by alarik99,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח אפשר לחרוג 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה- רצוי מאוד, win10 . לגבי אופיס לא צריך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  18. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, אפשר לחרוג טיפה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, ניגון סרטי 4k כבדים, נטפליקס (חשוב שיעבוד ב-4k) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. אני ארכוש מסך 4kHDR בקרוב. מחכה לדיל טוב באמזון. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשובה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/…

19. יש לי דילמה... האם להשקיע במחשב שכביכול יהיה קצת אוברקיל בשבילי... נניח 3900X וגם 32GB RAM.. ואז זה יחזיק לי אמנם הרבה יותר זמן בעתיד.. או.. שפשוט ללכת על משהו שאמור לספק אותי ואז בכל כמה שנים פשוט לשדרג... ולקבל דור חדש יותר... שאולי יהיה חזק יותר ממה שיש לי.. הכוונה היא האם להשקיע עכשיו מאוד על המחשב או שפשוט לחסוך ועם הזמן פשוט לשדרג ולקבל דורות חדשים בכל פעם.. דור ישן שהוא עדיין חזק, זה יהיה שווה משהו?

20. Started by FalseStart,

שלום:) לפני רכישה ורציתי להיות בטוח שRTX Super 2070 שזקוק ל PCI Express® or up to PCI Express 3.0-compliant motherboard with one dual-width x16 graphics slot. יתאים לGigabyte B450 Gaming X ? בגלל שהכרטיס דורש dual-width ומבחינת מיקום נראה שהNVMe מאוד קרוב לסלוט של הPciexpress x16, אבל אולי אני מדבר שטויות תודה!

21. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב PC נייח, שימושים כבדים עיקריים הם גיימינג עריכת וידאו, והקלטת מוזיקה (יש לי כבר כרטיס קול חיצוני אז זה לא קריטי). GPU אני רוצה רק nvidia. מבחינת ציוד היקפי, יש לי כרגע מסך 23 אינץ' 60Hz. אני רוצה לקנות מסך יותר גדול (ואולי יותר מהיר, אבל לא קריטי לי להוציא עוד הרבה כסף רק בשביל fps) ולהשתמש במסך הישן כמסך שני. אין צורך בציוד היקפי נוסף, אלא אם יש איזה מבצע מטורף על עכבר/מקלדת (לא מקלדת מכנית). מינימום 8 גיגה RAM, עדיף 16+. אני מעוניין ב-SSD בשביל מערכת הפעלה וכונן אופטי גדול בשביל תוכן (עבודה עם מוזיקה/וידאו דורשת הרבה מקום). צריך התקנה של ווינדוז 10, לא צריך תוכנות נוספות. מעדיף הרכבה בחנות של ה…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום ידידה שלי מחפשת לרכוש מחשב נייד לבית לא יהיה בשימוש שוטף וכשהיא תשתמש - לפוטושופ ואילוסטרייטור בעיקר (לכן צריך ראם נורמלי, וכנראה שעדיף ssd), עריכת סרטים ואולי קצת משחקים עדיפות למסך 14 אינץ' התקציב כאמור הוא 3-4K אשמח לעזרה , תודה !

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. כמו לפני כל קניית מחשב אני פונה לחברי הפורום לקבל חוות דעת על הצעות שקיבלתי בחנות ופתוח להצעות אחרות. אני יודע שזה לא מפרט מסעיר במיוחד אך בכל זאת אני תמיד מצליח לקבל בפורום התיחסות ועצות טובות. אקווה שגם הפעם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-3500-3000 ש"ח אפשרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? visual studio, internet,office , תוכנות הלחנה, , תשמח להיות מסוגלת photoshop וכדומה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, מסך טאצ יהיה nice to have אבל כנראה שחורג מהתקציב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן …

24. ראיתי באתר מסוים מחשבים נייחים מחודשים במחירים טובים. מצאתי אחד Lenovo Thinkcentre ב959 שח i5 ssd512 8gb וwindows 10 home עם 3 שנים אחריות. וחשבתי להוסיף כרטיס מסך טוב עד 400 שח. זה נועד לילדים לשחק פורטנייט על הגדרות בינוניות/גבוהות (לא אולטרה חחח) האם ניתן להוסיף למחשבים האלה כרטיס מסך ? מה מבחינת תמורה לכסף?

25. היי חברים, אשמח לקבל את עזרתכם בבניית מפרט למחשב גיימינג ופיתוח (בעיקר הרצה של כמה VM במקביל). אין לחץ מבחינת זמן, אפשר לחכות גם כמה שבועות אם זה משתלם מבחינת רכיבים חדשים שיוצאים או הוזלות מחיר שצפויות וכד' ( pcie 4 ?) לא מבין בזה כל כך אבל ממה שקראתי ראיתי שכדאי להתאים את הכ. מסך למסך אבל עדיין אין מסך, אז אני אקנה מסך לפי הכרטיס המומלץ. בכל מקרה לא יהיה משהו משוגע סטייל 4k וכו' - נראה לי שFHD יספיק. חשוב לי לשמור על אופק שדרוג מבחינת כ. מסך, מעבד וזכרונות. אחסון NVME ולכן צריך לפחות 3 סלוטים (2 לזכרונות אחד לNVME) האם 3700X זו עדיין האופציה המשתלמת ביותר? תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 6…

דיונים חדשים בפורומים